Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέπεσε αεροσκάφος πετζετέλ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
  • [02] Εθνικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης Καραμανλή- Ρασμουνσεν
  • [03] Αντιπαράθεση για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου
  • [04] 64,27% η παραβατικότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις
  • [05] Πυρκαγιές σε εξέλιξη
  • [06] Μήνυση κατά του Αρχηγού του Π.Σ για τις φωτιές
  • [07] Σε σοβαρή κατάσταση ο εργάτης της ΛΑΡΚΟ
  • [08] Αλλαγή σχεδίων για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

    [01] Κατέπεσε αεροσκάφος πετζετέλ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 18:29

    Σε καλώδιο υψηλής τάσης προσέκρουσε η αριστερή πτέρυγα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Πετζετέλ, λίγο πριν τα όρια της φωτιάς που επιχειρούσε να κατασβήσει, όπως εκτιμούν, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος. Από τη συντριβή του αεροσκάφους έχασε τη ζωή του ο 55χρονος σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Το αεροσκάφος κατέπεσε καθώς επιχειρούσε στην πυρκαγιά στον Κατελειό της Κεφαλονιάς, ενώ ολοκληρωμένη εκτίμηση και πλήρης καταγραφή των αιτιών πτώσης θα περιέχει το πόρισμα της επιτροπής που θα εκδοθεί σε μερικές εβδομάδες.Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου πιλότου εξέφρασε το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

    Ανακοίνωση του ΓΕΑ

    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε το αεροσκάφος τύπου PZL κατέπεσε στις 12.54 στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης.

    Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο 55 ετών Σμήναρχος (Ι) Κωτούλας Στέργιος, έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

    Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.

    Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.

    Για την διερεύνηση του δυστυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Συλλυπητήρια - αντιδράσεις

    "Ο τραγικός θάνατος του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα μας συγκλόνισε. Ένας νέος άνθρωπος που έδινε τη μάχη με τη φωτιά, έπεσε στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Εκφράζω την οδύνη και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του, καθώς και τη συμπαράσταση μου σε όλους τους συναδέλφους του" ήταν το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

    Την συντριβή και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεοσκάφους εξέφρασε και ο Κώστας Καραμανλής.

    "Εκφράζω την συντριβή μου και τη θλίψη όλων μας και τα συλλυπητήριά μου,για την απώλεια του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έχασε την ζωή του την ώρα που,με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, επιτελούσε το δύσκολο καθήκον του"ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

    "Ο άτυχος πιλότος, με μεγάλη διαδρομή στην αεροπορία, έχασε τη ζωή του κατά την ώρα του καθήκοντος, την ώρα της σκληρής μάχης με την πύρινη λαίλαπα",δήλωσε o Eυ. Αντώναρος, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια εκ μέρους της Κυβέρνησης και πρόσθεσε πως αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές αισθάνεται την ανάγκη να αναφερθεί για μια ακόμα φορά στο πραγματικό πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελούν όσοι πέφτουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση στις φλόγες.

    «Με οδύνη πληροφορήθηκα την τραγική απώλεια του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα. Ο άδικος θάνατός του, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία που επέδειξε την ώρα του καθήκοντος και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τις καταστροφικές πυρκαγιές» ανέφερε σε δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου.

    Την λύπη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συνολικά του κόμματος για τον άδικο χαμό του πιλότου του πετζετέλ και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο με τις προτάσεις του να συνεισφέρει στο διάλογο για το μέλλον της Αττικής εν αντιθέσει με την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία από ότι φαίνεται δεν έχει μάθει και δεν έχει καταλάβει τη μεγάλη τραγωδία στη ΒΑ Αττική.

    "Η παλαιότητα και η καταπόνηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο ότι δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιών, αλλά δημιουργούν κινδύνους για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε αυτές. Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει το λαό και τους πυροσβέστες ότι, όπως χθες, έτσι και σήμερα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εκφράζοντας βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου πιλότου.

