Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Γιορτή της Δημοκρατίας
  • [02] Κρούσματα γρίπης σε κρουαζιερόπλοιο
  • [03] Φονική κακοκαιρία σε Πολωνία-Τσεχία
  • [04] Οι βοσκοί της Μεσογείου στα Υακίνθεια 2009
  • [05] Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στη Βρετανία
  • [06] Κινηματογραφική απόδραση από βελγική φυλακή
  • [07] Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ
  • [08] Σε επιφυλακή οι αρχές
  • [09] Ανακύκλωση και στη μόδα

    [01] Η Γιορτή της Δημοκρατίας

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 07 2009 11:26

    Για βαθειά κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι της πολιτικής, έκανε λόγο στο μήνυμά του για την 35η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας την ανάγκη επανακαθορισμού των κανόνων. Αυτή τη φορά, με απόφαση του Πρόεδρου Παπούλια, άλλαξε ο χαρακτήρας εορτασμού της επετείου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε παρουσία αυστηρά θεσμικών φορέων και αντιστασιακών, με προσωπικές προσκλήσεις.

    Με μια λιτή, σεμνή εκδήλωση εορτάστηκε εφέτος η επέτειος για τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η γιορτή έγινε πρωί της Παρασκευής, στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου, με μόνο 1.200 προσκεκλημένους, χωρίς δεξίωση.

    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και 20 μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Γαλατσίου, που έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα Περιβάλλοντος.

    Μηνύματα των πολιτικών κομμάτων

    Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ τονίζει ότι " η συμπλήρωση 35 χρόνων από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας προσφέρεται για προβληματισμό στο λαό και τη νεολαία, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα από τη λεγόμενη "καλύτερη δημοκρατία που έχουμε γνωρίσει".

    "Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο" αναφέρει ο ΣΥΝ

    Εκδήλωση μνήμης

    Χθες, εκδήλωση μνήμης και τιμής για όσους αντιστάθηκαν στο καθεστώς της 7ετίας πραγματοποίησε στο πάρκο Ελευθερίας ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των κομμάτων και των Κυπρίων αγωνιστών, καθώς και η Χριστίνα Μουστακλή, σύζυγος του ηρωικού συνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή που έμεινε ανάπηρος εξαιτίας των βασανησττηρίων.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου Νίκος Τριανταφύλλου, τα μέλη του αποτελούν τη ζώσα μνήμη αυτής της περιόδου αλλά και την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ένα απάνθρωπο καθεστώς που δεν βρήκε την αποδοχή ή την ανοχή του λαού.

    Στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ ΕΣΑ λειτουργεί έκθεση με έντυπο υλικό από τα γεγονότα της εποχής

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: "Απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος" Η ελληνική Βουλή τίμησε τον Ζισκάρ ντ' Εστέν

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25143

    [02] Κρούσματα γρίπης σε κρουαζιερόπλοιο

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 07 2009 09:58

    Σε καραντίνα βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Rubu Princess που προέρχεται από την Τουρκία, πέντε άτομα καθώς μετά από ειδική εξέταση που τους έγινε επιβεβαιώθηκε ότι πάσχουν από τη νέα γρίπη. Το κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 4500 επιβάτες, κατέπλευσε στην ακτή Ξαβέρη, στο λιμάνι του Πειραιά, πριν από λίγες ώρες.

    Καλά οι υπόλοιποι επιβάτες

    Οι πέντε νοσούντες, τέσσερα μέλη του πληρώματος και ένας ταξιδιώτης, βρίσκονται απομονωμένοι σε καμπίνες του κρουαζιερόπλοιου.

    Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους και οι περισσότεροι βγήκαν από το κρουαζιερόπλοιο, όπου και θα επιστρέψουν το απόγευμα, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Βενετία.

    Τα πέντε κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν με μία εξέταση που έγινε μέσα στο ιατρείο του κρουαζιερόπλοιου.

