Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η απάντηση του δικηγόρου του Χριστοφοράκου στον Ραγκούση
  • [02] Στις φλόγες και η Ιβηρική
  • [03] Αποκαθίσταται το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Αττική
  • [04] Δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο στο Arctic Sea
  • [05] Βρέθηκαν δύο νεκροί, αναζητούνται οι δολοφόνοι
  • [06] Ατύχημα με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς
  • [07] Μετά τις φωτιέςβ¦ οι πλημμύρες!
  • [08] Καταλυτική η συνεισφορά των Ε.Δ. στην πυρόσβεση

    [01] Η απάντηση του δικηγόρου του Χριστοφοράκου στον Ραγκούση

    Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στηΝ δημοσιότητα την απάντηση που έστειλε ο Στεφάν Κουρσέβε, δικηγόρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στην επιστολή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο Γιάννης Ραγκούσης καλούσε τον πελάτη του να παράσχει το σύνολο των στοιχείων β αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπ' όψιν της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

    Το κείμενο της επιστολής του κ. Κουρσάβε έχει ως εξής:

    «Αξιότιμε κ. Ραγκούση,

    Επιβεβαιώνουμε δια της παρούσης την παραλαβή της επιστολής σας της 18.08.09, με την οποία ζητάτε πληροφορίες για υποτιθέμενες πληρωμές της SIEMENS Α.Ε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε μια δήθεν δήλωση που έκανα στην ελληνική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

    Σχετικά πρέπει να επισημάνουμε ότι, δεν δώσαμε ούτε στις 11.08.09, ούτε σε άλλη ευκαιρία στην αναφερθείσα εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της, εγκεκριμένη συνέντευξη του περιεχομένου αυτού, ότι θα ήμασταν σίγουροι, για το ότι ο πελάτης μας θα παρείχε αναλυτικές πληροφορίες, όταν απευθυνόταν σε μας σχετικό αίτημα.

    Επειδή δυστυχώς δεν διαθέτω γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορώ να αντικρούω εσφαλμένες αναφορές.

    Εμείς απλώς δηλώσαμε στη ελληνική κρατική τηλεόραση, ότι θα διαβιβάζαμε στον κ. Χριστοφοράκο κάθε μορφή γραπτού αιτήματος εκ μέρους τρίτων και ότι απορούμε για το ότι έως τα μέσα Αυγούστου 2009 δεν απευθύνθηκαν κανενός είδους ερωτήματα. Το αν βεβαίως ο κ. Χριστοφοράκος θα απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, επαφίεται αποκλειστικά σε δική του απόφαση.

    Παρακαλώ να έχετε κατανόηση ότι σε υποθέσεις πελατών που αφορούν εκρεμμούσες διαδικασίες ενώπιον των γερμανικών δικαστικών αρχών δεν μπορούμε να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη μας ή πόσο μάλλον να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία και ότι συστήσαμε στον κ. Χριστοφοράκο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων να μην κάνει κανενός είδους δηλώσεις.

    Από τα παραπάνω εξαιρούνται μόνο δηλώσεις Τύπου, ρητά χαρακτηρισμένες από εμάς ως τέτοιες και εγκεκριμένες ή τοποθετήσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων».

    Είδηση: 26110

    [02] Στις φλόγες και η Ιβηρική

    Ευρώπη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 08 2009 23:37

    Πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου εφέτος έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα βλάστησης, όπως ανακοίνωσαν πυροσβέστες και αξιωματούχοι.

    Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν μία πυρκαγιά στην περιφέρεια Μπραγκάντσα της βόρειας Πορτογαλίας.

    Δύο άλλες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις περιφέρειες Μπραγκάντσα και Γκουάρντα.

    Ισπανία: Περιορίστηκε η φωτιά

    Η πυροσβεστική κατόρθωσε εχθές να περιορίσει την καταστροφική πυρκαγιά που από την Κυριακή κατέστρεψε πάνω από 900 εκτάρια δασικής έκτασης σε εθνικό δρυμό στη βορειοδυτική Ισπανία, εξαναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί παράγοντες.

    Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής στον εθνικό δρυμό της Σιέρα ντε λα Κουλέμπρα, στην επαρχία της Θαμόρα, κατέκαψε 7400 στρέμματα δασικής έκτασης και 1700 στρέμματα καλλιεργειών, τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

    Στα καταφύγια του εθνικού δρυμού, που εκτείνεται στα σύνορα με την Πορτογαλία, κατοικούν λύκοι, αγριογούρουνα και ζαρκάδια.

    Οι αρχές είχαν προχωρήσει την Κυριακή στην εκκένωση της κοινότητας Καμπάνας ντε Αλίστε και έκλεισαν ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των πόλεων Θαμόρα και Οουρένσε.

    Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26111

    [03] Αποκαθίσταται το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Αττική

    Με ταχείς ρυθμούς και μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους υλοποιείται το πρόγραμμα αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των βλαβών.

    Μέχρι στιγμής, έχουν αντικατασταθεί πλέον των 200 καμμένων στύλων του «Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης», 7,5 χιλιόμετρα καμένων συνεστραμμένων καλωδίων, 5 μετασχηματιστές και μεγάλος αριθμός καλωδίων συνδέσεων πελατών, αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

    Επίσης, προσθέτει ότι σε λίγες περιπτώσεις -όπου λόγω εκτεταμένων βλαβών και ειδικών δυσκολιών αποκατάστασης [χαράδρες κλ.π.], η ηλεκτροδότηση θα αργούσε- δόθηκε άμεση λύση για την ηλεκτροδότηση μεμονωμένων πελατών με την προσωρινή εγκατάσταση μεγάλων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών [γεννήτριες].

    Επιπλέον, διευκρινίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την ΔΕΗ, ώστε να ηλεκτροδοτηθεί άμεσα το σύνολο των πελατών στην Αττική, που έχουν πληγεί και δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

    Όσον αφορά την αποκατάσταση των βλαβών του Δικτύου από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ανακοινώνεται ότι αφ' ενός μεν οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, με στόχο να εξασφαλισθεί άμεσα η πλήρης ηλεκτροδότηση του συνόλου των πελατών και αφ' ετέρου δε, τα συνεργεία της ΔΕΗ αντικατέστησαν πλέον των 75 καμένων στύλων, σε μήκος 35 χιλιομέτρων και περίπου 1 χιλιόμετρο αγωγών του δικτύου.

    Είδηση: 26112

    [04] Δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο στο Arctic Sea

    Ευρώπη

    Δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο στο πλοίο Arctic-Sea, του οποίου η κατάληψη από πειρατές ανοικτά της Σουηδίας, προκάλεσε θύελλα φημολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το τι ακριβώς μετέφερε, ανακοίνωσε η Ρωσία. Η εξαφάνιση του πλοίου, που προκάλεσε φήμες ότι στο πλοίο υπήρχε κάποιο μυστικό φορτίο όπλων ή ακόμα και πυρηνικών υλικών, επισήμως μετέφερε ξυλεία."Η αρχική έρευνα στο πλοίο δεν απέφερε τον εντοπισμό κάποιου ύποπτου φορτίου", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, στη Μόσχα.Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, ο πλοίαρχος αρχικά είχε δηλώσει ότι το πλοίο είναι Βορειοκορεατικό, πληροφορία που διαψεύσθηκε από την Πιον-γιανγκ. Οι ρωσικές δικαστικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το πλοίο, που είχε ρωσικό πλήρωμα, έπλεε με σημαία Μάλτας, όταν κατελήφθη από τους πειρατές ανοικτά των σουηδικών ακτών.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / REUTERS

    Είδηση: 26109

    [05] Βρέθηκαν δύο νεκροί, αναζητούνται οι δολοφόνοι

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 08 2009 23:09

    Δυο νεκρούς με τραύματα στο κεφάλι εντόπισαν αστυνομικοί σε διώροφη οικία που βρίσκεται επί της οδού Ζαΐμη-12 στην Καλλίπολη Πειραιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχειά πρόκειται για ένα ζευγάρι Αιγυπτίων, ένας 32χρονος Αιγύπτιος που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα και μία 30χρονη μπροστά στην είσοδό του.

