Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα γρίπη: Σε 5.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
  • [02] Συνελήφθη ο δολοφόνος του αστυνομικού στη Νίκαια
  • [03] ΗΠΑ: Αλλαγή σχεδιασμού στο Αφγανιστάν με αντικατάσταση του διοικητή
  • [04] Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου
  • [05] Τελευταίες μέρες για τους Αυστραλούς στο Ιράκ
  • [06] Λουτρό αίματος σε νοσοκομείο της Σρι Λάνκα
  • [07] ΗΠΑ: Μόνο δυο ουρανοξύστες στο Σημείο Μηδέν
  • [08] ΗΠΑ: Θλίψη και κατάπληξη Ομπάμα
  • [09] Εκδόθηκε στη Γερμανία ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Τζον Ντέμιανουκ
  • [10] Γουατεμάλα: Θύμα δολοφονίας με βίντεο κατηγορεί τον Πρόδρο Κολόμ
  • [11] Συλλήψεις στην Ιταλία υπόπτων για τρομοκρατία
  • [12] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων
  • [13] Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank

    [01] Νέα γρίπη: Σε 5.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

    Ειδήσεις

    Σε 5.000 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως από τη νέα γρίπη (Α-Η1Ν1), την ώρα που οι θάνατοι από τον ιό υπολογίζονται σε 60, ενώ Κούβα, Ταϊλάνδη και Φινλανδία, επιβεβαίωσαν τα πρώτα τους κρούσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιστημονικής επιθεώρησης Science, ο αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό στο Μεξικό είναι υπερπολλαπλάσιος εκείνου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί επίσημα στη χώρα. Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα γρίπη θα πραγματοποιηθεί το πρωί , υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης ανιχνεύτηκε στην Ταϊλάνδη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αμπχισίτ Βετζαζίβα. Ο ασθενής βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάρρωσης.

    Και στην Κούβα, οι αρχές ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα του νέου ιού της γρίπης. Πρόκειται για ένα φοιτητή από το Μεξικό, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα ενώ 13 συμπατριώτες του βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

    Τα πρώτα κρούσματα, δύο στον αριθμό, επιβεβαιώθηκαν και στη Φινλανδία.

    Την ίδια ώρα ,ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας άλλες 5,65 εκατομμύρια δόσεις του αντι-γριπικού φαρμάκου Tamiflu, που θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της νόσου.

    Περίπου 23.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Α-Η1Ν1 στο Μεξικό, ένας αριθμός υπερπολλαπλάσιος από εκείνον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί επίσημα στη χώρα, υποστηρίζει έκθεση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιστημονικής επιθεώρησης Science.

    Η έκθεση, που συντάχθηκε από την ομάδα για τις πανδημίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τα αμερικανικά κέντρα πρόληψης και ελέγχου ασθενειών (CDC) εκτιμά σε 23.000 τον αριθμό των νοσούντων από τον ιό στο Μεξικό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Μεξικό ανέρχεται στα 2.003, με 56 νεκρούς.

    Στο Μεξικό, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, "τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Α-Η1Ν1 δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνον την εμφανή κορυφή του παγόβουνου", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η Αν Σουσάτ, προσωρινή υποδιευθυντής του τομέα δημόσιας υγείας των CDC.

    Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ οι στατιστικές που δημοσιεύουν οι διάφορες Πολιτείες αφορούν μόνον όσους έχουν προστρέξει στα εργαστήρια για να κάνουν εξετάσεις για τον ιό, υπογραμμίζει η ίδια.

    Η μεγάλη πλειονότητα των νοσούντων από τη γρίπη θεραπεύονται γρήγορα και δεν νοιώθουν την ανάγκη να κάνουν εξετάσεις, προσθέτει η ίδια.