    «Πριν δυο χρόνια είχαμε το χαμό δύο πιλότων στα Νέα Στύρα Εύβοιας, σήμερα ενός ακόμη στην Κεφαλονιά. Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η εναπόθεση όλης της διαδικασίας καταστολής των δασικών πυρκαγιών στα εναέρια μέσα έχει δημιουργήσει τέτοια πίεση στους χειριστές των αεροσκαφών που φτάνουν να λειτουργούν ακόμη και ως μάνικες των πυροσβεστικών οχημάτων; Δυστυχώς η ελλιπής οργάνωση της δασοπυροπροστασίας μας έχει φτάσει μέχρι του σημείου να ζητάμε την από αέρος βοήθεια για να σβήσουμε ακόμη και τη φωτιά της αυλής μας, πράγμα που οδηγεί όχι μόνο στην εξάπλωση των πυρκαγιών αλλά και στις απώλειες συνανθρώπων μας. Γι' αυτό πρέπει επειγόντως να επανεξεταστεί το μοντέλο δασοπυρόσβεσης.Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συναδέλφους του στο Πυροσβεστικό Σώμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η εξάντληση ανθρώπων και μηχανών οδηγεί αναπόφευκτα σε δυστυχήματα, τονίζει ο ΛΑΟΣ.

    "Ο συνάδελφος χειριστής του πυροσβεστικού αεροσκάφους PZL έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, αγωνιζόμενος με αυτοθυσία, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και του εθνικού μας φυσικού πλούτου", αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει ότι "σύσσωμο το πυροσβεστικό προσωπικό πενθεί", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 26170

    [02] Εθνικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης Καραμανλή- Ρασμουνσεν

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 15:42

    Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό, αλλά και η συνδρομή της χώρας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα μέτωπα του Αφγανιστάν και του Κοσόβου ήταν τα θέματα στα οποία εστίασαν τη συζήτησή τους ο Κ. Καραμανλής και ο νέος γ.γ της Συμμαχίας που συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε συνάντηση με τον κ. Ράσμουνσεν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, τόνισε, απευθυνόμενος προς την Άγκυρα, ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνεργασία στο πλάισιο των διεθνών κανόνων δικαίου.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση οι αλλαγές στη δομή του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το πρόβλημα με τα Σκόπια.

    Σε κοινές δηλώσεις τους ο Πρωθυπουργός με τον νέο ΓΓ του ΝΑΤΟ τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει κοινή συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ ώστε να αποφευχθούν οι πολιτικές διαμάχες.

    Δηλώσεις Καραμανλή

    Συζητήσαμε την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται μετά και τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Και βεβαίως συζητήσαμε για τη σημαντική δραστηριοποίηση της, υπό νατοϊκή διοίκηση, δύναμης της ISAF.

    Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της προώθησης των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, συμφωνούμε πλήρως με την ανάδειξή του ως μιας από τις βασικές προτεραιότητες της Συμμαχίας. Όπως είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε και κατά την υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Κέρκυρα, η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της πλήρους αξιοποίησης των μηχανισμών της σχέσης αυτής, μέσα από μια διαδικασία εποικοδομητικής συνεργασίας και διαλόγου.

    Συμφωνούμε, επίσης, με τη σημασία που αποδίδει ο νέος Γενικός Γραμματέας στη συνεργασία με άλλους Διεθνείς Οργανισμούς, ειδικά με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ. Η συνεννόηση και η συνεργασία επιβάλλονται, πάντοτε όμως με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας κάθε Οργανισμού και στην αρχή της αυτονομίας στη λήψη των αποφάσεών τους. Η Ελλάδα στηρίζει, επίσης, σθεναρά την προώθηση της συνεργασίας με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου και της Πρωτοβουλίας της Κωνσταντινούπολης, που είναι μια από τις προτεραιότητες του νέου Γενικού Γραμματέα.

    Ανταλλάξαμε απόψεις για την προώθηση του διαλόγου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Η θεματολογία η οποία προσδιορίσθηκε στην Κέρκυρα θα εξετασθεί αναλυτικότερα εντός του ΟΑΣΕ, υπό την ελληνική Προεδρία και ευελπιστούμε στην περαιτέρω προώθησή της, κατά την προσεχή Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, το Δεκέμβριο αυτού του χρόνου.

    Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, οξυμένες από την αστάθεια που δημιουργεί η οικονομική κρίση, απαιτούν καλύτερη, πιο αποτελεσματική συνεργασία, ορθολογικότερη χρήση των δυνάμεών μας και ουσιαστικά αλληλοκάλυψη στο πεδίο των επιχειρήσεων.

