Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Κέρκυρα
  • [02] Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στο Βελιγράδι
  • [03] Διαρθρωτικά μέτρα με στόχο τη μείωση του ελλείμματος
  • [04] Ψυχρός πόλεμος Ιράν-ΗΠΑ
  • [05] Siemens: Στο Μόναχο για τον Χριστοφοράκο
  • [06] Θρήνος και ερωτήματα για τον θάνατο του Μ. Τζάκσον
  • [07] Ένας ακόμα έρωτας της Εντίθ Πιάφ

    [01] Σύνοδος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Κέρκυρα

    Πολιτική

    Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 υπουργών Εξωτερικών, διεξάγονται σήμερα και αύριο στην Κέρκυρα δύο χωριστές σύνοδοι. Ο Πρωθυπουργός κήρυξε το απόγευμα την έναρξη των εργασιών της συνόδου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορούν να γίνουν βήματα διαλόγου μεταξύ των δύο μερών. Αύριο Κυριακή, συγκαλείται η άτυπη υπουργική σύνοδος των 56 χωρών που μετέχουν στον ΟΑΣΕ, της οποίας προεδρεύει η Ντόρα Μπακογιάννη. Στο επίκεντρο των συσκέψεων θα βρεθεί η πανευρωπαϊκή ασφάλεια, με στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ανατολής-Δύσης, αλλά και η κατάσταση στο Ιράν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι κατ' ιδίαν επαφές που έχει η υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο των δύο συνόδων.

    Είδηση: 24154

    [02] Σημαντικές επαφές Παπανδρέου στο Βελιγράδι

    Την ανάγκη οι σοσιαλιστικές δυνάμεις να ισχυροποιήσουν τη φωνή τους στα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα, αλλά και να διαμορφώσουν ένα οδικό χάρτη που θα απαντά στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης με έμφαση στα ζητήματα της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάντιτς.

    Είδηση: 24153

    [03] Διαρθρωτικά μέτρα με στόχο τη μείωση του ελλείμματος

    Ειδήσεις

    Το σχεδιασμό μέτρων διαρθρωτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο μετά τις πρώτες ανακοινώσεις που προηγήθηκαν με σκοπό τη μείωση του ελλείμματος για φέτος στο 3,7%. Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει αρκετές προτάσεις, τόσο σε επίπεδο ελέγχων στις επιχειρήσεις, αλλά και περιστολής κρατικών δαπανών, όσο και σε επίπεδο φυσικών προσώπων προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα καταθέσει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Μέτρα μόνιμου αλλά και διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα οδηγήσουν το έλλειμμα κάτω από το 3% έως το τέλος του 2010 αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο.

    Μία πρώτη εικόνα πήραμε τις προηγούμενες ημέρες με την ανακοίνωση των μέτρων μείωσης του ελλείμματος στο 3,7% για εφέτος μέσα από την είσπραξη 1,91 δισ. ευρώ.

    "Αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη πραγματικότητα με ειλικρίνεια και ουσιαστικές αποφάσεις. Αποφάσεις που αρκετές φορές δεν είναι ευχάριστες και έχουν πολιτικό κόστος" δηλώνει ο Αντώνης Μπέζας στη Real News.

    Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις επόμενες φθινοπωρινές κινήσεις του οικονομικού επιτελείου με αρκετές προτάσεις να έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι όπως :

    -νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης -αύξηση των συντελεστών σε εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς ή κατάργηση ορισμένων -αύξηση των τελών κυκλοφορίας -αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα

    Η δραστική περιστολή των κρατικών δαπανών και κυρίως η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν τους επόμενους βασικούς στόχους της κυβέρνησης.

    Είδηση: 24157

    [04] Ψυχρός πόλεμος Ιράν-ΗΠΑ

    Να μην αναμειγνύεται στα εσωτερικά του Ιράν ζήτησε για μια ακόμα φορά ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Iρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Ιράν, το Συμβούλιο των Φρουρών, πρότεινε στον ηττημένο τον εκλογών Χουσείν Μουσαβί, τη σύσταση επιτροπής που θα επανεξετάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον Μουσαβί.

