Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα: Το μέλλον της Αφρικής ανήκει στους Αφρικανούς
  • [02] Κίνα: Διαφορετικοί απολογισμοί των συγκρούσεων

    [01] Ομπάμα: Το μέλλον της Αφρικής ανήκει στους Αφρικανούς

    Ειδήσεις

    Η Αφρική δεν αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στις παγκόσμιες υποθέσεις και η ορθή διακυβέρνηση μπορεί να ακμάσει σε όλη την ήπειρο, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου της Γκάνα, όπου πραγματοποίησε το Σάββατο την πρώτη του επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ. "Το μέλλον της Αφρικής ανήκει στους ίδιους τους Αφρικανούς" δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν στις προσπάθειές τους. "Τον 21ο αιώνα δεν θα γίνεται λόγος για το τί γίνεται στη Ρώμη ή στη Μόσχα, αλλά και τί γίνεται στην 'Ακρα" τόνισε. Ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε ότι η συνταγματική και οικονομική σταθερότητα στη Γκάνα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για την υπόλοιπη Αφρική. Οι πολίτες της χώρας υποδέχτηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο με διάχυτο ενθουσιασμό.

    "Θελήσαμε να διασφαλίσουμε την επίσκεψή μου σε μια αφρικανική χώρα μετά τη G8 και μετά το ταξίδι μου στη Μόσχα, ώστε να υπογραμμίσουμε ότι η Αφρική δεν αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στις διεθνείς υποθέσεις" είπε ο Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Γκάνας Τζον Ατα Μιλς στην Άκρα. "Αυτό που συμβαίνει εδώ, έχει επίδραση παντού" τόνισε.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον τρόπο που η χώρα κυβερνάται και υπογράμμισε πως αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες αφρικανικές χώρες. "Πιστεύουμε ότι η Γκάνα πρέπει να αποτελεί ένα εξαιρετικά πετυχημένο μοντέλο σε όλη την ήπειρο" είπε ο Ομπάμα πριν παρακαθήσει στο υπαίθριο πρόγευμα στον προεδρικό πύργο, πρώην κατοικία Ευρωπαίων δουλεμπόρων.

    Ο πρόεδρος Μιλς εξελέγη σε μια ειρηνική και διαφανή εκλογική διαδικασία τον περασμένο Δεκέμβριο και ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα τον Ιανουάριο.

    Ο Ομπάμα που επισκέφθηκε την Αίγυπτο στις αρχές Ιουνίου, είπε ότι η Γκάνα επελέγη ως προορισμός ταξιδιού του λόγω των υψηλών δημοκρατικών της επιδόσεων. "Ένας λόγος που επισκέπτομαι τη Γκάνα είναι γιατί έχετε μια λειτουργική δημοκρατία, έναν πρόεδρο ο οποίος με σοβαρότητα προσπαθεί να περιορίσει τη διαφθορά και η χώρα σας έχει σημειώσει σημαντική οικονομική ανάπτυξη".

    Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γκάνα, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε: "Δεν υπάρχει λόγος η Αφρική να μην μπορεί να είναι αυτάρκης στο θέμα των τροφίμων".

    Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε το Οχυρό Χρυσού στις ακτές της Γκάνας, άλλοτε χώρος αποθήκευσης χρυσού που μετατράπηκε σε κέντρο συγκέντρωσης σκλάβων από τους Βρετανούς στο 17ο αιώνα. Εκεί συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μισέλ.

    Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πρωτεύουσα για να δει από κοντά τον Αμερικανό πρόεδρο κατά την 24ωρη επίσκεψή του στη χώρα τους. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας είχαν γεμίσει με αφίσες και πανό που καλωσορίζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 5.000 Αφρικανοί έστειλαν μηνύματα στον πρόεδρο ενόψει της επίσκεψής του στην υποσαχάρεια Αφρική.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισκεφθεί την υποσαχάρεια Αφρική ως γερουσιαστής, μεταβαίνοντας στην Κένυα, γενέτειρα του πατέρα του τον Αύγουστο του 2006.

    Η οικογένεια Ομπάμα αναχώρησε για Ουάσινγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, έπειτα από αποχαιρετιστήρια τελετή με παραδοσιακούς τυμπανιστές και χορευτές που έγινε προς τιμήν του στο αεροδρόμιο της Άκρα, παρουσία πλήθους χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι επευφημούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Σύμφωνα με αναλυτές, η "μαύρη ήπειρος" θα προμηθεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 25% των εισαγωγών πετρελαίου ως το 2015.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Γκάνα

    CNN: Obama in Ghana: War a 'millstone around Africa's neck'

    BBC: Obama speaks of hopes for Africa

    Είδηση: 24723

    [02] Κίνα: Διαφορετικοί απολογισμοί των συγκρούσεων

    Ειδήσεις

    Μία εβδομάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια στη ΒΔ επαρχία της Κίνας Σινγιάνγκ, οι κινεζικές αρχές κάνουν λόγο για 184 νεκρούς, από τυς οποίους οι 137 ήταν Κινέζοι Χαν, ενώ, οι Ουιγούροι δηλώνουν ότι οι νεκροί πιθανόν ξεπερνούν τους 1.000. Στην επαρχία παραμένουν χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, έκρηξη από άγνωστη αιτία σημειώθηκε σε δεξαμενή πετρελαίου χημικού εργοστασίου κοντά στο Ουρούμτσι. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η έκρηξη σχετίζεται με τις αιματηρές εθνοτικές ταραχές των τελευταίων ημερών. Από την πλευρά της, η διεύθυνση του εργοστασίου αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

    Δεξαμενή πετρελαίου χωρητικότητας 10.000 κ.μ. έπιασε φωτιά και εξερράγη σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Ουρουμτσί .Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Μιντόνγκ, 35 χιλιόμετρα ΒΑ του Ουρούμτσι, και ανήκει στην Νational Petroleum Corporation,τον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο της Κίνας.

    Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν απώλειες και ότι η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη ως τώρα.

    Σημειώνεται ότι το πρακτορείο «Νέα Κίνα» μετέδωσε την είδηση μόνο στην αγγλόφωνη εκπομπή του, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τα αίτια της έκρηξης.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Εσπευσμένα επιστρέφει στην Κίνα ο Χου Ζιντάο

    BBC: Most Xinjiang dead Han Chinese

    Είδηση: 24722


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 July 2009 - 8:54:50 UTC