Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η κόντρα για τη Siemens
  • [02] Στο δρόμο εξόδου από την κρίση
  • [03] Κρίσιμη η κατάσταση του 28χρονου
  • [04] Από 31/8 επιστροφή του δακτυλίου
  • [05] Φόβοι για 500 νεκρούς στην Ταϊβάν
  • [06] Αποστολή εκκαθαριστικών από την εφορία
  • [07] Παροχές από την Εργατική Εστία
  • [08] Ελπίδες για τη θεραπεία της γρίπης Α από ερευνητές του Χονγκ Κονγκ
  • [09] Αφγανιστάν: Νόμος εις βάρος των γυναικών
  • [10] Ναυτικό ατύχημα σε τουρκικό πολεμικό
  • [11] Γερμανία: Εξαγορά του 42% της Porsche από τη Volkswagen
  • [12] Μάχη με τη ζωή δίνει 25χρονος που πυροβολήθηκε από αλλοδαπό
  • [13] Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία του ΗΛΙΟΣ
  • [14] Νέο τζάκποτ στο λόττο της Ιταλίας

    [01] Συνεχίζεται η κόντρα για τη Siemens

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 16:45

    Σε υψηλούς τόνους εξακολουθεί να κινείται η πολιτική αντιπαράθεση δύο εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης για έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Χθες, Πέμπτη, απεστάλη από την εισαγγελία εφετών το αίτημα για την άμεση παράδοσή του και παρά την προσφυγή των συνηγόρων του στο Συνταγματικό Δικαστήριο, δεν αποκλείεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Κορυφαία στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων διαψεύδουν έντονα τους ισχυρισμούς του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens ότι μπήκε μαύρο χρήμα στα ταμεία τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τους δικηγόρους του Χριστοφοράκου αποδείξεις και στοιχεία για όσα ισχυρίζεται, ενέργεια που προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο της Ρηγίλλης ότι "το ΠΑΣΟΚ ανοίγει αλληλογραφία με έναν υπόδικο".

    "Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αμφιβολίες για το τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία που έχει και αλληλογραφεί με κάποιον που είναι υπόδικος, παρακάμπτοντας τη Δικαιοσύνη", τόνισε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, υπογραμμίζοντας ότι "η ΝΔ έχει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα από το 1995, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που είχαν την ευθύνη των οικονομικών, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι προφανές ότι δεν τους εμπιστεύεται".

    "Αν κάνουμε διάλογο σε θεσμικό επίπεδο με έναν κατηγορούμενο, έχουμε χάσει κάθε σοβαρότητα σε αυτό τόπο, εκτός κι αν υπάρχουν άλλα κίνητρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν εχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, μετά την ομολογία Τσουκάτου", τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8 ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

    "Ο Κ. Γείτονας είναι ένας ευϋπόληπτος και σοβαρός πολιτικός με μεγάλη διαδρομή, συνεπώς ό,τι λέει, ακούγεται και είναι αξιόπιστο. Αντιθέτως, από τη Γερμανία εστάλησαν προσχήματα και όχι στοιχεία ή επιχειρήματα. Κατά αυτόν τον τρόπο όμως, δικαιώθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνει - παράλληλα με τη δικαστική - και πολιτική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, με σύσταση εξεταστικής επιτροπής", σχολίασε ο Α. Λοβέρδος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχετικά με τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου.

    "Ο κ. Παπανδρέου έκανε αυτό που δεν έκανε ο κ. Καραμανλής, μετά απ' όσα είπαν οι δικηγόροι Χριστοφοράκου", ανέφερε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι τον Χριστοφοράκο τον στείλαμε στη Γερμανία.

    "Απαξίωση των θεσμών υπάρχει όταν κάποιος συγκαλύπτει μια υπόθεση, όπως αυτή της Siemens. Η εντολή του Γ. Παπανδρέου στον κ Ραγκούση να ζητήσει στοιχεία από τους δικηγόρους του Χριστοφοράκου για την υπόθεση είναι συνέχεια των πρωτοβουλιών για την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Αντίθετα ο κ. Καραμανλής κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην διερευνηθεί αυτό το σκάνδαλο", τόνισε στη ΝΕΤ 105, 8 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Πετσάλνικος.

