Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεύγουν οι αδειούχοι του Ιουλίου
  • [02] Οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία
  • [03] ΗΠΑ: Εκκενώθηκε αεροσκάφος λόγω καπνού στην καμπίνα επιβατών
  • [04] Πρεμιέρα εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου
  • [05] Είκοσι νέα κρούσματα στην Ελλάδα
  • [06] Ένας νεκρός από σύγκρουση ταχύπλοου με αλιευτικό

    [01] Φεύγουν οι αδειούχοι του Ιουλίου

    Κοινωνία

    Οι πρώτες άδειες του καλοκαιριού άρχισαν και χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων φεύγουν με κάθε μέσο για τους προορισμούς των διακοπών τους. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Η κίνηση είναι αντίστοιχη με τα περυσινά επίπεδα, ενώ αυξημένο τουριστικό ρεύμα εμφανίζουν οι Κυκλάδες.

    Φεύγουν με κάθε μέσο

    Με την καλή διάθεση των διακοπών στις αποσκευές τους, οι αδειούχοι του Ιουλίου εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα.

    Αυξημένη σε σχέση με τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    Από το πρώτο λιμάνι της χώρας, αναχώρησαν μόνο σε μία μέρα περίπου 60.000 επιβάτες για Αιγαίο και Αργοσαρωνικό, ενώ από τη Ραφήνα έφυγαν την Παρασκευή περισσότεροι από 15.000.

    Αυξημένη είναι η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ύψος της Υλίκης, τόσο κατά την έξοδο, όσο και στην είσοδο, καθώς εκτελούνται έργα.

    Τα δικαιώματα των επιβατών

    Η Χάρτα δικαιωμάτων των επιβατών που κυρώθηκε πλέον και με νόμο, υποχρεώνει ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες να τηρούν πιστά τους όρους και τους κανονισμούς των ταξιδιών.

    Μέλη της Ένωσης Καταναλωτών μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους επιβάτες στη Ραφήνα, με οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν στα κυλικεία πλοίων και τα εκδοτήρια των εταιρειών.

    Ο καιρός της εξόδου

    Είδηση: 24716

    [02] Οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

    Ειδήσεις

    Τις πέντε προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία παρουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε άρθρο του στον "Κόσμο του Επενδυτή", υποστηρίζοντας ότι με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και σοβαρής δημοσιονομικής εκτροπής. Την Παρασκευή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε από την Κέρκυρα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, κάνοντας λόγο για τραγικό εκτροχιασμό του προϋπολογισμού.

    "Δεν υποσχόμαστε τίποτα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αλλά δεν θα υποστείλουμε τις φιλοδοξίες μας. Γιατί δεν είναι ο καιρός απλώς για μια διαφορετική, μια καλύτερη διαχείριση. Είναι ώρα για μεγάλες τομές και αλλαγές, που ξεκινούν από τη ριζική αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών στη διακυβέρνηση της χώρας"

    Γιώργος Παπανδρέου στον "Κόσμο του Επενδυτή"

    Ο κ. Παπανδρέου θέτει ως κύρια προτεραιότητα ένα σχέδιο άμεσης ανάταξης της οικονομίας με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή ρευστότητας στην αγορά.

    Επίσης, τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δίκαιη αναδιανομή, που θα ωφελήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, προτείνει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης για τη σωστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου και, τέλος, ένα νέο πλαίσιο εποπτείας στην αγορά προς όφελος του πολίτη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Κριτική Παπανδρέου για την οικονομία

    Είδηση: 24713

    [03] ΗΠΑ: Εκκενώθηκε αεροσκάφος λόγω καπνού στην καμπίνα επιβατών

    Αμερική-ΗΠΑ

    Εκατοντάδες επιβάτες εγκατέλειψαν την Παρασκευή το αεροσκάφος Boeing 747 της British Airways, στο οποίο επέβαιναν, όταν η καμπίνα των επιβατών γέμισε με καπνούς λίγο πριν από την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ για το Λονδίνο.

    Από τους περίπου 350 επιβάτες και προσωπικό που χρησιμοποίησαν τις εξόδους κινδύνου για να βγουν από το αεροσκάφος, υπήρξαν ελάχιστοι τραυματισμοί και μόνο ένας επιβάτης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Το αεροσκάφος είχε μόλις απομακρυνθεί από την πύλη επιβίβασης, όταν αναφέρθηκε καπνός στην καμπίνα, χωρίς όμως να εντοπιστεί εστία φωτιάς.

