Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη πρώτη για την προεκλογική περίοδο
  • [02] Συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ
  • [03] Ραγκούσης: Όλα κατακτιούνται
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Όχι σε συνεργασίες
  • [05] Στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
  • [06] Παγώνουν οι προσλήψεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ
  • [07] Σίριαλ με την παράδοση Χριστοφοράκου
  • [08] Χιλιάδες τα άκυρα ψηφοδέλτια στο Αφγανιστάν
  • [09] Ν.Υόρκη: Αντί για Tiffany's λόγω κρίσης πηγαίνουμε Wal-Mart
  • [10] Προσωπικό-Πολιτικό στο παράλληλο πρόγραμμα της Μπιενάλε
  • [11] Έχει το παιδί πονοκέφαλο; Πολλά υγρά και ελάχιστη TV
  • [12] Η Google υπαναχωρεί σε πιέσεις ευρωπαίων εκδοτών - συγγραφέων
  • [13] Ο Σαρκοζί θέλει να περιβάλλεται από κοντύτερους από εκείνον
  • [14] Τρεις Βρετανοί κρίθηκαν ένοχοι για συνωμοσία της Αλ Κάιντα
  • [15] Ελβετία: «Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές είναι καλύτερες»
  • [16] Τα φάντος και το φλαμένκο συναντούν το ρεμπέτικο
  • [17] Φ. Πάλλη- Πετραλιά: «Τα πράγματα χειροτερεύουν μέσα στην οικονομική κρίση. Πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα»

    [01] Επίσημη πρώτη για την προεκλογική περίοδο

    Εκλογές 2009 -

    Διάφορα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 18:50

    Άρχισε κι επισήμως η προεκλογική περίοδος με τα κόμματα σε θέση μάχης για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Θυροκολλήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, από τον Φρούραρχο της Βουλής, στις πύλες του Κοινοβουλίου, το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και προκηρύσσονται εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου, ενώ συγκαλείται η νέα Βουλή, που θα προκύψει από αυτές στις 14 Οκτωβρίου 2009. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί η Διακομματική Επιτροπή που θα αποφασίσει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή κομμάτων και υποψηφίων. Εξάλλου, ενόψει των εκλογών, θα αντικατασταθεί ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ, η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από τις εκλογές. Επιπλέον, "παγώνει" στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάθε διαδικασία προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.Την Τρίτη συνεδριάζει υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, η διακομματική επιτροπή, που θα αποφασίσει για τους όρους και τις προϋποθέσεις της ραδιοτηλεοπτικής προβολής υποψηφίων και κομμάτων, αλλά και για τις εκλογικές χρηματοδοτήσεις και δαπάνες.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Δευτέρα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

    Είδηση: 26470

    [02] Συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 17:47

    Σε προεκλογικό πυρετό από το μεσημέρι η Ρηγίλλης για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ενόψει της 4ης Οκτωβρίου. Συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα υπό τον Κώστα Καραμανλή και ήδη έγινε γνωστό ότι στις επικείμενες εκλογές δε θα είναι υποψήφια με δική της απόφαση η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη.

    Στη Ρηγίλλης, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, υπό τον Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο τα ψηφοδέλτια, τη διαφημιστική καμπάνια του κόμματος και τις δημόσιες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού. Όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καραμανλής δήλωσε πώς "έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο" και πως είναι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί. "Η εποχή του ξύλινου λόγου τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει θέσεις, προτάσεις, προγράμματα και ποσά όχι σήμερα αλλά χθες", πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

    Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποίησε τη γλώσσα της αλήθειας και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων για αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν ποιον θα επιλέξουν.

    Όπως έγινε γνωστό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη δε θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.

    "Έπειτα από εικοσιοκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει η κ. Μπενάκη σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον για την εμπιστοσύνη που της έδειξε κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής του.

    Σε απάντησή του ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι σέβεται την απόφαση της κ. Μπενάκη, ευχαριστώντας την για όσα έχει προσφέρει στην παράταξη της ΝΔ.

    Γ. Κουμουτσάκος: Θα αποκαλυφθεί ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ

    "Το αποτέλεσμα της εκλογής της 4ης Οκτωβρίου θα κρίνει την πορεία της χώρας στους δύσκολους καιρούς μιας διεθνούς κρίσης, που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 80 χρόνια", δήλωσε ο νέος εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

    Εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι "οι Ελληνες πολίτες να είναι βέβαιοι ότι στις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί ότι ο επιπόλαιος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του οδηγεί σε αδιέξοδο. Απέναντι στο αδιέξοδο αυτό της αοριστολογίας και των αντιφατικών υποσχέσεων χωρίς όριο, που οδηγεί σε εξεπέραστους κινδύνους, η ΝΔ έχει πάρει θέση ευθύνης. Αυτή την κρίσιμη ώρα καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν την πολιτική και τον ηγέτη, τον κυβερνήτη που θα εξασφαλίσουν προοπτική και ελπίδα με δύσκολες αλλά απολυτα αναγκαίες αποφάσεις, πρόσκαιρα όχι ευχάριστες αλλά που αποτελούν το μόνο σίγουρο δρόμο για την οριστική έξοδο από τη σημερινή κρίση".

