Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράν: Ανασύρθηκαν τα μαύρα κουτιά του Tupolev
  • [02] Ληστεία στην ΑΤΕ Αγ. Βαρβάρας
  • [03] Μυστηριώδης εξαφάνιση μητέρας β γιού από κρουαζιερόπλοιο
  • [04] Έκθεση Face to Faces με φωτογραφίες Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών
  • [05] Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο
  • [06] Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης
  • [07] Συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής
  • [08] Δολοφονία Ρωσίδας ακτιβίστριας στην Ινγκουσετία
  • [09] Νομιμοποίηση της μαριχουάνας για αύξηση εσόδων σκέφτονται στις ΗΠΑ
  • [10] Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στο Καπιτώλιο
  • [11] Δωρεάν Office από τη Microsoft μέσω διαδικτύου

    [01] Ιράν: Ανασύρθηκαν τα μαύρα κουτιά του Tupolev

    Ειδήσεις

    Ανασύρθηκαν τα "μαύρα κουτιά" από το αεροσκάφος τύπου Tupolev που συνετρίβη στο Ιράν την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι 168 επιβαίνοντες σε αυτό, ανέφερε ο αγγλόφωνος κρατικός ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των του δυστυχήματος εξέφρασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ δια στόματος του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλι.

    Οι αρχές του Ιράν "ανέσυραν δυο μαύρα κουτιά από το επιβατικό αεροσκάφος που συνετρίβη στα βορειοδυτικά της χώρας" ανέφερε ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου.

    Σύμφωνα με το σταθμό, τα αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

    Το αεροσκάφος της Caspian Airlines εκτελούσε πτήση προς την πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, από την Τεχεράνη, όταν συνετρίβη 16 λεπτά μετά την απογείωσή του.

    Οι ΗΠΑ διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Τεχεράνη πριν από 30 χρόνια, στην διάρκεια της "κρίσης των ομήρων" (1979-1981), όταν ριζοσπάστες Ιρανοί φοιτητές κράτησαν ομήρους 52 Βορειοαμερικανούς διπλωμάτες στην πρεσβεία επί 444 ημέρες.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα:Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν BBC: Iran plane black boxes 'damaged'

    Είδηση: 24864

    [02] Ληστεία στην ΑΤΕ Αγ. Βαρβάρας

    Κοινωνία

    Στόχος δύο άγνωστων νεαρών κακοποιών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια έγινε το πρωί το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας από το οποίο οι δράστες άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και διέφυγαν ανενόχλητοι.

    Είδηση: 24876

    [03] Μυστηριώδης εξαφάνιση μητέρας β γιού από κρουαζιερόπλοιο

    Ειδήσεις

    Πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης μίας μητέρας με το γιο της από το κρουαζιερόπλοιο που ταξίδευαν μεταξύ Πεκίνου και Ιαπωνίας. Η εξαφάνισή των δυο που έχουν καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, έγινε αντιληπτή στις 7 Ιουλίου, την τέταρτη μέρα του ταξιδιού τους, όταν δεν εμφανίσθηκαν σε προκαθορισμένη συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ.

    Ίσως αυτοκτονία;

    Η εφημερίδα Hong Kong Standard αναφέρει σε ρεπορτάζ της, ότι στην καμπίνα τους, βρέθηκαν τρεις επιστολές στις οποίες οι δυο δίνουν διευκρινίσεις για το πώς θα πρέπει να κατανεμηθούν τα υπάρχοντά τους, σε περίπτωση θανάτου τους.

    Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και μερικά πιάτα με φρούτα και εικάζουν ότι μπορεί οι εξαφανισθέντες να πραγματοποίησαν κάποιου είδους τελετουργικό.

    Πάντως, η αστυνομία του Χονγκ-Κονγκ αντιμετωπίζει την περίπτωσ ως υπόθεση εξαφάνισης.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24875

    [04] Έκθεση Face to Faces με φωτογραφίες Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών

    Ειδήσεις

    Το δεύτερο μέρος της έκθεσης "Face to Faces" φιλοξενεί από την Τετάρτη 15 Ιουλίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση περιλαμβάνει 100 φωτογραφικά έργα 12 Ελλήνων και 14 ξένων δημιουργών, έχοντας ως βασικό θέμα το (αυτό)πορτρέτο.

    Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει τη Μπιενάλε, το πρώτο μέρος της έκθεσης με τα video installation, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, έχει αφετηρία το Παρίσι και περιλαμβάνει φωτογραφικά έργα 14 καλλιτεχνών, διαφόρων εθνικοτήτων, που ζουν ή εργάζονται στη Γαλλία ή που τα έργα τους βρίσκονται σε γαλλικές γκαλερί.

    Η έκθεση, που περιοδεύει σ' όλο τον κόσμο και σε κάθε στάδιο της πορείας της εμπλουτίζεται με καλλιτέχνες της χώρας που τη φιλοξενεί, εμπεριέχει το διάλογο της Μεσογείου και της Ευρώπης με τους δημιουργούς και τους εκπροσώπους της Μπιενάλε και δίνει την ευκαιρία να διαδοθεί η γαλλική και η ευρωπαϊκή κουλτούρα.

    Ακόμα, επιχειρεί να απαντήσει καλλιτεχνικά σε ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη νέα ταυτότητα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως διαμορφώνεται στο νέο σύστημα κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών αξιών. Πραγματεύεται την αναπαράσταση της ανθρώπινης ταυτότητας σε όλες τις εκφάνσεις της: αισθητικές εννοιολογικές, ποιητικές, πολιτικές, φιλοσοφικές, κοινωνικές, ερωτικές.

    Με την ανθρώπινη παρουσία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η έκθεση διερευνά τη θεματική του (αυτο)πορτρέτου, μέσα από τρεις διακριτούς άξονες: πώς βλέπει ο καλλιτέχνης τον εαυτό του μπροστά από το φακό ή πώς θα ήθελε να τον βλέπει (πρώτος άξονας), πώς βλέπει τον άλλον μέσα από το φακό (δεύτερος άξονας) και πώς χρησιμοποιεί το μέσο (φωτογραφία ή video) προκειμένου να εκφράσει τον εικαστικό του λόγο (τρίτος άξονας).

    Η έκθεση εντάσσεται στην ευρύτερη δράση, με τίτλο "Dialogues d' images" (Διάλογοι Εικόνων) και είναι μια πρωτοβουλία της "CulturesFrance", φορέα του υπουργείου Πολιτισμού και υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

    Είδηση: 24872

    [05] Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο

    Κοινωνία

    Αφόρητη αναμένεται να είναι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο που έρχεται, καθώς προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος μίνι καύσωνας με την θερμοκρασία να φθάνει ακόμη και τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, λόγω των θερμών αερίων μαζλων που έρχονται από την Β. Αφρική, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, φτάνοντας ή ακόμα και ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς.

    Η αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων και το επίπεδο των ατμοσφαιρικών ρύπων να βρίσκεται στα ύψη στις μεγαλουπόλεις, θα κάνουν την κατάσταση αφόρητη. Η άνοδος οφείλεται στις θερμές αέριες μάζες που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική.

    Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ο υδράργυρο θα φτάνει το Σάββατο τους 39 βαθμούς, ενώ νέα άνοδος αναμένεται την Κυριακή και τη Δευτέρα στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία.

    Είδηση: 24874

    [06] Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης

    Πολιτική

    Σύσκεψη με τους διευθυντές των φυλακών όλης της χώρας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά αίτημα του υπουργού Νίκου Δένδια. Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα. Στο μεταξύ, στις φυλακές όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή Παναγόπουλου θα μεταβούν οι ανακριτές.

    Η απολογία του Παναγιώτη Βλαστού, στο σωφρονιστικό κατάστημα που κρατείται, τοποθετείται στις αρχές Αυγούστου.

    Σε ότι αφορά τον Κωνσταντίνο Ανδρέου, ζητήθηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η ανακρίτρια μελετά στοιχεία και για άλλα τέσσερα πρόσωπα, για να κρίνει εάν θα κληθούν ως μάρτυρες ή ως κατηγορούμενοι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24869

    [07] Συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής

    Πολιτική

    Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η κατάσταση της αγοράς θα αποτελέσουν σύμφωνα με πληροφορίες τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη διυπουργική επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό. Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στην ΕΡΑ, τόνισε πως η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων μας. Οι μεγαλοκαρχαρίες είναι πρώτος στόχος και έχουμε ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε ότι η κρίση είναι διεθνής, η Ελλάδα ωστόσο, την περνά πιο ελαφριά απ όλες τις χώρες.

