Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόδος: Σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας
  • [02] Πανικός σε πολυκατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες
  • [03] Ρωσία: Συνάντηση Χατζηδάκη και προέδρου της Gazprom
  • [04] Τα παυσίπονα προκαλούν... πονοκέφαλο

    [01] Ρόδος: Σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

    Κοινωνία

    Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν την Παρασκευή σε βάρος 46χρονου πατέρα και του 21χρονου γιου του που κατοικούν στον δήμο Λίνδου της Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία - αναφορά στις εισαγγελικές αρχές της Ρόδου από την οργάνωση "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

    Άμεσα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία και ανέλαβε προσωπικά η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ευαγγελία Σπυριδωνίδου. Στο πλαίσιο αυτής, Το απόγευμα της Πέμπτης διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι των δύο ανδρών όπου και βρέθηκαν αρκετά cd-rom και dvd πορνογραφίας και παιδικής πορνογραφίας, φωτογραφίες με ίδιο περιεχόμενο διάφορα πιστόλια, φωτοβολίδες, μαχαίρια κ.α.

    Ο 46χρονος πατέρας μαζί με τον 21χρονο γιο του συνελήφθησαν και κρατούνται προκειμένου τη Δευτέρα να απολογηθούν για τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων κατ' επάγγελμα από κοινού και οπλοκατοχή από κοινού, που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους.

    Όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στάλθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για περαιτέρω διερεύνηση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν το πορνογραφικό υλικό το οποίο είναι αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους έχει διακινηθεί και σε άλλους. Οι δύο άνδρες εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.

    Είδηση: 22400

    [02] Πανικός σε πολυκατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες

    Ειδήσεις

    Πανικός επικράτησε στο Εσκι-Σεχίρ της Δυτικής Τουρκίας όταν τετραώροφη πολυκατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, οι περισσότεροι ένοικοι βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους. Έντρομοι και πανικόβλητοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια από τα παράθυρα του κτηρίου. Οι πυροσβέστες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες, ωστόσο, τριάντα πέντε άτομα διακομίστηκαν στο κοντινό νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Όλα ξεκίνησαν από τη φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στο αρτοποιείο που στεγάζεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

    Είδηση: 22395

    [03] Ρωσία: Συνάντηση Χατζηδάκη και προέδρου της Gazprom

    Ειδήσεις

    Με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και η αντιπροσωπεία της ΔΕΣΦΑ την Παρασκευή στο Σότσι της Ρωσίας, στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Gazprom για την ίδρυση της Ελληνορωσικής εταιρείας, με σκοπό την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού South Stream. Αντίστοιχες συμφωνίες υπεγράφησαν με την Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και μεταξύ της Gazprom και ιταλικής ENI ενώ μετά την υπογραφή ακολούθησε συνάντηση των πρωθυπουργών της Ρωσίας και της Ιταλίας, κκ. Πούτιν και Μπερλουσκόνι, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και εκπροσώπους των άλλων χωρών.

    Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τα εξής:

    "Η υπογραφή της συμφωνίας είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόοδο αυτού του αγωγού. Ο αγωγός θα ολοκληρωθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και της Ρωσικής πλευράς, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015. Σήμερα, υπογράφηκε συμφωνία που αφορά ειδικότερα στη δημιουργία εταιρείας για αυτόν τον αγωγό. Για εμάς θα έχει έδρα την Ελλάδα και παράλληλα από τις σημερινές συναντήσεις και τις δηλώσεις τόσο του κ. Πούτιν, όσο και του κ. Μίλερ σε εμάς, θέλω να πω ότι προκύπτει πως η Ρωσική πλευρά έχει ιδιαίτερα αλλά και φιλόδοξα σχέδια για τον αγωγό South Stream σε σχέση με την εμπορική εκμετάλλευσή του, σχέδια που περιλαμβάνουν και την Ιταλία. Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις, παρακολουθούμε πως διαμορφώνεται αυτό το σκηνικό, έτσι ώστε να έχουμε ως χώρα το μεγαλύτερο δυνατό όφελος τόσο από αυτόν τον αγωγό, όσο και από την ευρύτερη κινητικότητα που υπάρχει γύρω από το θέμα.

    Συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαμε και με τον κύριο Μίλερ, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις γι' αυτή τη συμφωνία. Θα υπάρξουν δύο ομάδες. Κάθε μια θα αντιπροσωπεύει τη δική της πλευρά για τη διαπραγμάτευση. Στην ελληνική ομάδα επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Στρατηγικής (ΣΕΣ), ο κ. Ραφαήλ Μωυσής. Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αρχίσουν άμεσα με στόχο να έχουμε το ταχύτερο δυνατόν τα καλύτερα αποτελέσματα".

    Είδηση: 22399

    [04] Τα παυσίπονα προκαλούν... πονοκέφαλο

    Η κατάχρηση παυσίπονων για τον πονοκέφαλο μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο, όπως προκύπτει από επιστημονικές εργασίες για την κεφαλαλγία, που ανακοινώθηκαν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Το χαρακτηριστικό των ασθενών με Χρόνια Καθημερινή Κεφαλαλγία είναι ότι στην πλειονότητά τους υποβάλλονται σε αυτοθεραπείες με κατάχρηση αναλγητικών φαρμάκων και γι αυτό παθαίνουν τη λεγόμενη φαρμακευτική κεφαλαλγία από κατάχρηση. Αποτελούν το 50%-80% των ατόμων με χρόνια καθημερινή κεφαλαλγία και είναι και η πλέον δύσκολη κατηγορία ασθενών για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, όταν κυρίως συνυπάρχει και η κατάθλιψη.

    Η αντιμετώπιση αυτής της μορφής κεφαλαλγίας απαιτεί γιατρό έμπειρο και καλό γνώστη του αντικειμένου. Κυρίως όμως απαιτείται η καλή συνεργασία του ασθενούς για την πραγμάτωση και την επιτυχία της. Είναι όμως απαραίτητη η διακοπή των φαρμάκων, των οποίων γίνεται κατάχρηση, είτε απότομα, είτε βαθμιαία, η χορήγηση επαρκούς ενυδάτωσης και αντιμετώπιση, αφ' ενός συμπτωματικά του άλγους και της έντασης από τη στέρηση, αφ' ετέρου προληπτικά με τον καθορισμό υποστηρικτικής προληπτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση πιο σταθερά του προβλήματος.

    Στη μορφή αυτή της κεφαλαλγίας, τη Χρόνια Καθημερινή Κεφαλαλγία, παίζουν σημαντικό ρόλο και οι εναλλακτικές θεραπείες (ασκήσεις χαλάρωσης, βιοανάδραση, γιόγκα), εφ' όσον εφαρμόζονται σωστά και συνδυάζονται με υποστηρικτική ψυχοθεραπεία. Η Διεθνής Εταιρεία Κεφαλαλγίας έχει διαχωρίσει τις διάφορες μορφές και τις έχει ταξινομήσει σε κατηγορίες με τη συχνότητα εμφάνισης, τη διάρκεια, την ένταση του πόνου και τα συνοδά ή προειδοποιητικά συμπτώματα. Το 0,5% του πληθυσμού εμφανίζει σοβαρή κεφαλαλγία σε καθημερινή βάση και αφορά κατ' εξοχήν τις γυναίκες.

    Είδηση: 22397


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 May 2009 - 20:54:15 UTC