    Είδηση: 26469

    [03] Ραγκούσης: Όλα κατακτιούνται

    «Τίποτα δεν θεωρούμε δεδομένο, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο, όλα κατακτιούνται", απάντησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης στο ερώτημα για το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News". Ο Γιάννης Ραγκούσης προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία και τονίζει ότι "αλλά ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας είναι για μας σημαντικό ζητούμενο η συνεργασία με όλες εκείνες τις προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να υπάρξει σύγκλιση". Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μείνει εκτός Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης απαντά: "Το αντίθετο. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να στηρίξει μια δική του εκλογική επιτυχία στην αποτυχία άλλων κομμάτων. Η δική μας νίκη και η επίτευξη της αυτοδυναμίας θα είναι αποτέλεσμα της υγιούς σχέσης νέας εμπιστοσύνης που θα έχουμε οικοδομήσει με τους πολίτες".

    Είδηση: 26435

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Όχι σε συνεργασίες

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας εξέφρασε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις επικείμενες εκλογές τόνισε για μία ακόμη φορά ότι τόσο η Ν.Δ, όσο και το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή πολιτική. Επίσης, επιτέθηκε και στα άλλα κόμματα τα οποία, όπως είπε, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να κόψουν ψήφους από τους δύο μεγάλους "μονομάχους".

    Συγκρούονται δύο κόμματα ανταγωνιστές της ίδιας αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής δεν είναι όμως μόνο κομματικός ανταγωνισμός. Δε θα σταθώ στις προσωπικές φιλοδοξίες, όσο και αν υπάρχουν αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι το κάθε κόμμα θεωρεί ότι μπορεί να δώσει καλύτερα από το άλλο σε συνθήκες κρίσης, διέξοδο υπέρ της πλουτοκρατίας για να ξεγελάσει το λαό, επεσήμανε η κ. Παπαρήγα.

    Αναφερόμενη στα μικρότερα κόμματα, υποστήριξε πως: ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αφαιρέσουν ψήφους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν πονάει όμως, εντάσσεται στο σχεδιασμό της άρχουσας τάξης. Γι' αυτό εμείς λέμε να αποδυναμωθούν οι δύο να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

    ΤΟ ΛΑΟΣ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εκμαυλισμού των λαϊκών στρωμάτων για το ντιμπέιτ, πριμοδοτεί την αηδία. Εμείς έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει τα δύο κόμματα και δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι.

    Ακόμη, η γ.γ του ΚΚΕ εστιάζοντας στα σκάνδαλα τα οποία αποτελούσαν σημείο τριβής για Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα δεν απασχολούν κανέναν τόνισε: Χριστοφοράκος-Ζίμενς ως δια μαγείας εξαφανίστηκε, συγκάλυψη 100%.

    Τέλος, απαντώντας και στα σενάρια συνεργασίας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τα σενάρια συγκυβέρνησης.

    Είδηση: 26472

    [05] Στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

    Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα πετύχει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 74η ΔΕΘ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βρουν γέφυρες συνεννόησης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της σύνθεσης την επόμενη μέρα των εκλογών, λέγοντας ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με όποιον συμφωνεί με τις αρχές του. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η Κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα υπουργεία, η χώρα είναι σε «οδυνηρή» κατάσταση και η διεθνής οικονομική κρίση τη βρήκε απροετοίμαστη.

    Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στην οικονομία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διότι τα 6 χρόνια που είναι στην εξουσία δεν διόρθωσε όσα κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη.

    Ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της 74ης ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν θα «στεγνώσουν» την αγορά. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί η αγορά, να κινηθεί το χρήμα και πρότεινε την απαλλαγή από τις εισφορές στο ΙΚΑ για όσες επιχειρήσεις εξάγουν το 100% των προϊόντων τους.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ύβρη» την αναφορά του πρωθυπουργού ότι ο ΛΑΟΣ επιδίδεται σε «ακραία ανευθυνολογία» και ότι με τα «άκρα» δεν συνεργάζεται.

    Σημείωσε ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι «άκρο», αλλά παρατήρησε πως καταλαβαίνει τον κ. Καραμανλή που μίλησε έτσι, επειδή, όπως είπε, ο πρωθυπουργός είναι «αγχωμένος».

