Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ για την παράνομη διακίνηση προσώπων στην Ελλάδα
  • [02] Συνεργασία ΗΠΑ - Νότιας Κορέας
  • [03] Ομιλία Γ. Παπαθανασίου - βραβεία στο ΕΒΕΑ
  • [04] Γράμματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα εκτεθούν στο Άμστερνταμ
  • [05] Ελλάδα: 23 τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [06] Βουλή: Ορκωμοσία νέων βουλευτών

    [01] Οι ΗΠΑ για την παράνομη διακίνηση προσώπων στην Ελλάδα

    Κοινωνία

    Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην "δεύτερη κατηγορία" και στη μέση της κλίμακας που μετρά την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη, προστασία και δίωξη της παράνομης διακίνησης ανθρώπων (traffiking), δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη εμπορία προσώπων για το 2009, από την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

    Στο σχολιασμό της χώρας μας οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες, αλλά η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε ό,τι αφορά τη λήψη των μέτρων που θα οδηγήσουν σε εξάλειψη του φαινομένου της διακίνησης ανθρώπων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συνέχισε να χρηματοδοτεί προγράμματα για την πρόληψη της διακίνησης στις χώρες-πηγές, συγχρηματοδοτεί την εκπαίδευση κατά της διακίνησης ανθρώπων και παρέχει καταφύγια για τα θύματα.

    Αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα είναι χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά που διακινούνται για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης, και ανδρών και παιδιών που διακινούνται με σκοπό την καταναγκαστική εργασία.

    Οι γυναίκες που διακινούνται στην Ελλάδα, προέρχονται κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, και την Αφρική, για τους σκοπούς της εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της αναγκαστικής εργασίας. Χώρες-πηγές κατά το 2008 ήταν η Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, άλλες βαλκανικές χώρες, η Νιγηρία και η Βραζιλία, ενώ η διακίνηση προς την Ελλάδα με σκοπό την αναγκαστική εργασία προέρχεται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία και το Μπανγκλαντές.

    Χώρες-πηγές γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση κατά το 2008 ήταν η Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, άλλες βαλκανικές χώρες, η Νιγηρία και η Βραζιλία, ενώ η διακίνηση προς την Ελλάδα με σκοπό την αναγκαστική εργασία προέρχεται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία και το Μπανγκλαντές.

    Βραβεύσεις με ελληνικό ενδιαφέρον

    Η υπουργός Εξωτερικών Χ. Κλίντον τίμησε τους εννέα "Ήρωες της Παγκόσμιας Προσπάθειας για την Καταπολέμηση της Παράνομης Εμπορίας Ανθρώπων", μεταξύ των οποίων είναι ο Αστυνόμος Α' Γεώργιος Βανικιώτης, Τμηματάρχης του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και είναι, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Αθήνα, ένας από τους πλέον καταρτισμένους αξιωματικούς σε θέματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων. Ο κ. Βανικιώτης είναι εκπαιδευτής υποψηφίων αξιωματικών και αστυφυλάκων των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας, Εισαγγελέων, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, επιθεωρητών εργασίας, και μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Ελλάδα. Επίσης διοργανώνει σεμινάρια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων σε γυμνάσια-λύκεια και πανεπιστήμια. Ο Αστυνόμος Α' Βανικιώτης διευθύνει τις επιχειρήσεις του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εξάρθρωση πολλών μεγάλων κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων το 2008, και το 2009 θα εστιασθούν στην εργασιακή εκμετάλλευση και τη διεθνή αστυνομική συνεργασία.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 23689

    [02] Συνεργασία ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

    Ειδήσεις

    Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με το νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Μιούνκ-Μπακ, όπου όπως ήταν αναμενόμενο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

    "Δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως πυρηνική δύναμη η Βόρεια Κορέα, γιατί έχει ιστορικό διάδοσης των πυρηνικών, γεγονός που καθιστά απαράδεκτο για την Πιονγιάνγκ να γίνει δεκτή ως πυρηνική δύναμη. Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι της θα συζητήσουν την απαγόρευση ναυσιπλοΐας των βορειοκορεατικών πλοίων τους επόμενους μήνες ως τμήμα των κυρώσεων του ΟΗΕ που έχουν επιβληθεί στην Πιονγιάνγκ λόγω της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε", τόνισε ο κ. Ομπάμα.

    Από την πλευρά του ο κ. Μπακ, είπε ότι: "η σχέση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας θα κάνει τη Βόρεια Κορέα να το σκεφτεί διπλά πριν λάβει τα οποιαδήποτε μέτρα για τα οποία θα μετανιώσει, όμως η Βόρεια Κορέα πιθανώς να απαντήσει στις πρόσφατες κυρώσεις του ΟΗΕ με ένα νέο γύρο δοκιμών πυραύλων".

    Είδηση: 23685

    [03] Ομιλία Γ. Παπαθανασίου - βραβεία στο ΕΒΕΑ

    Ειδήσεις

    Στην τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΕΑ, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Στην ομιλία του τόνισε ότι: "Υγιής και δυναμική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει μόνο από τις υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις, που επενδύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν εισοδήματα και εθνικό πλούτο.