    «Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Siemens καταδεικνύουν, εκτός των άλλων, το πόσο υποκριτικές και δόλιες είναι οι διακηρύξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων», τονίζει εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    «Το μόνο ασφαλές κριτήριο για να διαπιστώνει ο λαός τον πραγματικό ρόλο των κομμάτων και τις πηγές των οικονομικών τους, είναι το αν η πολιτική τους υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα ή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ας θυμηθούν όλοι ποια ήταν η θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών - ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, το C4i και ποιο κόμμα τα αντιπάλεψε εκτός του ΚΚΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    «Είναι προτιμότερο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αντί υποκριτικά να αλληλοκατηγορούνται, να δώσουν απαντήσεις για το πόσα χρήματα πήραν και πότε θα τα επιστρέψουν στον ελληνικό λαό. Είναι φανερό ότι ο διεφθαρμένος δικομματισμός έχει φτάσει στα όριά του. Είναι η στιγμή για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο» ήταν το σχόλιο του ΣΥΝ.

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε: «Αντί επιστολών σκοπιμότητας καλό θα ήταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει με έξοδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου, ώστε να προσέλθει και να δηλώσει όλα εκείνα τα οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να πει. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική που στοχεύει απλώς και μόνο στη διαχείριση του χρόνου μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών».

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικό άρθρο: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για τη Siemens

    Είδηση: 25797

    [02] Στο δρόμο εξόδου από την κρίση

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 15:47

    Ενθαρρυντική για την ευρωπαϊκή οικονομία η πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση, κατά 0,1%, της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη Eurostat ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έφτασε στο 0,7%, επίπεδο πρωτόγνωρο από την ημέρα εισαγωγής του ευρωπαϊκού νομίσματος, που οφείλεται κυρίως στην πτώση στην τιμή του πετρελαίου και την οικονομική ύφεση. Εφαλτήριο για την πολυπόθητη έξοδο από την παγκόσμια κρίση μπορεί να αποτελέσουν και οι οικονομίες της ανατολής, και ιδιαίτερα η κινεζική, η οποία ουδέποτε πέρασε σε αρνητικό έδαφος. Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Στη Γαλλία, δυο φορές λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας κατέγραψε η γαλλική οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας το 2010, συνιστά ωστόσο στις χώρες με το μεγαλύτερο έλλειμμα να συνεχίσουν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, με μείωση των δαπανών, επίσπευση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

    Η μείωση των τιμών της κατανάλωσης στην Ευρωζώνη υπήρξε μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, φθάνοντας το επίπεδο ρεκόρ του -0,7% σε έναν χρόνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Γραφείο Στατιστικών Μετρήσεων Eurostat.

    Το επίπεδο αυτό είναι πρωτόγνωρο από την ημέρα της εισαγωγής του ευρώ το 1999, αλλά επίσης και από τη δημιουργία των στατιστικών για την Ευρωζώνη το 1996.

    Στις πρώτες της εκτιμήσεις στα τέλη Ιουλίου, η Eurostat έκανε λόγο για υποχώρηση μόλις 0,6%, έπειτα από το -0,1% του Ιουνίου, καθώς η Ευρωζώνη βιώνει την πρώτη της αρνητική τάση πληθωρισμού από τη δημιουργία της.

    Μετά το ιστορικό ανώτερο του 4% του περασμένου χρόνου (Ιούλιος 2008), ο πληθωρισμός δεν σταμάτησε να υποχωρεί στη ζώνη του ευρώ, ωθούμενος από την πτώση στην τιμή του πετρελαίου και την οικονομική ύφεση.

    Εν σχέσει προς τον Ιούνιο, οι τιμές κατανάλωσης τον Ιούλιο υποχώρησαν κατά 0,7%. Για το σύνολο της ΕΕ, οι τιμές αυτές αυξήθηκαν κατά 0,2% σε έναν χρόνο, αλλά υποχώρησαν κατά 0,5% μέσα σε έναν μήνα.