    Σχετικά με τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την ελληνική Κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, λέγοντας ότι η Τουρκία επέβαλε «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο, με τα πολεμικά αεροσκάφη της να πετάνε όπου και όποτε θέλουν, ενώ τα Σκόπια «πήραν» το όνομα Μακεδονία.

    Ειδικότερα για τον Πρωθυπουργό έθεσε το ερώτημα:«Ποιος του επέτρεψε να προδώσει το δάκρυ του θείου του;».

    Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρίσκεται μακριά από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων, για δε τον εαυτό του είπε ότι βρίσκεται στην ίδια απόσταση και από τον Κώστα Καραμανλή και από τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά παράλληλα έκανε την πρόβλεψη ότι μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συμπράξουν μεταξύ τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η πολιτευτής της ΝΔ στην Εύβοια Ουρανία Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι οι «μεταγραφές» περνούν από λεπτό κόσκινο. Για τον εαυτό του ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος σε έναν από τους τρείς νομούς της Θράκης για να ενισχύσει, όπως είπε, το φρόνημα των κατοίκων.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τη λύπη του γιατί στη νέα Βουλή δεν θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος, διότι, όπως είπε, χάνει "έναν πολύ καλό συμπαίκτη στο πολιτικό πινγκ πονγκ".

    Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo Α.Ε. και της ΔΕΘ Α.Ε. και ξεναγήθηκε σε Περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης. Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε, επίσης, τον Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Μέγαρο της Αστυνομίας.

    Είδηση: 26482

    [06] Παγώνουν οι προσλήψεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ

    «Παγώνουν» οι προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ μέχρι να ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Πλήρες «πάγωμα» των διαδικασιών και στο ΑΣΕΠ μέχρι να ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπονται προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με πηγές της ανεξάρτητης Αρχής, εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία θα απαγορεύονται όλες οι διαδικασίες που αφορούν προσλήψεις, όπως συνέβη και στις προηγούμενες εκλογές του 2007, ενώ σημειώνεται ότι εξαιρούνται προσλήψεις σε περίπτωση φυσικών καταστροφών κλπ.

    Όπως έγινε γνωστό από το ΑΣΕΠ, το «πάγωμα» αφορά όλες τις διαδικασίες ακόμη και την έκδοση προσωρινών ή οριστικών αποτελεσμάτων ή και ενστάσεων που υποβάλλονται σε διαγωνισμούς. Από την αρχή διευκρινίστηκε δε ότι όλες οι διαδικασίες «παγώνουν» από σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

    Είδηση: 26486

    [07] Σίριαλ με την παράδοση Χριστοφοράκου

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 18:22

    Την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, κάνοντας δεκτό το δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, που έχει εκδοθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση του C4I, αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου. Ωστόσο το Συνταγματικό Δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα είχε αναστείλει, θετική για παράδοση Χριστοφοράκου, απόφαση του Εφετείου Μονάχου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε για τη νέα θετική απόφαση του Εφετείου επί του δεύτερου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens.

    Πηγή: NET 105.8 Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26487

    [08] Χιλιάδες τα άκυρα ψηφοδέλτια στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Περίπου 200.000 ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα στις προεδρικές εκλογές του Αφγανιστάν, τα οριστικά αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σύντομα, την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την περαιτέρω εξάπλωση της διαφθοράς και της βίας στη χώρα.

    Ο Ζεκρία Μπαρακζάι, ένας υπεύθυνος της αφγανικής εκλογικής Επιτροπής δήλωσε ότι τα άκυρα ψηφοδέλτια προέρχονταν κυρίως από τις νότιες επαρχίες, οι οποίες παραδοσιακά στηρίζουν τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

    Η εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν δημοσιεύει τακτικά τα αποτελέσματα των εκλογών από τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα τελευταία, με καταμετρημένο το 75% των εκλογικών τμημάτων, ο Χαμίντ Καρζάι κερδίζει το 48,6%, ενώ τον ακολουθεί ο αντίπαλος του Αμπντάλα Αμπντάλα με το 31,7%.

    Για έλλειψη αλληλεγγύης κάνει λόγο η Γερμανία

    Tο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την έλλειψη αλληλεγγύης από ορισμένους Ευρωπαίους υπουργούς στην αντίδρασή τους για τη φονική αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν την Παρασκευή κατόπιν εντολής των γερμανικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί.

