Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από Δευτέρα η απολογία Βλαστού
  • [02] Κ. Καραμανλής: Στόχος ο έλεγχος των εσόδων
  • [03] Κριτική Παπανδρέου για την οικονομία
  • [04] General Motors: νέα σελίδα στη λειτουργία της
  • [05] Ουμπέρτο Έκο: το πρόβλημα της Ιταλίας είναι οι Ιταλοί κι όχι ο Μπερλουσκόνι
  • [06] Δικάζονται εκ νέου Σκαφτούρος-Στεφανάκος
  • [07] Ινδία: Στους 111 οι νεκροί από την κατανάλωση νοθευμένων ποτών
  • [08] Σημείο τριβής οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα
  • [09] Siemens: Αποφυλακίστηκε η κόρη Καραβέλα
  • [10] Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη για Σκοπιανό
  • [11] Παπανδρέου: Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα
  • [12] ΕΦΕΤ: Ανάκληση για τρόφιμα και ζωοτροφές
  • [13] Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ οι τηλεδικηγόροι
  • [14] Συνάντηση Αλαβάνου με ΠΟΑΣΥ

    [01] Από Δευτέρα η απολογία Βλαστού

    Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των δέκα πρώτων κατηγορουμένων στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Στην υπόθεση κατηγορούνται άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται στη φυλακή, εκτίνοντας ποινές για άλλα αδικήματα, και οι οποίοι θα αρχίσουν να απολογούνται από την ερχόμενη Δευτέρα -μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός, η απολογία του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον- και ένας ακόμη που αναζητείται. Το δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες Πέμπτη, μετά την απολογία τους άλλοι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο εργολάβος Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην απαγωγή, αλλά και στις υπόλοιπες σκοτεινές δραστηριότητες της συμμορίας. Συνολικά αυτοί τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι και οι δέκα συλληφθέντες, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση και εκτέλεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

    Στο μεταξύ, μετά το διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων, σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού, μετά από δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει συνεννόηση με τον Παναγιώτη Βλαστό προκειμένου να μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων στις φύλακες Αλικαρνασσού. Παράλληλα ο κ. Δένδιας, ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου Κρήτης, τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και προκαταρκτικής ερευνάς για να διερευνηθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων.

    Απολογία Γ. Τρομπούκη

    "Μου έφεραν τα λεφτά μια μέρα μετά την απελευθέρωση του Παναγόπουλου. Με πήρε τηλέφωνο ο Βλαστός, μου είπε να πάω στην εταιρία μου στον Ασπρόπυργο. Εκεί εμφανίστηκε άγνωστος άνθρωπος σε εμένα, που προσομοιάζω ότι ήταν σωματομετρικά ο Κλεφτόγιαννης Αριστομένης. Άνοιξε το πορτ παγκάζ και έβγαλε 3 ή 4 σακούλες μαύρες απορριμμάτων. Του είπα να τα πάρει αμέσως και να εξαφανιστεί. Εγώ δεν τα έπιασα καθόλου στα χέρια μου, είδα όμως ότι περιείχαν χρήματα...".

    "Λόγω του ντόρου που είχε γίνει στην τηλεόραση θεώρησα ότι αυτά προέρχονται από την απαγωγή. Πίστευα δε ότι ο Βλαστός θα ήταν μάλλον μεσολαβητής για το ξέπλυμα των χρημάτων αυτών, δεν τον είχα ικανό να σχεδιάσει την απαγωγή, τον θεωρούσα άνθρωπο όχι ιδιαίτερα ευφυή. Πιστεύω ότι εκ των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου, ηγετικό ρόλο έπαιξε ο Απόστολος Πετράκης, αυτό μου το αποκάλυψε ο ίδιος».