    Για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των δύο Οργανισμών, όμως, χρειάζεται πριν απ' όλα κοινή λογική. Όταν το ΝΑΤΟ επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την ΕΕ είναι αυτονόητο ότι αυτή θα είναι με όλα τα μέλη της.

    Κοινή λογική λοιπόν, εφαρμογή των συμφωνηθέντων και σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία και είναι αρκετά για να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών. Βεβαίως, αυτά προϋποθέτουν και καλή θέληση.

    Από την πλευρά του ο κ Ράσμουνσεν, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί ιδιαίτερα την Τουρκία και πρόκειται να το θέσει και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του στην Άγκυρα.

    Μετά τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, ο Κώστας Καραμανλής παραθέτει γεύμα εργασίας στο Γενικό Γραμματέα και τη συνοδεία του.

    Νωρίτερα, ο κύριος Ράσμουσεν συναντήθηκε με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Και στις δύο συναντήσεις του τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ήταν οι σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία και τα Σκόπια.

    Επίσης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή»,ο κ. Ράσμουσεν τονίζει την ανάγκη βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που χαρακτηρίζει ζήτημα διμερές μεν, που θα αποτελέσει όμως ένα από τα κεντρικά θέματα της θητείας του καθώς, όπως δηλώνει, έχει αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του ΝΑΤΟ στη μεγαλύτερη αποστολή του, στο Αφγανιστάν.

    Είδηση: 26167

    [03] Αντιπαράθεση για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου

    Ψηφίστηκε επί της αρχής του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο 55.000 συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, αξιοποιούνται μέσω της ανόδου στην ιεραρχία του δημόσιου τομέα στον οποίο υπηρετούν.

    Κατά τη συζήτηση, σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση, μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του Χρήστου Παπουτσή, καθώς το σύνολο της αντιπολίτευσης, ζητούσε να εξομοιωθούν οι συμβασιούχοι με τους μόνιμους, για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ιδιωτικού σε δημοσίου δικαίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και σημείωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα αξιοποιηθούν 55.000 υπάλληλοι, που εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα, κατηγορώντας, το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία.

    Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, εξαπέλυσαν επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για πελατειακή πολιτική.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26178

    [04] 64,27% η παραβατικότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις

    Ειδήσεις

    Οι δύο στις τρεις επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας φοροδιαφεύγουν και δεν κόβουν αποδείξεις λιανικής πώλησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, που συνεχίζουν το "σαφάρι" τους στην αγορά. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε εταιρίες εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης οχημάτων, ξενοδοχειακές μονάδες ή καταλύματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσίες, σε περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση κατά την περίοδο από 17 έως 23 Αυγούστου, ελέγχθηκαν 515 εταιρίες και διαπιστώθηκαν 2.562 παραβάσεις σε 331 από αυτές.

    Ο μέσος όρος παραβατικότητας στο σύνολο των περιοχών είναι 64,27% και θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός. Τα ποσοστά αυτά ωστόσο, σχετίζονται άμεσα με τη νέα μεθοδολογία που χρησιμοποιείται κατά τους ελέγχους και ειδικότερα με τη μέθοδο της επιλογής των στόχων. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι γίνονται σε εταιρίες που είναι εμφανώς ή πιθανώς παραβάτες και όχι τυχαία ή δειγματοληπτικά.

    Από τους πρόσφατους ελέγχους και παρά την κατάργηση της έκδοσης των εντύπων παραγγελίας, στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο, έχει αρχίσει να παρατηρείται το φαινόμενο άλλων, ισοδύναμων ή και πολύ σοβαρότερων παραβάσεων φοροδιαφυγής, που αφορούν τη μη έκδοση νόμιμων αποδείξεων λιανικής πώλησης.