    "Εκκινούμε από την αρχή ότι είμαστε μαζί στο Αφγανιστάν. Η πλειοψηφία των υπουργών Εξωτερικών που εκφράστηκαν είναι μαζί μας εκεί, δικαιούμαστε να αναμένουμε για μία κατάσταση τόσο δύσκολη λίγη αλληλεγγύη από τους συμμάχους μας", δήλωσε ο Γενς Πλότνερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    "Δεν πρέπει να εκφράζεται κανείς εσπευσμένα και να βγάζει οριστικές κρίσεις στηριζόμενος μόνο σε πληροφορίες των πρακτορείων ειδήσεων", προσέθεσε.

    Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας Ράαμπε δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν είδε "ούτε έναν υπουργό Άμυνας να εκφράζεται, καθώς αυτοί που έχουν στρατεύματα στην περιοχή γνωρίζουν τις δυσκολίες και τον κίνδυνο της επέμβασης των στρατιωτών και γι'αυτό μπορεί κανείς να διαπιστώσει μια πολύ μεγάλη αλληλεγγύη από μέρους τους".

    Σύμφωνα με το Βερολίνο, ακόμη δεν έχει εκδοθεί με βεβαιότητα ο τελικός απολογισμός των νεκρών από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κουντούζ του Αφγανιστάν κατόπιν εντολής της γερμανικής διοίκησης. Όπως επίσης δεν έχει εξακριβωθεί η ενδεχόμενη παρουσία αμάχων μεταξύ αυτών. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για το θάνατο περισσότερων από 50 Ταλιμπάν, ενώ ο κυβερνήτης της Κουντούζ Μοχάμαντ Όμαρ είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν 54 άνθρωποι, εκ των οποίων 6 πολίτες.

    Την Νατοϊκή επιδρομή στο Αφγανιστάν χαρακτήρισε "μεγάλο σφάλμα" ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Στοκχόλμη το Σάββατο.

    Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι η καγκελάριος της χώρας Άγκελα Μέρκελ θα απευθυνθεί αύριο, Τρίτη, στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ για την αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν.

    Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, ο οποίος θα διαδεχθεί τη Μέρκελ στην καγκελαρία πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου, θα απαντήσει επίσης την Τρίτη σε ερωτήσεις βουλευτών για την αμφιλεγόμενη επιδρομή στο Αφγανιστάν, δήλωσε παράλληλα ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Χουμπέρτους Χάιλ.

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26489

    [09] Ν.Υόρκη: Αντί για Tiffany's λόγω κρίσης πηγαίνουμε Wal-Mart

    Ειδήσεις

    Η οικονομική κρίση φαίνεται να κάνει τους Αμερικανούς περισσότερο συγκρατημένους και λιγότερο υλιστές σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης, η οποία καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι προτιμούν πλέον τα πολυκαταστήματα Wal-Mart από τα κομψά και ακριβά κοσμηματοπωλεία Tiffany's.

    Μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 41.175 ενηλίκων Αμερικανών αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία επιλέγει να ζει με λιγότερα υλικά αγαθά, με 2 στους 10 να δηλώνουν ότι αποχωρίστηκαν το 10% των υπαρχόντων τους και δεν τα αντικατέστησαν εξ αιτίας του νέου οικονομικού κλίματος που διαμορφώθηκε.

    Ο επικοινωνιολόγος Τζον Ζόγκμπι δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στην η έρευνα, που διεξήχθη από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου, απάντησαν στην ερώτηση εάν θα επέλεγαν να αγοράσουν ένα αντικείμενο αξίας 500 δολαρίων από τα Tiffany's στο χαρακτηριστικό κομψό μπλε κουτί τους ή ένα παρόμοιο αντικείμενο από τα πολυκαταστήματα Wal-Mart που θα κόστιζε 250 δολάρια.

    Ο ίδιος δήλωσε πως μόλις το 10% απάντησε ότι θα προτιμούσε τα Tiffany's, ενώ το 78% επέλεξε τις αγορές από ταWal-Mart. Οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν είναι σίγουροι.

    " Ο κόσμος πλέον κινείται προς ένα πιο απλό, λιγότερο υλιστικό τρόπο ζωής", αναφέρει στην ανακοίνωση συμπερασμάτων ο Ζόγκμπι.

    Από τη δημοσκόπηση προέκυψε ότι το ένα τρίτο των Αμερικανών έχουν αποχωριστεί τουλάχιστον το 10% των υπαρχόντων τους εντός του τελευταίου χρόνου και δεν σκοπεύουν να τα αντικαταστήσουν, το 20% θα αντικαταστήσει πολύ λιγότερα και οι υπόλοιποι δεν είναι σίγουροι για το τι θα πράξουν στο μέλλον.