    Σήμερα δεν βραβεύονται μόνο οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις, επιβραβεύεται ανάμεσα στα άλλα η καινοτομία, η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η αύξηση της απασχόλησης".

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε πως: "οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι βαθιές και πολυεπίπεδες. Το ΕΒΕΑ απένειμε και φέτος τα βραβεία ΕΒΕΑ με στόχο να ενθαρρύνει τους Έλληνες επιχειρηματίες να προβούν σε δράσεις που θα τους οδηγήσουν στη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, ικανών να διαπρέψουν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο".

    Συνολικά δόθηκαν 12 διαφορετικά βραβεία.

    Είδηση: 23690

    [04] Γράμματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα εκτεθούν στο Άμστερνταμ

    Ειδήσεις

    Περίπου 120 επιστολές του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που σπάνια επιδεικνύονται στο κοινό, θα εκτεθούν στο ομώνυμο μουσείο στο Άμστερνταμ για τρεις μήνες από τον προσεχή Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο Βαν Γκογκ. Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου 2010, οργανώνεται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας ενός βιβλίου που θα περιλαμβάνει την πλήρη αλληλογραφία του Βαν Γκογκ και το οποίο εκδίδει το Μουσείο που φέρει το όνομά του.

    "Περίπου 120 αυθεντικά γράμματα θα εκτεθούν δίπλα στα έργα στα οποία αναφερόταν όταν έγραφε ο Βαν Γκογκ", τονίζει στο ανακοινωθέν του το Μουσείο. "Εξαιτίας του χαρακτηριστικού ύφους της γραφής και τα προσωπικά σχέδια, ο θεατής θα έχει την αίσθηση ότι διαβάζει πάνω από τους ώμους του καλλιτέχνη", ο οποίος απεβίωσε στο Οβέρ-σιρ-Ουάζ, κοντά στο Παρίσι, στις 29 Ιουλίου 1890, σε ηλικία 37 ετών, μετά τον αυτοπυροβολισμό του με πιστόλι στο στήθος.

    "Ο θεατής θα γίνει μάρτυρας των ονείρων και των απογοητεύσεών του, της κάθε φιλίας και των καυγάδων του, του αγώνα του κατά της ασθένειάς του και της ακατανίκητης θέλησής του να δημιουργήσει μια τέχνη ικανή να αντισταθεί στον χρόνο", προστίθεται στο ανακοινωθέν του Μουσείου.

    Είναι η πρώτη φορά που τόσα γράμματα του Βαν Γκονγκ εκτίθενται ταυτόχρονα, τονίζει το Μουσείο, το οποίο έχει στην κατοχή του 800 από τις 902 επιστολές που αποδίδονται στον ζωγράφο. Στην πλειονότητά τους τα γράμματα, που σπάνια έχουν εκτεθεί στο κοινό, εξαιτίας της "ακραίας ευπάθειας και ευαισθησίας τους στο φως", απευθύνονται στον αδελφό του Τεό Βαν Γκογκ.

    Είδηση: 23691

    [05] Ελλάδα: 23 τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Καθησυχαστικός για την εξάπλωση της νέας γρίπης στην Ελλάδα, εμφανίστηκε και την Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην εκπομπή της ΝΕΤ, "Πρώτη Γραμμή". Εν τω μεταξύ, τα 23 έφτασαν τα περιστατικά της νέας γρίπης στη χώρα μας, μετά την ανακοίνωση δύο νέων κρουσμάτων στην Αττική. Πρόκειται για δύο νέες γυναίκες, μια Ελληνίδα και μια Αμερικανίδα, οι οποίες πάντως εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Και τα δύο νέα κρούσματα αφορούν άτομα που έφθασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

    Πρόκειται για μία 22χρονη που ήλθε από την Μεγάλη Βρετανία και άλλη μία νεαρή γυναίκα 24 ετών από την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι "η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας" Παγκοσμίως, ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 37.214 σε 78 χώρες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8

    Σχετικά άρθρα: " Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη"

    Είδηση: 23688

    [06] Βουλή: Ορκωμοσία νέων βουλευτών

    Ορκίστηκαν την Τρίτη το απόγευμα οι βουλευτές που αντικαθιστούν συναδέλφους τους που εξελέγησαν στην Ευρωβουλή. Πρόκειται για τον Αθ. Τσούρα (ΠΑΣΟΚ - Α' Αθηνών), που αντικαθιστά την Συλβάνα Ράπτη και τον Ιωάννη Βλατή (ΠΑΣΟΚ - Κοζάνη), στη θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίσης, τη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Βερελή (ΠΑΣΟΚ - Αιτωλοακαρνανία) καταλαμβάνει ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ενώ την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, που έμεινε κενή μετά τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, καταλαμβάνει η Σοφία Ανδριοπούλου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 23686


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 June 2009 - 20:58:05 UTC