Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα για τα ελληνοτουρκικά
  • [02] Βαρύτερες κυρώσεις στη Β. Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [03] Απέσυραν διαφήμιση της νέας ταινίας Coco Before Chanel λόγωβ¦καπνίσματος
  • [04] Διάγνωση όγκων εγκεφάλου χωρίς βιοψία
  • [05] Επέμβαση αλλαγής φύλου για την κόρη της Σερ
  • [06] Η Γιαγιά του Πόντου , επιτέλους απέκτησε ελληνική ιθαγένεια
  • [07] Πακιστάν: 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

    [01] Κόντρα για τα ελληνοτουρκικά

    Πολιτική

    Ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό και τηn υπουργό Εξωτερικών να απαντήσουν αν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Τ. Ερντογάν τούς έθεσε θέμα αμοιβαιότητας και ανταλλαγμάτων για τη Σχολή της Χάλκης, καθώς και πώς αντιμετώπισαν το θέμα αυτό, θέτει το ΠΑΣΟΚ δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Καρακλιούμη. Άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, τόνισε η κ. Καρακλιούμη και απέδωσε στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός «μιλά για αμοιβαιότητα, συμψηφισμούς και ανταλλάγματα σ΄ αυτό το θέμα». Τόνισε επίσης ότι «το θέμα της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης δεν είναι διμερές ζήτημα με την Τουρκία» και πρόσθεσε «αυτό η Τουρκία το σεβάστηκε» επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Ενώ απευθυνόμενη προς την Τουρκία ανέφερε ότι «τα παζάρια τελείωσαν».

    "Καλά θα έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ να είχε διαβάσει τη χθεσινή πλήρη και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη, πριν σχολιάσει θέματα που προφανώς δεν κατέχει. Για την αποκατάσταση της αλήθειας της υπενθυμίζουμε τις αντιφατικές δηλώσεις του Προέδρου του κόμματός της σχετικά με τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, για τις οποίες - αν και πρώην Υπουργός Εξωτερικών - δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση κατά την πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζουμε ακόμα την απαράδεκτη ασάφεια στη Συμφωνία του Ελσίνκι που σύνηψε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με Υπουργό Εξωτερικών τον νυν Πρόεδρο του κόμματος, που έθετε υπό ενδεχόμενη διαπραγμάτευση ζητήματα που δεν υφίστανται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" ήταν η απάντηση του Ευ. Αντώναρου.

    Σε νέα αντίδραση από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

    "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, ας ξαναδιαβάσουν την συμφωνία του Ελσίνκι, ας μελετήσουν και ας παραδειγματιστούν επιτέλους από την σοβαρή και συστηματική προετοιμασία που είχε γίνει για την επίτευξη της - θα τους χρειαστεί εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου. Δεν περιμένουμε, βεβαίως, να την καταλάβουν ούτε τώρα. Με τις πράξεις και την απραξία τους απέδειξαν ότι, η εγκατάλειψη κεκτημένων αποτελεί συνειδητή επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή. Επιτέλους, όμως, ας εγκαταλείψουν την προσπάθεια συνειδητής διαστρέβλωσης γεγονότων, την παραπλάνηση του Ελληνικού λαού και τα ψέματα ως μόνο εργαλείο πολιτικής".

    Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του και οι εκπρόσωποί του εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αποφεύγοντας την ουσία μπορούν να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες και όπως είπε, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά, ότι δεν έχουν επιχειρήματα.

    Ας καταλάβει επιτέλους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι στα εθνικής σημασίας θέματα απαιτείται σοβαρότητα, ανέφερε η κ. Καρακλιούμη σχετικά με τη δεύτερη απάντηση του κ. Αντώναρου.

    ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23563

    [02] Βαρύτερες κυρώσεις στη Β. Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας

    Ειδήσεις

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε την Παρασκευή βαρύτερες κυρώσεις κατά τη Βόρειας Κορέας, σε απάντηση για την πυρηνική της δοκιμή της 25ης Μαΐου, την οποία καταδίκασε σθεναρά. Στην απόφαση 1874, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα δεκαπέντε του μέλη, ο Συμβούλιο θέτει σε λειτουργία ένα ενισχυμένο σύστημα επιθεώρησης της εναέριας, θαλάσσιας και χερσαίας μεταφοράς φορτίων με προορισμό ή προέλευση τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανόμενων των μεταφορών στη ανοιχτή θάλασσα, και μια επέκταση του εμπάργκο για τα όπλα.

