Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή
  • [02] Μέρκελ: Δεν θα παραμείνουμε αιωνίως στο Αφγανιστάν
  • [03] Ισχυρές δονήσεις σε Γεωργία και Ιταλία
  • [04] Πολύνεκρο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

    [01] Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή

    Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στα κομματικά επιτελεία, ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ενώ, κορυφώνεται η μάχη των ψηφοδελτίων. Στις 14.00 συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να αποφασίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της ραδιοτηλεοπτικής προβολής υποψηφίων και κομμάτων, τις εκλογικές χρηματοδοτήσεις και τις δαπάνες.

    Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 16η Σεπτεμβρίου, ενώ η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει στις 21 του μηνός.

    Όπως προβλέπει ο νόμος, το 1/3 των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι γυναίκες.

    Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής θα ορισθούν:

    - όροι, προϋποθέσεις και χρόνος προβολής κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ιδιωτικά και δημόσια - εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και οριζόμενων εκπροσώπων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων - ανώτατο όριο των εκλογικών δαπανών υποψηφίων βουλευτών - εκλογική χρηματοδότηση κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων - κατηγορίες αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες - πινακίδες και βοηθητικά γραφεία υποψηφίων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Επίσημη "πρώτη" για την προεκλογική περίοδοΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26504

    [02] Μέρκελ: Δεν θα παραμείνουμε αιωνίως στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν θα πρέπει να επισπεύσουν την ολοκλήρωση της αποστολής τους, εκτίμησε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και διαβεβαίωσε ότι η πραγματική πρόοδος θα επιτευχθεί από σήμερα έως το 2014. Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε έξω από την πύλη της αεροπορικής στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

    "Πρέπει να πάμε πιο γρήγορα, με δεδομένο ότι η πραγματική πρόοδος θα επιτευχθεί στα πέντε προσεχή έτη" τόνισε η κ. Μέρκελ και συνέχισε: "Έχουμε σαφώς αναφέρει στις πολιτικές αρχές του Αφγανιστάν ότι δεν θα παραμείνουμε εκεί αιωνίως" σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, τη στιγμή που στο εσωτερικό της Γερμανίας της ασκείται έντονη κριτική για τη στρατιωτική γερμανική αποστολή εκεί.

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η κ. Μέρκελ αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίτευξη των στόχων της συμμαχίας στο Αφγανιστάν.

    Το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο έχουν συμφωνήσει να γίνει έως το τέλος του χρόνου μια διάσκεψη για το Αφγανιστάν "για να εκτιμηθούν" οι σχέσεις με την μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.

    Η καγκελάριος, που σήμερα Τρίτη θα απευθυνθεί στους βουλευτές για το θέμα της αιματηρής αεροπορικής ΝΑΤΟικής επιδρομής στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν που προκάλεσε δεκάδες θύματα, ανέφερε στην τηλεοπτική της εμφάνιση ότι "πρέπει να διευκρινιστεί οπωσδήποτε αμέσως το θλιβερό αυτό γεγονός".

    Επίθεση κατά βάσης του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ

    Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από τη βασική είσοδο ξένης στρατιωτικής βάσης στο διεθνή αερολιμένα, δήλωσε ο συνταγματάρχης Κόζιελ Μπαρτ. "Όλες οι πύλες έκλεισαν και οι πτήσεις διακόπηκαν", πρόσθεσε.

    Τεράστιες φλόγες υπήρχαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ οι σειρήνες που ηχούσαν ασταμάτητα, ακούγονταν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

    Το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χρησιμοποιείται για πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις, ενώ χρησιμεύει και ως βάση των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26503

    [03] Ισχυρές δονήσεις σε Γεωργία και Ιταλία

    Ειδήσεις

    Μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Γεωργία, ΒΔ της πρωτεύουσας Τμπιλίσι ανακοινώθηκε από Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστοτούτο USGS. Σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ και στα νότια της Ιταλίας, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

    Στη Γεωργία, ο σεισμός προκλήθηκε σε βάθος 10 χλμ. και το επίκεντρό του ήταν περίπου 80 χλμ. ΒΑ της πόλης Κουτάισι.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Ισχυρή σεισμική δόνηση τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ανοικτά του Παλέρμο (Σικελία), όπως ανακοινώθηκε από το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας στην ιστοσελίδα του.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Παλέρμο και σε άλλες πόλεις της περιοχής, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, που προσθέτει ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν νοτίως της Σικελίας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

    Είδηση: 26501

    [04] Πολύνεκρο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τριάντα τρεις ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 44 αγνοούνται μετά από "δυστύχημα" που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας σε ανθρακωρυχείο της πόλης Πινγκντινγκσάν, της επαρχίας Χενάν, στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο "Νέα Κίνα", χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της τραγωδίας.

    Τα κινεζικά ανθρακωρυχεία είναι από τα πλέον επικίνδυνα του κόσμου επειδή συχνά δεν τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας.

    Στη χώρα υπάρχουν περίπου 16.000 ανθρακωρυχεία εκ των οποίων το 80% είναι παράνομα. Μόνο πέρσι οι αρχές έκλεισαν τα 1.054 από αυτά.

    Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2008 έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.200 ανθρακωρύχοι.

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Deadly blast in China coal mine

    Είδηση: 26500


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 September 2009 - 11:25:40 UTC