Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρετός στην συμπρωτεύουσα
  • [02] Πυραύλους για το Ιράν φέρεται ότι μετέφερε το Arctic-Sea
  • [03] G20: Σε αναζήτηση λύσεων για την οικονομική κρίση
  • [04] Αναστέλλεται επ' αόριστον η έκδοση Χριστοφοράκου
  • [05] Αναζητείται λύση για σοβαρές εκκρεμότητες
  • [06] Στερνό αντίο στον Τζάκσον, μετά από 70 ημέρες!
  • [07] Μειωμένες οι τιμές σχολικών ειδών
  • [08] Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 17 Σεπτεμβρίου ενόψει G20

    [01] Πυρετός στην συμπρωτεύουσα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 09 2009 19:19

    Εν όψει της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη καθίσταται το επίκεντρο των πολιτικών δρώμενων, με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των άλλων πολιτικών κομμάτων.

    Ως εκ τούτου, το Σαββατοκύριακο αυτό, το κέντρο της συμπρωτεύουσας θα περιφρουρούν 2.500 αστυνομικοί, ενώ θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους γύρω από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

    Από τώρα, αρχίζουν συγκεντρώσεις και πορείες, που είχαν αναγγείλει οι συνδικαλιστικοί φορείς.

    Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στη Θεσσαλονίκη για την 74η διεθνή έκθεση. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις και η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύονται από τρεις εισαγγελείς.

    "Είμαι βέβαιος ότι τα συνδικάτα έχουν την ωριμότητα, η όποια εκδήλωση να γίνει εντός των πλαισίων της ευπρέπειας. Για αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία. Όμως, σε περίπτωση που θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα θελήσουν να αμαυρώσουν την έκθεση, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να λάβει μέτρα...", δήλωσε απερίφραστα ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    Το Σάββατο, κι ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα μιλά -υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας- στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα πραγματοποιούνται πορείες των συνδικάτων. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Εργατικό Κέντρο συγκεντρώνονται στις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ μισή ώρα αργότερα δίνουν «ραντεβού» το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντριβανίου και σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα.

    Εξ αφορμής της διεθνούς εκθέσεως, στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί οι δραστηριότητες του πρωθυπουργού.

    Στις 7 Σεπτεμβρίου στην συμπρωτεύουσα θα μεταβεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Στις 8 και 9 η Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 και 10 ο Αλέξης Τσίπρας και το σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της τροχαίας Θεσσαλονίκης, από το πρωί του Σαββάτου θα κλείσουν σταδιακώς κεντρικοί δρόμοι της πόλης, κι από το πρωί του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής θα απαγορεύεται η στάθμευση σε όλο το κέντρο.

    Είδηση: 26405

    [02] Πυραύλους για το Ιράν φέρεται ότι μετέφερε το Arctic-Sea

    Το φορτηγό πλοίο Arctic-Sea, το οποίο είχε καταληφθεί στα τέλη Ιουλίου από πειρατές στα σουηδικά χωρικά ύδατα, μετέφερε εκτός από το επίσημο φορτίο του που ήταν ξυλεία, και πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 για το Ιράν, τους οποίους είχε αποστείλει οργάνωση της ρωσικής μαφίας, όπως αποκαλύπτει η αυστριακή εφημερίδα "Σαλτσμπούργκερ Ναχρίχτεν".

    Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος επικαλείται "καλά πληροφορημένες ισραηλινές πηγές, που έχουν καλές επαφές με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες", σημειώνει ότι οι πύραυλοι φορτώθηκαν στο πλοίο όταν βρισκόταν ακινητοποιημένο για επισκευή στο λιμάνι του Καλίνινγκραντ στις αρχές του καλοκαιριού.

    Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το Ιράν είχε έρθει σε επαφή με οργάνωση της μαφίας που απαρτίζεται από ρώσους στρατιωτικούς, η οποία συνάπτει αμφιλεγόμενα συμβόλαια για συμπλήρωμα στις μηνιαίες αποδοχές. Αυτή διοργάνωσε την παράδοση των όπλων αυτών, τα οποία βρίσκονται σήμερα μεταξύ των πιο σύγχρονων στην αγορά εξοπλισμών.

    Εν συνεχεία, το συμβόλαιο αυτό με την Τεχεράνη αποκαλύφθηκε στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών FSB από "δυτική υπηρεσία" πληροφοριών. Η Μόσχα αποφάσισε τότε να κατασχέσει το φορτηγό πλοίο.

    "Αυτό εξηγεί γιατί η Ρωσία αφιέρωσε τόσο χρόνο, μετά τη φερόμενη 'κατάληψή του από πειρατές' για να κατασχέσει το φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά του Πράσινου Ακρωτηρίου, ενώ η θέση του πλοίου ήταν διαρκώς γνωστή, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ", σημειώνει επίσης ο ανταποκριτής της εφημερίδας.

    Επίσης, η εκδοχή αυτή των γεγονότων εξηγεί το γιατί δεν επενέβησαν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, προσθέτει ο δημοσιογράφος, όπως και το γιατί "πειρατές" ριψοκινδύνευσαν τόσο πολύ για ένα απλό φορτίο ξύλου αξίας μόλις και μετά βίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και γιατί η Ρωσία απέστειλε μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη μόνον για την εκκένωση των 14 μελών του πληρώματος και 8 πειρατών.

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι η εκδοχή αυτή για την υπόθεση Arctic-Sea εξηγεί επίσης το γιατί ο ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες πραγματοποίησε στις 19 Αυγούστου επίσκεψη-αστραπή στη Ρωσία κατά την οποία "μετέφερε", σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, "σαφείς αποδείξεις ότι το Ιράν και η Συρία προμηθεύουν με όπλα τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ".

    Είδηση: 26403

    [03] G20: Σε αναζήτηση λύσεων για την οικονομική κρίση

    Ειδήσεις

    Πληθαίνουν τα σημάδια ότι η παγκόσμια οικονομία εξέρχεται σταδιακά από την ύφεση, ωστόσο η ανάκαμψη αργεί ακόμη και όπου εμφανίζεται είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Το επισημαίνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι διεθνών Οργανισμών -όπως ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο πρόεδρος της Διεθνούς Κεντρικής Τράπεζας- οι οποίοι προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην αποσύρουν τα μέτρα στήριξης των οικονομιών τους, ενθαρρυμένες από τη βελτίωση του κλίματος. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η Σύνοδος του G20 στις 20 Σεπτεμβρίου στο Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών, με βασικό θέμα την ανάσχεση της ανεργίας που εξακολουθεί να καλπάζει παντού.

    Τα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας δεν επιτρέπουν ούτε αισιοδοξία ούτε εγγυήσεις για έξοδο από την κρίση, από τους Υπουργούς Οικονομικών του G20 που βρίσκονται στο Λονδίνο. Περιορίζονται στην εκτίμηση της κατάστασης από την προηγούμενη Σύνοδο του Απριλίου και προτείνουν στρατηγικές εξόδου.

    Προτάσεις για ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα έχει ο Τίμοθι Γκάιτνερ, ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας μεταφέρουν στους χαρτοφύλακές τους την επιστολή των ηγετών τους για αυστηρούς περιορισμούς των μπόνους των τραπεζιτών. Με την εισήγηση του Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε όχι μόνο η Άνγκελα Μέρκελ αλλά τελικά και ο Γκόρντον Μπράουν.

    Ψηλά στην ατζέντα ο αναβαθμισμένος ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς οι ηγέτες που θα συναντηθούν στο Πίτσμπουργκ πρέπει να εγγυηθούν ότι θα δώσουν το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάριο που είχαν υποσχεθεί. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού τους προειδοποιεί ότι αν δεν συνεχίσουν τα μέτρα ενίσχυσης, μπορεί να χάσουν ό,τι έχει κερδηθεί μέχρι τώρα.

    Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που προς το παρόν διατηρεί πολύ χαμηλά τα επιτόκια.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τη δική της άτυπη σύνοδο στις 17 Σεπτεμβρίου ενόψει του Πίτσμπουργκ.

    Πηγή: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26404

    [04] Αναστέλλεται επ' αόριστον η έκδοση Χριστοφοράκου

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 09 2009 17:54

    Αναστέλλεται επ' αόριστον η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Το συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης, έκανε δεκτή την προσφυγή των δικηγόρων του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens εναντίον της έκδοσής του από τις γερμανικές Αρχές. Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ενημέρωσε ήδη τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, για την εξέλιξη αυτή, που σημαίνει ότι αναστέλλεται η προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Μονάχου, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παράδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθόδευσε και ολοκλήρωσε με τους ανθρώπους της τη συσκότιση της υπόθεσης Siemens", τόνισε από το ΠΑΣΟΚ ο Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος επισήμανε ότι "υπάρχουν ευθύνες σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο και ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια".

    «Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για την αναστολή της απόφασης παράδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Γίνεται φανερό από την αποκαλυπτόμενη βχαράβ ποιος φοβάται την παράδοσή του στη χώρα μας και ποιος την επεδίωξε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να την επιδιώκει. Όσον αφορά τα περί βκυβέρνησης ΠΑΣΟΚβ, ο αρμόδιος που θα διαψεύσει τις προσδοκίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την βουλιμία της για την εξουσία είναι ο ελληνικός λαός» ήταν η απάντηση του κ. Δένδια.

    Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου η Ολομέλεια Εφετών θα αποφασίσει για το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον ορισμό εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της Siemens.

    Eως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός που μέχρι τώρα χειρίζεται την υπόθεση, θα πρέπει να δώσει εγγράφως εξηγήσεις στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιάννη Παπανικολάου, που διενεργεί την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του.

    Πηγή: NET, ΝΕΤ 105.8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26400

    [05] Αναζητείται λύση για σοβαρές εκκρεμότητες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 09 2009 16:56

    Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ελληνική οικονομία, εν όψει της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη "Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης", εξέτασε ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αναζητεί λύση για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που αφορούν χιλιάδες ενδιαφερομένους σχετικά με τους πλειστηριασμούς, την απόσυρση αυτοκινήτων , τον ΦΠΑ και ενδεχομένως τους εργαζομένους στην ΟΑ

    Περίπου 2,5 ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της διυπουργικής οικονομικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπ. οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου ανέφερε ότι συζήτησαν εν όψει της ΔΕΘ πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε τομές και αλλαγές, ώστε να υπάρξει όφελος σε βάθος χρόνο για τους πολίτες.

    Ο υπ. Οικονομίας -εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου- είπε στους δημοσιογράφους ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα προχωρήσει σε τομές και αλλαγές, τέτοιες ώστε να υπάρξει όφελος -σε βάθος χρόνου- υπέρ των πολιτών και γι' αυτό, μελετά τρόπο τέτοιον ώστε να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να αφορά τις αποφάσεις για το ΦΠΑ, τους πλειστηριασμούς και την απόσυρση των παλαιών αυτοκίνητων, κι ενδεχομένως να εξεταστεί και το θέμα των εργαζομένων της Ο.Α..

    Είδηση: 26398

    [06] Στερνό αντίο στον Τζάκσον, μετά από 70 ημέρες!

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 09 2009 17:23

    Το τελευταίο αντίο είπαν στον Μάικλ Τζάκσον η οικογένεια και οι φίλοι του, μεταξύ των οποίων η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μακόλεϊ Καλκίν.