    Γαλλία

    Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας της Γαλλίας, η γαλλική οικονομία κατέγραψε 74.100 απώλειες θέσεων εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, περίπου δύο φορές λιγότερες απ' ότι στο πρώτο τρίμηνο, οπότε είχε απολέσει 168.300 θέσεις εργασίας.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η γαλλική οικονομία είχε απωλέσει σχεδόν διπλάσιο αριθμό θέσεων εργασίας (168.300, κυρίως στους τομείς του εμπορίου) απ' ότι σε ολόκληρο το έτος 2008, που αποτελεί ιστορικό προηγούμενο.

    Μολαταύτα, καθώς από το δεύτερο τρίμηνο του 2008, η διαφορά ανάμεσα στη δημιουργία νέων και στην απώλεια θέσεων εργασίας ήταν συνεχώς και αυξανόμενα αρνητική, τα νέα στοιχεία για το δεύτερο αυτό τρίμηνο του 2009 αφήνουν να διαφανεί μία αναστροφή της αρνητικής τάσης.

    Όπως και μετά την έναρξη της κρίσης, οι απώλειες θέσεων εργασίας κατά το δέυτερο τρίμηνο εντοπίζονται στην προσωρινή απασχόληση (-16.300 κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύνολο 419.600 θέσεων) και στη βιομηχανία (-55.300 σε σύνολο 3,5 εκατ.), σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Insee). Ο τομέας των υπηρεσιών έχει καταγράψει καθαρές απώλειες 22.400 θέσεων εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο (-0,2%) σε σύνολο 10,66 εκατ. Ο τομέας των κατασκευών εξακολουθεί να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, όμως ο αριθμός τους κατά το δεύτερο αυτό τρίμηνο αυξήθηκε μόλις κατά 3.600 (+0,2%).

    Σε έναν χρόνο, ο αριθμός των απωλεσθέντων θέσεων εργασίας έχει φθάσει τις 198.400 (-32,1%), τονίζει το στατιστικό γραφείο του υπουργείου Εργασίας.

    Ισπανία

    Μείωση κατά 1% παρουσίασε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2009 το ΑΕΠ της Ισπανίας, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ).

    Ο ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ στην Ισπανία είναι -4,1%, προσθέτει το ανακοινωθέν του Ινστιτούτου.

    Με βάση και τα νέα στοιχεία προκύπτει πως η χώρα παραμένει καθηλωμένη στην ύφεση, ενώσο η Γερμανία και η Γαλλία-οι θεωρούμενες ατμομηχανές της Ευρωζώνης-ανακοίνωσαν αύξηση του ΑΕΠ τους κατά 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο.

    Μολαταύτα, η ύφεση στην Ισπανία παρουσιάζεται κατά τι μειωμένη στο δεύτερο αυτό τρίμηνο, εν σχέσει με το πρώτο, όπου η ελάττωση του ΑΕΠ κυμαινόταν στο 1,9%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

    Η μείωση ωστόσο είναι μεγαλύτερη κατά ένα δεκαδικό στοιχείο από τις προβλέψεις που είχε ανακοινώσει στις 30 Ιουλίου η Τράπεζα της Ισπανίας, η οποία προμηνούσε μία μείωση 0,9%.

    Ελλάδα

    Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προβλέπει σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας το 2010, ωστόσο εφιστά την προσοχή στις χώρες με το μεγαλύτερο έλλειμμα να συνεχίσουν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Μεταξύ άλλων, ζητά να μειωθούν οι δαπάνες, και να επισπευσθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας. Με πυξίδα τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα προχωρήσει στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενώ το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκαλύπτουν τη ζωτική ανάγκη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για νέα αντεργατικά μέτρα, προκειμένου να ενισχύσουν τα κέρδη τους.

    Αναφορικά με τις παραινέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: "Οι προτάσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίες περιφέρονται στα χείλη διαφόρων φορέων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σημαίνουν περισσότερα λεφτά στους τραπεζίτες και «μαχαίρι» στους εργαζομένους. Τα αντιλαϊκά μέτρα που στοχεύουν στο να καλυφθούν οι αδυναμίες του συστήματος δεν επιτρέπεται να περάσουν".