    Είδηση: 26485

    [10] Προσωπικό-Πολιτικό στο παράλληλο πρόγραμμα της Μπιενάλε

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 18:53

    Τριάντα επτά Έλληνες καλλιτέχνες παίρνουν θέση, με έργα πολιτικά από τη δεκαετία του '60 έως και σήμερα, τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση με τίτλο "Προσωπικό-Πολιτικό", που θα εγκαινιαστεί στις 11 Σεπτεμβρίου, στην Αποθήκη Β1, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

    Δεδομένου ότι κάθε κρίση, κάθε κίνηση ενός ανθρώπου είναι μία αλυσίδα στην πολιτική και κοινωνική του δράση, το ζητούμενο της έκθεσης αφορά στον τρόπο με τον οποίο μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών διαφαίνεται η πολιτική διάσταση και συνέπεια κάθε προσωπικής επιλογής. Στον τρόπο με τον οποίο η μικροϊστορική ματιά και θέαση του κόσμου, συναντάει την μακροϊστορική και οι δύο αυτοί κόσμοι συνενώνονται.

    Η έκθεση επιχειρεί να διερευνήσει τους διαφορετικούς τύπους προσωπικών επιλογών και πράξεων. Αυτές οι πράξεις, που αποτελούν τις κοινωνικές και πολιτικές επιλογές του καθένα, λειτουργούν άμεσα ή έμμεσα σαν καθρέφτης της κοινωνίας (π.χ. φύλο, έθνος, θρήσκευμα, σεξουαλικότητα, οικολογική συνείδηση και νοοτροπία-προσωπικότητα). Και αντιστρόφως, η έκθεση αποσκοπεί στο να αποτελέσει μία απόπειρα να αφουγκραστούμε την ελληνική εικαστική (κι όχι μόνο) πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από σειρά πολιτικο-κοινωνικών αλλαγών και γεγονότων, τα οποία επηρεάζουνε κάθε έκφανση της προσωπικότητας και της καθημερινότητας των ανθρώπων. Ίσως απλά επειδή πάντα έτσι συμβαίνει σε εποχές αντιμέτωπες με κρίσεις, ρήξεις κι αδιέξοδα.

    Η έκθεση "Προσωπικό β Πολιτικό", στο πλαίσια της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και ενταγμένη στα φετινά "Δημήτρια", συμμετέχοντας στην ομαδικότητα της κεντρικής έννοιας "Πράξις", συγκεντρώνει μεταξύ άλλων στον κατάλογό της κείμενα από συναδέλφους (ιστορικούς τέχνης, επιμελητές, καθηγητές πανεπιστημίου), οι οποίοι, ο καθένας απ' τη δική του θέση, αντιλαμβάνεται και εκφράζει τις απόψεις του περί πολιτικής, τέχνης και καθημερινότητας.

    Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αβρανάς, Δημήτρης Αληθεινός, Κλίτσα Αντωνίου, Μυρτώ Αποστολίδου, Μπάμπης Βενετόπουλος, Ανδρέας Βούσουρας, Μαρία Ζερβού, Θόδωρος, Χριστίνα Κάλμπαρη, Βλάσης Κανιάρης, Μαρία Καραβέλα, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Αννέτα Καπόν, Αδαμάντιος Καφετζής, Νίκος Κεσσανλής, Χάρης Κοντοσφύρης, Λίλιαν Λυκιαρδοπούλου, Δημήτρης Μεράντζας, Δημήτρης Μπάμπουλης, Παύλος Νικολακόπουλος, Θεοφάνης Νούσκας, Αλίκη Παναγιωτοπούλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Παυλόπουλος, Νατάσα Πουλαντζά, Δέσποινα Στόκου, Βασιλεία Στυλιανίδου, Σωκράτης Σωκράτους, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Σοφία Τσαμούτη, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής, Βασίλης Χατζόπουλος, Em Kei, Northern Folk Artists.

    Eπιμέλεια: Αρετή Λεοπούλου & Θοδωρής Μάρκογλου, Ιστορικοί της Τέχνης β Eπιμελητές Κ.Μ.Σ.Τ.

    Τοποθεσία: Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

    Ημερομηνία: 11 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου

    Πληροφορίες: www.greekstatemuseum.com

    Είδηση: 26490

    [11] Έχει το παιδί πονοκέφαλο; Πολλά υγρά και ελάχιστη TV

    Η χορήγηση επιπλέον υγρών σε ένα παιδί είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τυχόν κρίση πονοκεφάλου.

    Εάν αφήνετε το παιδί να βλέπει λιγότερη τηλεόραση και να περνά όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι ακόμα ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας, υποστηρίζει ο καθηγητής Πέτερ Κροπ, του Ινστιτούτου Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ροστόκ της Γερμανίας. Επίσης τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται αρκετές ώρες.