    Απολογία Μ. Σκαρλάτου

    Η μόνη συναλλαγή που είχα με τον Παναγιώτη Βλαστό ήταν ότι μου είχε γνωρίσει τον Γιώργο Τρομπούκη, ο οποίος ήταν μεγάλος επιχειρηματίας με μεγάλα πλαφόν στη τράπεζα. Όταν πριν δύο χρόνια, κάποιοι δικοί μου άνθρωποι από την Κρήτη, φίλοι μου και συγγενείς μου, χρειάστηκαν χρήματα και εξυπηρετήσεις, ο Βλαστός μου πρότεινε να τους εξυπηρετήσω μέσω του πλαφόν του Γεωργίου Τρομπούκη. Το ίδιο ισχύει και για τον Θεοδωράκη Ιωάννη και αυτός χρειάστηκε κάποια χρήματα για τη δουλειά του και έκοψε επιταγές που μπήκαν στο πλαφόν του Γεωργίου Τρομπούκη. Έτσι έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 15 άτομα...".

    Απολογία Ιωάννας Χήρα β σύζυγος Παναγιώτη Βλαστού

    «Εγώ θεωρώ ότι η αστυνομία με βάζει πάντα μαζί με το σύζυγό μου κατηγορούμενη, ενώ δεν έχω ποτέ ουσιαστική συμμετοχή στις πράξεις του συζύγου μου, ο οποίος έχει παραβατική συμπεριφοράβ¦ Ήμουν βεβαία ότι από το 2005 και για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι και σήμερα, ότι ο σύζυγός μου δεν είχε καμία παραβατική συμπεριφορά γιατί γνώριζα τις πηγές των εισοδημάτων μας, που ήταν δύο καταστήματα-επιχειρήσεις από τα οποία εδικαιούτο ο σύζυγός μου ποσοστό συμμετοχής. Το ένα ήταν καφετέρια και το άλλο κέντρο διασκέδασης και τα διαχειριζόταν ο Γ.Χ. Από τη συμμετοχή του αυτή στα καταστήματα ο σύζυγός μου είχε κέρδη 6000 με 7000 ευρώ το μήνα .Μετά το τροχαίο παραιτήθηκε από τη συμμετοχή του στα καταστήματα, πήρε το μερίδιο από την πώληση που ήταν 120.000 ευρώ και άρχιζε να δανείζει χρήματα σε επιχειρηματίες με νόμιμο τόκο. Επειδή αυτός ήταν στη φυλακή εγώ έκανα στην πράξη την υλοποίηση των δανείων αυτών με τις κατευθύνσεις του συζύγου μου ...Αποκλείω να έχει δανειστεί ή δανείσει κάποιον από τους άλλους συγκατηγορούμενούς μου, από όσο γνωρίζω. Εγώ πάντως δεν έχω πάει ή πάρει χρήματα από τους συγκατηγορούμενούς μου. Μόνο στον Γιώργο Τρομπούκη θυμάμαι ότι ο σύζυγός μου έσπαγε επιταγές».

    Ερώτηση: Για ποιό λόγο σας ζητά ο σύζυγό σας να βγάλετε τις ταινίες και να βάλετε λαστιχάκια;

    Απάντηση. Γιατί όταν μας επιστρέφουν χρήματα οι δανειζόμενοι, υπάρχουν οι ταινίες από τις τράπεζες και αυτό εννοούσε

    Οι μαγνητοφωνημένοι διάλογοι του Παναγιώτη Βλαστού με μέλη της συμμορίας είναι αποκαλυπτικοί για το ευρύ φάσμα των παράνομων δραστηριοτήτων του συνδικάτου του εγκλήματος.

    Επιτυχία της Ελλάδας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και εξήρε το ρόλο της αστυνομίας. Σε ερώτηση αν πλήττεται η εικόνα της Κυβέρνησης από στελέχη της ΝΔ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να επηρεάζονται από ψιθύρους, αστήριχτους ισχυρισμούς και φημολογίες που αποπροσανατολίζουν.

    Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στελέχους της ΝΔ στην υπόθεση τόνισε και η Ντόρα Μπακογιάννη και υπογράμμισε ότι χρειάζεται πολλή μεγάλη προσοχή σε αυτά τα ζητήματα καθώς δεν μπορεί η τιμή του πολιτικού κόσμου να διασύρεται έτσι.

