Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιές στον Αλμυρό Βόλου και τους Γαργαλιάνους
  • [02] Ελαφρά βελτίωση της υγείας του 33χρονου
  • [03] Αντιπαράθεση για τη γρίπη
  • [04] Nέο αρχαιολογικό μουσείο στη Πάτρα
  • [05] Αφγανιστάν: Αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας
  • [06] Αυτοψία εισαγγελέα πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού
  • [07] ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ν. Ιωνία-Ειρήνη
  • [08] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών
  • [09] Πράσινος Δακτύλιος: 45 μοντέλα αυτοκινήτων στα όρια ρύπων

    [01] Πυρκαγιές στον Αλμυρό Βόλου και τους Γαργαλιάνους

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 25 07 2009 19:45

    Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές που καίνε χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή του Αλμυρού Βόλου και στους Γαργαλιάνους. Σε εξέλιξη φωτιά και στο Σολωμό Κορινθίας, που καίει πευκοδάσος. Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας, όπου για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Παρώριο Δαύλειας, στη Βοιωτία. Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας.

    Στον Αλμυρό επιχειρούν 12 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροπλάνα, στους Γαργαλιάνους 40 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ στο Σολωμό 18 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροπλάνα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά ανάμεσα στο δάσος Σελάκανο και στις Μάλες, έχει αποτεφρώσει περίπου 2.000 στρέμματα δασικής και δασώδους έκτασης.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς, που είχε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για το φόβο της αναζωπύρωσης, λόγω και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην περιοχή.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύτηκαν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έχει Κρήτη, καθώς και ένα τρίτο που ήρθε από την Ελευσίνα, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Φώτη Κατσούλα.

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για αύριο Κυριακή 26/7/09 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Ζάκυνθος, Αχαϊας, Ηλείας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Έβρου και Καβάλας.

    Η ΓΓΠΠ ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Σε επιφυλακή οι αρχές

    Είδηση: 25177

    [02] Ελαφρά βελτίωση της υγείας του 33χρονου

    Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου -του πρώτου καταγεγραμμένου σοβαρού κρούσματος της νέας γρίπης στη χώρα μας- που νοσηλεύεται διασωληνομένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παραμένει απύρετος, ωστόσο, η βλάβη στους πνεύμονες χαρακτηρίζεται σοβαρή. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες δίνουν αγώνα δρόμου ώστε το εμβόλιο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο. Στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός έχει προβλεφθεί να γίνει σε ειδικά κέντρα με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας, με έμφαση στα βαριά περιστατικά. Μέχρι στιγμής, ελάχιστοι είναι οι ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία και το 95% έχουν γίνει εντελώς καλά.

    Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, είχαν επιβεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 520 κρούσματα. Η πλειοψηφία -225- καταγράφηκαν στην Αττική. Ακολουθούν τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά του Ιονίου με 91 κρούσματα και η Κρήτη με 82. Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν καταγραφεί 45 ενώ στην Πελοπόννησο 29. Αντίθετα, περιοχές με ελαχίστη τουριστική κίνηση έχουν πολύ λίγα κρούσματα: η Θεσσαλία 8, το Νότιο Αιγαίο 7, το Βόρειο Αιγαίο 6, η Ήπειρος 2 και η Δυτική Μακεδονία μόλις ένα.

    Κατά μέσο όρο επιβεβαιώνονται κάθε μέρα σε όλη τη χώρα 35 με 40 κρούσματα. Η ροή των περιστατικών είναι σταθερή και ο ιός δεν φαίνεται να παρουσιάζει έξαρση προς το παρόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η νέα γρίπη δεν θα κάνει καμία εξαίρεση και θα έχει ευρεία εξάπλωση σε όλες τις περιοχές του πλανήτη.

    Είδηση: 25178

    [03] Αντιπαράθεση για τη γρίπη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 25 07 2009 13:38

    Σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαπλώνεται ο ιός της νέας γρίπης, συμφωνά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο όποιος επισημαίνει ότι η παρασκευή εμβολίου, θα αποτελέσει την ασπίδα προστασίας των πολιτών. Οι επιστήμονες, επισημαίνουν την ήπια συμπτωματολογία της νόσου και διαβεβαιώνουν ότι στη χώρα μας, θα προμηθευτούμε το εμβόλιο, όταν αυτό θα είναι απολύτως ασφαλές. Η αντιμετώπιση της νέας γρίπης πυροδότησε αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού και τον κ. Καραμανλή στην απάντησή του να καταλογίζει στον κ. Παπανδρέου πρόθεση κομματικής εκμετάλλευσης του ζητήματος.

    Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σχεδιασμό αντιμετώπισης της νέας γρίπης.

    Πρόθεση κομματικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, καταλόγισε ο πρωθυπουργός στον Γιώργο Παπανδρέου, απαντώντας σε επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία εκφράζεται ανησυχία για έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού από την κυβέρνηση.

    Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί για έλλειψη σχεδίου, που καθιστά τη χώρα μας δήθεν πιο ευάλωτη, είναι κινδυνολογικοί, επισήμανε ο κ. Καραμανλής και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για υιοθέτηση ακραίων σεναρίων.

    Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι υπάρχει Εθνικό Σχέδιο Δράσης, που θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις και θα επικυρωθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή την προσεχή εβδομάδα.

    Στην επιστολή του ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, η οποία θα λειτουργεί σε διαρκή βάση, και κάνει λόγο για αδυναμίες και αβελτηρίες της κυβέρνησης.

    "Αντί να αλληλογραφούν με ύβρεις οι δύο αρχηγοί των κατεστημένων κομμάτων, καλύτερα θα ήταν να προσέλθουν σε διάλογο, ούτως ώστε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να καταθέσουν τις απόψεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης σχετικά με τον ιό της γρίπης. Περισσότερο και από τον ιό της γρίπης φοβόμαστε τους ιούς της οικογενειοκρατίας", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25173

    [04] Nέο αρχαιολογικό μουσείο στη Πάτρα

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες του, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο, στην είσοδο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Πάνω από δύο χιλιάδες εκθέματα από τη Μυκηναϊκή έως τη ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο βρήκαν τη θέση τους στο νέο αρχαιολογικό μουσείο.

    Είδηση: 25172

    [05] Αφγανιστάν: Αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Επτά νεκροί Ταλιμπάν, ένας νεκρός πολίτης και 17 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο εναντίον κυβερνητικών κτηρίων στην πόλη Χοστ του ΝΑ Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μεταξύ των οπλισμένων με αυτόματα όπλα Ταλιμπάν που πραγματοποίησαν την επίθεση, βρίσκονταν και κάποιοι που έφεραν γιλέκα γεμάτα με εκρηκτικά, τα οποία και ενεργοποίησαν.

    "Μία ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε σε κτήρια της κυβέρνησης και σε μία τράπεζα. Τρεις από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκαν, ενώ μία άλλη μικρή ομάδα συνεχίζει να αντιστέκεται στις δυνάμεις ασφαλείας" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στρατηγός Μοχάμαντ Ζάχιρ Αζίμι.

    "Οι αντάρτες που είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πετούν ρουκέτες, έχουν παγιδευτεί σε ένα κτήριο και συνεχίζουν να αντιστέκονται" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

    Τους τελευταίους μήνες, η πόλη Χοστ έχει πληγεί από αρκετές επιθέσεις, καθώς πρόκειται για μία περιοχή όπου οι Ταλιμπάν ασκούν μεγάλη επιρροή.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Suicide bombers hit Afghan city

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25180

    [06] Αυτοψία εισαγγελέα πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού

    Αυτοψία πάνω από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού έκανε το Σάββατο, με ελικόπτερο της Αστυνομίας, ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της απόδρασης των κακοποιών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, στις 22 Φεβρουαρίου. Ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει, καθώς συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων μαρτύρων.

    Είδηση: 25176

    [07] ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ν. Ιωνία-Ειρήνη

    Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι και τις 30 Αυγούστου δεν θα λειτουργεί το τμήμα του Ηλεκτρικού από τη Νέα Ιωνία μέχρι το σταθμό Ειρήνης, λόγω των έργων για την βελτίωση των γραμμών. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενισχύονται τα δρομολόγια της ΕΘΕΛ μεταξύ των τμημάτων όπου διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25175

    [08] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 25 07 2009 15:05

    Οργανωμένο κύκλωμα το οποίο προωθούσε παράνομους μετανάστες με πλαστά έγγραφα από την Ελλάδα προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. μέσω του Ελ. Βενιζέλος, εξαρθρώθηκε από την διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 άτομα εκ των οποίων τα 8 είναι μέλη της οργάνωσης, ενώ άλλα δύο μέλη αναζητούνται. Οι συλληφθέντες β διακινητές είναι ένας Ιταλός, Ιρανοί και πολωνοί. Δύο απ΄ αυτούς αναζητούνταν και από τις αρχές Γερμανίας και ΗΠΑ.

    Είδηση: 25174

    [09] Πράσινος Δακτύλιος: 45 μοντέλα αυτοκινήτων στα όρια ρύπων

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 140 γρ. το χιλιόμετρο θα αποτελέσουν το διαβατήριο των αυτοκινήτων για την ελεύθερη διέλευσή τους στο νέο Πράσινο Δακτύλιο. Από τα εκατοντάδες νέα αυτοκίνητα που διατεθούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες μόλις 45 μοντέλα καταφέρνουν να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους από τα όρια που έχει θεσπίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η κυκλοφορία των υπόλοιπων ΙΧ θα διεξάγεται μέσω της διαδικασίας μονών-ζυγών ενώ για τα παλαιότερα μόνο τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα.

    Είδηση: 25171


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 July 2009 - 16:58:27 UTC