Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πολύωρη κατάθεση Χριστοφοράκου
  • [02] Σελάγια: Θα επιστρέψω στην Ονδούρα
  • [03] Σπίτια με ενοίκιοβ¦ 1 δολάριο την εβδομάδα
  • [04] Στη Μιανμάρ ο ΓΓ του ΟΗΕ
  • [05] Ιοί με το όνομα του Μάικλ Τζάκσον πλήττουν τους υπολογιστές
  • [06] Παραίτηση Καρούτσου
  • [07] Ισχυρή έκρηξη στους Αμπελόκηπους

    [01] Νέα πολύωρη κατάθεση Χριστοφοράκου

    Έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα εάν υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί, δηλώνει μέσω των συνηγόρων του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη φορά στην Εισαγγελέα του Μονάχου. Η κατάθεση, διήρκησε έξι ώρες και οι συνήγοροι του ευελπιστούν ότι τα στοιχεία που παρουσίασε θα οδηγήσουν σε δίωξή του από τη γερμανική δικαιοσύνη και έτσι θα αποφύγει την έκδοση του στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα πάντως, πρόσθετα στοιχεία σε βάρος του, προσκόμισε στις γερμανικές δικαστικές αρχές ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

    Την Πέμπτη, η Εισαγγελέας Μονάχου, συναντήθηκε με τους Έλληνες δικαστές, Νίκο Ζαγοριανό και Ευάγγελο Παντιώρα.

    Κατά δήλωσή τους, οι Γερμανοί δικαστές είναι ικανοποιημένοι από τα στοιχεία που τους μετέφεραν οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24373

    [02] Σελάγια: Θα επιστρέψω στην Ονδούρα

    Ειδήσεις

    Συνοδευόμενος από αρχηγούς κρατών και από βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Ονδούρα ο Μανουέλ Σελάγια, χωρίς να διευκρινίζει πότε. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρεία, όλοι οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακλήθηκαν από τη χώρα και έχουν ήδη φύγει από τη χώρα. Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Μιτσελέτι, προσωρινός πρόεδρος της Ονδούρας μετά την ανατροπή του Σελάγια, δήλωσε πως δεν έχει καμιά αντίρρηση για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών. Επίσης, ανέφερε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί και εθνικό δημοψήφισμα για την αποκατάσταση του Σελάγια, μολονότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να γίνει άμεσα.

    Στο πλευρό του Σελάγια

    "Επεξεργάζομαι τη στρατηγική της επιστροφής μου με τη διεθνή κοινότητα" τόνισε ο Σελάγια μιλώντας σε δημοσιογράφους από την πόλη του Παναμά, όπου παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου Ρικάρντο Μαρτινέλι.

    Από τον Παναμά αναχώρησε για άλλη χώρα της περιοχής, την οποία δεν αποκάλυψε.

    Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ και ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα προσφέρθηκαν να συνοδέψουν τον Σελάγια στην Ονδούρα, όπως και η Ριγκομπέρτα Μεντσού, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης.

    Πυρά κατά διαδηλωτών

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν την επιστροφή του ανατραπέντος προέδρου της Ονδούρας.

    "Έχουμε βίντεο που δείχνουν την επίθεση του στρατού εναντίον των διαδηλωτών. Ένα μικρό αγόρι τραυματίστηκε από σφαίρα και ένας φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι" δήλωσε η βουλευτής Σίλβια Αγιάλα.

    Ο τραυματισμένος φωτορεπόρτερ Μάριο Αμάγια είπε ότι μολονότι φώναζε ότι ήταν δημοσιογράφος δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και τα χέρια.

    Η αστυνομία του Σαν Πέδρο Σούλα ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν τραυματίες.

    Αποχώρησαν από την Ονδούρα οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ

    Τη βαθιά ανησυχία της για την πολιτική κρίση στην Ονδούρα, μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια εξέφρασε η Ευρωπαική Ένωση.