    Η υπόθεση δημιουργεί ερωτηματικά για διασυνδέσεις ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα, την πολιτική εξουσία και την αστυνομία σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την ΠΟΑΣΥ και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανσή της υπόθεσης.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 24684

    [02] Κ. Καραμανλής: Στόχος ο έλεγχος των εσόδων

    Ειδήσεις

    Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή, αυστηρές ποινές για επίορκους λειτουργούς και δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το 2009 δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο και για την Ελλάδα, όπως είπε, και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ελλάδα να είναι στο τρένο της διεθνούς ανάκαμψης από την οικονομική κρίση.

    Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των όσων γίνονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

    "Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων και σε άλλες απαραίτητες ρυθμίσεις"

    Κ.Καραμανλής

    Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

    Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

    "Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

    Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

    Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

    "Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων και σε άλλες απαραίτητες ρυθμίσεις.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.

    "Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Η Ελλάδα θα είναι στο τρένο της ανάκαμψης και μάλιστα με καλύτερους όρους σε σχέση με πριν, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής.

    Οι αντιδράσεις

    Η οικονομία βουλιάζει και μόνη διέξοδο αποτελεί η αλλαγή κυβέρνησης σχολίασε από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Οι αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από σειρά αντιδραστικών μέτρων που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    "Οι δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή θυμίζουν εκτός τόπου και χρόνου εμμονές σε νεοφιλελεύθερα δόγματα και δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει απολέσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα μιας οικονομίας, η οποία σε όλους τους τομείς της κινείται σε τροχιά ελεύθερης πτώσης και ενός προϋπολογισμού, ο οποίος σημειώνει ένα πρωτοφανή εκτροχιασμό, την ίδια ώρα που η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    "Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός παραμένει πιστός στη συνταγή του: "λόγια, λόγια, λόγια". Εδώ δεν μπορεί να καλέσει στο γραφείο του και να ψέξει τους Υπουργούς που είναι στο ρεπερτόριο των ανθρώπων της νύχτας", επισημαίνει ο ΛΑΟΣ.

    Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας με εξουσιοδότηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πραγματοποίηση της ανάλογα με την εξέλιξη των προβλημάτων αποφάσισε η διοίκηση της ΓΣΕΕ επισημαίνοντας "τη δραματική επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων λόγω της ασκούμενης πολιτικής".

    Είδηση: 24669

    [03] Κριτική Παπανδρέου για την οικονομία

    Πολιτική

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για τραγικό εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται νέα πορεία, μίλησε για πρωτοφανή έξαρση της διαφθοράς, ενώ -σε συνάντησή του με φορείς του τουρισμού- είπε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και όραμα για την ανάπτυξη του κλάδου.

    Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία μετά και τη σημερινή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που ουσιαστικά περιγράφει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό ,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ,τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί αλλαγή στη χώρα μας για να ξαναδώσουμε ελπίδα ,σχέδιο ,ασφάλεια και σιγουριά για το αύριο, για το μέλλον της χώρας .

    Ο κ. Παπανδρέου αφού ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας για την κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια κρίση στον ελληνικό τουρισμό που έχει μόνιμα χαρακτηριστικά εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα αυτό, της έλλειψης επενδύσεων, σχεδιασμού και οράματος .

    Ο ζωτικός αυτός κλάδος για την ελληνική οικονομία υποφέρει ,επεσήμανε και υπογράμμισε την ανάγκη ενός ποιοτικού ελληνικού τουρισμού που δεν θα αφεθεί στους ανέμους της ελεύθερης αγοράς και στην πελατειακή διαχείριση.

    Είδηση: 24689

    [04] General Motors: νέα σελίδα στη λειτουργία της

    Ειδήσεις

    Nέα εποχή για τον αμερικάνικο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανίας "Τζένεραλ Μότορς", που ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η χρονική περίοδος της λειτουργίας της "νέας Τζένεραλ Μότορς" η οποία δεν αντιμετωπίζει όμως κανένα απολύτως ταμειακό πρόβλημα.