    Με το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας του 2010 και των επόμενων ετών, θα εισπράττεται ο ειδικός φόρος για τα οχήματα άνω των 1.929 κυβικών, ενώ αύξηση στα τέλη για την κινητή τηλεφωνία, που ισχύουν από 1ης Αυγούστου, θα κυμαίνονται από 12 έως 20%.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετικό άρθρο: Στο δρόμο προς την ανάκαμψη κινείται η οικονομία.

    Είδηση: 25800

    [03] Κρίσιμη η κατάσταση του 28χρονου

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 16:16

    Κρίσιμη εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 28χρονου ναύτη που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου. Η περίπτωση του νεαρού άνδρα, είναι το πέμπτο σοβαρό κρούσμα που παρουσιάζεται στη χώρα μας. Τα προηγούμενα τέσσερα νοσηλεύονται πλέον εκτός κινδύνου. Στο μεταξύ, στην Κεφαλονιά αναμένεται το μεσημέρι το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο "Κόστα Μαρίνα", στο οποίο επιβαίνει ένας αλλοδαπός ναυτικός για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι φέρει τον ιό της γρίπης. Το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν 882 επιβάτες και 387 μέλη πληρώματος, θα αποπλεύσει από την Κεφαλονιά με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης στις 6 το απόγευμα.

    Περισσότερα από τετρακόσια τα νέα κρούσματα την περασμένη βδομάδα

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας έφτασαν τα 1.424, με 422 νέα κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά την περασμένη εβδομάδα.

    Από τα κρούσματα αυτά τα 684 έχουν επιβεβαιωθεί στην Αττική, τα 203 στην Κρήτη, 146 στα Ιόνια Νησιά και 115 στην Κεντρική Μακεδονία.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ Σχετικά άρθρα: Νέο σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας

    Είδηση: 25791

    [04] Από 31/8 επιστροφή του δακτυλίου

    Κοινωνία

    Επιστρέφει από τη Δευτέρα 31/8 ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Ο δακτύλιος ισχύσει από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις μέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφορών. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοηθείας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ , τα φορτηγά διανομής τύπου, τα φορτηγά που μεταφέρουν νωπά προϊόντα και τα πυροσβεστικά οχήματα .

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25813

    [05] Φόβοι για 500 νεκρούς στην Ταϊβάν

    Ειδήσεις

    Φόβοι ότι οι νεκροί από την επέλαση του τυφώνα Μορακότ στην Ταϊβάν θα είναι περισσότεροι από 500, εκφράζονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας, Μα Γινγκ Ζέου. Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανός αν αναλογιστεί κανείς ότι στον επιβεβαιωμένο αριθμό των 117 θα προστεθούν οι περίπου 380 που έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης στα νότια της χώρας, στην κοινότητα Χσιαλίν. Σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Λιου Τσάο Σιουάν, οι απώλειες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,4 δις δολάρια.

    Είδηση: 25793

    [06] Αποστολή εκκαθαριστικών από την εφορία

    Ειδήσεις

    Περίπου 650.000 εκκαθαριστικά σημειώματα ταχυδρομεί αυτές τις ημέρες η εφορία καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της όγδοης παρτίδας των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα 168.000 είναι χρεωστικά, τα 170.000 σημειώματα είναι πιστωτικά με επιστροφή φόρου που αγγίζει τα 678 ευρώ κατά μέσο όρο. Η 2η δόση έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 60 χιλ. ευρώ θα εξοφλείται εμπρόθεσμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η 3η έως το τέλος Νοεμβρίου. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, αποστέλλονται αυτές τις ημέρες, σε περίπου 130.000 φορολογούμενους-φυσικά πρόσωπα, καθώς απο το μετρο εξαιρούνται όλες οι επιχειρήσεις.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Η 2η δόση έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 60 χιλ. ευρώ θα εξοφλείται εμπρόθεσμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η 3η έως το τέλος Νοεμβρίου. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, αποστέλλονται αυτές τις ημέρες, σε περίπου 130.000 φορολογούμενους-φυσικά πρόσωπα, καθώς απο το μετρο εξαιρούνται όλες οι επιχειρήσεις.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25814

