Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ
  • [02] Τραγικό τροχαίο με θύματα φιλάθλους
  • [03] Νέος ιός εντοπίστηκε στη Ν. Αφρική
  • [04] Πτωτικές οι τιμές του πετρελαίου
  • [05] Έγκλημα στη Μεσσηνία
  • [06] Δεκατετράχρονη απήγαγε δίχρονο αγοράκι
  • [07] Γερμανικές εκλογές: Σε ήπιους τόνους το μοναδικό ντιμπέιτ
  • [08] Νέο ηχητικό μήνυμα του Μπιν Λάντεν

    [01] Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 10:08

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ, στην Ιερά Οδό 80 στο Αιγάλεω, κοντά στη Γεωπονική Σχολή. Επιτόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. .Δεν υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτίρια. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν μέσα την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, βγήκαν εγκαίρως και είναι καλά στην υγεία τους.Η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού, προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλο το κτίριο, το οποίο καίγεται απ' άκρη σ' άκρη.

    Επί τόπου βρίσκονται 19 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, που καταβάλλουν προσπάθειες να μην επεκταθούν οι φλόγες σε γύρω κτίρια και να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

    Είδηση: 26703

    [02] Τραγικό τροχαίο με θύματα φιλάθλους

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 11:31

    Δύο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, καθώς επέστρεφαν από την Κομοτηνή, μετά το ματς με τον Πανθρακικό. όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με τρία φορτηγά και ένα αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένα σε παρκινγκ, στο 147 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας το μικρό λεωφορείο με τους 9 φιλάθλους του Παναθηναϊκού προσπάθησε να μπει σε παρακείμενο παρκινγκ στο ύψος των Λιβανατών. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε πάνω σε τρία σταθμευμένα φορτηγά που ήταν στο παρκινγκ και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

    Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί δύο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού 23 και 24 ετών αντίστοιχα, ενώ με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αταλάντη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας, άλλα εφτά άτομα, τα οποία σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βαν ήταν ένα από αυτά που είχαν ενοικιάσει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για το ταξίδι τους προς και από την Κομοτηνή και τα οποία μετέφεραν τους φιλάθλους σε ένα κομβόι που ξεπερνούσε τα 3 χιλιόμετρα.

    Είδηση: 26712

    [03] Νέος ιός εντοπίστηκε στη Ν. Αφρική

    Ειδήσεις

    Ένας νέος επικίνδυνος ιός που οδηγεί στο θάνατο στο 80% των περιπτώσεων παρατηρήθηκε το 2008 στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε την Κυριακή, Νοτιοαφρικανός γιατρός. Πρώτη προσβλήθηκε από τον νέο ιό, μία ξεναγός στη Λουσάκα της Ζάμπιας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, όμως η κατάσταση της χειροτέρευσε και πέθανε μέσα σε λίγες ώρες.

    Από τον ιό προσβλήθηκαν και τρεις νοσηλευτές οι οποίοι επίσης κατέληξαν ενώ μία νοσοκόμα επέζησε επειδή της χορηγήθηκαν αντιικά φάρμακα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως στη θεραπεία της ηπατίτιδας Β και C.

    Ο νέος ιός "βαφτίστηκε" Λούγιο, από τις αρχικές συλλαβές των πόλεων Λουσάκα και Γιοχάνεσμπουργκ.

    Τα πρώτα συμπτώματα της νέας ασθένειας είναι υψηλός πυρετός, μυικοί πόνοι, δερματικά εξανθήματα, διάρροια και ηπατική ανεπάρκεια.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 26707

    [04] Πτωτικές οι τιμές του πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με την αγορά να αντιδρά στην υποχώρηση των διεθνών χρηματιστηρίων και την άνοδο της τιμής του δολαρίου. Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε κατά 81 σεντς στα 68,48 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 55 σεντς στα 67,14 δολάρια. Την περασμένη Παρασκευή στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 2,65 δολάρια για να κλείσει στα 69,29 δολάρια το βαρέλι.

    Στο ίδιο πλαίσιο, η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε την Παρασκευή στο Λονδίνο κατά 2,17 δολάρια στα 67,69 δολάρια το βαρέλι.

