Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση στον αέρα στη Νέα Υόρκη
  • [02] Πακιστάν: Συγκρούσεις στις τάξεις των ταλιμπάν για την ηγεσία
  • [03] Έγκλημα χωρίς τιμωρία στην Κύπρο
  • [04] Ιράν: Δεύτερη δίκη των αντιφρονούντων
  • [05] Επανεκλογή Αμπάς στην ηγεσία της Φάταχ

    [01] Σύγκρουση στον αέρα στη Νέα Υόρκη

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 08 2009 22:27

    Τουριστικό ελικόπτερο με έξι επιβαίνοντες συγκρούστηκε στον αέρα με μικρό αεροσκάφος πάνω από τον ποταμό Χάτσον, σε μικρή απόσταση από το Μανχάταν, και έπεσαν στο νερό. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν πολύ καλές και η ορατότητα άριστη. Δύο από τους 5 Ιταλούς τουρίστες, που επέβαιναν στο ελικόπτερο, ανασύρθηκαν νεκροί από το ποτάμι. Σκάφη του λιμενικού με δύτες στο νερό και δυνάμεις της αστυνομίας με ασθενοφόρα και από τις δύο όχθες του Χάτσον, χτενίζουν την περιοχή για την εύρεση τυχόν επιζώντων, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο να έχει επιζήσει κανείς από την σύγκρουση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, επέβαιναν στο μικρό αεροπλάνο.

    Η σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε έναν κρότο σαν έκρηξη εξάτμισης αυτοκινήτου και στη συνέχεια είδε το ελικόπτερο να πέφτει στο ποτάμι ακολουθούμενο από το μικρό αεροσκάφος το οποίο είχε χάσει το ένα φτερό του.

    Tο δίκτυο Φοξ αναφέρει ότι υπάρχει ένας επιζών. Το ABC όμως κάνει λόγο για ένα πτώμα που βρέθηκε στις όχθες του ποταμού.

    Στο σημείο της πτώσης βρίσκονται σκάφη του λιμενικού με δύτες και δυνάμεις της αστυνομίας με ασθενοφόρα και από τις δύο όχθες του Χάτζον.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες, το ελικόπτερο με 6 επιβαίνοντες συγκρούστηκε στον αέρα με το μικρό αεροσκάφος ακριβώς πάνω από τον ποταμό Χάτζον σε μικρή απόσταση από το Μονχάταν και έπεσαν στο νερό.

    Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ένα αεροσκάφος της US Airways με 150 επιβαίνοντες είχε κάνει αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χατζον όταν λίγο μετά την απογείωση του είχε χτυπήσει πάνω σε ένα σμήνος από χήνες. Όλοι οι επιβάτες βγήκαν σώοι και ο πιλότος του αεροσκάφους είχε χαρακτηριστεί ήρωας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικό άρθρο: REUTERS :Helicopter hits small plane, crashes into Hudson River

    Είδηση: 25614

    [02] Πακιστάν: Συγκρούσεις στις τάξεις των ταλιμπάν για την ηγεσία

    Ειδήσεις

    Η πακιστανική κυβέρνηση δέχθηκε πληροφορίες ότι ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν μεταξύ δύο αντιπάλων ομάδων για την ηγεσία των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. " Οι εσωτερικές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των Ουαλί -ουρ Ρεχμάν και Χακιμουλάχ Μεσούυντ" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ και πρόσθεσε " έχουμε πληροφορίες ότι ένας εξ αυτών σκοτώθηκε. Ποιος είναι νεκρός θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε μετά την εξακρίβωση των πληροφοριών".

    Τα τηλεοπτικά δίκτυα του Πακιστάν μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο νεκρός είναι ο Χακιμουλάχ Μεσούντ που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια τη συνάντησης που διεξήχθη για να αποφασιστεί ποιος θα διαδεχθεί το δολοφονηθέντα ηγέτη των Ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεσούντ στο Ουαζιριστάν, μια περιοχή των φυλών στα βορειοδυτικά της χώρας που συνορεύει με το Αφγανιστάν.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERSΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25613

    [03] Έγκλημα χωρίς τιμωρία στην Κύπρο

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 08 2009 21:50

    Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φώς για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Αττίλας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα βρέθηκαν τα οστά πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων τα οποία ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA ενώ στον ίδιο τάφο βρέθηκαν τα οστά άλλων δεκατεσσάρων ,τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Τους πέντε Ελληνοκύπριους φρουρούς είχε φωτογραφήσει Τούρκος δημοσιογράφος τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους. Με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου, τους οποίους μάλιστα η Τουρκία ουδέποτε περιέλαβε ,στον κατάλογο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Ο βοηθός εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους Ξενοφών Καλλής δήλωσε στο ΡΙΚ ότι πρόκειται για τους γονείς και τα δύο - αγόρι και κορίτσι- ανήλικα τότε παιδιά τους.