    Το κείμενο προβλέπει επίσης μια επιβάρυνση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, την επέκταση του καταλόγου των βορειοκορεάτικων οντοτήτων που έχουν πληγεί από πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στο εξωτερικό, και την καταγραφή και ατόμων στον κατάλογο αυτό.

    Έχει επίσης στόχο να εμποδίσει τις πυρηνικές και βαλλιστικές δραστηριότητες του σταλινικού καθεστώτος και να μειώσει δραστικά τα εισοδήματα που εξασφαλίζει από τις πωλήσεις όπλων και τεχνολογίας.

    Σε βάρος της Πιονγιάνγκ έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας βάσει της απόφασης 1718, που υιοθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 μετά την πρώτη πυρηνική της δοκιμή.

    Οι ΗΠΑ δήλωσαν πάντως ότι δεν θα τους προκαλέσει έκπληξη αν η Βόρεια Κορέα απαντήσει στις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ με νέες "προκλητικές" πράξεις , όπως μια τρίτη πυρηνική δοκιμή.

    "Με δεδομένο το παρελθόν και την έφεση της Βόρειας Κορέας σε ανεύθυνες και επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν η Βόρεια Κορέα απαντήσει σε αυτό το καθεστώς των πολύ σκληρών κυρώσεων με τρόπο που θα αποτελέσει μια νέα πράξη πρόκλησης και αποσταθεροποίησης", δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις.

    ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23559

    [03] Απέσυραν διαφήμιση της νέας ταινίας Coco Before Chanel λόγωβ¦καπνίσματος

    Ειδήσεις

    Μία διαφήμιση της νέας ταινίας με θέμα τη ζωή της διάσημης σχεδιάστριας Κοκό Σανέλ αποσύρθηκε από τις εφημερίδες του Χονγκ Κονγκ μετά από παράπονα ότι παραβιάζει τους νόμους για την απαγόρευση του καπνίσματος, αναφέρουν δημοσιεύματα της Παρασκευής. Η φωτογραφία δείχνει την ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της ταινίας Οντρέ Τοτού, να υποδύεται την Κοκό Σανέλ και να φοράει μεταξωτές πιζάμες ποζάροντας προκλητικά με ένα τσιγάρο στο χέρι. Ωστόσο, στην έκδοση της εφημερίδας South China Morning Post εμφανίζεται η ίδια με προτεταμένο το χέρι, πλην όμως το τσιγάρο έχει εξαφανιστεί.

    Η Lark Film Distribution, η εταιρία, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση της ταινίας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσύρει τη φωτογραφία από τις διαφημίσεις στις εφημερίδες και να την αντικαταστήσει με την εκδοχή χωρίς τσιγάρο μετά από τα παράπονα που διατυπώθηκαν.

    Σύμφωνα με τους νόμους στο Χονγκ Κονγκ, οι φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους να καπνίζουν θεωρούνται διαφημίσεις προϊόντων καπνού, οι οποίες απαγορεύονται στα έντυπα, στους δημόσιους χώρους και στο Ίντερνετ. Στην πραγματικότητα, η Σανέλ συχνά φωτογραφιζόταν με ένα τσιγάρο στο χέρι και κάπνιζε πολλά πακέτα την ημέρα μέχρι τον θάνατό της στα 71 της χρόνια, το 1987.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23561

    [04] Διάγνωση όγκων εγκεφάλου χωρίς βιοψία

    Χάρη στην εξέλιξη των σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων, στις οποίες περιλαμβάνονται η λειτουργική μαγνητική τομογραφία και η νευροπλοήγηση, είναι πλέον εφικτή η ακριβής διάγνωση όγκων του εγκεφάλου, πριν καν προχωρήσει η ιστολογική εξέταση (βιοψία). Ειδικά η νευροπλοήγηση, δίνει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να υλοποιείται μία πλήρως κατευθυνόμενη νευροχειρουργική επέμβαση και εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στο πεδίο της εγχειρητικής αντιμετώπισης των όγκων του εγκεφάλου, η μοριακή βιολογία και η νανοτεχνολογία έχουν συνδράμει ώστε αυτά τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται πολύπλευρα και πλέον στη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων όγκων εγκεφάλου μπορούν να τοποθετούνται χημειοθεραπευτικοί παράγοντες μέσα στον όγκο.