    Είδηση: 26705

    [05] Έγκλημα στη Μεσσηνία

    Κοινωνία

    Ένας 65χρονος που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στο συνοικισμό Παλαιά Βρύση της Κοινότητας Τριπύλας Μεσσηνίας,, τραυμάτισε χθες με πυροβόλο όπλο, ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων. Η 63χρονη γυναίκα κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξέπνευσε, ενώ ο 72χρονος άνδρας της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

    Ο 65χρονος δράστης διέφυγε, προς άγνωστη κατεύθυνση με το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του και αργά χθες το απόγευμα συνοδευόμενος από το δικηγόρο του παραδόθηκε στην ασφάλεια Καλαμάτας όπου και κρατείται.

    Το όπλο παραδόθηκε από τον ίδιο και κατασχέθηκε.

    Τα αίτια ερευνώνται και η προανάκριση συνεχίζεται από το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26713

    [06] Δεκατετράχρονη απήγαγε δίχρονο αγοράκι

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 09:55

    Αίσια έκβαση είχε ευτυχώς η περιπέτεια ενός δίχρονου αγοριού, το οποίο απήχθη από μία 14χρονη χθες, μέσα από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η ανήλικη τελικά παραδόθηκε και το νήπιο, για το οποίο είχαν εκδοθεί αναζητήσεις μέσω του προγράμματος "Amber Alert", επέστρεψε σε ασφαλή χέρια. Η ίδια συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής, και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ανηλίκων.

    Είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να αρπάξει νήπιο

    Η 14χρονη από τα Μέγαρα, που κατηγορείται για την αρπαγή, επισκέφθηκε χθες στη 1.30 το μεσημέρι το αγοράκι στην Β' Παιδιατρική Κλινική όπου φιλοξενούταν για νοσηλεία υπό την προστασία της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», αφού είχε απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του, με παραγγελία του εισαγγελέα Ανηλίκων Πειραιά.

    Η ανήλικη παραπλάνησε το νοσηλευτή λέγοντας πως ήταν από το «Χαμόγελο του Παιδιού», άρπαξε το αγοράκι και εξαφανίστηκε.

    Γύρω στις 2 τα ξημερώματα όμως, η 13χρονη, η οποία είναι παντρεμένη, εμφανίστηκε μαζί με τους οικείους της στη ΓΑΔΑ και παρέδωσαν το ανήλικο.

    Το αγοράκι επέστρεψε στο νοσοκομείο, ενώ η 13χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ανηλίκων.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η 13χρονη είχε πάει και πριν από μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού μαζί με μία ενήλικη γυναίκα, αγνώστων στοιχείων και επισκέφθηκαν το 2χρονο αγόρι. Εκεί η άγνωστη γυναίκα, η οποία αναζητείται από την αστυνομία, είχε εκφράσει την επιθυμία να της δοθεί το ανήλικο, προκειμένου να μεσολαβήσει για υιοθεσία του από κάποια οικογένεια.

    Σημειώνεται ότι η 13χρονη είχε κατηγορηθεί και πέρσι το Δεκέμβριο για ανάλογο περιστατικό αρπαγής ανηλίκου από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

    Είδηση: 26706

    [07] Γερμανικές εκλογές: Σε ήπιους τόνους το μοναδικό ντιμπέιτ

    Ευρώπη

    Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, η Άγκελα Μέρκελ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ήρθαν ενώπιος ενωπίω, το βράδυ της Κυριακής, στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ από το οποίο φαίνεται να εξήλθε νικήτρια η συντηρητική καγκελάριος. Στην ερώτηση "Ποιον θέλετε για καγκελάριο" που τέθηκε αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης, το 55% των ερωτηθέντων προτίμησε την Μέρκελ και μόλις το 38% τον Στάινμαγερ. Σε άλλη δημοσκόπηση το 58% των Γερμανών εκτιμά ότι η Μέρκελ είναι καταλληλότερη για την καγκελαρία σε σχέση με τον Στάινμαγερ, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 28%.

