Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαζική η έξοδος των αδειούχων
  • [02] Αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα γρίπη
  • [03] Σε κρίσιμη κατάσταση ο 77χρονος νεφροπαθής
  • [04] Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας
  • [05] Αυστηρό μήνυμα Μπακογιάννη στην Τουρκία
  • [06] Προειδοποίηση της Ρωσίας στην Γεωργία

    [01] Μαζική η έξοδος των αδειούχων

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 08 2009 19:21

    Με πληρότητα 100% σε πλοία και αεροπλάνα εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου. Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και στις εθνικές οδούς, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης. Μικρή ανάσχεση για πεντακόσια μέτρα παρατηρείται στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισού, με τη Λεωφόρο Αθηνών. Στις εθνικές οδούς πάντως, όπου νωρίτερα υπήρξαν προβλήματα, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

    Ταλαιπωρία στον κόμβο Αμφιλοχίας προς Γιάννενα

    Νωρίτερα παρατηρήθηκαν προβλήματα στην εθνικό οδό Αθηνών-Κορίνθου και στο Ζευγολατιό, όπου η ουρά των αυτοκινήτων έφθασε τα τέσσερα χιλιόμετρα.

    Στην Αθηνών-Λαμίας για περίπου επτα χιλιόμετρα, στο ύψος της Μαλακάσας οι οδηγοί κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες λόγω έργων.

    Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και στον κόμβο Αμφιλοχίας προς τα Γιάννενα, όπου η ουρά των αυτοκινήτων έφθανε νωρίτερα τα 10 χιλιόμετρα.

    Με αεροπλάνα και βαπόρια

    Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση στα αεροδρόμια, όπου η πληρότητα στις πτήσεις των αεροσκαφών αγγίζει το 100% και στα λιμάνια της χώρας.

    Για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 19 από τη Ραφήνα, 6 από το Λαύριο και 51 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

    Για την Κυριακή, έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τον Πειραιά 29 πλοία, 21 από τη Ραφήνα, 8 από το Λαύριο και 58 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Είδηση: 25401

    [02] Αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα γρίπη

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 08 2009 18:29

    Καθησυχαστικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν από την Αργεντινή για την γρίπη Α. Στη χώρα που μετράει τα περισσότερα θύματα, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ιός δεν φαίνεται να έχει μεταλλαχθεί, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες ότι ένα εμβόλιο θα μπορέσει να θωρακίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Την ίδια στιγμή πάντως, αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το πλήρωμα και τους επιβάτες του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου που έδεσε σε λιμάνι της Νότιας Γαλλίας.

    Σύγχυση για τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

    Οι νέοι υγιείς άνθρωποι φαίνεται να ασθενούν από τη νέα γρίπη, συχνότερα από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα

    Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι 60 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου είχαν μολυνθεί από τη νέα γρίπη. Τώρα όμως η εταιρεία αρνείται ότι έχουν μολυνθεί από την νέα γρίπη και οι επιβάτες θα παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι να ιαθούν πλήρως.

    Την ίδια ώρα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την Αργεντινή, όπου ο χειμώνας είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες ο αριθμός των 100.000 Αργεντίνων που πάσχουν από τον ιό δεν θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος.

    Επιπλέον, ο ιός φαίνεται ότι δεν έχει μεταλλαχθεί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών ανταποκρίνεται στα αντιικά φάρμακα.

    Ένα ακόμα συμπέρασμα, δυσάρεστο, αυτή τη φορά είναι ότι οι νέοι υγιείς άνθρωποι φαίνεται να ασθενούν από τη νέα γρίπη, συχνότερα από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.

    Ο απολογισμός σε Βόρεια Κεντρική και Νότια Αμερική

    Στη Νότια και Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία οι νεκροί από την πανδημία της νέας γρίπης, ξεπέρασαν τους εξακόσιους.

    Τα περισσότερα θύματα καταγράφονται σε Αργεντινή (165 νεκροί) και Μεξικό (146) Χιλή (95), Βραζιλία (83), Περού (29), Κόστα Ρίκα (22) , Παραγουάη (19), Κολομβία (17), Γουατεμάλα (10) Βολιβία (9) και Ονδούρα 4

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα ακόμα 51ενας θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό (Η1Ν1).

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ Σχετικά άρθρα: Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Βρετανία

    Είδηση: 25403

    [03] Σε κρίσιμη κατάσταση ο 77χρονος νεφροπαθής

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Στην εντατική μονάδα Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σμύρνης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 77χρονος Έλληνας νεφροπαθής, καθώς κρίθηκε πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του δεν μπορεί να διακομιστεί στην Αθήνα. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Την ίδια ώρα, στην εντατική του Παίδων Πεντέλης εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 16χρονη από τη Βρετανία, με κάποια σημάδια βελτίωσης. Στην εντατική εξακολουθούν να νοσηλεύονται και οι δυο άντρες στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Στο 401 ο στρατιώτης με τη γρίπηΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25404

    [04] Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 08 2009 19:08

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι σε δασική έκταση στις Κεχριές Κορινθίας, κοντά στους οικισμούς Κρύα Βρύση και Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν καεί δυο σπίτια στον οικισμό Πανόραμα ενώ έχουν εκκενωθεί κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο. Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, με εναέρια και επίγεια μέσα. Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά σε εργοστάσιο τυποποίησης λαδιού στο Διακοφτό Αχαΐας.