    Εξάλλου, η ακτινοχειρουργική έχει δώσει τη δυνατότητα να ακτινοβολούνται με ακρίβεια χιλιοστών υπολείμματα του όγκου εγκεφάλου σε σημεία που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση το χειρουργικό νυστέρι, επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρίας Βασίλειος Βάρσος στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

    Όπως τόνισε ο κ. Βάρσος, καταγράφεται διαχρονική αύξηση των περιστατικών κακοηθών όγκων εγκεφάλου, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να συνδεθεί με κάποιο συγκεκριμένο αίτιο, όπως η χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς κάτι σχετικό δεν έχει αποδειχθεί. "Εκτός από τους όγκους εγκεφάλου, εξελίξεις καταγράφονται και στο πεδίο των ανευρυσμάτων και αγγειακών δυσπλασιών του εγκεφάλου. Η χώρα μας πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς υφίσταται συσσωρευμένη εμπειρία στη μικρονευροχειρουργική ανάλογων βλαβών. Μάλιστα, ένα μέρος από αυτές τις παθήσεις μπορεί και υποβάλλεται συμπληρωματικά και σε εμβολισμό (επεμβατική ενδοαγγειακή χειρουργική)" πρόσθεσε ο κ. Βάρσος.

    Εξάλλου, νευροχειρουργικές επεμβάσεις υψηλής ακριβείας πραγματοποιούνται πλέον με τη μέθοδο της νευροενδοσκοπίας, η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη χώρα μας. Κατά την εφαρμογή της μεθόδου αυτής, η οποία συγκαταλέγεται στις νέες τάσεις της νευροχειρουργικής επιστήμης, χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτά εργαλεία μικροχειρουργικής, τα οποία περνούν μέσα από πολύ μικρούς διαύλους και έτσι πραγματοποιούνται επεμβάσεις που χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλη ακρίβεια και ελαχιστοποιημένες άλλες βλάβες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23557

    [05] Επέμβαση αλλαγής φύλου για την κόρη της Σερ

    Η Τσάστιτι Μπόνο, η 40χρονη κόρη της τραγουδίστριας Σερ, θα υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών της. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα για την σόου-μπίζνες TMZ.com αναφέρεται στην δημοσιογράφο και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Τσαζ χρησιμοποιώντας την αρσενική αντωνυμία.

    "Ναι, είναι αλήθεια- ο Τσαζ, μετά από χρόνια σκέψης, πήρε την γενναία απόφαση να τιμήσει την πραγματική του ταυτότητα. Είναι περήφανος για την απόφασή του και ευγνώμων για την στήριξη και τον σεβασμό που της έχουν ήδη δείξει οι αγαπημένοι της. Είναι ελπίδα του Τσαζ η επιλογή του για την μετάβαση αυτή θα ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του κοινού σχετικά με το θέμα αυτό, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη όταν ο Τσαζ το δημοσιοποίησε πριν από 20 χρόνια.

    Η Τσάστιτι Μπόνο παλαιότερα είχε γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την ομοφυλοφιλία βασισμένο στις προσωπικές της εμπειρίες. Στο βιβλίο αυτό ανέφερε τα υπέρ και τα κατά της ομοφυλοφιλίας και το πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τους ομοφυλόφιλους. Η ίδια, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στους γονείς της για τη σεξουαλική της ταυτότητα όταν ήταν 20 χρονών.

    Είδηση: 23562

    [06] Η Γιαγιά του Πόντου , επιτέλους απέκτησε ελληνική ιθαγένεια

    Κοινωνία

    Μια 100χρονη Πόντια που κατάφερε να διασωθεί από τη γενοκτονία, καθώς και η κόρη της, η οποία με συγγραφική δουλειά ανέδειξε και πρόβαλε την πολιτιστική κληρονομιά του Ποντιακού Ελληνισμού, απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια. Η "Γιαγιά του Πόντου", η Σάνο Χάλο, και η κόρη της Θία Χάλο ορκίστηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη από τη Γενική Πρόξενο, Άγη Μπαλτά, ότι "θα φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους και θα εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντα ως Ελληνίδες υπήκοοι", υπογράφοντας το πρωτόκολλο πολιτογράφησης.

    "Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου", ανέφερε συγκινημένη η Σάνο Χάλο, η οποία τον περασμένο μήνα συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής. Έχοντας στο πλευρό της παιδιά, εγγόνια και δισέγγονά τόνισε: "Δεν πήγα ποτέ σχολείο, δούλεψα σκληρά όλη μου τη ζωή για να μεγαλώσω 10 παιδιά".

    Η Σάνο Χάλο είναι η ηρωίδα του βιβλίου "Ούτε το όνομά μου", συγγραφέας του οποίου είναι η κόρη της Θία Χάλο, που κατέγραψε τις τραγικές στιγμές της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και το περιπετειώδες ταξίδι της μητέρας της προς την ελευθερία.