    "Ξεκινάμε, από σήμερα, με εντελώς νέα δομή, με ισολογισμό στέρεο, με έννοια να προσελκύσουμε το καταναλωτικό κοινό σε ό,τι καινούριο θα παράξουμε", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και επιπλέον με άστοχες επιλογές στελεχών του, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε μία "χειρουργική πτώχευση". Αυτό σήμανε κλείσιμο παραγωγικών μονάδων που χαρακτηρίστηκαν ζημιογόνες και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον πτωχευτικό νόμο και το κεφάλαιο περί προστασίας των πιστωτών, δεν διακόπτεται η λειτουργία του ομίλου, που κατέθεσε το αίτημα χρεοκοπίας την 1η Ιουνίου.

    Η νέα σελίδα στον τομέα της παραγωγής σημαίνει ότι θα παράγονται οχήματα τύπου "Μπιούικ", "Κάντιλακ", "Σεβρολέτ" και "GMC". Διευθυντής μάρκετινγκ στη νέα φάση λειτουργίας της GM, ανέλαβε ο Μπομπ Λουτζ.

    Είδηση: 24691

    [05] Ουμπέρτο Έκο: το πρόβλημα της Ιταλίας είναι οι Ιταλοί κι όχι ο Μπερλουσκόνι

    Το κύριο πρόβλημα της Ιταλίας είναι οι Ιταλοί που ψηφίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι όχι ο ίδιος, σχολιάζει ο διάσημος συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο και καλεί τους συμπατριώτες του να αντιδράσουν για να μην ξαναβρεθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν που έζησαν υπό τον φασισμό. "Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι το πρόβλημα της Ιταλίας. Η ιστορία είναι γεμάτη με τυχοδιώκτες, που δεν στερούνται χαρισμάτων, έχουν μια κακή αίσθηση του κράτους, αλλά μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση των δικών τους συμφερόντων, οι οποίοι θέλησαν να εγκαθιδρύσουν μια προσωπική εξουσία, παρακάμπτοντας τα κοινοβούλια, τους δικαστές και τους θεσμούς", γράφει ο ιταλός διανοούμενος στο έντυπο της αριστεράς L'Espresso.

    "Όταν η κοινωνία τους το επιτρέπει, γιατί να τα βάζουμε μαζί τους κι όχι με την κοινωνία που τους επέτρεψε να το πράξουν;", συνεχίζει ο συγγραφέας του Ονόματος του Ρόδου.

    Για τον Έκο "είναι επομένως ανώφελο να τα βάζουμε με τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος κάνει μόνο τη δουλειά του. Η πλειοψηφία των Ιταλών είναι αυτή που αποδέχθηκε τη σύγκρουση συμφερόντων" για την οποία ευθύνεται ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του την αυτοκρατορία Fininvest, η οποία ελέγχει κυρίως τον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset.

    Ο συγγραφέας καταγγέλλει στην παρέμβασή του αυτή την "άρρωστη κοινωνία" στην Ιταλία και υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου, η οποία απειλείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από νομοσχέδιο που προβλέπει πολύ βαριά πρόστιμα για τα άρθρα που αναφέρονται σε έρευνες των ανακριτικών αρχών ή σε δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    "Στις 'υγιείς' δημοκρατίες δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κανείς την ελευθερία του Τύπου επειδή κανείς δεν σκέφτεται να την περιορίσει", σημειώνει.

    Και γιατί να σημάνει κανείς συναγερμό, αν η ιταλική κοινωνία δεν αισθάνεται ότι την αφορά, διερωτάται ο Έκο.

    "Είναι πολύ απλό. Το 1931 ο φασισμός επέβαλε στους πανεπιστημιακούς καθηγητές --1.200 εκείνη την εποχή-- έναν όρκο πίστης στο καθεστώς. Μόνον 12 αρνήθηκαν και έχασαν τη δουλειά τους. Ίσως οι 1.188 που παρέμειναν να είχαν αξιοσέβαστους λόγους. Όμως οι 12 που αρνήθηκαν έσωσαν την τιμή του Πανεπιστημίου και τελικά την τιμή της χώρας", σημειώνει.