    [07] Παροχές από την Εργατική Εστία

    Ειδήσεις

    Συνεχίζεται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, η δωρεάν διάθεση για την καλοκαιρινή περίοδο, σε δικαιούχους, παροχών του νομού Αττικής 110.000 δελτίων θεάματος για την παρακολούθηση θεατρικών, κινηματογραφικών παραστάσεων, εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και λοιπών καλλιτεχνικών β πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η χορήγηση των δελτίων θεάματος θα γίνεται κάθε Τρίτη β Τετάρτη β Πέμπτη β Παρασκευή μέχρις ότου εξαντληθούν, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, από όλα τα γραφεία διανομής του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στην Αττική:

    Πατησίων, Πατησίων 125, Τ.Κ. 112 51 210-8841950, 8825700

    Αγ. Μάρκου, Αγ. Μάρκου 11. Τ.Κ. 105 60 210-3245297, 3232716

    Περιστερίου Θίσβης 7, Τ.Κ. 121 32 210-5743907

    Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 185 31 210-4120746

    Ταύρου, Τιμοθέου Ευγενικού 5, Τ.Κ. 177 70 210-3424394

    Ελευσίνα Χαριλάου 30, Τ.Κ. 192 00 210-5545360

    Ν. Ιωνίας, 28ης Οκτωβρίου 42, Τ.Κ. 142 31 210-2717636, 2775416

    Αργυρούπολης, Αργυρουπόλεως 94-96, Τ.Κ. 164 51 210-9958596

    Χολαργού, Αγαμέμνονος 22, Τ.Κ. 155 61 210-6542155

    Αιγάλεω, Πλαστήρα 105, Τ.Κ. 122 42 210-5312795

    Στην Περιφέρεια υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα διάθεσης δελτίων θεάματος, όπου οι δικαιούχοι ενημερώνονται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25806

    [08] Ελπίδες για τη θεραπεία της γρίπης Α από ερευνητές του Χονγκ Κονγκ

    Δύο σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά της οστεοπόρωσης, οι δραστικές ουσίες pamidronate και zoledronate, οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά από την εταιρεία Novartis AG, πιθανολογείται πως επιφέρουν τη θανάτωση των ιών της γρίπης, συμπεριλαμβανομένων και των ιών H1N1 της νέας γρίπης Α και H5N1 της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ. Στα εργαστηριακά πειράματά τους, οι ερευνητές εξέθεσαν στα δύο φάρμακα ανθρώπινα κύτταρα που είχαν μολυνθεί με ιούς της γρίπης και παρατήρησαν ότι τα φάρμακα αυτά προκάλεσαν αύξηση της παραγωγής ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζονται yd-T και τα οποία άρχισαν να σκοτώνουν τα κύτταρα που είχαν μολυνθεί με τους ιούς της γρίπης.

    Ο καθηγητής Λάου Γιου-Λουνγκ του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ περιέγραψε τα προσβεβλημένα ανθρώπινα κύτταρα ως "εργοστάσια παραγωγής ιών". "Αυτά τα φάρμακα επιτίθενται ειδικά κατά των ιών...Αυτή η προσέγγιση σκοτώνει τα εργοστάσια που παράγουν ιούς", εξήγησε.

    Ο ερευνητής Μάλικ Πέιρις, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας, εξήγησες ότι τα φάρμακα αυτά θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητκού συστήματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό, είπε, είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συνεχώς, πράγμα που μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

    Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25802

    [09] Αφγανιστάν: Νόμος εις βάρος των γυναικών

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 16:22

    Στο Αφγανιστάν ψηφίστηκε νόμος που ορίζει οτι ο σύζυγος μπορεί να στερήσει από τη σύζυγο την τροφή, εάν εκείνη αρνηθεί να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (HRW). Όπως αναφέρει η οργάνωση, η οποία κάνει λόγο για προεκλογικό τέχνασμα του προέδρου Χαμίντ Καρζάι ενόψει των προεδρικών εκλογών της 20ής Αυγούστου στις οποίες είναι υποψήφιος, ο νόμος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 27 Ιουλίου.

