Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος ο εγκέφαλος της μεγάλης ληστείας του τρένου
  • [02] Συνεχίζεται η ύφεση
  • [03] Τραυματίστηκε ο τραγουδιστής των Aerosmith

    [01] Ελεύθερος ο εγκέφαλος της μεγάλης ληστείας του τρένου

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Ελεύθερος για ανθρωπιστικούς λόγους αφέθηκε ο Ρόνι Μπιγκς, ο "εγκέφαλος" της πασίγνωστης "μεγάλης ληστείας του τρένου", που έγινε το 1963. Ο 79χρονος Μπιγκς, που κρατείτο στις φυλακές του Νόργουιτς, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν για σοβαρούς λόγους υγείας, αφού έπασχε από πνευμονία.

    Ο Ρόνι Μπιγκς είναι ένας από τους "εγκέφαλους" της συμμορίας 15 ατόμων, που τη νύχτα της 8ης Αυγούστου του 1963 σταμάτησαν μια πομπή τρένων που μετέφεραν χρήματα και απέσπασαν 120 σάκους με χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα αξίας 2,6 εκατομμυρίων λιρών.

    Ο Μπιγκς συνελήφθη καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη, αλλά το 1965 δραπέτευσε και, αφού με πλαστική χειρουργική άλλαξε πρόσωπο, κατέφυγε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην Ισπανία, στη συνέχεια στην Αυστραλία και τέλος στη Βραζιλία. Το 2001 -άρρωστος, ταλαιπωρημένος και προφανώς άφραγκος- αποφάσισε να παραδοθεί στις βρετανικές αρχές.

    Η απόφαση αποφυλάκισης θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Train robber Biggs wins freedom

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25555

    [02] Συνεχίζεται η ύφεση

    Ειδήσεις

    Σε αμφισβήτηση έχουν θέσει την οικονομική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, παρά τις εκτιμήσεις του επιτελείου του για σημάδια ανάκαμψης, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και η εντεινόμενη ανησυχία για την πορεία του δημόσιου χρέους. Την ίδια ώρα, στη Βρετανία οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι αρχίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ, η Τράπεζα της Αγγλίας, ανησυχώντας για τις εξελίξεις, ενισχύει την οικονομία με 50 δισεκατομμύρια λίρες. Στην Ευρωζώνη, σοβαρές ενδείξεις ότι επιβραδύνεται ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας, διέγνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Σοβαρές ενδείξεις ότι επιβραδύνεται ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας στην Ευρωζώνη διέγνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος ανακοίνωσε τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 1%. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα θα παραμείνει υποτονική έως το τέλος της χρονιάς.

    Στο Λονδίνο, η τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιό της στο 0,5% ενώ η απόφαση για τη διάθεση στην οικονομία επιπλέον 50 δισεκατομμυρίων λιρών δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται ακόμη μακριά από την ουσιαστική ανάκαμψη.

    Την ίδια ώρα, οι ταχυδρομικοί αρχίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για περικοπές στους μισθούς τους και σε θέσεις εργασίας χωρίς τη συμφωνία των συνδικάτων. Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στη σιδηροδρομική εταιρία "Νάσιοναλ Εξπρές", προκαλώντας χάος στις προαστιακές συγκοινωνίες.

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα μέσα ενημέρωσης. Το δίκτυο ITV ανακοίνωσε απώλειες διαφημιστικών εσόδων 82 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στην Ιταλία, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αντιδρώντας στις απολύσεις που έχει προαναγγείλει η διοίκηση λόγω της οικονομικής κρίσης

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα κατρακυλάει, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την άνοδο της ανεργίας και το δημόσιο έλλειμμα.

    Μέσα σε μια εβδομάδα, ο ποσοστό όσων εγκρίνουν την πολιτική του προέδρου έπεσε από το 57% στο 50% και όσων διαφωνούν αυξήθηκε από το 33% στο 42%.

    Στην επίσκεψή του στην Ινδιάνα αναφέρθηκε στα σχέδια του για κοινωνική ασφάλιση όλων των Αμερικανών: "Είναι μια μεταρρύθμιση που θα μειώσει τα έξοδα και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για όσους είναι ασφαλισμένοι αλλά και οικονομικές επιλογές για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι. Υπόσχομαι να εγκριθεί η μεταρρύθμιση ως το τέλος της χρονιάς γιατί το θέλει ο αμερικανικός λαός".

    Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν προγραμματίζει "βραχυπρόθεσμα" επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ ενδεχομένως θα ξεπεράσει το 10%.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Μακρύς ο δρόμος της ανάκαμψηςΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25556

    [03] Τραυματίστηκε ο τραγουδιστής των Aerosmith

    Ειδήσεις

    Στο νοσοκομείο εισήχθη ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ, αφού χτύπησε στο κεφάλι, το λαιμό και τον ώμο του, πέφτοντας από τη σκηνή σε μια συναυλία του συγκροτήματος στη Νότια Ντακότα. Ο 61χρονος Τάιλερ έπεσε από τη σκηνή το βράδυ της Τετάρτης στο Μπάφαλο Τσιπ Καμπγκράουντ του Στέρτζις. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της συναυλίας Μάικλ Σάνμπορν, ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αλλά δεν είναι γνωστό σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκεται. Σύμφωνα με τον Σάνμπορν, γιατρός που τον είδε αμέσως μετά την πτώση του, είπε ότι οι ζωτικές ενδείξεις του ήταν σταθερές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ| BBC: Aerosmith star hurt in stage fall

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25557


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 August 2009 - 20:54:53 UTC