    Στο κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύουν 3393 επιβάτες και 1.196 ναυτικοί που αποτελούν το πλήρωμα

    Έκκληση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για ψυχραιμία

    "Ο ιός του πανικού είναι περισσότερο επιζήμιος από τον ιό της γρίπης" Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

    Όσον αφορά στο πρώτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης, μικρή αλλά σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που νοσηλεύεται με πνευμονία στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

    Την ίδια ώρα, έκκληση να σταματήσει το κλίμα τρομολαγνείας απευθύνει με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

    " Ο ιός του πανικού είναι περισσότερο επιζήμιος από τον ιό της γρίπης" σημειώνει και καλεί την πολιτεία να προστατεύσει το κοινό από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ανησυχία του κόσμου, πλασάροντας στην αγορά προϊόντα με δήθεν θεραπευτική αξία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Είδηση: 25140

    [03] Φονική κακοκαιρία σε Πολωνία-Τσεχία

    Ευρώπη

    Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη δυτική και κεντρική Πολωνία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 50. Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Τσεχία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα και πολλά άτομα να τραυματιστούν από πτώσεις δέντρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο CTK, η 75χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε πάρκο στο Χράντεκ ναντ Νίσου, όταν έπεσε επάνω της ένα κλαδί δέντρου.

    Στην Πολωνία, οι καταιγίδες ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης, καταστρέφοντας σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ δρόμοι αποκλείστηκαν από ξεριζωμένα δέντρα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Πόζναν πλημμύρισε και η κυκλοφορία διακόπηκε.

    Η συγκοινωνία έχει διακοπεί σε δεκάδες δρόμους και πολλές κοινότητες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τα καλώδια ξηλώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, η ταχύτητα των οποίων έφτανε τα 100 χλμ./ώρα.

    Περισσότεροι από 12.000 πυροσβέστες συμμετείχαν τη νύχτα σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ, η πολωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για καταιγίδες και στην βορειοανατολική Πολωνία.

    Στην Τσεχία, δύο πλοιάρια ανατράπηκαν, το ένα σε μια λίμνη στα βόρεια της χώρας και το δεύτερο σε ένα ποταμό νοτίως της Πράγας. Από τους επιβαίνοντες στα δύο σκάφη σώθηκαν οι τέσσερις, ενώ ένας πέμπτος αγνοείται.

    Παράλληλα, στην κεντρική Τσεχία, κεραυνός χτύπησε μια στάση λεωφορείου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αγόρια ηλικίας 13 και 14 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25147

    [04] Οι βοσκοί της Μεσογείου στα Υακίνθεια 2009

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 07 2009 11:31

    Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία του, φέτος το φεστιβάλ "Υακίνθεια" με τις γιορτές πολιτισμού που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι μέσα στη φύση, στο θεατράκι του Αγίου Υάκινθου στα Ανώγεια της Κρήτης, μας εκπλήσσει με μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία. Από σήμερα, 24 Ιουλίου έως τις 2 του Αυγούστου, δεν θα φιλοξενήσει μόνο ενδιαφέροντες μουσικούς (Ψαραντώνης, Ευ. Ρεμπούτσικα, Έλ. Πασπαλά, Σ. Θεωδορίδου, Μαριώ, Μ. Τσαϊρέλη, Μ. Ρασούλης και Ορ. Περίδης) και λογοτεχνικές παρουσιάσεις, αλλά και βοσκούς της Μεσογείου σε μια προσπάθεια ν' αναδειχθεί ο πολιτισμικός πλούτος των αγροτοκτηνοτροφικών κοινωνιών. Κάθε βράδυ μια διαφορετική ομάδα βοσκών, από την Ανδαλουσία, την Πορτογαλία, το Αϊβαλί, τα Ανώγεια, τις Μαδάρες Χανίων ακόμα και Τουαρέγκ από το Μάλι θα πήζουν τυρί και θα μας βάζουν στα γλέντια τους με τραγούδια, χορούς και έθνικ μαγειρικές. Μέχρι και κούρεμα προβάτων θα έχει!

    Σήμερα ο τρόπος ζωής των βοσκών απειλείται, σε παγκόσμια κλίμακα, από ριζική μεταμόρφωση ή εγκατάλειψη κι από αυτό ακριβώς πηγάζει και η ιδέα του φετινού αφιερώματος στους βοσκούς της Μεσογείου. Από την πιεστική ανάγκη η ζωή, το έργο, ο πολιτισμός, η σημασία της τέχνης του βοσκού να γίνουν αντιληπτά και να εκτιμηθούν στη σωστή τους αξία.

    Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ θα αντιπροσωπεύονται από τον βοσκό τους, τους μουσικούς και τους χορευτές τους. Σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο τοπικής αναπτυξιακής εταιρίας που θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τόσο τα τοπικά προϊόντα της κτηνοτροφίας, όσο και τους τρόπους ανάπτυξης που έχει επιλέξει η περιοχή (αγροτοτουρισμός). Επίσης θα έχουν μαζί τους οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες/ντοκιμαντέρ) με θέμα τον δικό τους ποιμενικό βίο.

    Πλούσιο όμως είναι και το υπόλοιπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Υακινθείων. Συναυλίες, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει το δεκαήμερο των εκδηλώσεων.

    Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

    Παρασκευή 24 Ιουλίου

    BOΣΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

    4.00μμ Το κούρεμα των προβάτων

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Ανωγειανούς βοσκούς

    8.00 μμ Ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Γιώργης Κλάδος ανοίγει τα φετινά Υακίνθεια.

    Ομιλία, με θέμα "Ο ρόλος της μάνας στην οικογένεια του βοσκού"

    9.00 μμ Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Λευτέρης και Ειρήνη"του Κώστα Μανουρά από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης

    9:30 μμ Μουσική βραδιά με τους Νικηφόρο Αεράκη - Γιώργο Βρέντζο (Κάτης). Ένα γλέντι με Ανωγειανούς βοσκούς και γνωστά χορευτικά συγκροτήματα

    Σάββατο 25 Ιουλίου

    ΒΟΣΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Ανωγειανούς βοσκούς

    8:30 μμ Παρουσίαση του βιβλίου "Γιάννης Δραμουντάνης - Στεφανογιάννης" (Αρχηγός Ανωγείων και ¶νω Μυλοπόταμου 1941-44) του Γιώργου Καλογεράκη. Uα μιλήσει ο πρώην υπουργός Φοίβος Ιωαννίδης.

    9:30 μμ Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Έλλη Πασπαλά

    Κυριακή 26 Ιουλίου

    ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Ισπανούς βοσκούς

    9:00 μμ Τραγουδούν οι " ΣΑΝΑΔΕΣ" (7 γυναικείες φωνές)

    10:00 μμ "Φλαμένγκο", μουσική, χοροί και τραγούδια από τους Ισπανούς

    Δευτέρα 27 Ιουλίου

    ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ (ΓΑΛΛΙΑ)

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Κορσικανούς βοσκούς

    8:30 μμ Παρουσίαση του βιβλίου "Ο Δαίμονας χόρευε μέσα του" για τον ποιητή Νίκο Καββαδία του Μήτσου Κασόλα

    9:30 μμ Μουσική, χοροί και τραγούδια από την Κορσικανούς

    Τρίτη 28 Ιουλίου

    ΒΟΣΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΔΑΡΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, ριζίτικα τραγούδια και χορός

    9:30 μμ "Η μουσική του σύμπαντος και το αρχέγονο φως", ομιλία - συζήτηση από τον Γιώργο Γραμματικάκη

    10:30 μμ Η Σόνια Θεοδωρίδου σε τραγούδια της Μεσογείου

    Τετάρτη 29 Ιουλίου

    ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΤΟΥΑΡΕΓΚ)

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους βοσκούς της ερήμου

    8:00 μμ Ομιλία της ¶ννας Τζιροπούλου - Ευσταθίου (καθηγήτρια πανεπιστημίου) με θέμα "Οι βοσκοί του Ομήρου"

    9:00 μμ Μουσική χοροί και τραγούδια από τους βοσκούς της ερήμου

    10:30 μμ Συναυλία με τον Ψαραντώνη

    Πέμπτη 30 Ιουλίου

    ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΪΒΑΛΙ

    6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους βοσκούς της Τουρκίας

    8:00 μμ Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Κώστα Ζουράρι για τον Μακρυγιάννη

    9:30 μμ Μουσική από τον Μουαμέρ Κετέντζογλου και την ορχήστρα του σε Τούρκικα και Ελληνικά τραγούδια από την Μικρά Ασία και την Καππαδοκία