    Το Αφγανιστάν υιοθέτησε ένα νόμο που θεσμοθετεί τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών της σιιτικής μειονότητας, ορίζοντας ότι ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να στερήσει από τη σύζυγο την τροφή, εάν αυτή αρνηθεί να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). Η κυβέρνηση δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του νομοθετήματος, ούτε ήταν διαθέσιμη για σχολιασμό της ενέργειάς της.

    Ενας ανάλογος νόμος είχε ψηφιστεί το Μαρτιο αλλά αποσύρθηκε λόγω των έντονων διεθνών αντιδράσεων.

    Όπως εξηγεί ακόμη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο νόμος αυτός είναι παραλλαγή ενός άλλου που είχε ψηφιστεί από το αφγανικό κοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο και υπογραφεί από τον πρόεδρο Καρζάι, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφγανικών και διεθνών οργανώσεων, που κατήγγειλαν ότι πρόκειται για νομιμοποίηση της οικογενειακής βίας.

    Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ένας σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη από τη σύζυγό του, συμπεριλαμβανομένης και της τροφής, εάν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Ορίζει ακόμα ότι τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα ή του παπού. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ορίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να ζητήσουν την άδεια του συζύγου τους για να εργασθούν, ενώ επιτρέπει σε ένα βιαστή να αποφύγει κάθε δίωξη, εάν καταβάλει το "χρήμα του αίματος" στη γυναίκα που υπέστη τον βιασμό.

    Τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος Καρζάι ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που είχε υπογράψει ο ίδιος τον Μάρτιο, μετά τις διαμαρτυρίες των αφγανικών και διεθνών οργανώσεων που κατήγγειλαν ότι το νομοθέτημα αυτό θεσμοθετεί για τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας περιορισμούς αντάξιους του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Οι διαμαρτυρίες προήλθαν κυρίως από χώρες οι οποίες εμπλέκονται στρατιωτικά στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης που υποστηρίζει την κυβέρνηση Καρζάι αλλά και είναι εκ των κατεξοχήν οικονομικών υποστηρικτών της ασιατικής χώρας.

    "Θεωρώ αυτό το νόμο αποκρουστικό", είχε δηλώσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια μιας διάσκεψης κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο. "Υπολογίζουμε στην απόσυρση αυτού του νόμου, διότι είναι απαράδεκτος", είχε δηλώσει από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες ο Χαμίντ Καρζάι δήλωσε το Μάιο ότι τα άρθρα που παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών πρέπει να αποσυρθούν.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Δείτε βίντεο σχετικό με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DqiTUuu6tnj0',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/qiTUuu6tnj0/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25796

    [10] Ναυτικό ατύχημα σε τουρκικό πολεμικό

    Toυρκική κορβέτα προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο Καστελόριζο, το βράδυ της Πέμπτης, επιστρέφοντας από λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου, όπου είχε μεταβεί για τις εκδηλώσεις της εισβολής του Αττίλα. Η κορβέτα "Μποντρούμ", συνοδευόμενη από δύο αρματαγωγά, μετά την πρόσκρουση, υπέστη ζημιές στην καρίνα και έχασε μέρος της συσκευής εντοπισμού υποβρυχίων. Δύτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν τη συσκευή, η οποία θα ανασυρθεί τις επόμενες ώρες.

    Είδηση: 25803

    [11] Γερμανία: Εξαγορά του 42% της Porsche από τη Volkswagen

    Ειδήσεις

    Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η γερμανική Volkswagen, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα εξαγοράσει το 42% της Porsche έναντι του ποσού των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα στο σχέδιο συγχώνευσης των δύο εταιρειών που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2011. Ο πρόεδρος της Wolkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν, θα αναλάβει και την προεδρία της Porsche ενώ ο οικονομικός διευθυντής της Wolkswagen, Χανς Ντίτερ Πετς, θα ασκεί τα ίδια καθήκοντα και για την Porsche. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η Porsche θα γίνει η 1οη μάρκα του ομίλου Volkswagen.