    Η έκθεση αναρτήθηκε στο δίκτυο πριν την κυκλοφορία του περιοδικού, την Πέμπτη, διότι περιέχει "σημαντικές πληροφορίες για τη δημόσια υγεία", τονίζει το Science.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Εξαπλώνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Σχετικό link: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Science

    Είδηση: 22185

    [02] Συνελήφθη ο δολοφόνος του αστυνομικού στη Νίκαια

    Κοινωνία

    Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 36χρονου αστυνομικού που έχασε την ζωή του στις 5 Μαρτίου, όταν καταδίωξε ένοπλο κακοποιό μετά από ληστεία τράπεζας στη Νίκαια. Δράστης -συμφωνά με πληροφορίες από την ασφάλεια Αττικής- είναι ένας νεαρός Αλβανός, ο οποίος έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες.

    Είδηση: 22197

    [03] ΗΠΑ: Αλλαγή σχεδιασμού στο Αφγανιστάν με αντικατάσταση του διοικητή

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Στην αντικατάσταση του επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγού Ντέιβιντ ΜακΚίρναν, προχώρησε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, με τον αρμόδιο υπουργό Ρόμπερτ Γκέιτς να δηλώνει ότι είναι αναγκαίος ένας "νέος σχεδιασμός" για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αρνητικός απολογισμός στο έργο του ΜακΚίρναν.

    "Η αποστολή μας εκεί έχει ανάγκη από μία νέα στρατηγική και νέες προσεγγίσεις από την πλευρά των επικεφαλής του στρατού μας" τόνισε ο Γκέιτς, ανακοινώνοντας πως επέλεξε να αναλάβει τη νευραλγική αυτή θέση ο στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, έως σήμερα διευθυντής του γενικού επιτελείου δυνάμεων.

    "Σήμερα έχουμε μία νέα πολιτική, που εφαρμόζεται από τον νέο πρόεδρό μας. Έχουμε μία νέα στρατηγική, μία νέα αποστολή και έναν νέο πρεσβευτή (τον στρατηγό Καρλ Έλκενμπερι). Πιστεύω πως είναι αναγκαίο επίσης και μία νέα στρατιωτική διοίκηση" τόνισε ο Γκέιτς για τις αλλαγές.

    Εξήγησε επίσης πως οι αλλαγές χαίρουν της έγκρισης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και πως τις σχετικές αποφάσεις τις έλαβε έπειτα από διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ναύαρχο Μάικλ Μάλεν.

    Είδηση: 22196

    [04] Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία εν αναμονή της εβδομαδιαίας ανακοίνωσης του Υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε κατά 30 σεντς στα 58,20 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε επίσης κατά 23 σεντς στα 57,25 δολάρια το βαρέλι.

    Η τιμή του αργού έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη με πτώση κατά 13 σεντς στα 58,50 δολάρια το βαρέλι.

    Είδηση: 22193

    [05] Τελευταίες μέρες για τους Αυστραλούς στο Ιράκ

    Στις 31 Ιουλίου 2009 αναμένεται να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι Αυστραλοί στρατιώτες από το Ιράκ. Πριν από λίγες μέρες, το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η αυστραλιανή συμμετοχή στο Ιράκ τερματίζεται επίσημα στις 31 Ιουλίου. Ας σημειωθεί ότι στα 6 αυτά χρόνια σκοτώθηκαν μόνο 2 Αυστραλοί στρατιώτες, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα οι απώλειες των Αμερικανών ανήλθαν τις 4.500.

    Αυτή τη στιγμή στο Ιράκ υπηρετούν 150 Αυστραλοί στρατιώτες οι οποίοι και βοηθούν στην εκπαίδευση του ιρακινού στρατού. Μετά το τέλος Ιουλίου στο Ιράκ θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός Αυστραλών στρατιωτών για την ασφάλεια των εκεί διπλωματών της χώρας.