    Από την αστυνομία δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ληστεία ή για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    Είδηση: 26108

    [06] Ατύχημα με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 08 2009 22:50

    Ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τύπου Μ-35, Ρωσικής κατασκευής χτύπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα και υπέστη ελαφρές ζημιές, χωρίς όμως να τραυματισθεί κανένας από τους επιβαίνοντες. Από την πτώση προκλήθηκε φωτιά σε χωριό που εκκενώθηκε, μέχρις που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Με μία ημέρα καθυστέρηση ανακοινώθηκε το εν λόγω ατύχημα από το υπουργείο αμύνης της Κύπρου, με τη διευκρίνιση ότι το ελικόπτερο, με ρωσικό πλήρωμα, εκτελούσε δοκιμαστική πτήση σε μία περιοχή 15 χιλιόμετρα βορείως της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο. Το ελικόπτερο επέστρεψε με ασφάλεια στην αεροπορική βάση. Η ανακοίνωση του υπουργείο αμύνης έδωσε και απάντηση στο ερώτημα ως προς τα αίτια σοβαρής πυρκαγιάς που εξερράγη στην περιοχή του ατυχήματος και προς στιγμή απείλησε μικρό χωριό που εκκενώθηκε, μέχρις ότου η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.Όπως ανακοινώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε από τους σπινθήρες που προκλήθηκαν από τα ηλεκτροφόρα καλώδια κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου.

    Είδηση: 26107

    [07] Μετά τις φωτιέςβ¦ οι πλημμύρες!

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λαμβάνοντας υπ' όψιν της τον κίνδυνο φαινομένων πλημμύρας στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, εξέδωσε έγγραφο με κατευθυντήριες οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται θεσμικά, να προχωρήσουν στον προγραμματισμό, μελέτη και εκτέλεση έργων και δράσεων.

    Οι εν λόγω κατευθυντήριες οδηγίες, είναι οι εξής:

    - σχολαστικός έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων και συντήρησή τους, καθώς και λήψη πρόσθετων μέτρων όπου αυτό απαιτείται,

    - μελέτη και εκτέλεση έργων συγκράτησης των εδαφών σε δασικές εκτάσεις, όπου η φυσική τους βλάστηση έχει καταστραφεί προσφάτως από πυρκαγιές,

    - έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός των κοιτών των ρεμάτων &

    - επιτάχυνση των εργασιών -εν όψει της χειμερινής περιόδου- για την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές που βαρύνονται με ανάλογο ιστορικό, καθώς και προγραμματισμό και εκτέλεση νέων έργων.

    Είδηση: 26106

    [08] Καταλυτική η συνεισφορά των Ε.Δ. στην πυρόσβεση

    Κοινωνία

    Τεράστια και καταλυτική ήταν για άλλη μία φορά η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων [Ε.Δ.] της χώρας μας στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης των φλεγομένων περιοχών -κυρίως- της Αττικής, που κατακάηκαν τα τελευταία 24ωρα!

    Από τις 22 ως τις 25 του μηνός, οι Ε.Δ. ανταποκρινόμενες στο 100% των υποβληθέντων αιτημάτων από τους αρμοδίους φορείς, διέθεσαν στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [Γ.Γ.Π.Π.], για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον νομό Αττικής, προσωπικό, επίγειες δυνάμεις, εναέρια μέσα και υλικά.

    Αναλυτικά οι διατιθέμενες δυνάμεις και μέσα είχαν ως εξής:

    1.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:

    Γενικό σύνολο προσωπικού Ε.Δ.: 2.718 άτομα [επίγειες δυνάμεις, υποστήριξη σε πυρόσβεση, περίπολα-επιτήρηση].

    Αναλυτικότερα:

    Διατιθέμενο προσωπικό προς υποστήριξη δασοπυρόσβεσης: 1.832 άτομα.

    βΆ 837 στρατιώτες, στις περιοχές Βαρνάβα, Αγ. Στεφάνου, Πεντέλης, Γραμματικού, Καλεντζίου, Σταμάτας & Κιθαιρώνος [100 άτομα].

    βΆ 405 ναύτες, στις περιοχές Κοτρωνίου β Κάτω Σουλίου, Παλλήνης & Μαραθώνος.

