Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετη με τις κάμερες η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • [02] Νιγηρία: 206 νεκροί από τις συγκρούσεις στα βόρεια
  • [03] ΗΠΑ: Έφυγε ο μουσικοσυνθέτης της τζαζ, Τζορτζ Ράσελ
  • [04] Ελεύθεροι 140 κρατούμενοι από τα επεισόδια στο Ιράν
  • [05] Ιράκ: Κατάληψη στρατοπέδου των Μουτζαχεντίν του Λαού

    [01] Αντίθετη με τις κάμερες η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    Κοινωνία

    Αντίθετη με το Σύνταγμα, το Κοινοτικό Δίκαιο, τη νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και του ΣτΕ είναι σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα και επιτρέπει την καθολική λειτουργία καμερών επί 24ώρου βάσεως σε όλους τους δημόσιους χώρους. Με πολυσέλιδη γνωμοδότησή της η Αρχή χαρακτηρίζει την επίμαχη προτεινόμενη διάταξη, που πλέον αποτελεί νόμο, ως μη αρνητική και αποθετική ρύθμιση. Τονίζει δε ότι με αυτή καθίσταται αναποτελεσματική η προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς δεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, όρια, κριτήρια ή εξειδικευμένες δράσεις της δημόσιας Αρχής.

    Είδηση: 25270

    [02] Νιγηρία: 206 νεκροί από τις συγκρούσεις στα βόρεια

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 20:57

    Στους 206 έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στο Μαϊντουγκούρι, στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, καθώς κλιμακώνονται οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους ριζοσπάστες ισλαμιστές. "Χθες (Δευτέρα) υπολογίζαμε ότι είχαν σκοτωθεί 197 Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν σκότωσαν εννέα αστυνομικούς" ανέφερε ένας αστυνομικός, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Ουμάρου Γιαρ'Αντούα δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο στα βόρεια της χώρας.

    "Έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και πιστεύω ότι από τώρα μέχρι το τέλος της ημέρας, όλα θα έχουν μπει σε τάξη" σημείωσε ο Νιγηριανός πρόεδρος στο αεροδρόμιο της Αμπούζα, λίγο πριν να αναχωρήσει για την Βραζιλία.

    Η τελική επίθεση εναντίον του πνευματικού ηγέτη των εξτρεμιστών, Μοχάμεντ Γιούσουφ βρίσκεται σε εξέλιξη, υπογράμμισε ο ο Ουμάρου Γιαρ'Αντούα αναφερόμενος στην κατάσταση στο Μαϊντουγκούρι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Είδηση: 25271

    [03] ΗΠΑ: Έφυγε ο μουσικοσυνθέτης της τζαζ, Τζορτζ Ράσελ

    Ειδήσεις

    Ο δημιουργικός μουσικός και συνθέτης Τζορτζ Ράσελ, ένας από τους πρωτοπόρους στη μείξη της τζαζ με τους αφρο-κουβανικούς ρυθμούς, και ο οποίος είχε συνεργασθεί με τους μέγιστους Μάιλς Ντέιβις και Τζον Κολτρέιν, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός του πράκτορας.

    Ο διαπρεπής καλλιτέχνης "έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ στη Βοστόνη έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ", τόνισε η Σου Οκλέρ. Ιδιοφυής συνθέτης, ο Ράσελ κατατάσσεται στους κυριότερους εμψυχωτές της μεταπολεμικής τζάζ.

    Εξόν από τους Ντέιβις και Κολτρέιν συνεργάσθηκε με το μεγαλύτερο ταλέντο της τζαζ Τσάρλι Πάρκερ, ενώ δημιούργησε και τη δική του ορχήστρα, την International Living Time Orchestra. Επίσης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς της μουσικής τζαζ, με το πρώτο μεγάλο πόνημά του με τίτλο «Λυδική Χρωματική Έννοια της Τονικής Οργάνωσης» να χρονολογείται ήδη από το 1953.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25273

    [04] Ελεύθεροι 140 κρατούμενοι από τα επεισόδια στο Ιράν

    Τα 140 από τα άτομα που οι Αρχές είχαν συλλάβει κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στο Ιράν και κρατούντο στις φυλακές Εβίν στην Τεχεράνη, απελευθέρωσε η κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής: "Είχαμε μία συνάντηση με τον εισαγγελέα της Τεχεράνης Σαϊντ Μορταζαβί και 140 άτομα που είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων απελευθερώθηκαν" δήλωσε ο βουλευτής Καζέμ Τζαλάλι, ο οποίος επισκέφτηκε την φυλακή Εβίν.