    Σε μία κρύπτη -αντάξια βασιλιά- αναπαύεται πλέον ο βασιλιάς της ποπ, στο νεκροταφείο Φόρεστ Λόουν στο Γκλεντέιλ της Καλιφόρνιας.

    Η ταφή του πραγματοποιήθηκε εβδομήντα ημέρες μετά τον θάνατό του, που αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία.

    Η 77χρονη Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν μεταξύ των 200 καλεσμένων, που περίμεναν μιάμιση ώρα μέσα στην ζέστη για την έναρξη της τελετής.

    Εκεί ήταν και η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

    Λίγο πιο πέρα, ο ηθοποιός Μακόλεϊ Καλκίν, που εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι είναι ο βιολογικός πατέρας του μικρότερου παιδιού του Μάικλ Τζάκσον.

    Η αυτοκινητοπομπή των 30 πολυτελών αυτοκινήτων της οικογένειας Τζάκσον, έφτασε τελικά στο νεκροταφείο, στις 8.30 το βράδυ.

    Οι εκατοντάδες φαν του τραγουδιστή, δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν καθόλου στην περιοχή, όπου τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας ήταν άνευ προηγουμένου.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόστος των υπηρεσιών της αστυνομίας υπολογίζεται στα 150.000 δολάρια.

    Τα πέντε αδέρφια του αστέρα της ποπ μετέφεραν το φέρετρό του στο μεγάλο μαυσωλείο, όπου θα μοιράζεται την αιωνιότητα με άλλους αστέρες, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ και η Τζιν Χάρλοου.

    Τα παιδιά του, η Πάρις, ο Πρινς Μάικλ και ο μικρός Μπλάνκετ, τοποθέτησαν ένα στέμμα στο φέρετρο του πατέρα τους, για να σηματοδοτήσουν την τελευταία κατοικία του βασιλιά της ποπ.

    Το μεγαλύτερο μέρος του αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής οικοδομήματος, στο οποίο αναπαύεται πλέον ο Μάικλ Τζάκσον, δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό, κάτι που προκαλεί απογοήτευση στους πολυάριθμους θαυμαστές του.

    Είδηση: 26391

    [07] Μειωμένες οι τιμές σχολικών ειδών

    Κοινωνία

    Χαμηλότερες σε σχέση με τις περσινές σε ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 2 και 4,5% είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης οι τιμές των σχολικών προϊόντων στα καταστήματα. Συγκεκριμένα από τα στοιχεία του υπουργείου, προκύπτει ότι φέτος οι γονείς των μαθητών θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα για την αγορά του πακέτου των σχολικών ειδών.

    Είδηση: 26390

    [08] Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 17 Σεπτεμβρίου ενόψει G20

    Ευρώπη

    Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αφενός να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα στα οικονομικά και να συμφωνήσουν σε από κοινού αποδεκτές δράσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, και αφετέρου να προετοιμαστούν για την σύσκεψη της G20, συγκαλεί η Σουηδική προεδρεία της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από τον σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Στοκχόλμη, η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συγκαλέσει στις 17 Σεπτεμβρίου έκτακτη σύνοδο κορυφής για να προετοιμάσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες τη στάση τους ενόψει της συνόδου της G20 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, για την αναθεώρηση του διεθνούς νομισματοπιστωτικού συστήματος.

    Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο σουηδός πρωθυπουργός Η σύνοδος της G20 έχει προγραμματισθεί για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

    Οι υπουργοί Οικονομίας και οι διοικητές κεντρικών τραπεζών της G20,στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών τους συναντήσεων πριν την Σύνοδο που θα γίνει στις 24 και 25 του μήνα, συναντώνται απόψε στο Λονδίνο για προπαρασκευαστικές συνομιλίες ενόψει της συνόδου του Πίτσμπουργκ.

    Σύμφωνα με τον Ράινφελντ, η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ θα είναι ανεπίσημη.

    Είδηση: 26389


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 September 2009 - 17:03:03 UTC