    Στις εταιρίες, όπου διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο ότι δεν εκδίδονται νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης ή ανακυκλώνονται αποδείξεις άλλων πελατών, θα ζητούνται και τα στοιχεία των όποιων εμπλεκόμενων προσώπων. Μεταξύ αυτών μπορούν ενδεχομένως, οι λογιστές των καταστημάτων αυτών και τα άτομα που ανακυκλώνουν τις αποδείξεις για να εξετάζεται ο βαθμός της συνέργειας αυτών και επιπλέον όλων των διοικητικών κυρώσεων να υποβάλλεται ανάλογα με την περίπτωση και μηνυτήρια αναφορά.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26172

    [05] Πυρκαγιές σε εξέλιξη

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 17:41

    Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στον Αετό στην Κάρυστο, η οποία σημειώνει ύφεση, στο Άσπρο Χωριό της Πάρου και στον Καταλειό της Κεφαλονιάς. Νέα πυρκαγιά ξέσπασε εντός οικοπέδου επί της Λεωφόρου Σχιστού, που καίει χαμηλή βλάστηση. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τετάρτη σε Ρέθυμνο και Άνδρο. Ακόμα μία πυρκαγιά σε εξέλιξη στην παραλία Καλυβίων Αττικής. Εκδηλώθηκε μετά τις 5 το απόγευμα και καίει έκταση χαμηλής βλάστησης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 1 ελικόπτερο, 2 αεροσκάφη, 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

    Έρευνα για τυχόν ευθύνες της Πυροσβεστικής κατά την διαδικασία κατάσβεσης των τελευταίων πυρκαγιών στην Αττική ξεκίνησε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μετά και από παραγγελία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη

    Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο με τις προτάσεις του να συνεισφέρει στο διάλογο για το μέλλον της Αττικής εν αντιθέσει με την κυβέρνηση η οποία από ότι φαίνεται δεν έχει καταλάβει τη μεγάλη τραγωδία στη ΒΑ Αττική δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Την καταγγελία ότι πίσω από τις πυρκαγιές βρίσκονται επιχειρηματικά συμφέροντα επανέλαβε και σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα κατά της διάρκεια περιοδείας της στις καμένες εκτάσεις του νομού Βοιωτίας. Η γ.γ του ΚΚΕ μίλησε για πολιτικές που υπηρετούν το κέρδος και τάχθηκε κατά της αλλαγής χρήσης γης.

    Την ανακήρυξη όλων των ορεινών όγκων σε εθνικούς δρυμούς, ώστε να αφαιρεθεί το κίνητρο της οικοπεδοποίησης από τους επίδοξους εμπρηστές και οικοπεδοφάγους, καθώς και την κύρωση των δασικών χαρτών προτείνει, μεταξύ άλλων, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26176

    [06] Μήνυση κατά του Αρχηγού του Π.Σ για τις φωτιές

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 13:20

    Μηνυτήρια αναφορά κατά του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι δικηγόροι Βασίλης Ταουκσής και Ειρήνη Μαρούπα ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Αρχηγού του Π.Σ για μη έγκαιρη, όπως υποστηρίζουν, κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό να εξελιχτεί σε πύρινη λαίλαπα.

    Με τη μηνυτήρια αναφορά τους στρέφονται και κατά παντός άλλου υπεύθυνου που θα εντοπιστεί από την Προκαταρκτική Εξέταση που έχει διαταθεί από την Εισαγγελία.

    Ως δικηγόρος, αλλά και ως πολίτης κατηγορεί τον Αρχηγό του Π.Σ για εμπρησμό από αμέλεια, δεδομένου ότι κατηγορεί την Πυροσβεστική για ολιγωρία.

    Η μήνυση θα ενταχθεί στην Προανακριτική Εξέταση που έχει διατάξει η Εισαγγελία για τις πυρκαγιές.

    Είδηση: 26169

    [07] Σε σοβαρή κατάσταση ο εργάτης της ΛΑΡΚΟ

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 15:06

    Σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με εγκαύματα στο 60% του σώματός του και τον κίνδυνο να χάσει την όραση του, νοσηλεύεται ο ένας εκ των τριών εργατών που τραυματίστηκαν την Τετάρτη από τη νέα έκρηξη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας η οποία στοίχισε τη ζωή ενός 25χρονου εργαζομένου. O δεύτερος εκ των τραυματιών, διαφεύγει τον κίνδυνο ενώ ο τρίτος έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Για τη νέα έκρηξη έχουν συλληφθεί και κρατούνται 7 άτομα, ενώ δόθηκε εντολή για προσωρινή σφράγιση των 5 ηλεκτροκαμίνων στο εργοστάσιο, ώστε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος στις εγκαταστάσεις.

    Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και σε δεύτερο τραγικό συμβάν μέσα σε έναν μήνα, τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    Η ασφάλεια των εργαζομένων, δεν μπορεί να αποτελεί θυσία στο βωμό της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

    Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο 120ό χλμ στον κόμβο του Μαρτίνου θα προχωρήσουν την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με απόφαση που πήραν σε σύσκεψη που είχαν στη Λάρυμνα και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι όλων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, καθώς και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.

    Στην κινητοποίηση των εργαζομένων θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

    Το απόγευμα θα γίνει στο Νέο Κόκκινο η κηδεία του άτυχου 25χρονου που έχασε τη ζωή του όταν έγινε έκρηξη στο καμίνι Νο5 του εργοστασίου.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στην παραλία της Λάρυμνας.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη ΛΑΡΚΟ, τόσο οι εκπρόσωποι των σωματείων όσο και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου έδειξαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι δόθηκε εντολή να κλείσουν και να σφραγιστούν όλα τα καμίνια του εργοστάσιου και ουσιαστικά να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία και κυρίως να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου.

    «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η απόφαση έχει στόχο την πλήρη απαξίωση του εργοστασίου για να περάσει σε χαμηλή τιμή σε χέρια ιδιώτη», ανέφερε ο Γραμματέας του μεγαλύτερου σωματείου της ΛΑΡΚΟ Γιώργος Κατσάρας.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ Σχετικά άρθρα: Ένας νεκρός από νέα έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ

    Είδηση: 26168

    [08] Αλλαγή σχεδίων για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 08 2009 16:37

    Αλλαγή πλάνων για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ αποφάσισε ο αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος μετά τις έντονες αντιδράσεις της Μόσχας στις προθέσεις του για ανάπτυξη της άμυνας στην κεντρική Ευρώπη, εγκαταλείπει το σχέδιο προκειμένου να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τη Ρωσία Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εγκατέλειψε στην πράξη το σχέδιο ανάπτυξης στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας στα εδάφη της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza, που επικαλείται πηγές στην Ουάσινγκτον.

    "Τα μηνύματα που εστάλησαν από τους στρατηγούς του Πενταγώνου είναι απολύτως σαφή: η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει, ως προς την αντιπυραυλική άμυνα, άλλες λύσεις από τις βάσεις στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία", σύμφωνα με τον υποστηρικτή του σχεδίου Ρίκι Ελισον.

    Κατά τη διάρκεια διάσκεψης των ειδικών στον τομέα της άμυνας που πραγματοποιήθηκε εδώ και μία εβδομάδα, "οι στρατηγοί δεν αναφέρθηκαν ούτε μια φορά στα σχέδια που αφορούν την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία", δήλωσε ο Ερικ Ελισον.

    "Εδώ και μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί το Κονγκρέσο ως προς την εγκατάλειψη των σχεδίων εγκατάστασης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία", αναφέρει η Gazeta Wyborcza, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή του Κονγκρέσου.

    Το 2008, η Βαρσοβία και η Ουάσινγκτον έφθασαν σε συμφωνία για την εγκατάσταση μέχρι το 2013 στην Πολωνία δέκα συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Πολωνία και ενός συστήματος ραντάρ στην Τσεχική Δημοκρατία, σχέδιο στο οποίο αντιτίθεται η Ρωσία.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα πρότεινε την επανεξέταση του προγράμματος, το οποίο αποτελεί έμπνευση της κυβέρνησης Μπους με στόχο την αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από χώρες όπως το Ιράν.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε και πάλι τον Ιούλιο με την ανάπτυξη από τη Μόσχα πυραύλων Iskander στο Καλίνινγκραντ, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας.

    Σύμφωνα με την Gazeta Wyborcza, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα προτιμά την εγκατάσταση πυραύλων αναχαίτισης σε πλοία και σε βάσεις στο Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς και "ίσως κάπου στα Βαλκάνια".

    Είδηση: 26166


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 August 2009 - 16:59:13 UTC