    Στην τηλεοπτική αναμέτρηση πάντως η Μέρκελ και ο Στάινμαγερ, που συγκυβερνούν από το 2005 και προσπαθούν να βγάλουν τη Γερμανία από τη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση, δυσκολεύτηκαν να αναδείξουν τις διαφορές τους.

    Για παράδειγμα, και οι δύο ζήτησαν να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στον τομέα της οικονομίας, ένα ζήτημα που η Γερμανία θέλει να προωθήσει και στη σύνοδο των G20 που θα διεξαχθεί στο Πίτσμπουργκ, των ΗΠΑ, στις 24 του μηνός. Επίσης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον ελάχιστο μισθό και στα πυρηνικά.

    "Αυτό μοιάζει περισσότερο με ντουέτο παρά με μονομαχία" είπε χαρακτηριστικά ένας από τους δημοσιογράφους που συμμετείχε στη συζήτηση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και υπολογίζεται ότι την παρακολούθησαν 20 εκατομμύρια τηλεθεατές. "Θυμίζετε ένα αρμονικό ζευγάρι γερόντων" σχολίασε ένας άλλος στο τέλος του ντιμπέιτ" την ώρα που οι δύο αντίπαλοι συμφωνούσαν για την ανάγκη ανάπτυξης του Μπούντεσβερ (του γερμανικού στρατού) στο Αφγανιστάν, αφήνοντας και οι δύο ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας σταδιακής αποχώρησης.

    "Καταφέραμε πολλά μαζί", απάντησε ο 53χρονος Στάινμαγερ, Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Μέρκελ, το κόμμα του οποίου υπολείπεται κατά περίπου 15 μονάδες από τους Χριστιανοδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις.

    "Πράγματι, αυτός ο μεγάλος συνασπισμός εργάστηκε καλά", είπε η 55χρονη καγκελάριος. "Μπορούμε να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση αλλά κατά προτίμηση με μια νέα Κυβέρνηση", πρόσθεσε, εκφράζοντας δημοσίως την επιθυμία για συνεργασία με τους φιλελεύθερους του FDP, κάτι που όμως δεν φαίνεται, πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να είναι εφικτό.

    "Υπάρχει μια άλλη επιλογή, καλύτερη, για την καγκελαρία: εγώ", απάντησε ο Στάινμαγερ.

    Το ντιμπέιτ αυτό ήταν το μοναδικό στη χαλαρή προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων. Ο αντίκτυπός του αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος: μόνο το 14% των τηλεθεατών που ρωτήθηκαν μετά τη λήξη του είπαν ότι μπορεί να επηρεάσει την ψήφο τους.

    Είδηση: 26708

    [08] Νέο ηχητικό μήνυμα του Μπιν Λάντεν

    Ειδήσεις

    Ένα νέο ηχητικό μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο είχε τίτλο "επιστολή προς τον αμερικανικό λαό" μεταδόθηκε από ισλαμιστική ιστοσελίδα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το αμερικανικό κέντρο ερευνών για την τρομοκρατία Intel Center. Πρόκειται για την ιστοσελίδα As- Sahab, επικοινωνιακό όργανο της Αλ Κάιντα η οποία μετέδωσε το ηχητικό μήνυμα του Μπιν Λάντεν προβάλλοντας παράλληλα μία φωτογραφία του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

    "Το μήνυμα δείχνει μία σταθερή φωτογραφία του Μπιν Λάντεν, ενώ την ίδια ώρα ο ήχος προχωράει. Δεν υπάρχει βίντεο με τον Μπιν Λάντεν ή οτιδήποτε άλλο εκτός από την φωτογραφία του", αναφέρει η Intel Center.

    Σύμφωνα με την Intel Center μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί η απομαγνητοφώνηση του ηχητικού μηνύματος, που ήλθε στην δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά από την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Το τελευταίο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε μεταδοθεί στις 3 Ιουνίου και απέρριπτε το "άνοιγμα" του προέδρου Ομπάμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο.

    Είδηση: 26704


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 September 2009 - 8:53:50 UTC