    Είδηση: 25801

    [12] Μάχη με τη ζωή δίνει 25χρονος που πυροβολήθηκε από αλλοδαπό

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 25χρονος τον οποίο πυροβόλησε αλλοδαπός τα ξημερώματα στην περιοχή των Αχαρνών. Ο δράστης φλέρταρε γνωστή του θύματος, με αποτέλεσμα οι δύο παρέες να συμπλακούν και ένας από την παρέα των αλλοδαπών να πυροβολήσει τον 25χρονο Έλληνα, τέσσερις με πέντε φορές. Μία από τις σφαίρες τον χτύπησε πισώπλατα και του προκάλεσε διαμπερές τραύμα. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ο αλλοδαπός αναζητείται από την αστυνομία.

    Είδηση: 25795

    [13] Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία του ΗΛΙΟΣ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 16:36

    Έντονη ήταν η συγκίνηση στο μνημόσυνο που τελέστηκε το πρωί στο Γραμματικό για τα 121 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του "Ήλιος" πριν από τέσσερα χρόνια. Συγγενείς και φίλοι, έδωσαν το παρόν στην εκκλησία που χτίσθηκε στον τόπο του δυστυχήματος. Κατά τη διάρκεια της τελετής σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 18χρονου. Η μνήμη των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του, τιμήθηκε με μνημόσυνο και στη Μονή Αγίας Θέκλας, στην Κύπρο.

    Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου σε ομιλία κάλεσε τους γονείς, τα παιδιά και τα αδέλφια των θυμάτων να μην ξεχνούν ποτέ ότι οι δικές τους προσπάθειες για δικαίωση αφορούν όλους.

    Τέσσερα χρόνια μετά, τόνισε η κυρία Κυριακίδου, «ο κύκλος που αφορά την έρευνα και τη δικαίωση πρέπει να κλείσει, όχι για να ξεχάσουμε, όπως είπε, αλλά για να μπορούμε να πενθήσουμε, έχοντας κερδίσει αυτό το στόχο και οι ψυχές να ησυχάσουν».

    Συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν, επειδή στο μνημόσυνο εκτός από την βουλευτή του ΔΗΣΥ δεν παρέστη κανένας άλλος εκπρόσωπος της Πολιτείας.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν πρέπει να ανησυχούν αφού, όπως εξήγησε, οι ποινικές διώξεις είναι θέμα της Πολιτείας και όχι των πολιτών.

    Σχολιάζοντας τις ανησυχίες λόγω των δύο παράλληλων δικαστικών διαδικασιών σε Ελλάδα και Κύπρο, ο κύριος Κληρίδης, δήλωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον το Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, ώστε να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των νομικών προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν. Θέση μας, τόνισε, είναι ότι η δίκη είναι καλύτερα να γίνει στην Κύπρο.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Είδηση: 25794

    [14] Νέο τζάκποτ στο λόττο της Ιταλίας

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 14:49

    Στον "πυρετό" του λόττο βρίσκεται ξανά η Ιταλία αφού ούτε στη χθεσινή κλήρωση βρέθηκε νικητής για να διεκδικήσει τα 131 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στο τυχερό παιχνίδι "Superenalotto". Ωστόσο, το ποσό που θα λάβει κάποιος αν κερδίσει το νέο τζάκποτ στο ιταλικό λόττο την ερχόμενη Δευτέρα, ανέρχεται στα 136 εκ. ευρώ, ποσό που εξάπτει την φαντασία και κάθε Ιταλό.

    Αν και παίχτηκαν εκατομμύρια στήλες, κανείς δεν είχε το σωστό συνδυασμό των έξι "μαγικών αριθμών". Έτσι το ποσό μεταφέρεται για την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας και ανεβαίνει στα 136 εκατομμύρια ευρώ.

    Η τελευταία φορά που βρέθηκε νικητής στο Superenalotto της Ιταλίας ήταν τον περασμένο Ιανουάριο. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιράσει το παιχνίδι μέχρι σήμερα ήταν 100,7 εκατομμύρια ευρώ, τον περασμένο Οκτώβριο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DgM3x7a7-4u8',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/gM3x7a7-4u8/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25792


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 August 2009 - 16:56:20 UTC