    Τα λείψανα 5 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, βρέθηκαν στις εκταφές που διενεργεί η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, ενώ στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα και άλλων 14 προσώπων, τα οποία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

    Σημειώνεται ότι οι 5 Ελληνοκύπριοι είχαν φωτογραφηθεί από Τούρκο δημοσιογράφο κατά τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους, γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και περικυκλωμένοι από Τούρκους στρατιώτες, και η φωτογραφία τους είχε δημοσιευτεί πολλές φορές στον κυπριακό και διεθνή τύποΤαυτοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες με τη μέθοδο DNA τα λείψανα οικογένειας Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Λάπηθος της Κερύνειας κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

    Η περίπτωση αυτή, ανέφερε ο κ. Καλλής δεν ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων, αλλά στον κατάλογο των πεσόντων. Υπήρχαν πληροφορίες, είπε, ότι δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Λάπηθο. Τα παιδιά ήταν κλινήρη, καθώς είχαν κάποια προβλήματα εκ γενετής και δεν μπορούσαν να περπατήσουν, πρόσθεσε Τα λείψανα της οικογένειας, σύμφωνα με τον κ. Καλλή, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο του σπιτιού, όταν Τούρκοι έποικοι, που εγκαταστάθηκαν σε αυτό, ξεκίνησαν να χτίσουν επιπρόσθετο δωμάτιο. Τώρα είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25612

    [04] Ιράν: Δεύτερη δίκη των αντιφρονούντων

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Ξεκίνησε το Σάββατο στην Τεχεράνη η δεύτερη ομαδική δίκη ιρανών αντιφρονούντων και ενός Γάλλου υπηκόου για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου με αφορμή το αμφισβητούμενο αποτέλεσμά τους και η αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να απομακρύνει τους συγγενείς των κατηγορούμενων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου για να διαμαρτυρηθούν. Ζήτησαν συγγνώμη και επιείκεια από το δικαστήριο ο Ιρανός υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη και η Γαλλίδα, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις ταραχές που ακολούθησαν τις εκλογές. Ο κατηγορούμενος Χοσείν Ρασάμ, Ιρανός που εργάζεται στη βρετανική πρεσβεία, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση τον Ιούλιο. Η κατασκοπεία και η δράση κατά της εθνικής ασφάλειας τιμωρούνται με θάνατο σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο του Ιράν.

    Ο ιρανός υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία, είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι πληροφορίες που συνέλεξε η πρεσβεία σχετικά με τις ταραχές που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν εστάλησαν στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    Όπως κατέθεσε ο Χοσείν Ρασάμ, "επειδή η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει τα μέσα για να παρακολουθεί τα γεγονότα στο Ιράν και εξαιτίας των στενών σχέσεων ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο, η βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έστειλε όλες τις πληροφορίες που συνέλεξε για τις μετεκλογικές ταραχές, με κάθε λεπτομέρεια, στην Ουάσινγκτον". Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ζήτησε επίσης από το θρησκευτικό κατεστημένο να επιδείξει επιείκεια και να τον συγχωρέσει για τα "λάθη" του.

    "Ο Χοσείν Ρασάμ επέδειξε μεταμέλεια για τις δραστηριότητές του στο παρελθόν και τα σφάλματά του και τις ξεκάθαρες παραβιάσεις που διέπραξε (από τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου). Απολογήθηκε στο ιρανικό έθνος και ζήτησε από το δικαστήριο να τον συγχωρέσει", μετέδωσε το IRNA.

    Οι αντιφρονούντες υποστηρίζουν ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές υπέρ του σκληροπυρηνικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ότι οι ταραχές που ακολούθησαν έχουν βυθίσει το Ιράν στη σοβαρότερη εσωτερική κρίση εδώ και 30 χρόνια. Στα επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι και εκατοντάδες συνελήφθησαν. Ανάμεσα σε αυτούς που δικάζονται είναι μία 24χρονη βοηθός καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας, μία ιρανο-γαλλίδα κάτοικος Ιράν, η οποία εργάζεται στη γαλλική πρεσβεία και ένας ιρανός, που εργάζεται στη βρετανική πρεσβεία.