    Η ΕΕ ζήτησε από "όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν τη βία και να προσπαθήσουν να βρουν μια γρήγορη και ειρηνική λύση στη παρούσα κατάσταση" επισημαίνεται σε ανακοίνωση της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ από την Στοκχόλμη.

    Την ίδια ώρα, αποχώρησαν από την Ονδούρα όλοι οι πρεσβευτές των χωρών της Ένωσης.

    Στην ανακοίνωση της σουηδικής προεδρίας επισημαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει "τις προσπάθειες του Οργανισμού Αμερικανικών Χωρών για μια ειρηνική λύση με στόχο την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης".

    Μόνο τέσσερις από τις 27 χώρες της ΕΕ εκπροσωπούνται σε επίπεδο πρέσβεων στην Τεγκουσιγκάλπα: η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Ο πρεσβευτής της Ισπανίας, που εκπροσωπούσε την ΕΕ καθώς δεν υπήρχε Σουηδός ομόλογός του, "ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) θα μεταβεί στην Ονδούρα προκειμένου να δώσει "τελεσίγραφο" στην προσωρινή κυβέρνηση της χώρας για την αποκατάσταση του Σελάγια στην προεδρία της χώρας.

    Ο πρόεδρος του OAS δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την προσωρινή κυβέρνηση για το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Ονδούρα το περασμένο σαββατοκύριακο. Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με τον Σελάγια, θα εκδιώξει την Ονδούρα από τον Οργανισμό εάν δεν αποκαταστήσει τον πρόεδρό της.

    Είδηση: 24376

    [03] Σπίτια με ενοίκιοβ¦ 1 δολάριο την εβδομάδα

    Σε μια νέα και άκρως οικονομικά συμφέρουσα ιδέα, κατέληξαν οι κάτοικοι της επαρχιακής κωμόπολης Μαλί, στην Αυστραλία, οι οποίοι προσφέρουν ενοίκιο με μόλις ένα δολάριο την εβδομάδα, με σκοπό να προσελκύσουν νέους κατοίκους. Μπορεί κάποτε η περιοχή αυτή, που ήταν μία από τις πρώτες περιοχές στην παραγωγή σιταριού, να έσφυζε από ζωή, αλλά τώρα πια, πολλοί κάτοικοι της την εγκαταλείπουν αφού μαστίζεται από την ανομβρία εδώ και 13 χρόνια. Αποτέλεσμα ο αριθμός των κατοίκων να συρρικνώνεται σε τέτοιο σημείο που να απειλείται με κλείσιμο ακόμα και το μοναδικό σχολείο της κωμόπολης

    Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να εγκατασταθούν στην περιοχή νέοι άνθρωποι, οι κάτοικοι του Μαλί αγόρασαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια και τα νοικιάζουν με ένα δολάριο την εβδομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νέοι κάτοικοι να έχουν παιδιά και να φροντίζουν τα σπίτια.

    "Ελπίζουμε πως θα δελεάσουμε κάποιους που θέλουν εναλλακτικούς τρόπους ζωής, να έρθουν να εγκατασταθούν στο Μαλί και έτσι να ξαναδώσουν ζωή στην περιοχή", λέει ο εμπνευστής της ιδέας Άλαν Φόσετ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24375

    [04] Στη Μιανμάρ ο ΓΓ του ΟΗΕ

    Ειδήσεις

    Στη Μιανμάρ βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, αναμένεται να ζητήσει την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης και της αρχηγού της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κιι, με την οποία θα επιδιώξει να έχει και συνάντηση.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα επαναλάβει στους στρατηγούς που κυβερνούν την Μιανμάρ τρία βασικά αιτήματα: την απελευθέρωση της Αουνγκ Σάν Σούου Κίι και όλων των πολιτικών κρατουμένων, την επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ως ένα σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας εθνικής συμφιλίωσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την διεξαγωγή εκλογών την επόμενη χρονιά.