    βΆ 590 σμηνίτες της Π.Α., στις περιοχές Μελισσίων, Παλλήνης, Βύρωνος, Εκάλης, Κερατέας & Ζακύνθου.

    Προσωπικό για περίπολα επιτήρησης: 886 άτομα.

    βΆ 392 στρατιώτες,

    βΆ 42 ναύτες &

    βΆ 452 σμηνίτες.

    Επιτήρηση στις περιοχές: Βαρυμπόμπης, Ερυθραίας, Αυλώνος, Ωρωπού, Τανάγρας, Πάρνηθος, Υμηττού, Βαθύ Αυλίδος, Αλεποχωρίου, Κάτω Πεντέλης & Π. Γερμενού.

    2.ΜΕΣΑ:

    βΆ 27 πυροσβεστικά αεροσκάφη [Σάββατο: 20 Α/Φ, Κυριακή: 20 Α/Φ, Δευτέρα 22 Α/Φ & Τρίτη 27 Α/Φ],

    βΆ 4 C-130 για μεταφορά δασοπυροσβεστών [70 ατόμων] και 6 οχημάτων από Κύπρο και 1 C-130 υλοτόμων από Θεσσαλονίκη,

    βΆ 20 πυροσβεστικά οχήματα,

    βΆ 11 υδροφόρα οχήματα,

    βΆ 9 ασθενοφόρα με ιατρούς και ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό, ανεπτυγμένα στις περιοχές: Βαρνάβα, Μαραθώνος & Γραμματικού,

    βΆ 9 οχήματα χωματουργικών εργασιών [τα 2 στον Κιθαιρώνα] &

    βΆ 81 έξοδοι οχημάτων εποχούμενων περιπόλων.

    Πτητικό έργο:

    βΆ 641 έξοδοι αεροσκαφών Canadair [CL-215 & CL-415],

    βΆ 433 έξοδοι άλλων μικρότερων αεροσκαφών,

    βΆ 1.994 ώρες πτήσεως πυροσβεστικών αεροσκαφών στις περιοχές: Αττικής, Βοιωτίας, Ζακύνθου, Κιθαιρώνος, νοτίου Ευβοίας και Αχαΐας &

    βΆ 441 ώρες επιτήρησης. Για τα Canadair οι έξοδοι αντιστοιχούν σε 12.900 αφέσεις -συνολικά¬- 77.200 τόνων νερού [από 22 έως και 25/8].

    3.ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΕΣ:

    Σε άμεση ετοιμότητα είχαν τεθεί:

    βΆ Τα τρία νοσοκομεία των Ε.Δ. στην Αθήνα [363 κλίνες, 16 ασθενοφόρα, 253 άτομα ιατρικού & νοσηλευτικού προσωπικού].

    βΆ η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης [Μ.Ε.Ε.Δ.] της Π.Α.,

    βΆ η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών [Κ.ΟΜ.Α.Κ.] της Π.Α..

    βΆ 1 C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας [Π.Α.],

    βΆ 12 ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας (για επιχειρήσεις εκκένωσης).

    βΆ 2 πυραυλάκατοι για την εφαρμογή του σχεδίου εκκενώσεως &

    βΆ 1 υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού [Π.Ν.].

    Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είχαν ετοιμότητα προς διάθεση επιπλέον δυνάμεων και μέσων, ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αναλόγως των αιτήσεων.

    Τροποποίηση ετοιμότητας δυνάμεων πυρόσβεσης και πυροπροστασίας Ε.Δ.:

    Έληξε η επιφυλακή των μονάδων του νομού Αττικής, κι έτσι, το 50% του προσωπικού των Ε.Δ. που διατέθηκε για δασοπυρόσβεση, επέστρεψε στην έδρα του και το υπόλοιπο 50% του προσωπικού έχει προγραμματισθεί να αποσυρθεί στις 07:30 της 26ης 8ου. Τα περίπολα παραμένουν καθώς τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης συνεχίζονται.

    Το σύνολο των μηχανημάτων, ειδικών οχημάτων και εργαλείων έχει ήδη επιστρέψει στις έδρα τους.

    Είδηση: 26105


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 August 2009 - 20:57:24 UTC