    Στην προσπάθεια για την κατάσβεσή της συμμετεχουν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή παραμένει η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών β Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού και η διέλευση των οχημάτων γίνεται με προσοχή και χαμηλές ταχύτητες μέσα από το χωριό.

    Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαμψό

    Υπό έλεγχο, τέθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12.45 στη θέση Μαμψός , σε δύσβατη δασική περιοχή.

    Στη μάχη της κατάσβεσης πήραν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής, ενώ από αέρος συνδράμουν και δύο αεροσκάφη "Πετζετέλ".

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Είδηση: 25402

    [05] Αυστηρό μήνυμα Μπακογιάννη στην Τουρκία

    Πολιτική

    Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από τα πολεμικά της αεροσκάφη δεν μπορούν να αλλάξουν το στάτους στην περιοχή, αλλά μόνον να αποτελέσουν πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή της προοπτική, έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της σε τουρκική εφημερίδα.

    Με τίτλο " οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου εκ μέρους της Τουρκίας προκαλούν την Ελλάδα " η Αγγλόφωνη εφημερίδα Χουριέτ Ντέιλι νιούς δημοσιεύει σήμερα αποκλειστική συνέντευξη της Ελληνίδας υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη που παραχώρησε την Πέμπτη." η Θέση μου είναι σαφής. Επιλέγω τη συνεργασία έναντι της αντιπαράθεσης. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ ελπίζουμε μελλοντικοί εταίροι στην ΕΕ.

    Έχω πει επανηλειμένα στους συναδέλφους μου στην ΕΕ ότι η Ελλάδα είναι ο πλέον ειλικρινής υποστηρικτής της ένταξης του Τουρκίας στην ΕΕ.

    Την τελευταία δεκαετία διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έτειναν χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Ελπίζουμε ότι η Τουρκική κυβέρνηση θα ανταποκριθεί και ότι θα προχωρήσουμε από τα λόγια στα έργα είπε η Ελληνίδα υπ. Εξ σε δηλώσεις της στην Τουρκική εφημερίδα.

    Σε άλλο σημείο η κ. Μπακογιάννη αναφέρει. " Το να πετούν τουρκικά αεροσκάφη 300 μέτρα πάνω από τις στέγες των κατοίκων του Αγαθόνησου δεν πρόκειται να αλλάξει το στάτους στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξει ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί ισχύουν είπε η κ. Μπακογιάννη.

    "Αποτελεί ενόχληση για τους κατοίκους που ζουν στην περιοχή αλλά και μια μη αναγκαία πρόκληση για την Ελλάδα . Η ενέργεια αυτή αντιτίθεται στη διεθνή νομοθεσία ,αλλά είναι επίσης επικίνδυνη, επειδή μπορεί να αυξήσει δραματικά την πιθανότητα ενός ατυχήματος παρόμοιου με εκείνου που κόστισε τη ζωή ενός Έλληνα πιλότου.

    Σχετικά με τη θεολογική σχολή της Χάλκης η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τη δημόσια συζήτηση που γίνεται στην Τουρκία σχετικά με την επαναλειτουργία της σχολής. Πολλοί από μας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι το οικουμενικό πατριαρχείο είναι ένα πλεονέκτημα για την Τουρκία είναι ένας θεσμός που έχει σταθερά υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και ο πατριάρχης είναι ένας από τους καλύτερους πρέσβεις της Τουρκίας στον υπόλοιπο κόσμο. Η επαναλειτουργία της σχολής νομίζω ότι θα ερμηνευτεί από όλο την κόσμο ως απόδειξη δέσμευσης της Τουρκίας να προχωρήσει στην οδό της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που απαιτεί η ΕΕ.

    Είδηση: 25400

    [06] Προειδοποίηση της Ρωσίας στην Γεωργία

    Ειδήσεις

    Αυστηρή προειδοποίηση στην Γεωργία να σταματήσεις τις προκλήσεις της στην περιοχή του Καυκάσου, απηύθυνε η Ρωσία η οποία κάνει λόγο ακόμη και για βίαιη απάντηση. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της να καταφύγει στη βία, εάν η Γεωργία συνεχίσει «τις προκλήσεις της» στην περιοχή του Καυκάσου, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, μία εβδομάδα μετά την επέτειο από την έκρηξη της περυσινής ένοπλης διένεξης μεταξύ των δύο χωρών.

    Το ρωσικό υπουργείο κατηγορεί τη Γεωργία ότι, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχει βάλει κατ' επανάληψη με όλμους και χειροβομβίδες εναντίον της πρωτεύουσας της αποσκιρτήσασας Νοτίου Οσετίας, της οποίας την ανεξαρτησία έχει αναγνωρίσει η Μόσχα.

    «Τέτοιες πράξεις ανησυχούν σοβαρά το ρωσικό υπουργείο Αμύνης», τονίζει το ίδιο στο ανακοινωθέν του, που αναπαράγεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    «Εάν οι προκλήσεις τούτες, που συνιστούν απειλή για τον πληθυσμό της Νοτίου Οσετίας και τους ρώσους στρατιώτες, συνεχισθούν, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός του να προσφύγει σε όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει».

    Είδηση: 25399


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 August 2009 - 16:58:22 UTC