Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι μεταξύ Πάγκαλου και ΚΚΕ
  • [02] Κίνα: Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο και βύθιση πλοίου με τραγικά αποτελέσματα
  • [03] Κάννες: 62ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Καννών
  • [04] ΝBC: Ντοκιμαντέρ από την ζωή της ετοιμοθάνατης Φάρα Φόσερ
  • [05] Σειρά από τραγωδίες στο Πακιστάν
  • [06] Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

    [01] Ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι μεταξύ Πάγκαλου και ΚΚΕ

    Πολιτική

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Real news δηλώνει πως θεωρεί τραγικό και προσβλητικό για τη χώρα και το λαό μας που ένα τέτοιο κόμμα όπως το ΚΚΕ με τέτοια νοοτροπία, ήθη και πολιτική έχει πολιτική επιρροή

    Προσθέτει δε πως: "Αν η έρευνα γίνει και αποδειχθεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον "Γερμανό", τότε θα ζητήσω συγγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατησχυμένος."

    Απαντώντας το ΚΚΕ τονίζει ότι, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του και εν μέσω ψευτοπαλληκαρισμών του, συνεχίζει τα αισχρά ψεύδη και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ. Είναι παραμύθια της Χαλιμάς ότι όλη η Αθήνα συζητά για σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός». Το ΚΚΕ γνωρίζει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Το πράττει και θα το πράξει και στην πορεία.

    Είδηση: 22421

    [02] Κίνα: Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο και βύθιση πλοίου με τραγικά αποτελέσματα

    Ειδήσεις

    Μία έκρηξη σε ένα ανθρακωρυχείο στην βόρεια Κίνα είχε αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 11 εργαζόμενοι και τρεις να τραυματιστούν σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Σανξί την μεγαλύτερη σε παραγωγή άνθρακα της χώρας.

    Το 2008 έχασαν την ζωή τους σε ορυχεία της Κίνας περίπου 3.000 άνθρωποι.

    Σε ένα άλλο δυστύχημα, τα σωστικά συνεργεία διατηρούν ελάχιστες ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά την βύθιση ενός πλοίου με 12 άτομα στα ανοικτά των ακτών της Λιαονίνγκ στην ΒΑ Κίνα. Το πλοίο που μετέφερε άμμο βυθίστηκε χθες το βράδυ και μέχρι στιγμής βρέθηκε μόνο ένα πτώμα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 22418

    [03] Κάννες: 62ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Καννών

    Ειδήσεις

    Γαλλία και Βρετανία, με τις ταινίες τους «Ένας προφήτης» του Ζακ Οντιάρ και «Λαμπερό αστέρι» της Νεοζηλανδής Τζέιν Κάμπιον, αντίστοιχα, ανέβηκε το επίπεδο του διαγωνιστικού τμήματος του 62ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών.

    Η παρουσία του Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και της Ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Μπελούτσι, πρωταγωνίστριας της ταινίας «Μην κοιτάς πίσω» της Μαρίνα ντε Βαν («Ένα κάποιο βλέμμα»), έδωσαν μιαν άλλη λάμψη στην Κρουαζέτ. Με αφορμή την αναπαλαίωση μιας σειράς κλασικών ταινιών που προβάλλονται στο τμήμα «Οι κλασικές ταινίες των Κανών», βρέθηκε στην Κρουαζέ ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ιδρυτής πρόεδρος του Ιδρύματος Παγκόσμιου Κινηματογράφου. Με την ευκαιρία της παρουσίασης της ταινίας «Τα κόκκινα παπούτσια» των Μάικλ Πάουελ, και Εμερικ Πρέσμπεργκερ, ο Σκορσέζε ανακοίνωσε την επέκταση του Ιδρύματος, με τη συνεργασία εταιρίας διανομής αλλά και μεταφοράς των αναπαλαιωμένων ταινιών σε DVD. Ανάμεσα στις πρόσφατες δραστηριότητες του ιδρύματος είναι και η αναπαλαίωση ταινιών από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, η Βραζιλία και η Αλγερία, ενώ το Ίδρυμα ετοιμάζει και την αναπαλαίωση και άλλων ταινιών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. αναπαλαιωμένες ταινίες.