    "Να γιατί πρέπει να λέμε όχι μερικές φορές", καταλήγει ο διάσημος συγγραφέας, ο οποίος δηλώνει "απαισιόδοξος" και πιστεύει ότι η παρέμβασή του αυτή "δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα".

    Είδηση: 24683

    [06] Δικάζονται εκ νέου Σκαφτούρος-Στεφανάκος

    Κοινωνία

    Ενώπιον του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα δικαστούν εκ νέου οι Ιωάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος οι οποίοι κατηγορούνται και ως μέλη της σπείρας των 16 που απήγαγαν τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο και μετείχαν και σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου με την οποία έχουν καταδικαστεί μαζί με τρία ακόμα άτομα σε κάθειρξη αντιστοίχως 7,5 και 8,5 ετών για εκβιασμούς που διέπραξαν τη διετία 1999-2001 σε καταστήματα των περιοχών Ασπροπύργου, Χαϊδαρίου, Ελευσίνας και αλλού.

    Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση, καθώς έκρινε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν και αστυνομικοί, αν και δεν είχαν δικαίωμα γιατί είχαν εκτελέσει προανακριτικά καθήκοντα και συγκεκριμένα είχαν διενεργήσει έρευνες, συλλήψεις και κατασχέσεις.

    Είδηση: 24688

    [07] Ινδία: Στους 111 οι νεκροί από την κατανάλωση νοθευμένων ποτών

    Ειδήσεις

    Τους 111 έφτασε σήμερα Παρασκευή ο αριθμός των νεκρών από την κατανάλωση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών στο κρατίδιο Γκουζαράτ της δυτικής Ινδίας ενώ οι γιατροί καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να σώσουν την ζωή δεκάδων άλλων ανθρώπων, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Οι άνθρωποι, κυρίως εργάτες, άρχισαν να πεθαίνουν την Δευτέρα στην πόλη Αχμενταμπάντ, μετά την κατανάλωση την προηγούμενη νύκτα των νοθευμένων ποτών.

    "Συνολικά 111 άτομα πέθαναν και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί αφού πολλοί έχουν μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία", ανέφερε ένας γιατρός .Σε τέσσερα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 220 άτομα και οι μονάδες εντατικής παρακολούθησης έχουν γεμίσει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24687

    [08] Σημείο τριβής οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα

    Σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αποτελούν οι αναφορές των μελών της σπείρας που απήγαγε τον κ. Παναγόπουλο σε πολιτικά πρόσωπα Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να επηρεάζονται από ψιθύρους, αστήριχτους ισχυρισμούς και φημολογίες που αποπροσανατολίζουν. Για υπόγειες διασυνδέσεις μεταξύ πολιτικών προσώπων με ανθρώπους του υποκόσμου που πρέπει να σπάσουν έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Επιτυχία της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και εξήρε το ρόλο της αστυνομίας.

    "Είναι μια επιτυχία της ΕΛΑΣ η οποία, με συστηματική δουλειά, κατάφερε να αποκαλύψει αυτή την υπόθεση, η οποία, όμως, βρίσκεται στο στάδιο της διαλεύκανσης", δήλωσε ο κ. Αντώναρος, ενώ σε ερώτηση αν πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης, εξαιτίας της εμπλοκής ονομάτων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση δήλωσε βέβαιος ότι "οι πολίτες δεν επηρεάζονται ούτε από ψιθύρους, ούτε από αστήρικτους ισχυρισμούς, ή φημολογίες, τις οποίες κάποιοι διακινούν".

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο εμπλέκεται σε διάλογο το όνομα του γραμματέα της κυβέρνησης, καθηγητή Αργύρη Καρρά, ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι δεν μπορούν κάποιοι να διακινούν αστήρικτες φημολογίες, ψιθύρους, για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα, και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή σημασία έχει να πέσει άπλετο φως σε όλη αυτή την υπόθεση.