    Είδηση: 22195

    [06] Λουτρό αίματος σε νοσοκομείο της Σρι Λάνκα

    Ειδήσεις

    Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα, στις συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες Ταμίλ και τις κυβερνητικές δυνάμεις. Νωρίτερα το πρωί, σημειώθηκε νέο λουτρό αίματος, με θύματα αμάχους σε νοσοκομείο που βρίσκεται μέσα στην εμπόλεμη ζώνη στην πόλη Μουλιβαϊκάλ. Σύμφωνα με τους αντάρτες Ταμίλ, αλλά και αξιωματούχους του νοσοκομείου, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 45, πολλοί οι εκ των οποίων ήταν τραυματίες από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.

    Αγνοια δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος

    Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό και διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν στην κατοχή τους βαρέα όπλα.

    Τον αποτροπιασμό του για τα όσα συμβαίνουν στη Σρι Λάνκα, εξέφρασε χθες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι- Μουν και κάλεσε και τις δυο πλευρές να σταματήσουν το αιματοκύλισμα.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ Σχετικά άρθρα:Σρι Λάνκα: 100 παιδιά μεταξύ των νεκρών αμάχων Ταμίλ

    Είδηση: 22192

    [07] ΗΠΑ: Μόνο δυο ουρανοξύστες στο Σημείο Μηδέν

    Αμερική-ΗΠΑ

    Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το οποίο θα ανεγερθεί στο Σημείο Μηδέν, στη θέση του προηγούμενου, που καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, θα περιλαμβάνει μόνον δύο ουρανοξύστες από τους πέντε που προβλέπονταν αρχικά, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ντέιλι Νιουζ της Νέας Υόρκης. Οι διαφορές ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους κατασκευαστές, όπως επίσης και η συγκυρία της οικονομικής κρίσης, έχουν εξανεμίσει τις ελπίδες για μία σύντομη ανοικοδόμηση, και σύμφωνα με την εφημερίδα -που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές- θα διαθέτει μόνον δύο «πύργους» και άλλα δύο κτήρια τεσσάρων, το πολύ πέντε, ορόφων.

    Το σχέδιο και για πέμπτο κτήριο εγκαταλείφτηκε τελικώς.

    Τα γραφεία θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 450.000 τ.μ, μισή σε έκταση από αυτήν που προέβλεπαν τα σχέδια του 2003, προσθέτει η εφημερίδα.

    Τον περασμένο μήνα, σε εμπιστευτική έκθεση που διέρρευσε τονιζόταν πως η ανακατασκευή των ουρανοξυστών στο Μανχάταν, εκεί που άλλοτε υψώνονταν οι δίδυμοι πύργοι, που η καταστροφή τους στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 3.000 ανθρώπους, κινδυνεύει να διαιωνισθεί και τα κτήρια να μην είναι χρησιμοποιήσιμα νωρίτερα από 30 χρόνια.

    Είδηση: 22191

    [08] ΗΠΑ: Θλίψη και κατάπληξη Ομπάμα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τη θλίψη και την κατάπληξή του εξεδήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε σε αμερικανική βάση στο Ιράκ, κατά το οποίο πέντε Αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο πιθανότατα από το όπλο συναδέλφου τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ρόμπερτ Γκιμπς. «Προφανώς και εθλίβη από το άκουσμα αυτής της είδησης το πρωΐ. Στέκεται ολόψυχα δίπλα στις οικογένειες και στους φίλους όλων των στρατιωτών που ενεπλάκησαν σε αυτήν την τρομερή τραγωδία», τόνισε ο Γκιμπς.

    «Έμεινε κατάπληκτος» και «θα ασκήσει πιέσεις για να εξασφαλισθεί ότι θα μάθουμε ό,τι συνέβη», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του και ο υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς εξέφρασε την «φρίκη» του μια την «βαθιά του θλίψη». «Σας διαβεβαιώνω πως αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο της μεγάλης προσοχής του Υπουργείου», τόνισε.