    Η ταινία του Οντιάρ παρουσιάζει το πορτρέτο ενός νεαρού Άραβα που φυλακίζεται για επίθεση ενάντια σε αστυνομικό και που, ενώ βρίσκεται στη φυλακή, αναγκάζεται, αρχικά, να συνεργαστεί με μια συμμορία Κορσικανών, για να μετατραπεί σταδιακά σε αμείλικτο γκάνγκστερ. Ο Οντιάρ καταγράφει με ρεαλισμό και δύναμη την πορεία του πρωταγωνιστή του, διερευνώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και που όχι μόνο ενθαρρύνουν το έγκλημα αλλά και δημιουργούν νέους εγκληματίες. Εξαιρετικές είναι όλες οι ερμηνείες, μ' επικεφαλής εκείνη του Ταχάρ Ραχίμ στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

    Στο δυνατό, με τραγική κατάληξη έρωτα του ρομαντικού Άγγλου ποιητή Τζον Κιτς (πέθανε στα 23 του χρόνια) για τη γειτόνισσα του Φάνι Μπορούν αναφέρεται η ταινία της Τζέιν Κάμπιον «Λαμπερό αστέρι» - ο τίτλος αναφέρεται σ' ένα ποίημα που ο Κιτς έγραψε γι' αυτήν. Η Κάμπιον πετυχαίνει - αναπλάθει έξοχα την εποχή καταφέρνοντας ταυτόχρονα να καταγράψει το πάθος και τη δύναμη του έρωτα του ζευγαριού, έρωτα που μετατρέπει μια Φάνι που αρχικά δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τη μόδα και διάφορες άλλες επιφανειακές απολαύσεις σε μια γυναίκα που ο έρωτάς της για τον ποιητή την κάνει να παθιάζεται για την ποίηση και γενικά τη λογοτεχνία. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των δυο νέων πρωταγωνιστών (Αμπι Κόρνις και Μπεν Γουίσο), με την Κάμπιον να θυμίζει τις καλές στιγμές της βραβευμένης με το Χρυσό Φοίνικα ταινίας της, «Μαθήματα πιάνου».

    Στις άλλες ταινίες του διαγωνιστικού και η αγγλόφωνη ταινία «Taking Woodstock» του Κινέζου Ανγκ Λι. Με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρώτο μέρος, όπου ο Λι («Τίγρης και δράκος») περιγράφει, με ντοκιμαντερίσιτκη σχεδόν λεπτομέρεια, την προετοιμασία και το ξεκίνημα της θρυλικής συναυλίας. Αξίζει ακόμη ν' αναφέρω, τη ρουμάνικη ταινία «Αστυνομικός, επίθετο» του Κορνήλιου Πορουμπόιου («Ένα κάποιο βλέμμα»), το σαρκαστικό πορτρέτο ενός νεαρού αστυνομικού που από αρχικά ευσυνείδητος, συμπαθητικός άνθρωπος μετατρέπεται σε αδίστακτο αστυνομικό χάρη σε μια παράξενη «διαλεκτική» που χρησιμοποιεί για να τον πείσει για την αποστολή του ο διευθυντής του τμήματος του.

    Είδηση: 22420

    [04] ΝBC: Ντοκιμαντέρ από την ζωή της ετοιμοθάνατης Φάρα Φόσερ

    Ειδήσεις

    Ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία της ηθοποιού Φάρα Φόσετ, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και η οποία έγινε διάσημη για το χτένισμά της και τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση στη σειρά "Οι Άγγελοι του Τσάρλι", μεταδόθηκε χθες το βράδυ από αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό.

    Η ηθοποιός στην οποία διαγνώστηκε καρκίνος του παχέως εντέρου το 2006,πιστεύεται ότι διέκοψε την θεραπεία και την πλησιάζει ο θάνατος.