    "Δεν πρέπει να μας θαμπώνουν, να μας εντυπωσιάζουν, να μας κάνουν να χάνουμε την γενική εικόνα, κάποιοι ψίθυροι κάποιοι ισχυρισμοί, κάποιες φημολογίες. Είμαι βέβαιος ότι όσοι χειρίζονται τα στοιχεία της υπόθεσης, θα το κάνουν με τη δέουσα υπευθυνότητα", συμπλήρωσε ο κ. Αντώναρος.

    Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στελέχους της ΝΔ στην υπόθεση τόνισε και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως "η τιμή του πολιτικού κόσμου δεν μπορεί να διασύρεται κατ' αυτόν τον τρόπο".

    "Είναι μια υπόθεση ποινικού δικαίου, αλλά το τελευταίο διάστημα προστίθενται στοιχεία πιθανής εμπλοκής, ή όχι, πολιτικών προσώπων. Αυτό που σίγουρα προστίθεται στο μυαλό του Έλληνα πολίτη είναι ότι σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς και ανομίας προστίθεται και άλλη μια, που διαμορφώνει την αίσθηση ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και ότι οι κάθε φύσης ισχυροί συνδέονται μεταξύ τους με παρόμοιες διαδρομές", εκτίμησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

    "Αυτό πρέπει να σπάσει. Δεν μπορεί σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχει η αίσθηση ότι γίνονται ρουσφέτια σε κόσμο του υποκόσμου και ότι καθοιονδήποτε τρόπο υπάρχει ανάμιξη πολιτικών προσώπων", τόνισε υποστηρίζοντας ότι "χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και αλλαγή αντίληψης με πολιτική βούληση, που δυστυχώς δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε ότι η καλύτερη εγγύηση ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικά τέτοιες συναλλαγές είναι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και εκείνες για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, που κόβουν τον ομφάλιο λώρο με τα κάθε είδους συμφέροντα, και οι προτάσεις για τη διαφάνεια στις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης και την πραγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

    Κληθείς να σχολιάσει το "χειρισμό των υποκλοπεισών συνομιλιών", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι και απόλυτοι κανόνες στη διαχείριση πληροφοριών" και πρόσθεσε πως "δεν χαιρόμαστε με διαρροές ακόμα και αν αυτές είναι εις βάρος της ΝΔ".

    Ερωτηθείς αν υπαινίσσεται ότι υπάρχουν «κρυφές συνομιλίες» είπε ότι "δεν το γνωρίζω αυτό, δεν θέλω να υπαινιχθώ κάτι τέτοιο αν δεν έχω στοιχεία".

    Είδηση: 24686

    [09] Siemens: Αποφυλακίστηκε η κόρη Καραβέλα

    Πολιτική

    Αποφυλακίστηκε σήμερα Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η 25χρονη κόρη του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, Σαλίνα. Την Τρίτη αναμένεται να αποφυλακιστεί η σύζυγος του Καραβέλα, με περιοριστικούς όρους επίσης, ενώ θα ακολουθήσει και η αποφυλάκιση του πρώην στελέχους της Siemens Εμμανουήλ Σταυριανού.

    Είδηση: 24685

    [10] Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη για Σκοπιανό

    Πολιτική

    Για ένα δύσκολο εξάμηνο ως προς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό. Η υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή για τις προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς σχετικά με το σκοπιανό ενόψει και των σχετικών διαβουλεύσεων που θα έχει ο κ. Βασιλάκης. Η κ. Μπακογιάννη, μεταφέροντας και τις εκτιμήσεις του κ. Νίμιτς, ανέφερε πως διαγράφεται μια διάθεση των Σκοπίων να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας και σημείωσε πως αυτό σε κάθε περίπτωση θα είναι προς όφελος της γειτονικής χώρας.

    Είδηση: 24680

    [11] Παπανδρέου: Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και στις νέες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο διεθνές συνέδριο, που συνδιοργανώνουν το «University of Fraser Valley» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην Κέρκυρα. Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την δημοκρατική επανάσταση και τα σχολεία μπορούν να εξελιχτούν σε κέντρα με μαθητές πραγματικούς πολίτες που θα δίνουν λύσεις και θα προωθούν τις αλλαγές και τις καινοτομίες στην κοινωνία.