    Είδηση: 22190

    [09] Εκδόθηκε στη Γερμανία ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Τζον Ντέμιανουκ

    Ειδήσεις

    Μετά από δίμηνη δικαστική διαμάχη ο Τζον Ντέμιανουκ, ο οποίος κατηγορείται για την εξόντωση 29.000 Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Σόριμπορ και Τρεμπλίνκα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απελάθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τις ΗΠΑ στη Γερμανία. Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ντέμιανουκ απογειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο του Κλίβελαντ και έφτασε στο Μόναχο το πρωί. Στο αεροδρόμιο τον καταζητούμενο περίμενε ένας δικαστής για να του κοινοποιήσει το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του στις 11 Μαρτίου από την εισαγγελία του Μονάχου.

    Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του ο 89χρονος Ντέμιανουκ θα μεταφερθεί στη συνέχεια είτε στη φυλακή είτε σε νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με την οικογένειά του και το δικηγόρο του πάσχει από μια μορφή λευχαιμίας.

    Προτού αναχωρήσει από το σπίτι του, στο Σέβεν Χιλς του Οχάιο, με ιδιωτικό ασθενοφόρο για το αεροδρόμιο του Κλίβελαντ, ο Τζον Ντέμιανουκ δέχτηκε την επίσκεψη δύο ιερέων και πολλών μελών της οικογένειάς του. Την περασμένη Παρασκευή η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης είχε καλέσει τον Ντέμιανουκ να τεθεί στη διάθεση των αρχών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσής του, μετά την απόρριψη της έφεσής του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

    Η γερμανική δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι ο Τζον Ντέμιανουκ ήταν δεσμοφύλακας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σόριμπορ (σήμερα στην Πολωνία) από τις 27 Μαρτίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 1943 και "βοήθησε στην εξόντωση τουλάχιστον 29.000 Εβραίων".

    Ο Τζον (Ιβάν) Ντέμιανουκ ήταν στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού και αιχμαλωτίστηκε από τους Ναζί την άνοιξη του 1942. Κατόπιν εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα, στην Πολωνία, και υπηρέτησε επί δύο χρόνια στα στρατόπεδα του Σόριμπορ, του Μάϊντανεκ και του Φλόσενμπουργκ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να εργαστεί για τους Ναζί και ότι οι επιζώντες των στρατοπέδων τον έχουν μπερδέψει με άλλους δεσμοφύλακες και κυρίως με τον αποκαλούμενο "Ιβάν τον Τρομερό".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 22189

    [10] Γουατεμάλα: Θύμα δολοφονίας με βίντεο κατηγορεί τον Πρόδρο Κολόμ

    Ειδήσεις

    Ένας δικηγόρος, που έπεσε θύμα δολοφονίας την Κυριακή, άφησε ένα βίντεο στο οποίο κατηγορεί τον πΠόεδρο της Γουατεμάλας, Αλβάρο Κολόμ, ότι διέταξε την εκτέλεσή του. Το θέμα έγινε γνωστό από τον τοπικό Τύπο αλλά η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρόκειται για "συνωμοσία" με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας. Ο δικηγόρος Ροντρίγκο Ρόσενμπεργκ δολοφονήθηκε ενώ έκανε ποδήλατο στην πόλη της Γουατεμάλας. Άφησε όμως ένα βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω των ιστοσελίδων δύο καθημερινών εφημερίδων, όπου εξηγεί γιατί διατάχθηκε η δολοφονία του.

    Το βίντεο συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο μήνυμα στο οποίο ο Ρόσενμπεργκ κατηγορεί τον Πρόεδρο Κολόμ και τους στενούς συνεργάτες του.

    Ο γενικός εισαγγελέας της Γουατεμάλας δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

    Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Φερνάντο Μπαρίγιας, είπε ότι η Κυβέρνηση ζήτησε από τη Διεθνή Επιτροπή κατά της Ατιμωρησίας (Cicig), που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, να συνεργαστεί στην έρευνα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας. Πρόσθεσε όμως ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο και του μηνύματος στοχεύουν στη "διατάραξη" της τάξης.