    Είδηση: 24156

    [05] Siemens: Στο Μόναχο για τον Χριστοφοράκο

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Στο Μόναχο μεταβαίνουν δύο δικαστικοί λειτουργοί, ο εισαγγελέας εκδόσεων και ο ανακριτής της υπόθεσης Siemens, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έκδοση στην Ελλάδα του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Όπως φαίνεται, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens -Ελλάς, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην παραδοθεί στις ελληνικές αρχές. Μάλιστα, μέσω των δικηγόρων του, ισχυρίζεται ότι φοβάται για τη ζωή του και υποστηρίζει πως τα χρήματα που έδωσε σε πολιτικά κόμματα ήταν νόμιμες χορηγίες.

    Είδηση: 24158

    [06] Θρήνος και ερωτήματα για τον θάνατο του Μ. Τζάκσον

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Θλίψη προκαλεί στους φίλους της ποπ μουσικής η απώλεια του ειδώλου τους Μάϊκλ Τζάκσον και χαρακτηριστικό των σχολίων που επικρατούν είναι ότι κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουνίου πέθανε και η ποπ. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα εκδοθούν ύστερα από πολλές εβδομάδες ενώ θα φουντώνει η φημολογία περί των συνθηκών του μοιραίου, αν δηλαδή επρόκειτο για μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή ήταν αποτέλεσμα κάποιας χρήσης ουσιών ή φαρμάκων, ή ακόμη και δολοφονικής ενέργειας κ.ο.κ, εικοτολογία που -όχι σπάνια- συνοδεύει τους μεγάλους αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος στο πέρασμά τους στην αιωνιότητα.

    Είδηση: 24155

    [07] Ένας ακόμα έρωτας της Εντίθ Πιάφ

    Ειδήσεις

    Δεκάδες ερωτικές επιστολές της Εντίθ Πιάφ στον γάλλο ποδηλάτη Λουί Ζεραρντέν που είχε ερωτευτεί παράφορα πουλήθηκαν έναντι 55.000 ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στο Παρίσι. Η Πιάφ, που ήταν γνωστή εκτός από τα τραγούδια της και για τους αμέτρητους εραστές της, περιγράφει στις επιστολές τις ερωτικές της φαντασιώσεις και υπόσχεται ότι για χάρη του θα κόψει το ποτό. Επίσης όπως αποκαλύπτει το τραγούδι "Plus bleu que tes yeux" ήταν αφιερωμένο σε κείνον.

    Στη συλλογή, που κατέληξε στα χέρια γάλλου συλλέκτη, περιλαμβάνονται επίσης τηλεγραφήματα, ένα σύντομο σημείωμα, ακόμα και ένα γράμμα της συζύγου του Ζεραντέν, στην οποία αποκαλεί την Πιάφ "μικρό τέρας". "Αγαπημένε μου θέλω να σου πω ότι κανένας άλλος άντρας δεν με έχει συνεπάρει τόσο και πραγματικά νοιώθω ότι κάνω έρωτα για πρώτη φορά", γράφει η Πιάφ σε μια από τις επιστολές της, στην οποία τονίζει πως θα αλλάξει τρόπο ζωή και θα μεταμορφωθεί για κείνον σε μια "υπάκουη γυναίκα". Οι 54 επιστολές γράφτηκαν την περίοδο από τις 15 Νοεμβρίου 1951 ως τις 18 Σεπτεμβρίου 1952. Ο ίδιος ο Ζεραρντέν φαίνεται να είχε εξομολογηθεί πως "48 ώρες με την Πιάφ είναι πιο κουραστικές από τον Γύρο της Γαλλίας".

    Είδηση: 24146


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 June 2009 - 16:54:46 UTC