    Επίσης δικάζονται ο διαπρεπής δημοσιογράφος, Αχμάντ Ζεϊνταμπαντί και οι εξέχοντες μετριοπαθείς πολιτικοί Αλί Ταγέρνια και Χενυαγιάτ Αγκά' ιε. "Μία γαλλίδα κατηγορείται για συλλογή πληροφοριών και υποκίνηση ταραχών και επίσης μία ιρανή υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας δικάζεται μαζί της", μετέδωσε η τηλεόραση. Η γαλλίδα πολίτης, Κλοτίλντ Ρις, η οποία κρατείται στις φυλακές Εβίν της Τεχεράνης, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας την 1η Ιουλίου με την κατηγορία της κατασκοπείας καθώς επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα μετά από πέντε μήνες παραμονής στην πόλη Ισφαχάν.

    Η Γαλλία έχει απορρίψει την κατηγορία εις βάρος της Ρις ως "αβάσιμη" και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή της. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι για την ώρα δεν θα σχολιάσει την υπόθεση της Ρις και πρόσθεσε ότι η γαλλο-ιρανή υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας, που ονομάζεται Αφσχάρ, κρατείται από τα μέσα Ιουλίου.

    Την επιείκεια της θρησκευτικής ηγεσίας ζήτησε και η Γαλλίδα, η οποία δικάζεται για δράση κατά της εθνικής ασφαλείας του Ιράν, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars. "Δεν έπρεπε να λάβω μέρος σε παράνομες διαδηλώσεις (για το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Ιουνίου)...Μετανιώνω για τις πράξεις μου και ζητώ συγγνώμη από το ιρανικό έθνος και το δικαστήριο. Ελπίζω να με συγχωρέσουν", είπε η Κλοτίλντ Ρις ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    "Κατηγορείται ότι έδρασε κατά της εθνικής ασφάλειας με τη συμμετοχή της στα επεισόδια...τη συλλογή πληροφοριών και ειδήσεων και την αποστολή φωτογραφιών από τις ταραχές στο εξωτερικό", μετέδωσε το IRNA και πρόσθεσε ότι η κατηγορούμενη ομολόγησε τα "λάθη" της. "Έγραψα μία μονοσέλιδη αναφορά για την κατάσταση στην Ισφαχάν...και την παρέδωσα στο πολιτιστικό τμήμα της γαλλικής πρεσβείας", φέρεται ότι κατέθεσε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη, σύμφωνα με το IRNA.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Είδηση: 25611

    [05] Επανεκλογή Αμπάς στην ηγεσία της Φάταχ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Την υποστήριξη των μελών την οργάνωσης Φάταχ για να παραμείνει ο ηγέτης της σε μία κρίση χωρίς αντίπαλο έλαβε το Σάββατο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Η ψηφοφορία έγινε δι' ανατάσεως της χειρός και ο Αμπάς έλαβε την έγκριση της μεγάλης πλειοψηφίας των 2.300 αντιπροσώπων της οργάνωσης, που συμμετείχαν στο πρώτο συνέδριό της τα τελευταία 20 χρόνια και το πρώτο σε παλαιστινιακό έδαφος.

    Ο Αμπάς διαδέχτηκε τον εκλιπόντα ιδρυτή της Φάταχ, Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της οργάνωσης επί 40 χρόνια, μέχρι το θάνατό του το 2004. Το συνέδριο στη Βηθλεέμ ξεκίνησε την Τρίτη και αμαυρώθηκε από τις κατηγορίες των μεταρρυθμιστών για ψηφοθηρία και νεποτισμό από την πλευρά της "παλαιάς φρουράς".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    false

    false

    false

    MicrosoftInternetExplorer4

    /* Style Definitions */

    table.MsoNormalTable

    {mso-style-name:"Table Normal";

    mso-tstyle-rowband-size:0;

    mso-tstyle-colband-size:0;

    mso-style-noshow:yes;

    mso-style-parent:"";

    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;

    mso-para-margin:0cm;

    mso-para-margin-bottom:.0001pt;

    mso-pagination:widow-orphan;

    font-size:10.0pt;

    font-family:"Times New Roman";

    mso-ansi-language:#0400;

    mso-fareast-language:#0400;

    mso-bidi-language:#0400;}

    ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλ.Πρακτ,

    Είδηση: 25609


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 August 2009 - 20:54:21 UTC