Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία στο ΙΚΑ Αιγάλεω
  • [02] Στα χέρια πειρατών Ελληνόκτητο πλοίο
  • [03] Σχεδιασμοί και μέτρα για την κρίση
  • [04] Διεθνής Διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Μόσχα
  • [05] Συνελήφθη στην Κένυα καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου
  • [06] Συνάντηση Σοσιαλιστών ηγετών στη Χιλή
  • [07] Επιχείρηση σκούπα στην Ομόνοια
  • [08] Πλημμύρες στην Ινδονησία
  • [09] Έκρηξη σε ναυτιλιακή εταιρεία στα Καμίνια
  • [10] ΗΠΑ: απολύσεις και περικοπές στα ΜΜΕ

    [01] Ληστεία στο ΙΚΑ Αιγάλεω

    Στόχος ενός ένοπλου νεαρού κακοποιού έγιναν λίγο πριν από τις οκτώ και μίση το πρωί τα γραφεία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην περιοχή του Αιγάλεω, από τα οποία ο δράστης αφαίρεσε όσα χρήματα βρήκε στα ταμεία και διέφυγε ανενόχλητος. Η ληστεία σημειώθηκε στις 08:25, όταν ο άγνωστος που ήταν οπλισμένος με πιστόλι εισέβαλε στο υποκατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περικλέους και Ιωαννίνων. Αφού πρώτα ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους ασφαλιζόμενους που ήταν στον χώρο των ταμείων με την απειλή του όπλου του αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγε πεζός, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει. Οι αστυνομικοί που πήγαν στην περιοχή, παρά τις έρευνες δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

    Είδηση: 20629

    [02] Στα χέρια πειρατών Ελληνόκτητο πλοίο

    Ειδήσεις

    Στα χέρια Σομαλών πειρατών έπεσε ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο, που έπλεε στο στενό του Άντεν, παρά την αυξημένη παρουσία της διεθνούς ναυτικής δύναμης ασφαλείας. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο ΝΙΚΟΓΙΑ, με σημαία Παναμά, που είχε αποπλεύσει από τη Μαδαγασκάρη με προορισμό τον Κόλπο του Περσικού, την Τετάρτη το απόγευμα δέχθηκε την επίθεση των ενόπλων που επέβαιναν σε ταχύπλοα, ενώ έπλεε 480 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι κενό φορτίου, αν και αρχικά, από την ναυτική δύναμη της Ε.Ε που περιπολεί στην περιοχή, υπήρξε η πληροφορία ότι ήταν έμφορτο με 9000 τόνους χημικών.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας και των πειρατών για την απελευθέρωση του πλοίου, στο οποίο επιβαίνουν 18 φιλιπινέζοι και ένας ρώσος ναυτικός που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

    Εν τω μεταξύ, ένα νορβηγικό πλοίο βρίσκεται επίσης στα χέρια πειρατών. Το Bow-Asir, με φορτίο 23.000 τόνων και πλήρωμα 23 ατόμων, φέρει σημαία από τις Μπαχάμες. Η πειρατεία έγινε το πρωί της Πέμπτης, 250 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κισμάγιο.

    Είδηση: 20631

    [03] Σχεδιασμοί και μέτρα για την κρίση

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Δύο με τρία χρόνια θα χρειαστεί η παγκόσμια οικονομία για να αναστρέψει τις ζημίες από την κρίση, εκτίμησε μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο κ. Στρος οριοθέτησε την εμφάνιση της ανάκαμψης στο πρώτο εξάμηνο του 2010, υπό την προϋπόθεση να εφαρμοστεί η κατάλληλη πολιτική και κυρίως να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο τα λεγόμενα "τοξικά" κεφάλαια φτάνουν τα 2.200 ή 2.300 δισεκατομμύρια δολάρια.

    "Δεν θα βγούμε από την κρίση με πολιτικό συνδυασμό αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές", ανέφερε ο κ. Στρος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να αναλάβει την πρωθυπουργία της Γαλλίας,

    Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, έκανε λόγο για επιπλέον κινήσεις στήριξης της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε ένα περιθώριο με το χρέος. Θα επιβαρυνθεί το δημόσιο έλλειμμα, αλλά έχουμε αρκετό περιθώριο με το χρέος". Παράλληλα ο κ. Θαπατέρο στοχεύει στην αξιοποίηση της ισπανικής προεδρίας στην ΕΕ για να προωθήσει αναπτυξιακές δαπάνες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιοτεχνολογίας.