    Η κυβέρνηση -πρόσθεσε -έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά και ένα τεράστιο χρέος το οποίο παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που θα υποβληθεί τον Οκτώβριο ο υπουργός είπε ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα.

    Σε ότι αφορά το έλλειμμα επεσήμανε ότι είναι λάθος μήνυμα - να πούμε από τώρα ότι θα ζητήσουμε παράταση από την Ε.Ε για την μείωση του. Αν πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα και δεν πετύχουμε τους στόχους λόγω αντικειμενικών συνθηκών, τότε είναι βέβαιο ότι η Κοινότητα θα δείξει ανοχή, συμπλήρωσε.

    Τέλος σε ότι αφορά την εισοδηματική πολιτική του επομένου έτους σημείωσε ότι ποτέ δεν μίλησε για μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς. Το νέο μισθολόγιο, είπε, θα αφορά τους νεοεισερχόμενους και θα είναι δίκαιο. Δεν πρέπει να υπάρχουν ανισότητες μεταξύ υπάλληλων στα υπουργεία.

    Είδηση: 24870

    [08] Δολοφονία Ρωσίδας ακτιβίστριας στην Ινγκουσετία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Δολοφονημένη στην Ινγκουσετία βρέθηκε την Τετάρτη η Ρωσίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ναταλία Εστεμίροβα , λίγες ώρες μετά την απαγωγή της από αγνώστους στην Τσετσενία. Την οργή του εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διέταξε εξαντλητική έρευνα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην οποία εργαζόταν η Εστεμίροβα κατηγορεί προσωπικά τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πρώην αντάρτη που δήλωσε πίστη στο Κρεμλίνο, για τη δολοφονία αυτή. Από την πλευρά του, ο Καντίροφ δεσμεύθηκε για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

    Καντίροφ: "Κανένας οίκτος για τους δράστες"

    Τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Μεμόριαλ" Όλεγκ Ορλόφ: "Ξέρω, είμαι σίγουρος, ποιος είναι ένοχος για το φόνο της Ναταλίας. Το όνομά του είναι Ραμζάν Καντίροφ" αναφέρει ανέφερε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Ο Καντίροφ "είχε ήδη απειλήσει τη Νατάλια, την είχε προσβάλει, τη θεωρούσε προσωπικό εχθρό του" σημειώνει.

    Από την πλευρά του, ο Τσετσένος πρόεδρος χαρακτήρισε "απάνθρωπη" τη δολοφονία της Εστεμίροβα και υποσχέθηκε να επιβλέπει προσωπικά την ανάκριση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    "Αυτοί που σήκωσαν το χέρι πάνω της δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τον χαρακτηρισμό του ανθρώπινου πλάσματος και δεν αξίζουν κανένα οίκτο. Η ισόβια κάθειρξη είναι ανεπαρκής ποινή για τους δολοφόνους της Εστεμίροβα, και πρέπει να δικαστούν ως απάνθρωπα πλάσματα που επιτέθηκαν όχι μόνο σε μια ανυπεράσπιστη γυναίκα, αλλά επίσης σε όλο το λαό μας" τόνισε ο Καντίροφ.

    Ο ίδιος κάλεσε τους ανακριτές να κάνουν ότι "είναι δυνατό και ακόμη περισσότερα" για να ρίξουν φως στην υπόθεση αυτή, και υποσχέθηκε "να μην φεισθεί καμίας προσπάθειας για να φέρει σε πέρας την ανάκριση".

    Η Νατάλια Εστεμίροβα, φίλη της δολοφονημένης δημοσιογράφου Άννας Πολιτόφσκαγια, εργαζόταν για την ΜΚΟ "Μεμόριαλ" στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, καταγράφοντας καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

    Απήχθη την Τετάρτη στην Τσετσενία και η σορός της βρέθηκε σε δασική περιοχή στη γειτονική Ινγκουσετία.

    Η Εστεμίροβα, άγαμη μητέρα, 50 ετών, άφησε πίσω της την έφηβη κόρη της.

    Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την δολοφονία της Εστεμίροβα. "Καλούμε τη Ρωσική κυβέρνηση να προσαγάγει στην δικαιοσύνη τους υπεύθυνους γι' αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να δείξει ότι η ανομία και η ατιμωρησία δεν είναι ανεκτές" ανέφερε ο Μάικ Χάμερ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    Πηγές: Reuters, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Russian leader condemns killing

    Είδηση: 24867

    [09] Νομιμοποίηση της μαριχουάνας για αύξηση εσόδων σκέφτονται στις ΗΠΑ

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ακόμη και στη νομιμοποίηση των λεγομένων "μαλακών" ναρκωτικών, όπως της ευρύτατα διαδεδομένης μαριχουάνας εξετάζουν να καταφύγουν οι αρχές της Καλιφόρνια, προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία και να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με μελέτη των φορολογικών αρχών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα εισέφερε τουλάχιστον 1,4 δις δολάρια το χρόνο στα πολιτειακά ταμεία.

    Να σημειωθεί ότι η έρευνα που δημοσιεύεται ενώ η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα έγινε μετά από πρόταση του Δημοκρατικού πολιτικού Τομ Αμιάνο για να "ρυθμιστεί" η χρήση ινδικής κάνναβης περίπου όπως αυτή του αλκοόλ.

    Οι εκτιμήσεις αυτές έγιναν βάσει των υποθέσεων ότι θα φορολογούνται 500 τόνοι κάνναβης το χρόνο και ότι η νομιμοποίηση της χρήσης του ναρκωτικού θα αυξήσει την κατανάλωση κατά 30%.

    Αν και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και πολλές ακόμη οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς αντιτίθενται με σφοδρότητα σε ένα τέτοιο μέτρο, οι υποστηρικτές του λένε ότι η νομιμοποίηση θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα για την πολιτεία, θα περιορίσει την πρόσβαση των παιδιών κάτω των 21 ετών στην κάνναβη, θα θέσει τέλος στη ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον οι παράνομες καλλιέργειες σε δημόσιες εκτάσεις και θα ανακατευθύνει την δράση της αστυνομίας στην επίλυση "σοβαρότερων" εγκλημάτων.

    Είδηση: 24866

    [10] Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στο Καπιτώλιο

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του επεισοδίου με ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε αργά τη νύχτα κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας ένοπλος δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο ρουτίνας κατά την κυκλοφορία των οχημάτων κοντά στην έδρα του Κογκρέσου.

    Από την ανταλλαγή των πυρών έχασε τη ζωή του ο δράστης, ενώ ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αμέσως λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος η αστυνομία έκλεισε έναν παρακείμενο δρόμο από την πλευρά της Γερουσίας στο κτιριακό συγκρότημα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

    Πάντως, στους εργαζόμενους στην Γερουσία οι αστυνομικοί είπαν ότι το επεισόδιο δεν είχε σχέση με την ασφάλεια του Καπιτωλίου.

    Είδηση: 24865

    [11] Δωρεάν Office από τη Microsoft μέσω διαδικτύου

    Ένα μήνα μετά τη δημιουργία μιας νέας μηχανής αναζήτησης με το όνομα "bing", η Microsoft, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, λανσάρει μια δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς προγράμματός της Office, στο οποίο οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου από το 2010. Με αυτή την κίνηση προσπαθεί να φθάσει την Google, διαθέτοντας αντίστοιχα προϊόντα στην αγορά με αυτά που εισήγαγε πριν από μία τριετία η μεγάλη της ανταγωνίστρια εταιρία.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft θα ξεπεράσει την Google στην αγορά καθώς τα εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτών που κάνουν χρήση του προγράμματος Office θα επιδιώξουν να δοκιμάσουν την έκδοση που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

    Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση του Office αναμένεται ότι θα πλήξει τις πωλήσεις του πιο κερδοφόρου και με τις υψηλότερες πωλήσεις τομέα της Microsoft. Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κέρδη της μονάδας παραγωγής του Office διαμορφώθηκαν σε 9,3 δισ. δολ., ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 14,3 δισ. δολ. κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους.

    Η Microsoft όμως, πιστή στην πρωτοποριακή ιδέα της προσφοράς της δωρεάν έκδοσης του Office, στοχεύει να αυξήσει τα έσοδά της μέσα από τις διαφημιστικές της ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένης και της μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο που διαθέτει της Bing.

    Σύμφωνα με την Microsoft η δωρεάν έκδοση θα διατεθεί στο καταναλωτικό κοινό όταν ξεκινήσει η πώληση της έκδοσης του Office 2010, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

    Είδηση: 24877


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 July 2009 - 8:55:09 UTC