    "Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά για να γίνουν αλλαγές στη Βιρμανία ως προς την πολιτική συμφιλίωση και τον εκδημοκρατισμό, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε" δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως είναι μάλλον απίθανο το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ να δεχτεί την απελευθέρωση της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι βη οποία έχει περάσει τα τελευταία περίπου 20 χρόνια είτε σε φυλακή είτε σε κατ'οίκον περιορισμό- πριν τις εκλογές του 2010.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24374

    [05] Ιοί με το όνομα του Μάικλ Τζάκσον πλήττουν τους υπολογιστές

    Ειδήσεις

    Ερευνητές σε θέματα ασφάλειας προειδοποίησαν χθες Πέμπτη για τον αυξανόμενο κίνδυνο από τους ιούς των υπολογιστών οι οποίοι κυκλοφόρησαν ήδη χρησιμοποιώντας το όνομα του Μάικλ Τζάκσον για να παραπλανήσουν τους ανυποψίαστους χρήστες. Εν τω μεταξύ, ο διοργανωτής των συναυλιών του Τζάκσον, που ακυρώθηκαν στο Λονδίνο, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι βιντεοκασέτες και οι κασέτες ήχου που δημιουργήθηκαν πριν από τον θάνατο του Βασιλιά της ποπ θα μπορούσαν να αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και να αποσβέσουν τα χρέη του εκλιπόντος τραγουδιστή.

    Ο Ράντι Φίλιπς, επικεφαλής της AEG Live, της εταιρίας που προωθούσε τις συναυλίες του Τζάκσον στο Λονδίνο, είπε ότι η εταιρία του έχει ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια του Τζάκσον ώστε να κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και αρκετό οπτικό υλικό για την παραγωγή ταινίας ή DVD ή ακόμη και των δύο από τις πρόσφατες πρόβες του Μάικλ Τζάκσον.

    Η Ντέμπι Ρόου, η δεύτερη σύζυγος του Μάικλ Τζάκσον και μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του, του 12χρονου Πρινς Μάικλ Τζάκσον τζούνιορ και της 11χρονης Πάρις Μάικλ Κάθριν Τζάκσον, δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει νομικά την κηδεμονία τους, αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Έρικ Τζορτζ, δεν έχει ακόμη καταλήξει σε αυτή την απόφαση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24372

    [06] Παραίτηση Καρούτσου

    Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Κυριάκος Καρούτσος, ο οποίος φέρει το βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και τις επόμενες μέρες θα συνέλθει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να επιλέξει τον αντικαταστάτη του.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 24371

    [07] Ισχυρή έκρηξη στους Αμπελόκηπους

    Κοινωνία

    Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 4.35 τα ξημερώματα, στο κτήριο που στεγάζονται το εστιατόριο Mac Donalds και η τοπική εφορία στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Ιτέας. Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε 'Ελευθεροτυπία'' και ''ΝΕΑ''στις 3.51 και 4.07 το πρωί αντίστοιχα και έτσι η αστυνομία απέκλεισε εγκαίρως την περιοχή. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην ΚΑ Εφορία, σε γειτονικά κτήρια και σε αυτοκίνητα. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την έκρηξη κρύβεται ο Επαναστατικός Αγώνας. Επί τόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί και αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και ερευνούν το χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο μηχανισμός είναι ωρολογιακός. Ανοιχτή είναι αυτή την ώρα η Πανόρμου.

    Εμπρηστική επίθεση στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής

    Είκοσι λεπτά αργότερα, ακολούθησε εμπρηστική ενέργεια στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην συμβολή των οδών Χάριτος 46 και Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι.

    Οι εμπρηστές έριξαν εύφλεκτο υγρό στην είσοδο του Ινστιτούτου, το οποίο μετά τη φωτιά παρουσίαζε εικόνα ολικής καταστροφής.

    Και σε αυτό το χτύπημα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

    Είδηση: 24368


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 July 2009 - 9:00:57 UTC