    Στις ΗΠΑ το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, που έχει επικρίνει σφοδρότατα τον προϋπολογισμό που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρουσίασε το δικό του σχέδιο που, όπως υποστηρίζει, θα έχει μικρότερες επιπτώσεις στο δημοσιονομικό έλλειμμα. Το σχέδιο των 18 σελίδων, που ονομάζεται "Οδός της ανάκαμψης", θα παρουσιαστεί λεπτομερώς την ερχόμενη Τετάρτη και μεταξύ άλλων προβλέπει μείωση φόρων σε όσους κερδίζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια ετησίως. Η πλευρά των Δημοκρατικών θεωρεί ότι οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν την πολιτική κατεύθυνση του Τζορτζ Μπους.

    Πάντως στις ΗΠΑ η Google, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι σχεδιάζει να απολύσει 200 υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ για να μειώσει τις δαπάνες καθώς τα έσοδα της εταιρίας γνωρίζουν πτώση εξατίας της παγκόσμιας ύφεσης και της οικονομικής κρίσης.

    Είδηση: 20622

    [04] Διεθνής Διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Μόσχα

    Ειδήσεις

    Η από κοινού λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της πάταξης του εμπορίου ναρκωτικών καθώς και οι επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή από την κατάσταση στο Αφγανιστάν, αποτελούν τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη Διεθνή διάσκεψη που ξεκίνησε σήμερα υπό την αιγίδα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στη Μόσχα με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και τςσσάρων κρατών της κεντρικής Ασίας.

    Στις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης που είναι αφιερωμένη στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, τα μέσα για τη σταθεροποίηση της χώρας και την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, που αποτελούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, την κύρια πηγή εσόδων των τρομοκρατικών οργανώσεων, θα μετέχουν επίσης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Ιράν.

    Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, διευκρίνισε ότι πρόκειται για "Μια διακήρυξη των χωρών μελών της ομάδας επαφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης-Αφγανιστάν, καθώς και ένα σχέδιο δράσης θα υιοθετηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών".

    Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκοζίν αναφερόμενος στο θέμα των ναρκωτικών δήλωσε ότι "Η διακίνηση ναρκωτικών από το Αφγανιστάν αποτελεί πραγματική απειλή, κυρίως κατά τη διάρκεια της κρίσης", ενώ κατηγόρησε την Ατλαντική Συμμαχία ότι "δεν ασχολήθηκε με τα θέματα αντιμετώπισης της μαφίας των εμπόρων ναρκωτικών".

    Παράλληλα, κατήγγειλε την "ταλιμπανοποίηση του Πακιστάν", απευθύνοντας έκκληση για λήψη μέτρων που θα εμποδίσουν "να περιέλθουν πυρηνικά όπλα στα χέρια εξτρεμιστών στο έδαφος του Πακιστάν".

    Είδηση: 20630

    [05] Συνελήφθη στην Κένυα καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου

    Ειδήσεις

    Ένας ακόμη από τους πρωταγωνιστές του εμφύλιου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που ήταν καταζητούμενος από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, συνελήφθη στην πρώτεύουσα της Κένυα. Αν και η αστυνομικές Αρχές της Μομπάσα αρνήθηκαν να δώσουν το όνομα του υπόπτου στη δημοσιότητα, δήλωσαν πως πρόκειται για πρώην αξιωματούχο που "Καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία". "Καταζητείται εδώ και καιρό και η σύλληψη έγινε μετά από ενδελεχείς έρευνες από τους πράκτορες ασφαλείας", ανακοίνωσαν οι Αρχές αργά το βράδυ της Πέμπτης.

    Είδηση: 20628

    [06] Συνάντηση Σοσιαλιστών ηγετών στη Χιλή

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Μία τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος της Air France που θα πραγματοποιούσε την πτήση προς το Σαντιάγο της Χιλής ανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στην Αθήνα και να μην παραβρεθεί σήμερα στην έναρξη των εργασιών της συνόδου των σοσιαλιστών ηγετών με θέμα "Προοδευτική διακυβέρνηση: Η απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση". Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κυρίου Παπανδρέου, που βρίσκονται ήδη στη Χιλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα και η άφιξη του στη Χιλή αναμένεται να γίνει το Σάββατο.

    "Προοδευτική Διακυβέρνηση-Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση" Μεγάλη συνάντηση σοσιαλιστών ηγετών απ΄ όλο τον κόσμο αρχίζει σήμερα (Παρασκευή 27 Μαρτίου) στη Βίνια Ντελ Μαρ της Χιλής, με διοργανώτρια την κυβέρνηση της χώρας και την Πρόεδρο Μισέλ Μπασελέ, με τη συνεργασία του Βρετανικού think tank "Policy Network" και θέμα: "Προοδευτική Διακυβέρνηση-Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση: για ένα μέλλον σε προοδευτική κατεύθυνση"..

    Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, πέραν της κ. Μπασελέ, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ και πολλοί άλλοι.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να φθάσει στο Σαντιάγο το πρωί του Σαββάτου.

    Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα προλάβει να πάρει μέρος στο επίσημο δείπνο, στο οποίο ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, θα έχει την ευκαιρία να κάνει γνωστές τις απόψεις του, για το πολύ σημαντικό θέμα της αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης, στο πλαίσιο του επίσημου γεύματος που θα παραθέσει το Σάββατο το μεσημέρι, η Πρόεδρος Μπασελέ, αποκλειστικά για αρχηγούς χωρών και κυβερνήσεων, και στην οποία έχει προσκληθεί να πάρει μέρος από την κ. Μπασελέ.

    Στη συνέχεια, την Κυριακή 30 Απριλίου, ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα πάρει μέρος στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς, πριν αυτή δώσει τις προτάσεις της στη Σύνοδο Κορυφής των G-20.

    Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, η προώθηση μίας υπεύθυνης και βιώσιμης παγκοσμιοποίησης, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε μια εποχή παγκόσμιας ύφεσης, η κατάσταση της κοινωνικής προστασίας και της αγοράς εργασίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ο ρόλος του κράτους στην οικονομική ανάπτυξη, η συμβολή της επιστήμης και της καινοτομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Τόσο στη συνάντηση της Χιλής, όσο και στην Επιτροπή Στίγκλιτς, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του σε πέντε άξονες.

    Ο πρώτος άξονας θα αφορά στην άμεση ανάγκη μιας τόνωσης των οικονομιών και στην ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης του κράτους στην κοινωνία.

    Ο δεύτερος θα αφορά στη στήριξη των αδύναμων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Ο τρίτος θα αφορά στη δημιουργία ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και στην πράσινη ανάπτυξη.

    Είδηση: 20627

    [07] Επιχείρηση σκούπα στην Ομόνοια

    Αισθητή την παρουσία της στο κέντρο της Αθήνας, μετά από αρκετό καιρό, έκανε η αστυνομία που κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών πραγματοποίησε επιχείρηση ελέγχου νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και των ομάδων πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος (ΟΠΚΕ), που πραγματοποίησαν ελέγχους σε 120 άτομα, αρκετά οχήματα καθώς και καταστήματα, συνέλαβαν συνολικά 19 άτομα. Από αυτά τα 13 είναι αλλοδαποί και οι έξι Έλληνες.

    Όσον αφορά στα αδικήματα, 14 συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών, 4 για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και ένας για οπλοφορία, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, διάφορα ναρκωτικά χάπια, μία σιδερογροθιά και μία λόγχη.

    Είδηση: 20626

    [08] Πλημμύρες στην Ινδονησία

    Ειδήσεις

    Δραματικές στιγμές περνάει η Ινδονησία από τις πλημμύρες. Στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τζακάρντα εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν όταν έσπασε φράγμα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 52 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία οι έρευνες στην περιοχή που πλημμύρισε συνεχίζονται και υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

    "Η κατάρρευση του φράγματος Σίτου Γκιντούνγκ έχει στοιχίσει τη ζωή 32 ανθρώπων, καθώς παρασύρθηκαν (από τα νερά) τουλάχιστον επτά σπίτια", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Τζακάρτα. "Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί. Ήταν σαν ένα μικρό τσουνάμι", δήλωσε ο Ρουστάμ Πακάγια, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

    Είδηση: 20624

    [09] Έκρηξη σε ναυτιλιακή εταιρεία στα Καμίνια

    Κοινωνία

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 4.20 τα ξημερώματα σε ισόγειο πολυκατοικίας στη γωνία των οδών Υπαπαντής και Αγίου Όρους 106 στα Καμίνια του Πειραιά, όπου βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στις επισκευές πλοίων. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα και υλικές ζημιές στην πολυκατοικία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και πιθανολογείται πλέον να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

    Είδηση: 20623

    [10] ΗΠΑ: απολύσεις και περικοπές στα ΜΜΕ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Άσχημα νέα για τους εργαζόμενους στις εφημερίδες New York Times και Washington Post (δύο από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ), που αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και σε σχέδια εθελούσιας εξόδου λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων τους. Η Washington Post από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου, το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εργοδοτικής πλευράς, θα μειωθεί ο μισθός του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού κατά 5% και για εννέα μήνες (έναρξη τον Απρίλιο), με αντάλλαγμα 10 μέρες επιπλέον άδειας, ενώ θα απολυθούν 100 εργαζόμενοι, όχι δημοσιογράφοι, δηλαδή το 5% του δυναμικού της εφημερίδας.

    Αντίστοιχες μειώσεις μισθών θα ισχύσουν και για τους εργαζομένους στην Boston Globe ενώ θα χρειαστεί να περικοπεί ο μισθός κατά περίπου 2,5% όσων εργάζονται σε άλλες εφημερίδες ή ιντερνετικές ιστοσελίδες του ομίλου.

    Είδηση: 20621


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 March 2009 - 9:53:17 UTC