    Άλλες χρήσιμες μέθοδοι ανακούφισης είναι το μασάζ με λάδι και τα επιθέματα πάγου. Ο κύριος στόχος φυσικά όλων αυτών των μεθόδων είναι η μείωση του στρες, τονίζει ο δόκτωρ Κροπ. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί με ασκήσεις γέλιου μπροστά στον καθρέφτη ή με ασκήσεις χαλάρωσης, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό οικογενειακό πρόγραμμα.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η απραξία, το επιπλέον σωματικό βάρος, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή της τηλεόρασης και τα υπερφορτωμένα προγράμματα προκαλούν πονοκεφάλους στα παιδιά.

    Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι περισσότερο από το 20% των παιδιών προσχολικής ηλικίας παραπονιούνται για κεφαλαλγίες. Με την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το ποσοστό αυξάνεται σε 50%.

    Είδηση: 26484

    [12] Η Google υπαναχωρεί σε πιέσεις ευρωπαίων εκδοτών - συγγραφέων

    Η μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ Google υποχώρησε στις πιέσεις των ευρωπαίων συγγραφέων και εκδοτών προκειμένου να υπερνικήσει τις αντιρρήσεις τους στο σχέδιο της να παρέχει μέσω διαδικτύου εκατομμύρια βιβλία τα οποία πλέον δεν υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία.

    Τα βιβλία που εκδίδονται στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να πωλούνται στις ΗΠΑ στην ηλεκτρονική τους μορφή, παρά μόνο μετά τη ρητή εξουσιοδότηση αυτών που κατέχουν τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε αυτό το Σαββατοκύριακο η Google σε πολλές ενώσεις εκδοτών της Ευρώπης.

    Οι ευρωπαίοι εκδότες εξέφρασαν τις τελευταίες εβδομάδες τους φόβους τους ότι η Google θα επωφεληθεί μιας συμφωνίας που είχε υπογράψει τον περασμένο χρόνο με τους αμερικανούς συγγραφείς και εκδότες, η οποία επέτρεπε την πώληση, χωρίς την άδεια τους, ευρωπαϊκών βιβλίων με τη δικαιολογία ότι είναι εξηντλημένα στην αμερικανική αγορά.

    "Τα βιβλία που είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη θα θεωρούνται εμπορικά διαθέσιμα και στις ΗΠΑ", δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου η Google.

    "Αυτά τα βιβλία δεν θα μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι αμερικανοί χρήστες (της Google), παρά μόνο μετά τη ρητή εξουσιοδότηση αυτών που κατέχουν τα δικαιώματά τους", συνέχιζε η ανακοίνωση.

    Εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να υπερασπιστούν τη συμφωνία τους με τους αμερικανούς συγγραφείς και εκδότες, που δεν έχει μέχρι στιγμής προηγούμενο στην Ευρώπη.

    ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26480

    [13] Ο Σαρκοζί θέλει να περιβάλλεται από κοντύτερους από εκείνον

    Την αναφορά του βελγικού τηλεοπτικού δικτύου RTBF που θέλει τον Νικολά Σαρκοζί να επιλέγει ανθρώπους κοντύτερους από εκείνον για να τον περιβάλλουν στις δημόσιες εμφανίσεις του επιβεβαίωσε ένας Γάλλος επικεφαλής συνδικάτου.

    "Όλα ήταν πλήρως ελεγχόμενα, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των ανθρώπων που επιλέγονται για να σταθούν πίσω του στην εξέδρα", δήλωσε ο Χοσέ ντε Σα Μορέιρα στην διαδικτυακή έκδοση του εβδομαδιαίου Le Point, αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος πρόεδρος στο εργοστάσιο παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Faurecia.

    Σύμφωνα με τον Χοσέ ντε Σα Μορέιρα, όσοι εργάτες της Faurecia κλήθηκαν για να σταθούν πίσω από το Νικολά Σαρκοζί δεν έπρεπε να υπερβαίνουν το ύψος των 1,68 μέτρων.

    Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, το οποίο μετέδωσε τους ισχυρισμούς μιας Γαλλίδας εργαζόμενης στο εργοστάσιο της Faurecia ότι επελέγη για να εμφανισθεί στο σχετικό ρεπορτάζ μαζί του λόγω του μικρού της ύψους, ώστε να μην μειονεκτήσει η δημόσια εικόνα του γάλλου προέδρου.

    Το γραφείο του Γάλλου προέδρου χαρακτήρισε τις αναφορές ως "γελοίες".

    Το ύψος του Νικολά Σαρκοζί δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό αλλά υπολογίζεται ότι φτάνει περίπου στα 1,65 μέτρα.

    AΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26491

    [14] Τρεις Βρετανοί κρίθηκαν ένοχοι για συνωμοσία της Αλ Κάιντα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 18:32

    Τρεις Βρετανοί κρίθηκαν ένοχοι, από λονδρέζικο δικαστήριο, ότι το 2006 συνωμοτούσαν με στόχο να σκοτώσουν "χιλιάδες" ανθρώπους, ανατινάζοντας αεροσκάφη σε υπερατλαντικές πτήσεις με προορισμό της βόρεια Αμερική. Οι επιθέσεις αυτές θα γίνονταν με επιθέσεις αυτοκτονίας στη διάρκεια της πτήσης, οι δε βομβιστές θα χρησιμοποιούσαν εκρηκτικά σε υγρή μορφή.Η συνωμοσία, που θεωρείται σχέδιο της Αλ Κάιντα, αποκαλύφθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν μπει σε εφαρμογή, σύμφωνα με Βρετανούς αστυνομικούς. Η αποκάλυψη του σχεδίου αυτού οδήγησε στη λήψη αυστηρότατων μέτρων στα αεροδρόμια, όπου επιβλήθηκαν ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί ως προς την ποσότητα των υγρών που μπορούν να μεταφέρουν οι επιβάτες.Άλλοι τέσσερις άνδρες κρίθηκαν αθώοι, ενώ οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε απόφαση για άλλον έναν ύποπτο.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 26488

    [15] Ελβετία: «Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές είναι καλύτερες»

    Ειδήσεις

    Οι "προβολές είναι καλύτερες απ' ότι προβλεπόταν" για την παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα στη Βασιλεία της Ελβετίας ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο εκπρόσωπος της ομάδας των 10 κύριων κεντρικών τραπεζών (G-10).

    "Γνωρίζουμε ήδη ότι ορισμένες προβολές αναθεωρήθηκαν ελαφρώς προς τα πάνω, επιβεβαιώνοντας ότι έχουμε πιθανόν ξεπεράσει, σε μεγάλα τμήματα της οικονομίας, την περίοδο της ελεύθερης πτώσης που χαρακτήρισε το τελευταίο τρίμηνο του 2008 και το πρώτο φετινό τρίμηνο", δήλωσε ο Τρισέ.

    "Πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί και δεν αποκλείεται να έχουμε μπροστά μας έναν δρόμο με πολλά τραντάγματα", πρόσθεσε ωστόσο στο τέλος της διμηνιαίας συνόδου της G-10 στην έδρα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BRI) στη Βασιλεία, της "κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών".

    Είδηση: 26481

    [16] Τα φάντος και το φλαμένκο συναντούν το ρεμπέτικο

    Ειδήσεις

    Τέσσερις μήνες ύστερα από την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η μεγάλη Πορτογαλέζα ερμηνεύτρια των φάντος, Ντούλτσε Ποντς, επιστρέφει για μία, άνευ προηγουμένου, σύμπραξη με τον Ισπανό βιρτουόζο της κιθάρας του φλαμένκο Πάκο Πένια και τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη. Έτσι, την 21η Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, όλη η Μεσόγειος θα χορεύει στους ρυθμούς και τα τραγούδια των τριών σημαντικών καλλιτεχνών, περνώντας από το γλυκό φάντος, στο παθιασμένο φλαμένκο και τέλος στη μαγκιά του ρεμπέτικου!

    Οι καλλιτέχνες Πόντς, Πένια και Πολυκανδριώτης θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεσογειακής Μουσικής σε μια συναυλία, που θα ενώνει τις φωνές Ανδαλουσιανών τσιγγάνων, Πορτογάλων και Ελλήνων, με αραβικές, αφρικανικές αλλά και ανατολίτικες επιρροές ανθρώπων της εργατικής τάξης, αλλά και νεαρών σπουδαστών, που ακούγονταν στις ταβέρνες και τις πλατείες, σε πόλεις και χωριά, εκφράζοντας συναισθήματα ευτυχίας και λύπης, αγάπης, ζωής και θανάτου, νοσταλγίας αγαπημένων προσώπων, μοναξιάς, τις δυσκολίες της ζωής β αλλά πάνω απ΄ όλα έρωτα και πάθος!

    Στη συναυλία θα ακουστούν φάντος της Κοΐμπρα (που είναι πιο εκλεπτυσμένα από εκείνα της Λισαβώνας σύμφωνα με τους ειδικούς), της Λισαβώνας (πιο δημοφιλή και πιο χαρούμενα από αυτά της Κοΐμπρα), του Πράσινου Ακρωτηρίου, μα και φλαμένκο κάντε γκράντε (μεγάλο), φλαμένκο κάντε χόντο (βαθύ), φλαμένκο κάντε τσίκο (μικρό), ρεμπέτικο που τραγουδιέται, ρεμπέτικο που χορεύεται, ρεμπέτικο του περιθωρίου, των τεκέδων και των υπόγειων καπηλειών.

    Τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και τρεις θάλασσες (Μεσόγειος, Ατλαντικός, Αιγαίο) θα σμίξουν σε μια βραδιά ποίησης και μελωδίας, αρμονίας και συναισθημάτων.

    Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

    Ημερομηνία: 21 Σεπτεμβρίου

    Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9583571

    Δείτε την Ντούλτσε Πόντς σε ζωντανή εμφάνιση

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dud0V9gcaKzo',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/ud0V9gcaKzo/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 26479

    [17] Φ. Πάλλη- Πετραλιά: «Τα πράγματα χειροτερεύουν μέσα στην οικονομική κρίση. Πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα»

    Συνεντεύξεις ΝΕΤ 105.8

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 15:42

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Επισημάνσεις» με την Πηνελόπη Γαβρά.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ανακούφισε τους οπαδούς σας η εμφάνιση του κ. Καραμανλή; Τους έπεισε, γιατί πρέπει να ανανεώσουν για τρίτη φορά την εμπιστοσύνη τους μαζί σας;»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Το εκλογικό σώμα της ΝΔ, όλο αυτό το τελευταίο καιρό, έχει θυμώσει με την παράταξη, με συμπεριφορές και γι' αυτό άλλωστε βλέπουμε και στις μετρήσεις ότι είναι πολύ χαμηλή η συσπείρωση της ΝΔ. Ο κόσμος που πιστεύει στη ΝΔ και στον Καραμανλή είναι ικανοποιημένοι, διότι η ομιλία του Καραμανλή ήταν ξεκάθαρη, είπε αλήθειες.»

    undefined

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής ένα πρόγραμμα που κάθε άλλο παρά φιλολαϊκό θα το χαρακτήριζε κανείς. Προσέρχεται ένα κόμμα στις κάλπες, λέγοντας ότι θα ακολουθήσουν χειρότερες μέρες, ή μήπως αυτό είναι ένα άλλοθι για την ήττα;»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Ο πολίτης σήμερα θέλει να ακούσει την αλήθεια. Μπορεί να μην του αρέσει που ακούει την αλήθεια, αλλά αυτό το εκτιμά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί ζητάμε εκλογές;»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Τα πράγματα χειροτερεύουν μέσα στην οικονομική κρίση. Πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα, γιατί ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας; Δεν είναι το έλλειμμα, είναι το δημόσιο χρέος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν καταφέρατε στα πεντέμισι χρόνια που κυβερνάτε να το μειώσετε.»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Παθογένειες είκοσι ετών δεν μπορούν μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να εξανεμιστούν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακούγοντας τον κ. Καραμανλή να εξαγγέλλει το πρόγραμμα του, γιατί αυτά τα πράγματα δεν τα έκανε και έρχεται να μου ζητήσει τρίτη φορά να ανανεώσω την εμπιστοσύνη μου μαζί του για να τα κάνει τώρα; Τι είναι αυτό που μου λέει ότι θα τα κάνει τώρα;»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Ξέρετε πόσα πράγματα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια; Πάρα πολλά και για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Η κάρτα του Α.Μ.Κ.Α. αρχίζει και λειτουργεί από 1η Οκτωβρίου. Ορισμένα πράγματα που μπορούν να φαίνονται αυτονόητα, δυστυχώς δεν υπάρχουν στο ελληνικό κράτος. Τα δρομολογήσαμε και τώρα είμαστε στη φάση της ωρίμανσης και της υλοποίησης. Ο πολίτης όμως αυτό θα το νιώσει τον επόμενο καιρό και πάνω από όλα οι αριθμοί θα το νιώσουν. Τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτό ήταν η μεγαλύτερη τομή και η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα σας έχει κλείσει με την απάντηση του πρωθυπουργού, βόχι, δεν παραιτούμαι';»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Αλίμονο. Εγώ δεν θεωρώ ότι ποτέ είχε αρχίσει σοβαρά. Ο Καραμανλής είναι πάντα ο γερός κρίκος της αλυσίδας της ΝΔ, είναι ο δυνατός κρίκος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε ενδεχόμενη ήττα του κόμματος δεν έχουμε συνηθίσει να μένουν οι αρχηγοί και στη ΝΔ.»

    Φ. ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: « Αυτή την ώρα έχουμε μπροστά μας νίκη, έχουμε μπροστά μας μάχη. Δεν συζητούμε τέτοια πράγματα.»

    Είδηση: 26473


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 September 2009 - 17:06:19 UTC