Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις πρόσκοποι
  • [02] Στη Β. Κορέα ο Μπιλ Κλίντον
  • [03] Siemens: Στον ανακριτή ο Ηλίας Γεωργίου
  • [04] Σύλληψη 30χρονου για κατασκοπεία
  • [05] Το Γκουαντάναμο μεταφέρεται στις ΗΠΑ
  • [06] Το γύρω του κόσμου κάνει η νέα γρίπη

    [01] Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις πρόσκοποι

    Κοινωνία

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, οι τρείς ανήλικοι πρόσκοποι-δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι- που τραυματίστηκαν μαζί με άλλους οκτώ προσκόπους και δύο συνοδούς, στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας όταν ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε στη στάση που περίμεναν.

    Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα όταν ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό 20χρονο αλλοδαπό, επιχείρησε να προσπεράσει μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να πέσουν με δύναμη πάνω στη στάση του λεωφορείου, έξω από το δασάκι του Κουτσουρά όπου περίμεναν οι πρόσκοποι για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην Ιεράπετρα.

    Ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από την Αστυνομία.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Δέκα πρόσκοποι και οι συνοδοί τους τραυματίες σε τροχαίο

    Είδηση: 25460

    [02] Στη Β. Κορέα ο Μπιλ Κλίντον

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 08 2009 09:46

    Στη Βόρεια Κορέα βρίσκεται ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σε μία προσπάθεια διαμεσολάβησης ώστε να απελευθερωθούν οι δυο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι που κρατούνται από τις βορειοκορεατικές αρχές, κατηγορούμενες για την παράνομη είσοδο τους στη χώρα. Πρόκειται για την πρώτη, τα τελευταία δέκα χρόνια, επίσκεψη κορυφαίου αμερικανικού πολιτικού. Η επίσκεψη, που δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, την πρόθεση της διακυβέρνησης Ομπάμα να προσεγγίσει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

    Διαμεσολάβηση Κλίντον για την απελευθέρωση των Αμερικανίδων δημοσιογράφων

    Ο Μπιλ Κλίντον, έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και τον υφυπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής των διαπραγματευτών για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, Κιμ Κίε-Γκουάν.

    Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση της Πιογιάνγκ για την απελευθέρωση των δυο Αμερικανίδων δημοσιογράφων που κρατούνται από τον περασμένο Μάρτιο με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και των εχθρικών πράξεων.

    Πηγή: LA Times Διαβάστε ακόμα: Bill Clinton visits North Korea in bid to free journalists

    Είδηση: 25458

    [03] Siemens: Στον ανακριτή ο Ηλίας Γεωργίου

    Κοινωνία

    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου, μετά το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός. Ο κ. Γεωργίου είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στο μεταξύ, παραδόθηκε από την Εισαγγελία στο Εφετείο Μονάχου, ο φάκελος Χριστοφοράκου. Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25461

    [04] Σύλληψη 30χρονου για κατασκοπεία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 08 2009 11:01

    Με σύμφωνη γνώμη του τακτικού ανακριτή Αλεξανδρούπολης και του εισαγγελέα, προφυλακίστηκε ο 30χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Σαμοθράκη, με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ο 30χρονος Μουσουλμάνος φωτογράφιζε συστηματικά στρατόπεδα και κοινωφελείς εγκαταστάσεις και τον εντόπισε στρατιώτης την ώρα που φωτογράφιζε στρατόπεδο στη Σαμοθράκη.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε έρευνα στο φωτογραφείο του, στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες, που απεικονίζουν στρατόπεδα, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες κρατικές εγκαταστάσεις σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.

    Σε βάρος του 30χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος ενώ μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

    Μολονότι ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει για ποιό λόγο φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές, ο συνήγορός του ανέφερε ότι οι φωτογραφίες, που βρέθηκαν στην κατοχή του πελάτη του δεν είναι απόρρητες και ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 25459

    [05] Το Γκουαντάναμο μεταφέρεται στις ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 08 2009 09:02

    Το ενδεχόμενο να μετακινήσουν τους κρατούμενους για τρομοκρατία στο Γκουαντάναμο, σε μία ειδική φυλακή επί αμερικανικού εδάφους, εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ. Σύμφωνα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, τις νέες φυλακές θα διαχειρίζονται από κοινού τα υπουργεία Αμυνας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας και το κάθε ένα από αυτά θα είναι επιφορτισμένο με μία διαφορετική κατηγορία κρατουμένων. Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

    Φυλακές με αίθουσες δικαστηρίων

    Το αξιοσημείωτο του αμερικανικού σχεδίου, είναι ότι μέσα στις φυλακές θα υπάρχουν και αίθουσες δικαστηρίων.

    Σε αυτές θα γίνονται δίκες για αδικήματα κοινού ποινικού δικαίου, ή οι συνεδριάσεις των ειδικών στρατοδικείων προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές μεταφορές, που εξάλλου εγκυμονούν και κινδύνους για δραπετεύσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Ομπάμα, ήταν να υπογράψει ειδική εντολή για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο μέσα στον επόμενο χρόνο. Η κίνηση αυτή, όμως, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς

    Πηγή: Washington Post Διαβάστε το άρθρο: New Detainee Site In U.S. Considered

    Είδηση: 25457

    [06] Το γύρω του κόσμου κάνει η νέα γρίπη

    Ειδήσεις

    Σε 159.000 έχουν ανέλθει παγκοσμίως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 1200. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, πρώτη είναι η Βρετανία ενώ εκτός Ευρώπης, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφερθεί 44.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Νέες περιπτώσεις αντίστασης στο αντιιικό φάρμακο Ταμιφλού αναφέρθηκαν στα σύνορα Μεξικού-Ηνωμένων Πολιτειών ενώ στο Βιετνάμ αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος από τη νέα νόσο. Τρία νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαίωσαν οι τελευταίες αναλύσεις του Δημόσιου Ινστιτούτου Υγείας στη γειτονική ΠΓΔΜ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της ΠΓΔΜ, οι δύο εκ των τριών ασθενών είχαν μόλις επιστρέψει από διακοπές στο Μαυροβούνιο και ο τρίτος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Βουλγαρία.

    Συνολικά δέκα άτομα νοσηλεύονται στην Κλινική Μεταδοτικών Νοσημάτων των Σκοπίων με τα συμπτώματα του ιού και, σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ, η κατάστασή τους είναι σταθερή και βαίνει βελτιούμενη.

    Μέχρι σήμερα, 100 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια από την κλινική αυτή, εκ των οποίων τα 27 είχαν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης

    Ο πρώτος θάνατος από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1) που καταγράφηκε στο Βιετνάμ αφορά μια 29χρονη γυναίκα. Στο Βιετνάμ, σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό, έγραψε σήμερα Τρίτη κρατική εφημερίδα.

    Η γυναίκα, η οποία ήταν πωλήτρια τροφίμων σε υπαίθρια αγορά στην κεντρική επαρχία Χαν Χόα, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας από αναπνευστική ανεπάρκεια σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί στις 30 Ιουλίου, έγραψε η εφημερίδα Nguoi Lao Dong, επικαλούμενη γιατρό.

    Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τον θάνατό της, ανακοίνωσε ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν μολυνθεί από τον ιό Η1Ν1 971 άνθρωποι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25462


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 August 2009 - 8:55:09 UTC