Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου
  • [02] Πολιτική κόντρα για τη Siemens
  • [03] Άρχισε η έξοδος των αδειούχων
  • [04] Kυβέρνηση συνεργασίας στην Αλβανία
  • [05] Kαλοκαιρινή καταιγίδα στην Αττική
  • [06] Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στου Ρέντη
  • [07] Γ. Καρατζαφέρης: Ρήξη και ανατροπή
  • [08] Παπαρήγα για τη μετανάστευση

    [01] Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου

    Εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε σωρεία σοβαρών εγκληματικών πράξεων, όπως συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις και άλλα, διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλη Παναγόπουλου, δήλωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Δικόπουλος. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομικής Αρχής υπάρχουν στοιχεία εις βάρος δέκα ατόμων, τα οποία ήδη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Ανάμεσά τους δυο βαρυποινίτες των φυλακών Κορυδαλλού, τρεις επιχειρηματίες και δύο γυναίκες.

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε σωρεία σοβαρών εγκληματικών πράξεων, όπως συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις και άλλα, διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σε σχετικές δηλώσεις προχώρησε ο διευθυντής της ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Ιωάννης Δικόπουλος.

    Με τη συγκεκριμένη οργάνωση συνδέονται πολλές κακουργηματικές πράξεις, όπως η δολοφονία το Σεπτέμβριο του 2008 του επιχειρηματία Γεωργίου Γκούσιου, καθώς και άλλες απόπειρες κατά επιχειρηματιών κυρίως της περιφέρειας, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, τις οποίες απέτρεψε η αστυνομική υπηρεσία. Η σπείρα είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει και υπάλληλο σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δικόπουλου υπήρξε συμβόλαιο θανάτου και για υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ασφάλειας που ασχολείτο με την υπόθεση.

    Όπως είπε στην οργάνωση συμμετείχαν 16 άτομα εκ των οποίων οι 5 είναι ήδη στις φυλακές, ένας αναζητείται και 10 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν είναι 2 βαρυποινίτες των φυλακών Κορυδαλλού, 3 επιχειρηματίες της νύχτας και 2 γυναίκες, σύζυγος και σύντροφος των 2 έγκλειστων στις φυλακές. Δύο ακόμα άτομα που φέρονται να έχουν παίξει ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση μεταφέρθηκαν από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

    Έκανε επίσης γνωστό ότι από την έρευνα της Αστυνομίας, έχουν διευκρινιστεί οι ρόλοι του καθενός στην οργάνωση και ειδικότερα στην απαγωγή. Ανέφερε επίσης ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί το κρησφύγετο των απαγωγέων, καθώς και τα σημεία στα οποία έχουν κρυμμένα τα λύτρα.

    Εγκέφαλος της σπείρας και οργανωτής της απαγωγής φέρεται ότι είναι ο Παναγιώτης Βλαστός του Αντωνίου, κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα. Μέλη της ομάδας είναι η γυναίκα του κρατούμενου στα Τρίκαλα, δύο επιχειρηματίας β ένας με έδρα τον Ασπρόπυργο και ένας ξενοδόχος στο Ηράκλειο της Κρήτης β και κάποιοι ακόμα από την ομάδα.

    Σε βάρος των 16 προσώπων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που σχημάτισε η Ασφάλεια, ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.

    Σε βάρος τους, επίσης, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ηθικής αυτουργίας, καθώς και των εκρήξεων, που αφορούν την έως τώρα εκρεμμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου το 2008 στην Πεντέλη.

    Η υπόθεση ανατέθηκε στην 25η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας οι κατηγορούμενοι θα προσαχθούν για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά την προθεσμία, που έλαβαν.

    Στην Ασφάλεια Αττικής έφθασαν το μεσημέρι του Σαββάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας οι οποίοι μαζί με τον Αττικάρχη, υποστράτηγο Γιάννη Ραχοβίτσα επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ασφάλειας για να συγχαρούν τους αξιωματικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση.

    Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: "Ήρθα να συγχαρώ τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις.

    Ο κ. Τσιατούρας δήλωσε: "Όπως ξέρετε, εδώ είναι ο φυσικός μου χώρος και ήρθα να συγχαρώ τους αξιωματικούς για αυτήν την σημαντική επιτυχία. Ταυτόχρονα ευχαριστώ την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή".

    Το χρονικό της απαγωγής

    Η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου είχε γίνει στις 12 Ιανουαρίου κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής πήγαινε με τον οδηγό του, στην δουλειά, όταν στις 9 παρά είκοσι το πρωί στην οδό Ακτής τρείς ένοπλοι έκλεισαν το δρόμο

    στο αυτοκίνητο. Έσπασαν τα τζάμια και με την βία τους έβαλαν σε άλλο ΙΧ, αφού τους έδεσαν και τους φόρεσαν κουκούλες. Λιγο αργότερα άφησαν δεμένο σε δέντρο στο Κορωπί τον οδηγό.