    Είδηση: 22188

    [11] Συλλήψεις στην Ιταλία υπόπτων για τρομοκρατία

    Δυο άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα και σχεδίαζαν επιθέσεις σε Γαλλία και Βρετανία συνέλαβε στο Μπάρι η ιταλική αστυνομία. Αν και η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την ιταλική αστυνομία, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑNSA αναφέρει ότι πρόκειται για έναν 63χρονο ιμάμη Μπασάμ Αγιάσι συριακής καταγωγής που έχει αποκτήσει την γαλλική υπηκοότητα και τον Γάλλο Ραφαέλ Ζεντρόν, 34 χρόνων, οι οποίοι είχαν υψηλότατη θέση σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη και προετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα της οργάνωσης σε στόχους όπως το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά καθώς και αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή δηλώσεων του Οσάμα Μπιν Λάντεν και φωτογραφίες.

    Σχεδίαζαν χτύπημα στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ

    Οι δυο συλληφθέντες σύμφωνα με τις κατηγορίες που διατύπωσαν εναντίον τους οι δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση, σχεδίαζαν και οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Βρετανία.

    Επίσης, φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο με στόχο την στράτευση και την εκπαίδευση ατόμων έτοιμων να πολεμήσουν ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Οι δυο άντρες, είχαν συλληφθεί και πάλι στις 11 Νοεμβρίου του 2008 όταν στο τροχόσπιτό τους εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 22186

    [12] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

    Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε δύο κτήρια της ΔΕΗ σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στη Νέα Ιωνία και στον Άγιο Δημήτριο. Εξάλλου, έκρηξη σημειώθηκε στις 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, στα γραφεία τοπικού αθλητικού συλλόγου στις Συκιές της Θεσσαλονίκης. Από την έκρηξη του μηχανισμού, ξέσπασε φωτιά η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία του συλλόγου, σε γειτονικό κατάστημα, αλλά και σε σταθμευμένα οχήματα.

    Στη Νέα Ιωνία, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε τρία οχήματα της ΔΕΗ, έξω από το κτίριο στη διασταύρωση Ρούμελης και Καποδιστρίου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν.

    Στον Άγιο Δημήτριο, άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου του κτιρίου της ΔΕΗ, στην οδό Γρ. Λαμπράκη 1, στην πλατεία Παναγούλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

    Οι φωτιές σβήστηκαν μισή ώρα αργότερα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    Είδηση: 22184

    [13] Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στις 4.07 τα ξημερώματα σε κατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε τοποθετηθεί από την πλευρά της οδού Γερουλάνου με αποτέλεσμα να ισοπεδώσει στην κυριολεξία το ισόγειο της τράπεζας και να κόψει μία κολώνα που ήταν έξω από το κτήριο.

    Τετ α τετ της αστυνομίας με τους δράστες

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στις 3.30 τα ξημερώματα το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομικής διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε τετ α τετ με δύο άτομα έξω από την τράπεζα, τα οποία φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε δίκυκλο μεγάλου κυβισμού.

    Πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να κάνουν κάτι, ο ένας από τους δράστες τους απείλησε με πιστόλι και αμέσως με τον συνεργό του, πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν.

    Ακριβώς πίσω τους τούς ακολούθησε δεύτερη μοτοσικλέτα με άλλα δύο άτομα, τα οποία εμφανίστηκαν τη στιγμή εκείνη και δεν τα είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί.

    Οι αστυνομικοί ερεύνησαν αμέσως την τράπεζα και διαπίστωσαν ότι ήταν σπασμένη η τζαμαρία στον προθάλαμο και μέσα είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος.

    Περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία" που ανέφερε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε μισή ώρα.

    Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή γι' αυτό και δεν υπήρξε κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες.

    Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προξένησε εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα και σε έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 22183


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 May 2009 - 8:52:55 UTC