    "Περίπου 200 άτομα παραμένουν υπό κράτηση, εκ των οποίων οι 50 είναι πολιτικά στελέχη, μέλη αντεπαναστατικών ομάδων και ξένοι. Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ορισμένοι εκ των 50 υποκίνησαν τις ταραχές και ότι οι υπόλοιποι 150 κρατούμενοι ενεπλάκησαν άμεσα σε πράξεις βίας" δήλωσε ο κ. Τζαλάλι.

    "Οι 150 κρατούμενοι ήσαν οπλισμένοι και προέβησαν σε βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας" πρόσθεσε ο κ. Τζαλάλι.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται από τα μέσα ενημέρωσης, περίπου 1.000 με 2.000 άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετά τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

    Την ίδια ώρα, το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη δικαιοσύνη, μετέδωσε πως περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων μετεκλογικών επεισοδίων.

    "Τριάντα άνθρωποι το μέγιστον σκοτώθηκαν στις αιματηρές συγκρούσεις μετά την εκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ την 12η Ιουνίου" δήλωσε ο Φαρχάντ Ταγιάρι, μετέδωσε το πρακτορείο ILNA.

    Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει δημοσιευθεί στο Ιράν, περίπου είκοσι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων.

    Είδηση: 25269

    [05] Ιράκ: Κατάληψη στρατοπέδου των Μουτζαχεντίν του Λαού

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 21:12

    Τον έλεγχο ενός στρατοπέδου των Μουτζαχεντίν του Λαού, της εξόριστης αντιπολιτευόμενης ιρανικής οργάνωσης, κατέλαβε την Τρίτη με τη βία ο ιρακινός στρατός, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της πόλης Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα. "Μετά από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Μουτζαχεντίν για να εισέλθουμε ειρηνικά, ο ιρακινός στρατός εισέβαλε στο στρατόπεδο Ασράφ και κατέλαβε τον πλήρη έλεγχο του εσωτερικού και τον εισόδων του στρατοπέδου" ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

    "Δεν υπάρχουν τραυματίες αλλά μόνο ακούστηκαν φωνές και προσβολές από όσους μένουν στο στρατόπεδο" πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιρακινού στρατού στην Ντιγιάλα, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομα του, δύο τάγματα με 400 άνδρες το καθένα- το ένα ήλθε από την Ντιγιάλα και το άλλο από την Βασόρα- εισήλθαν στο στρατόπεδο μετά από εντολή του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

    Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού, αυτή η απόφαση αποτελεί μέρος της συμφωνίας ασφαλείας που υπογράφηκε το Νοέμβριο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Βαγδάτη και η οποία μεταφέρει την εξουσία στις ιρακινές δυνάμεις.

    Από την πλευρά τους, οι Μουτζαχεντίν του Λαού επιβεβαίωσαν μέσω ανακοίνωσης τους ότι "οι αστυνομικές ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν στις 15.00, ώρα Ελλάδος, επίθεση στο Ασράφ και έριξαν δακρυγόνα, ενώ οι μπουλντόζες της αστυνομίας κατεδάφισαν την πύλη και οι δυνάμεις επιτέθηκαν από διάφορες πλευρές του στρατοπέδου".

    Εντωμεταξύ, οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 13 τραυματίσθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με δράστη έναν μοτοσικλετιστή, κοντά σε έναν κινηματογράφο στην ανατολική Βαγδάτη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η βόμβα εξερράγη στο προάστιο Τζαντίντα με σιιτικό στην πλειοψηφία του πληθυσμό, τόνισε η ίδια πηγή.

    Η επίθεση συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς στην ιρακινή πρωτεύουσα, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα ενισχύσει τη στρατιωτική ικανότητα του Ιράκ και την πολιτική διαδικασία στη χώρα.

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα έχει συνομιλίες με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι και την αμερικανική διοίκηση στη βάση Ταλίλ. Βασικά θέματα των συνομιλιών με τον Αλ Μαλίκι θα είναι η προσεχής αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, αλλά κυρίως η εκμετάλλευση του πετρελαίου στο βορρά, στο ιρακινό Κουρδιστάν.

    Είδηση: 25265


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 July 2009 - 20:55:23 UTC