    Όμως αυτός κατάφερε να λυθεί. Ειδοποιήθηκε η οικογένεια του εφοπλιστή και στην συνέχεια η αστυνομία. Καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς έπαιξε η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου.

    Ύστερα από πολλά τηλεφωνήματα και εικονικές παραδόσεις λύτρων οι δράστες απελευθέρωσαν τον εφοπλιστή στις 20 Ιανουαρίου. Δεκατέσσερις ώρες νωρίτερα οι απαγωγείς είχαν πάρει τα λύτρα από περιοχή της Βοιωτίας. Οι δραστες είχαν αφήσει τον κ. Παναγόπουλο σε ένα παρκάκι στο Χαϊδάρι.

    Όπως είπε, ήταν στο πορτμπαγκάζ και η διαδρομή κράτησε περίπου μία ώρα. Στο δωμάτιο που τον κρατούσαν τα παράθυρα ήταν καλυμμένα. Το ποσό που, όπως λέγεται, είχαν αποσπάσει οι δράστες ήταν 30 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα ονόματα των 16

    Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η εισαγγελεία επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των 16 μελών της σπείρας. Εγκέφαλος και οργανωτής της απαγωγής φέρεται ότι είναι ο Παναγιώτης Βλαστός του Αντωνίου κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα.

    Κρατούμενοι των φυλακών και οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενέχονται στις εγκληματικές δραστηριότητες της σπείρας, αλλά όχι στην απαγωγή, είναι ο Βασίλης Στεφανάκος του Κυριάκου, Ιωάννης Σκαφτούρος του Νικολάου, Κωνσταντίνος Ανδρέου του Θωμά και ο Σέρβος Ντεγιάν ή Μπόμπαν Ιβάνοφ ή Ριφστόσχι.

    Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν είναι οι Απόστολος Πετράκης του Ιωάννη, Εμμανουήλ Σκαρλάτος του Ευάγγελου, Αριστομένης Κλεφτογιάννης του Δημητρίου, Γεώργιος Κατσαγάνης του Δημητρίου, Γεώργιος Τρομπούκης του Θεοφάνη, Ιωάννης Θεοδωράκης του Γεωργίου, Χαράλαμπος Μουστάκας του Ιωάννη, η σύζυγος του Βλαστού Ιωάννα χήρα του Σπυρίδωνα, η σύντροφος του Σκαφτούρου Πολυτίμη Γεώργα του Εμμανουήλ και Ιωάννης Θώδης του Χρήστου. Αναζητείται ο Παναγιώτης Σοϊλέδης ή Σοϊδέλης του Μενελάου.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σχετικό άρθο: Προσαγωγές υπόπτων για την υπόθεση Παναγόπουλου

    Είδηση: 24424

    [02] Πολιτική κόντρα για τη Siemens

    Πολιτική

    Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες και επιχειρηματίες και την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορούνται για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος μίλησε πάλι για υποκριτική στάση της Ιπποκράτους και προσπάθεια να προστατευθούν από τις αποκαλύψεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, πως ισχύει η θέση του "όλα στο φώς".

    Ο Λευτέρης Ζαγορίτης υπενθύμισε στο Γιώργο Παπανδρέου ότι ήταν υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ το επίμαχο χρονικό διάστημα.

    Πυροτέχνημα, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε η κυβέρνηση και τις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική για τη Siemens και για ευνοϊκή μεταχείριση όσων καταθέτουν στοιχεία για σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί.

    Η αλήθεια για τη Siemens θα φανεί, κανείς δεν μπορεί να την κρύψει αναφέρει στην Ημερησία η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει ότι εύχεται ο κ. Χριστοφοράκος να τα πει όλα. Αναφέρει ακόμη ότι κάποιοι θέλουν να ποινικοποιήσουν μια γνωστή κοινωνική σχέση που είχε με τον κ. Χριστοφοράκο με στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία της υπόθεσης.

    Μιλώντας για την υπόθεση Siemens στον Κόσμο του Επενδυτή η γγ του ΚΚΕ αναφέρει ότι " μετά τα παζάρια και τους εκβιασμούς, θα επικρατήσει συνεννόηση μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών, των κομμάτων τους και των ΜΜΕ ώστε να μην αποκαλυφθούν αυτοί και το σύστημά τους". Η κ. Παπαρήγα επαναλαμβάνει επίσης ότι το κόμμα της δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Για την υπόθεση Siemens ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε "κάθαρση εδώ και τώρα", λέγοντας ότι στην πορεία προς τις εκλογές "δεν μπορούμε να σκεφτούμε συνεργασία με κανέναν από τους εκφραστές της διαφθοράς".

    Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης Siemens αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στη ΝΕΤ 105, 8 στελέχη των κομμάτων:

    Η Ν.Δ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί , άλλοι παραπατούν και κυρίως κόμματα που τα στελέχη τους έχουν εμπλακεί, δήλωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

    Η Δημοκρατία δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχει κάθαρση στα σκάνδαλα και στο μαύρο χρήμα, επισήμανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

    Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό ότι οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλό Siemens θα τιμωρηθούν, ούτε ότι τα 2 μεγάλα κόμματα θα αυτοκαθαρθούν, δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικό άρθρο: Αντιπαράθεση για πολιτικό χρήμα και Siemens

    Είδηση: 24430

    [03] Άρχισε η έξοδος των αδειούχων

    Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν από τον Πειραιά, αλλά και άλλα λιμάνια της χώρας, τα πλοία λόγω του πρώτου κύματος των αδειούχων του Ιουλίου. Παράλληλα το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας και η Ένωση Καταναλωτών, υπενθυμίζουν στους επιβάτες μια σειρά βασικών τους δικαιωμάτων, τόσο για τις περιπτώσεις ακύρωσης δρομολογίων, αλλά και φαινομένων αισχροκέρδειας στα κυλικεία των πλοίων.

    Στο πλαίσιο της ουσιαστικής προστασίας και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των επιβατών β καταναλωτών, που διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας και σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, έχει ξεκινήσει η διανομή, στο επιβατικό κοινό, ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου, στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά οι βασικές αρχές του Νόμου 3709/2008 "Δικαιώματα β υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις", με τον οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς των υποχρεώσεων των πλοιοκτητριών εταιρειών, έναντι των επιβατών, που χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοΐας, ως μέσο μεταφοράς.

    Ταυτόχρονα, διανέμεται ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για μία σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν, σε προκαθορισμένες τιμές, τα κυλικεία των ακτοπλοϊκών πλοίων εσωτερικών γραμμών, σύμφωνα με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.

    Τα προαναφερθέντα ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία σταδιακά θα διανέμονται και στα υπόλοιπα λιμάνια, είναι ήδη ανηρτημένα στην κεντρική ιστοσελίδα του ΥΕΝΑΝΠ (http://www.yen.gr).Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24435

    [04] Kυβέρνηση συνεργασίας στην Αλβανία

    Ευρώπη

    Με τη δήλωση του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Ιλίρ Μέτα, ότι αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού και πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, η Αλβανία μπαίνει στη μετεκλογική της περίοδο, μετά τις εκλογές της 28ης Ιουνίου.

    Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στη γειτονική χώρα, έδωσαν στο συνασπισμό του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα 46,81% και 70 έδρες από τις 140 της Βουλής, έναντι 45,42% και 66 έδρες του συνασπισμού των Σοσιαλιστών, του οποίου ηγείται ο δήμαρχος των Τιράνων Εντι Ράμα. Το LSI του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα συγκεντρώνει 5,56% και τέσσερις έδρες Σε δηλώσεις του ο Ιλ. Μέτα, τόνισε ότι αποδέχεται την πρόταση, αν και η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ύστερα από διαβουλεύσεις με ντόπιους και ξένους παράγοντες αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με μοναδικό σκοπό να αποφύγουμε την πολιτική κρίση. Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που θα χρειαστούν για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ".

    "Η είσοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολοκλήρωσης στην κυβέρνηση θα μας δώσει την ηθική και νομική βάση για να κυβερνήσουμε τη χώρα. Είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα. Έτσι θα έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση, αλλά και μια ισχυρή αντιπολίτευση. Το LSI έχει παρόμοιο πρόγραμμα με το δικό μας σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία, αλλά κυρίως για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ", τόνισε ο κ. Μπερίσα σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα.

    Αρκετοί αναλυτές πάντως θεωρούν ότι είναι πιθανές και οι πρόωρες εκλογές, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας και της πολιτικής αστάθειας.

    Είδηση: 24436

    [05] Kαλοκαιρινή καταιγίδα στην Αττική

    Κοινωνία

    Μικρής έκτασης προβλήματα δημιούργησε η καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του λεκανοπεδίου. Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά και στη λειτουργία ορισμένων φωτεινών σηματοδοτών.

    Είδηση: 24433

    [06] Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στου Ρέντη

    Κοινωνία

    Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται αύριο, με σύνθημα "οι μετανάστριες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι" το 14ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Πάρκο Ειρήνης του Ρέντη. Το φεστιβάλ που άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής, διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφερόμενος στο θέμα της μετανάστευσης τόνισε:

    "το πρόβλημα των μη νομίμων μεταναστών, της μετανάστευσης, της προσαρμογής των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Εγώ το έχω χαρακτηρίσει ότι είναι εθνικό πρόβλημα. Είναι φανερό αυτό, μετά την τελευταία επίσκεψη του επιτρόπου Μπαρό στην Ελλάδα ο οποίος, από ότι πληροφορήθηκα, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι το πρόβλημα της μη νόμιμης μετανάστευσης είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλο για την Ελληνική Δημοκρατία. Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, τυγχάνουν της αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων. Σύντομα θα είναι ορατά τα αποτελέσματα. Θα παραμείνουν στην Ελλάδα αυτοί οι οποίοι νομίμως βρίσκονται, εργάζονται, προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία και έτσι δεν θα έχομε τα προβλήματα τα οποία πηγάζουν από την ανεξέλεγκτη παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων μη νομίμων μεταναστών".

    Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Μήθυμνας Λέσβου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, τρεις φουσκωτές βάρκες, η μια εκ των οποίων μηχανοκίνητη, με επιβαίνοντες συνολικά 64 αλλοδαπούς (55 άνδρες, πέντε γυναίκες και τέσσερα παιδιά), χωρίς νομιμοποιητικά εγγράφων, καθώς και δύο αλλοδαπούς διακινητές αυτών. Όπως δήλωσαν είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού Λ.Σ. κατέστρεψαν τις εν λόγω λέμβους, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα και να ακολουθήσει η ασφαλής περισυλλογή τους, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

    Είδηση: 24432

    [07] Γ. Καρατζαφέρης: Ρήξη και ανατροπή

    Ρήξη και ανατροπή με το σάπιο κατεστημένο ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του που άνοιξε τις εργασίες του 4ου τακτικού συνεδρίου του ΛΑΟΣ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε κριτική στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα λέγοντας για τη Ν.Δ. ότι η σήψη είναι τόσο βαθιά που δεν θεραπεύεται με τίποτα.

    Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ όχημα που τρέχει με σηκωμένο χειρόφρενο και ειδικά για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι τα χαρακτηριστικά του δεν φτάνουν για να κυβερνήσει την Ελλάδα, αλλά να γίνει καλός μάνατζερ σε μια χώρα της βόρειας Ευρώπης.

    Μιλώντας για το ΚΚΕ είπε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ώστε αν ζούσε ο Μαρξ και ο Λένιν, η κ. Παπαρήγα θα είχε διαγραφεί.

    Για την υπόθεση Siemens ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε κάθαρση εδώ και τώρα .

    Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε επίσης ότι στην πορεία προς τις εκλογές δεν μπορούμε να σκεφτούμε συνεργασία με κανέναν από τους εκφραστές της διαφθοράς.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα έκανε λόγο για εγκλήματα εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, προσθέτοντας ότι το ελληνικό έθνος θυμάται, κρίνει και καταδικάζει.

    Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε στην ομιλία του ότι: "Ο στόχος είναι στις επόμενες εκλογές ο ΛΑ.Ο.Σ να είναι τρίτο κόμμα σε όλους τους νομούς της χώρας. Η πιθανότητα να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση είναι ιδιαιτέρως μεγάλη. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε μια συγκυβέρνηση τύπου Γερμανίας, οπότε ο ρόλος μας αντιλαμβάνεστε θα είναι ιδιαίτερα σοβαρός και απαιτητικός. Έχουμε δουλειά από αύριο, εφέτος το καλοκαίρι δεν έχει διακοπές. Έχετε εντατικό αγώνα για να φέρετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο κόμμα στις εθνικές εκλογές όποτε γίνουν".

    Το συνέδριο συνεχίζει με τοποθετήσεις συνέδρων και θα ολοκληρωθεί με την δευτερολογία του Γ. Καρατζαφέρη και την εκλογή της νέα Κεντρικής Επιτροπής.

    Είδηση: 24428

    [08] Παπαρήγα για τη μετανάστευση

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Η μετανάστευση είναι το θέμα των διήμερων εκδηλώσεων του ΚΚΕ στο Πάρκο του ΦΙΞ στα Πατήσια, οι οποίες άνοιξαν το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του Κόμματος αποκάλεσε τους εργαζόμενους μετανάστες "αδέλφια" και υποσχέθηκε την αλληλεγγύη του κόμματός της ακόμα και αν αυτό προκαλέσει πρόσκαιρο πολιτικό ή εκλογικό κόστος. Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε επίσης ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα αντιδράσει στους νόμους που προωθούνται από την κυβέρνηση και κάλεσε παραλλήλως και τους ίδιους τους μετανάστες σε εγρήγορση, ενεργή συμμετοχή και δράση. Σε συνέντευξή της στον κόσμο του Επενδυτή, η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζει την ανάγκη κοινής δράσης Ελλήνων και μεταναστών στην κατεύθυνση νομιμοποίησης και λήψης μέτρων προστασίας όσων θέλουν να παραμείνουν στη χώρα, και απεγκλωβισμού όσων θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

    Είδηση: 24425


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 July 2009 - 16:55:21 UTC