    Η Θία Χάλο εξέφρασε το θαυμασμό και την περηφάνια της για τους κατατρεγμένους Πόντιους, ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες αξιωματούχους και διπλωμάτες, το ελληνικό κράτος και ιδιαίτερα τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, που με δική τους πρωτοβουλία προωθήθηκε το σχετικό αίτημα για να αποκτήσει μαζί με τη μητέρα της την ελληνική ιθαγένεια.

    "Είναι μια από τις ιστορικότερες στιγμές του Ποντιακού Ελληνισμού της Αμερικής", τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Τσιλφίδης, επισημαίνοντας ότι "μέσα από δύο θρυλικές μορφές, από δύο θρυλικές γυναίκες, μέσα από τη Σάνο και τη Θία Χάλο προβάλλουμε μια πτυχή της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους που για χρόνια παρέμενε στα αζήτητα της ιστορίας. Τιμούμε δύο γυναίκες, δύο σύμβολα για την ανθρωπότητα και ταυτόχρονα τα 353,000 θύματα της γενοκτονίας μας, αλλά και τις χιλιάδες ηρωικές μορφές του Πόντου".

    Η τελετή ορκωμοσίας ήταν προγραμματισμένη πριν μια εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας της 100χρονης κ. Χάλο, η οποία ανάρρωσε και τελικά παρέστη στην τελετή στο Γενικό Προξενείο. Ο κ. Τσιλφίδης εξέφρασε ευχαριστίες στη Γενική Πρόξενο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη κ. Μπαλτά, η οποία πριν λίγες μέρες είχε ορκίσει τη "Γιαγιά του Πόντου" σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, δήλωσε ότι "αυτές οι δύο γυναίκες είναι θρυλικές, είναι ορόσημο στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού γιατί κατάφεραν να προωθήσουν το θέμα όσο κανένας σύλλογος και άτομο".

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 23564

    [07] Πακιστάν: 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής, μεταξύ των οποίων ένας εξέχων ιερωμένος που είχε επικρίνει σθεναρά τις επιθέσεις από τους Ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ Κάϊντα. Σε αντίποινα για μία επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που εξαπολύθηκε εδώ και περίπου δύο μήνες στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οι επιθέσεις των ενόπλων ισλαμιστών εντάθηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Τουλάχιστον 52 Ταλιμπάν και 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ανταρτών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοινώθηκε από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.

    Τουλάχιστον 39 Ταλιμπάν και 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην κοιλάδα Σουάτ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού.

    Από την αρχή των επιχειρήσεων, στις 26 Απριλίου, σε τρεις περιοχές στο ΒΔ Πακιστάν, μεταξύ των οποίων η κοιλάδα Σουάτ, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 1.429 αντάρτες και 126 στρατιώτες.

    Ένας ακόμα καμικάζι οδήγησε την Παρασκευή το παγιδευμένο αυτοκίνητό του εναντίον ενός τεμένους την στιγμή που οι πιστοί αποχωρούσαν από την προσευχή της Παρασκευής στην πόλη Ναουσέρα (ΒΔ) δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας. Νοσοκομειακός αξιωματούχος ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 4 και τραυματίστηκαν 90 άνθρωποι.

    Στη Λαχόρη, μεγάλη πόλη στο ανατολικό Πακιστάν, σε επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκε ο μουσουλμάνος ιερωμένος Σαρφράζ Ναΐμι ο οποίος είχε επικρίνει με έντονο τρόπο τις επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιούνται καθημερινά από τους Ταλιμπάν. Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε επίσης ένας συνεργάτης του.

    Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι 13 αντάρτες, ένας αξιωματικός και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια επιχείρησης του στρατού εναντίον Ταλιμπάν στην Μοχμάντ, μία περιοχή όπου διαμένουν φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Οι απολογισμοί δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

    Στη Γενεύη, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε ανακοίνωσή της αποκλείει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Πακιστάν, όπου ένας από τους εργαζομένους της σκοτώθηκε σε επίθεση εναντίον ενός ξενοδοχείου στην Πεσαβάρ, την Τρίτη. "Δεν υπάρχει θέμα για αποχώρηση "παρά την δύσκολη κατάσταση από πλευράς ασφαλείας, δήλωσε προς τα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ουίλιαμ Σπλίντερ.

    Είδηση: 23555


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 June 2009 - 20:57:07 UTC