    Παρασκευή 31 Ιουλίου

    9.00 μμ Η Μαριώ με το συγκρότημα της και η Μόρφω Τσαϊρέλη με τον Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν)

    Σάββατο 1 Αυγούστου

    10:00 μμ Μεγάλη συναυλία με τους Μανώλη Ρασούλη - Ορφέα Περίδη

    Κυριακή 2 Αυγούστου

    9:30 μμ Ο Δήμος Ηρακλείου φιλοξενεί τα Υακίνθεια. Πανιγυρικό κλείσιμο των Υακινθείων στον αφρό της θάλασσας (παραλία Καράβολα). Οι Ανωγειανοί βοσκοί μαζί με τους βοσκούς της ερήμου τυροκομούν και μαγειρεύουν για τους Ηρακλειώτες. Στη συνέχεια μουσική και χοροί από τους Ανωγειανούς και τους βοσκούς της ερήμου. Ακολουθεί συναυλία από το Βασίλη Σταυρακάκη. Θα χορέψει το συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα.

    Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο του Αγίου Υακίνθου

    Ο κόσμος θα μπορεί να δοκιμάσει τις γεύσεις των φαγητών των χωρών της Μεσογείου που συμμετέχουν.

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    -΄Εκθεση των δώρων του Ψηλορείτη και των χωρών που συμμετέχουν στη γιορτή

    -΄Εκθεση φωτογραφίας από το Γιώργο Πετράκη με θέμα "τα μιτάτα", στα καφενεία και την πλατεία των Ανωγείων

    Περισσότερες πληροφορίες: www.yakinthia.com, τηλέφωνο στα γραφεία των Υακινθείων (2834) 0 31760 ή στη Βάσω Τζανακάκη: 697.29.28.353

    Είδηση: 25148

    [05] Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στη Βρετανία

    Ειδήσεις

    Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη Βρετανία με 100.000 νέες περιπτώσεις να έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, 63 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείες. Τα στοιχεία αυτά είναι μόνο για την Αγγλία, καθώς οι άλλες περιοχές της Βρετανίας δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα δικά τους στοιχεία. Για "σημαντική" αύξηση των κρουσμάτων, έκανε λόγο ο σύμβουλος Υγείας της κυβέρνησης Λίαμ Ντόναλντσον. Σε μια προσπάθεια να να αποσυμφορήσουν τη μεγάλη πίεση που δέχονται οι υπηρεσίες υγείας, έθεσαν μόλις την Πέμπτη σε λειτουργία μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και ένα site που ουσιαστικά προσφέρει υπηρεσίες τηλεδιάγνωσης.

    Κράσαρε η τηλεδιάγνωση

    Οι πολίτες που βρίσκονται στην Αγγλία, μπορούν να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή

    0800 1 513 100 ή να επισκεφθούν το δικτυακό τόπο Pandemic Flu

    Η κριτική στο πρόγραμμα αυτό, ήταν σφοδρή, τόσο γιατί, ήρθε πολύ καθυστερημένη όσο και για την αποτελεσματικότητά της.

    Επιπλέον, το site του υπουργείου κράσαρε λίγες ώρες αφότου βγήκε στον αέρα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Υπολογίζεται ότι δεχόταν 2600 hits το δευτερόλεπτο.

    Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από 2,5 ώρες και πλέον ο δικτυακός τόπος λειτουργεί κανονικά.

    Μόνο για την Αγγλία Οι νέες υπηρεσίες, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω Internet επιτρέπουν στους ασθενείς αφού γίνει η διάγνωση, να προμηθεύονται το αντιϊικό Tamiflu χωρίς να απευθυνθούν στο γιατρό τους.

    Η υπηρεσία λειτουργεί μόνο στην Αγγλία, καθώς οι άλλες περιοχές, αυτόνομες στον τομέα της υγείας, δεν κρίνουν απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο.

    Οι ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι έγκυες, άτομα με προβλήματα υγείας, μικρά παιδιά, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους.