    Το δίωρης διάρκειας ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η Ιστορία της Φάρα" τραβήχτηκε από την φίλη της και παραγωγό Αλάνα Στιούαρτ και προβλήθηκε στο δίκτυο NBC αναφέρεται στην "προσωπική μάχη", όπως την αποκαλεί η ηθοποιός, με την ασθένεια.

    "Ξέρω ότι όλοι θα πεθάνουν, αλλά δεν θέλω να πεθάνω από αυτή την αρρώστια", δηλώνει στο ντοκιμαντέρ η 62 χρονη ηθοποιός. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ αφιερώνεται χρόνος και στην σχέση της με τον ηθοποιό Ράϊαν Ο'Νιλ.

    Η γεννημένη στο Τέξας ηθοποιός πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στην Γερμανία για θεραπεία από το 2006.

    "Θέλω να μείνω ζωντανή. Έτσι το λέω στον Θεό, επειδή είναι πρώτα απ' όλα στο χέρι του, πως είναι σοβαρά η ώρα για ένα θαύμα", αναφέρει μεταξύ άλλων.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 22419

    [05] Σειρά από τραγωδίες στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 18 τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Πεσαβάρ του βόρειο-δυτικού Πακιστάν, ανακοινώθηκε από αστυνομική πηγή.

    Η έκρηξη, η οποία προκλήθηκε με τηλεχειρισμό, παρέσυρε ένα διερχόμενο σχολικό λεωφορείο με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε αστυνομικός εκπρόσωπος, να σκοτωθούν τέσσερα παιδιά και δύο γυναίκες.

    Ο στόχος της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστος. Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο Geo μετέδωσε ότι ένα ίντερνετ καφέ που βρίσκεται κοντά στον τόπο της έκρηξης είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές από τους Ταλιμπάν.

    Προηγούμενος απολογισμός της έκρηξης έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 20 τραυματίες.

    Νεκροί και από επίθεση μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε βομβαρδισμό μη επανδρωμένου, πιθανότατα αμερικανικού, αεροσκάφους στο βόρειο-δυτικό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροσκάφος έπληξε με δύο πυραύλους ένα στρατόπεδο των Ταλιμπάν και με άλλον ένα μία αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Καϊσούρ στο Βόρειο Ουαζιριστάν, που θεωρείται προπύργιο των φανατικών ισλαμιστών και των συμμάχων τους της Αλ Κάιντα.

    Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους τις δύο τελευταίες εβδομάδες για να γλυτώσουν από τις μάχες στο βόρειο-δυτικό Πακιστάν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

    Είδηση: 22417

    [06] Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

    Επί τάπητος μπαίνει πλέον το θέμα της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών μετά τη σχετική προαναγγελία διαλόγου χθες από τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο θωράκισης της διαφάνειας.

    Αν ο κ. Καραμανλής εννοούσε αυτά που λέει ,η Βουλή σήμερα θα ήταν ανοιχτή, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τι τους περιμένει μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ανέφερε το ΚΚΕ. Θετική με προϋπόθεση μεταξύ άλλων και το άνοιγμα της Βουλής, έκρινε την αναφορά του πρωθυπουργού ο Αλέκος Αλαβάνος. Με το κλείσιμο της Βουλής διασώθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Από την Κέρκυρα δήλωση Ν. Δένδια

    Τη συνεργασία της αντιπολίτευσης στο διάλογο για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας προσερχόμενος στο 34ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα.

    Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την αλλαγή του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση του πολιτικού κόσμου με την κοινωνία: «Το χάσμα που υπάρχει σήμερα δεν μπορεί και δεν πρέπει να διατηρηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

    Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελία, αφού είναι κλειστή η Βουλή, ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν είναι δυνατόν όλα να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των ευρωεκλογών. Αυτό το οποίο μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση, επισήμανε ο κ. Δένδιας, «είναι να μας βοηθήσει να πάμε σε έναν ειλικρινή διάλογο. Το πρόβλημα υπάρχει, η αντιπολίτευση το ξέρει, τη λύση μπορούμε να την βρούμε, η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει».

    Είδηση: 22416


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 May 2009 - 20:53:40 UTC