    "το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι συγκεντρωτικό και κεντρικά ελεγχόμενο και τα σχολεία βρίσκονται μακριά από την καθημερινή εμπειρία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βαριούνται και να μη βρίσκουν λόγο για να πηγαίνουν"

    Γ.Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της σύνδεσης της παιδείας με τις νέες τεχνολογίες και έκανε λόγο για ανάπτυξη και αξιοποίηση του ωκεανού πληροφοριών με αξιολόγηση και κριτική αντιμετώπιση της πληροφορίας που λαμβάνουμε και ικανότητα σύνθεσης πληροφοριών ανάμεσα σε διαφορετικά πεδία και εφαρμογής της γνώσης.

    Επιπλέον υποστήριξε ότι πρέπει και θα δημιουργηθούν κέντρα καινοτομίας, όχι μόνο για την αγορά, αλλά και ως κοινωνικό εργαλείο και μίλησε για την ικανότητα της συλλογικής μάθησης σε αντίθεση με την εξατομικευμένη.

    "Ας χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία, ώστε να βρούμε λύσεις στα κοινά προβλήματα", είπε και πρόσθεσε ότι "οι νέες δυνατότητες θα έχουν σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση και την αξιοποίηση του ταλέντου του καθενός", καθώς "η τεχνολογία ως ικανότητα για δύναμη μπορεί και πρέπει να γίνει σημαντική δύναμη για δημοκρατική επανάσταση".

    Είδηση: 24678

    [12] ΕΦΕΤ: Ανάκληση για τρόφιμα και ζωοτροφές

    Κοινωνία

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη σησαμιού στο οποίο ανιχνεύτηκε σαλμονέλα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για σησάμι Αιγυπτιακής προέλευσης, το οποίo έχει εισαχθεί από τη Γερμανική επιχείρηση «RAPUNZEL» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής επιχείρησης «ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.». Η εμπορική επωνυμία είναι «RAPUNZEL», η συνολική ποσότητα ήταν 64 τεμάχια σε συσκευασία των 250 g με ημερομηνίες λήξης 03/09/2010 και 04/09/2010. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24677

    [13] Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ οι τηλεδικηγόροι

    Κοινωνία

    Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τους «τηλεδικηγόρους», οι όποιοι με αφορμή υποθέσεις, που προκαλούν το πανελλήνιο ενδιαφέρον, «εκθέτουν με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους το δικηγορικό σώμα».

    Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια, που λειτουργούν στα πλαίσια των Δικηγορικών Συλλόγων, εκτελούν το χρέος τους κατά συνείδηση, παρά τη γενικότερη χαλαρότητα που επικρατεί και αντανακλά και στον τρόπο λειτουργίας των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων και του Ακυρωτικού, που αναιρεί σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό ύπαρξης και λειτουργίας των».

    Ακόμη, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «είναι απαίτηση των 40.000 Ελλήνων δικηγόρων, οι αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δ.Σ.Α., να τυγχάνουν σεβασμού απ' όλους τους θεσμικούς παράγοντες που επιλαμβάνονται των πειθαρχικών παραβάσεων των ελάχιστων ασχημονούντων δικηγόρων, οι οποίοι, στις περιπτώσεις που τα παραπάνω θεσμικά όργανα αδρανούν, αποθρασύνονται και υποτροπιάζουν».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 24673