    Πηγή: BBC

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25146

    [06] Κινηματογραφική απόδραση από βελγική φυλακή

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 07 2009 10:32

    Με ελικόπτερο δραπέτευσαν τρεις κρατούμενοι από φυλακή έξω από την πόλη Μπρυζ του Βελγίου. Μεταξύ των δραπετών είναι και ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του Βελγίου, ο Ασράφ Σεκάκι, ο οποίος έχει 16 καταδίκες για βιαιοπραγίες και απαγωγές. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δραπέτες πέταξαν μέχρι την πόλη ¶αλτερ. Εκεί σταμάτησαν μια γυναίκα και της πήραν το αυτοκίνητό της, και, αφού λήστεψαν ένα βενζινάδικο, κατευθύνθηκαν προς τα βελγικά παράλια

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την απόδραση, η οποία δεν έγινε από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας, καθώς εκεί έχουν τοποθετηθεί δίχτυα για να αποτρέπουν την πρόσβαση σε εναέρια μέσα.

    Το πρακτορείο Belga, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ανέφερε ότι ένας από τους συνεργούς τους, που πέταξε το ελικόπτερο μέχρι τη φυλακή, έμεινε πίσω, πιθανότατα επειδή δεν υπήρχε αρκετός χώρος για όλους μέσα στο ελικόπτερο.

    Τον Νοέμβριο του 2007 ο Νορντίν Μπεναλάλ, ο αποκαλούμενος "βασιλιάς των αποδράσεων", δραπέτευσε από τη φυλακή Ίτρε, στα νότια των Βρυξελλών, όταν ένοπλοι συνεργοί του προσγείωσαν εκεί ένα ελικόπτερο. ¶λλοι κρατούμενοι έτρεξαν να ανεβούν στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε. Ο Μπεναλάλ και οι συνεργοί του έπιασαν ομήρους δύο δεσμοφύλακες και κατάφεραν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά. Ο Μπεναλάλ συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα στην Ολλανδία.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Belgian convicts break out by air

    Είδηση: 25144

    [07] Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ ενώ μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού, λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό στις 6:00, στις 14:00, στις 17:00 και στις 22:00. Απεργία πραγματοποιούν και οι ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή ΗγουμενίτσαβΚέρκυρα-Παξοί. Οι ταξιδιώτες για Κέρκυρα εξυπηρετούνται με τα πλοία που αναχωρούν από την Πάτρα προς Ιταλία.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδων

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25141

    [08] Σε επιφυλακή οι αρχές

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 07 2009 09:17

    Σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω του επικείμενου καύσωνα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός και καλεί και τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας. Μικτές πεζές περιπολίες πραγματοποιούν αστυνομικοί και πυροσβέστες σε Πάρνηθα και Υμηττό, ενώ απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών σε περιαστικά δάση μετά τη δύση του ηλίου. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μοσχοπόδι Θήβας.

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και σε όλη την Κρήτη.

    Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι Θηβών

    Είδηση: 25139

    [09] Ανακύκλωση και στη μόδα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 07 2009 11:35

    Το να φοράει κανείς μπουφάν από πλαστικά μπουκάλια και σακίδια από δίχτυ ψαρέματος ακούγεται κάπως παράξενο αλλά δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει. Πλαστικά μπουκάλια είναι πλέον δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή συνθετικών ινών που μετατρέπονται σε νήμα και οι εταιρίες ρούχων και εξοπλισμού για την ύπαιθρο, στρέφονται όλο και περισσότερο στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για να κατασκευάσουν προϊόντα και είδη ρουχισμού.

    Ήδη από την δεκαετία του '90 είχαν ξεκινήσει σχετικά πειράματα για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών σε ζακέτες φλις, αλλά τα ρούχα που κατασκευάστηκαν ήταν πολύ βαριά. Σήμερα χάρη στη νέα τεχνολογία, η παραγωγή των ρούχων έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά.

    Στην έκθεση με τίτλο "Outdoor" στο Φριντριχσάφεν της Γερμανίας παρουσιάστηκαν τα πρώτα μπουφάν από ανακυκλωμένο πολυέστερ, αλλά και τσάντες και σακίδια από παλιά πλαστικά μπουκάλια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25142


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 July 2009 - 8:57:55 UTC