Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κρήτες τίμησαν τον Κ. Παπούλια

    [01] Οι κρήτες τίμησαν τον Κ. Παπούλια

    Πολιτική

    Με το Βενιζέλειο βραβείο, της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής, τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Η βράβευση, έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ένωσης, που πραγματοποιείται πρώτη φορά εν πλω, με τη συμμετοχή τουλάχιστον πεντακοσίων ομογενών, ενώ την έναρξη του, κήρυξε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Μετά την βράβευσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην σύντομη ομιλία του, αφού είπε πως αισθάνεται την Κρήτη σαν πατρίδα του, αναφερόμενος στους αγώνες των κρητικών τόνισε μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα δεν ξεχνά την προσφορά της Κρήτης στο Εθνικό μαρτυρολόγιο: Κατά την Τουρκοκρατία, τους Βαλκανικούς πολέμους με τους Κρήτες εθελοντές σε Ήπειρο και Μακεδονία, την μάχη της Κρήτης και τη δολοφονική ναζιστική κατοχή.

    Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα την Παγκρητική για το δυναμισμό, την μαζικότητα και το έργο της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τους αιματηρούς εργατικούς αγώνες των πρώτων Κρητών μεταναστών στα ορυχεία της Γιούτα, οι Κρήτες δείξατε τη βούληση και στις νέες σας πατρίδες να διεκδικήσετε δυναμικά την παρουσία και τα δικαιώματά σας και ποτέ να μη ξεχάσετε την Κρήτη και την Ελλάδα".

    Ν. Μπακογιάννη

    Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου δήλωσε: 'Σήμερα φιλοξενούμε εδώ στο Ηράκλειο τα ξενιτεμένα μας αδέλφια της διασποράς, τους Κρήτες της Αμερικής. Για μας είναι πολύ μεγάλη χαρά, είναι χαρά και τιμή. Έρχονται εδώ πιστοί στις ρίζες τους, περήφανοι για την Κρήτη τους. Έρχονται πετυχημένοι, έρχονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει και στην νέα τους πατρίδα αλλά και στον ελληνισμό και βεβαίως στην Κρήτη.

    Και με τις δύο μου ιδιότητες είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και συγκινημένη. Και με την ιδιότητα της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών που με έχουν στηρίξει και βοηθήσει ποικιλοτρόπως όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας τα εθνικά μας θέματα.

    Ταυτόχρονα και ως κρητικιά, που τους βλέπω να προκόβουν, τους βλέπω να είναι σημαντικά στελέχη στις τοπικές τους κοινωνίες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μετά την τραγωδία που χτύπησε την Αμερική την 11 Σεπτεμβρίου, όταν πήγα στην Ν. Υόρκη ο άνθρωπος ο οποίος είχε αναλάβει τη διαχείριση του μεγάλου προβλήματος ήταν ένας κρητικός, ένας άνθρωπος που τίμησε και την Ελλάδα και την Κρήτη.

    Είδηση: 24976


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 July 2009 - 20:56:05 UTC