    [14] Συνάντηση Αλαβάνου με ΠΟΑΣΥ

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές Θ. Δρίτσας και Ευαγγ. Αμμανατίδου συναντήθηκαν την Παρασκευή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). Επιμένουμε, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, στο να δεχθούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις την πρότασή της ΠΟΑΣΥ για μια Επιτροπή με βάση το αρ.44 του Κανονισμού της Βουλής, όπου οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να συζητήσουν και αν μπορούν να καθορίσουν κοινές αντιλήψεις για μια αστυνομία αποτελεσματική, δημοκρατική, όχι μέσο καταστολής των αγώνων του λαού, αλλά εγγύηση για την ασφάλεια και τα δικαιώματά του.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: "Είχαμε μια ακόμη καλή συζήτηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών της Αστυνομίας. Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας ειδικά για τα μέλη του σώματος τα οποία, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, έχασαν τη ζωή τους, και τον πόνο που δημιουργήθηκε τόσο στο Σώμα όσο και στις οικογένειές τους. Εμείς στηρίζουμε κάθε ενέργεια, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής και αποτελεσματικής αστυνομίας, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού. Υπερασπίζεται τη δημοκρατική πορεία της χώρας μας από προσπάθειες έντασης και αποσταθεροποίησης που προκαλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες.

    Θεωρούμε ότι μια χώρα έχει κάνει τόσο βήματα μπροστά όσα λιγότερα καθήκοντα έχει η αστυνομία. Για μας είναι αδιανόητο η αστυνομία να καλείται να λύσει ένα τεράστιο διεθνές κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η μετανάστευση. Όπως πριν από λίγες μέρες η αστυνομία κλήθηκε να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αποτυχία της κυβέρνησης στην πολιτική της διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χ.. Φωτόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αλαβάνο αλλά και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα για τη διαρκή στήριξη για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ειπώθηκαν πάρα πολλά, υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα, κυρίαρχα για τη διασφάλιση του αστυνομικού. Αν ο αστυνομικός δεν νιώθει ο ίδιος ασφαλής δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στον πολίτη. Κάνω έκκληση στους κυβερνώντες, διαχρονική αυτή η έκκληση, ότι τις όποιες αδυναμίες τους να δίνουν λύση στα κοινωνικά προβλήματα ή τις όποιες αδυναμίες να πείθουν ότι δεν λύνονται προβλήματα, δεν επιτρέπεται να τις καλύπτουν με τη δυναμική της αστυνομίας.

    Η αστυνομία είναι για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος κι όσο την αφήνουμε να ασχολείται μ' αυτό το έργο θα έχουμε επιτυχίες, όπως είχαμε πρόσφατα επιτυχίες. Συγχαίρουμε τους συναδέλφους κι αυτούς που είχαν το όλο επιχειρησιακό πλαίσιο για να εξαρθρωθεί η συγκεκριμένη σπείρα, όμως θα πρέπει πάνω σε σωστά πλαίσια αξιολόγησης να λειτουργούμε. Τόσο για τις αποτυχίες μας όσο και για τις επιτυχίες μας. Αγωνία έχουμε εμείς πώς θα είμαστε πιο χρήσιμοι στην κοινωνία. Σ' αυτή την αγωνία μας θέλουμε να κάνουμε κοινωνούς και τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, και γι' αυτό ζητήσαμε συναντήσεις απ' όλους τους πολιτικούς φορείς".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Σεβασμός των εργαζόμενων"

    Την πρόταση του Συνασπισμού για μια εναλλακτική πολιτική παρέμβαση του κράτους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, επανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι "με την ευκαιρία της επίσκεψης και συνομιλίας με το Σύλλογο Εργαζομένων στην Εμπορική, θέλουμε να επαναφέρουμε την πρότασή μας για μια εναλλακτική πολιτική παρέμβαση του κράτους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ανάγκη να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο τμήμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκειμένου οι τράπεζες να σταματήσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα δημιουργώντας καρτέλ σε βάρος των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου". Επεσήμανε, ότι "οι τραπεζίτες αντί να καταθέτουν προτάσεις εξυγίανσης με στόχο να μεταφέρουν τις ζημιές τους στους εργαζόμενους, πρέπει να σεβαστούν τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν συμφωνήσει με την ΟΤΟΕ. Να σεβαστούν τους εργαζόμενους και να μην δημιουργούν κοινωνική αναταραχή με προτάσεις εκβιαστικής εξόδου". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Εργαζομένων Γιώργος Κωνσταντινόπουλος είπε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ για τα προβλήματα των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα.

    Είδηση: 24670


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 10 July 2009 - 16:58:51 UTC