    Πηγές: Reuters, ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: BA evacuates fume-filled US jet

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24715

    [04] Πρεμιέρα εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου

    Ειδήσεις

    Ιδιαίτερα μειωμένες τιμές προαναγγέλλουν οι έμποροι από την πρεμιέρα των επίσημων εκπτώσεων την Τετάρτη. Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει προσφορές για να δελεάσουν τους καταναλωτές και να γεμίσουν τα ταμεία τους.

    Εκπτώσεις έως και -70%

    Σε καύσωνα εκπτώσεων εισέρχεται η αγορά .

    Μετά το μπαράζ προσφορών με μειώσεις τιμών που έφτασαν το 50% , ο εμπορικός κόσμος εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του για αναθέρμανση της αγοράς, στις επίσημες εκπτώσεις από τις 15 του μήνα.

    Από την πρώτη κιόλας ημέρα μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες προαναγγέλλουν μειωμένες τιμές στα:

    Είδη ένδυσης

    -50% έως -70%

    Είδη υπόδησης

    -30% έως -50%

    Ηλεκτρικά είδη

    -25% έως -30%

    Είδη σπιτιού

    -25% έως -50%

    Καθίζηση πωλήσεων

    Μόνο το Μάιο, η πτώση των πωλήσεων ιδίως στην ένδυση και την υπόδηση άγγιξε το 30% ενώ στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών το 25%.

    Με την καταναλωτική ζήτηση στο ναδίρ, μπαράζ προσφορών σε όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου έχει αρχίσει να εκδηλώνεται, στην προσπάθεια των έμπορων να ξορκίσουν την ύφεση και να ανατρέψουν την μεγάλη πτώση των πωλήσεων που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 15% έως 30% μέχρι τον Σεπτέμβρη.

    Μάλιστα δεν είναι τυχαίο, όπως λένε οι έμποροι, ότι το 90% του εμπορεύματος των μικρών καταστημάτων πουλήθηκε χάρη στις έως τώρα προσφορές.

    Αν πριν από μερικά χρόνια το αίτημα για επανεξέταση του πλαισίου που διέπει τις εκπτώσεις φαινόταν εκ του πονηρού τώρα πλέον υπαγορεύεται από τις συνθήκες λένε οι έμποροι. Η νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση της απαγόρευσης των προσφορών ένα μήνα πριν τις θερινές εκπτώσεις , παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε , τόνωσε την αγορά και επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της επιμήκυνσης των εκπτώσεων.

    Με τις πωλήσεις στο σύνολο του λιανεμπορίου να πέφτουν κατά 15% τον Απρίλιο , το στοίχημα του εμπορικού κόσμου τώρα είναι να ανακοπεί η ύφεση το επόμενο δίμηνο.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 24717

    [05] Είκοσι νέα κρούσματα στην Ελλάδα

    Κοινωνία

    Είκοσι νέα κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 242, εκ των οποίων τα 110 έχουν ιαθεί πλήρως. Το φθινόπωρο αναμένεται αύξηση των περιστατικών και εκτιμάται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της γρίπης είναι πιθανόν να νοσήσει το 33% του πληθυσμού. Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται τόσο στο ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου αλλά κι επειδή υπάρχει πλέον και τοπική διασπορά. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα συμπτώματα είναι ήπια.

    Είκοσι επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, έως τις 11:00, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Από αυτά:

    βΆ 11 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, βΆ τέσσερα ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, και βΆ πέντε των οποίων οι επαφές διερευνώνται.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από τον ιό της νέας γρίπης ανέρχονται σε 242, από τα οποία τα 110 έχουν ιαθεί πλήρως.

    Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

    Είδηση: 24712

    [06] Ένας νεκρός από σύγκρουση ταχύπλοου με αλιευτικό

    Κοινωνία

    Σε τραγωδία κατέληξε για μια παρέα το νυχτερινό ψάρεμα ανοικτά των Νέων Στύρων Ευβοίας, όταν το ερασιτεχνικό αλιευτικό τους εμβολίστηκε από ταχύπλοο. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 64χρονος άνδρας και τρεις ακόμη να τραυματιστούν. Τα αίτια του συμβάντος παραμένουν άγνωστα, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου και οι δύο επιβαίνοντες συνελήφθησαν και κρατούνται στο Λιμεναρχείο της περιοχής.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 24708


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 July 2009 - 16:55:42 UTC