Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιξιάτικη κακοκαιρία ανά την Ελλάδα

    [01] Ανοιξιάτικη κακοκαιρία ανά την Ελλάδα

    Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Έντονες χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 έως και 9 μποφόρ στα πελάγη θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν αποκλείεται να ανασταλούν όλα τα δρομολόγια από τα λιμάνια της χώρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές ή τα ναυτικά πρακτορεία., εξ αιτίας θυελλωδών ανέμων. Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή.

    Κύμα κακοκαιρίας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και ανέμους, τις χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο.

    Λόγω του χιονιού, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλον τον νομό Φλωρίνης, στο επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και σε τμήματα των νομών Κοζάνης, Κιλκίς, Δράμας και Ιωαννίνων, στην παλιά εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης και στις επαρχιακές οδούς του νομού Σερρών, προς Άνω Βροντού και Λαϊλιά, καθώς και στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σέλι και Βασιλίτσα. Επίσης, απαγορευτικό απόπλου ισχύει για ανοιχτού τύπου σκάφη από την Κεραμωτή Θάσου για τον Πρίνο Καβάλας. Ύφεση των έντονων φαινόμενων πάντως, αναμένεται από αύριο και πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και έως αργά τη νύχτα αναμένεται να εξασθενήσουν.

    Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στη Βόρεια Ελλάδα Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Στην πόλη της Φλώρινας το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ στα λευκά ντύθηκε και η Καστοριά.

    Στις δύο πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα ή ζημιές από τη χιονόπτωση, ενώ η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Στα Γρεβενά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται κανονικά, ενώ στην Κοζάνη αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το οδικό δίκτυο της επαρχίας Εορδαίας και στο ορεινό δίκτυο της επαρχίας Βοϊου.

    Στη Θεσσαλονίκη βρέχει και η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το πορθμείο της Κεραμωτής και το λιμάνι της Καβάλας προς τη Θάσο, ενώ γενικό απαγορευτικό απόπλου ισχύει για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

    Δύο πτήσεις προσγειώθηκαν εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που πλήττουν τα Βαλκάνια ανάγκασαν πτήσεις προς Πρίστινα και Σκόπια να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Αερολιμενικό Έλεγχο του «Μακεδονία», πτήση της Βritish Airways από το Λονδίνο με προορισμό την Πρίστινα, αλλά και πτήση της Αustrian Airlines από τη Βιέννη προς τα Σκόπια, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα αεροδρόμια των προορισμών τους, εξ αιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Όλοι, σχεδόν, οι επιβάτες της πτήσης της Αustrian Airlines προωθήθηκαν οδικώς στον προορισμό τους, ενώ από την πτήση της Βritish Airways, αποβιβάστηκαν 11 επιβάτες που θέλησαν να ταξιδέψουν οδικώς για την Πρίστινα και οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο Λονδίνο.

    Είδηση: 20392


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 March 2009 - 9:55:57 UTC