Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Αγρίνιο ο Κ. Καραμανλής
  • [02] Όχι στην συνεργασία με το ΛΑΟΣ
  • [03] Νέο μήνυμα Μπιν Λάντεν
  • [04] Εγκαίνια στη μεγάλη επένδυση της γεώτρησης της ΚΑΒΑΛΑ OIL
  • [05] Επιστροφή στον 19ο αιώνα
  • [06] Νέα Πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο
  • [07] Κλείνουν ωςτον Ιούνιο και οι τελευταίες χωματερές στη Θεσσαλία
  • [08] Λήστευε την ίδια τράπεζα
  • [09] βάσεις σε Κούβα -Βενεζουέλα βλέπουν οι Ρώσοι
  • [10] Προς ένα νέο ευρωπαϊκό διατροφικό
  • [11] Στη MIG η επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής
  • [12] Διάρρηξη στο νοσοκομείο της Λάρισας
  • [13] Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας
  • [14] Ένοχος ο ταξιτζής -«δράκος» του Λονδίνου

    [01] Στο Αγρίνιο ο Κ. Καραμανλής

    Στο Αγρίνιο όπου επιθεώρησε την πορεία των οδικών έργων παράκαμψης στον ανισόπεδο κόμβο της Ριγάνης, που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού, βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής που πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή. Ακόμη θα επιθεωρήσει και το υπό κατασκευή νέο γενικό νοσοκομείο της περιοχής. Ο Πρωθυπουργός, αυτή την ώρα μιλά στο Επιμελητηριο Αιτωλοακαρνανίας,σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του Αγρινίου για την πορεία των θεμάτων της οικονομίας, των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης, των αγροτικών αποζημειώσεων, αλλά και τα θέματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Επίσης ο κ. Καραμανλής θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει την πρώτη περιφερειακή διάσκεψη της νεολαίας του κόμματος (ΟΝΝΕΔ) που αρχίζει σήμερα τις εργασίες της.

    Κατά την επίσκεψή του στο κόμβο της Ριγάνης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα το έργο της παράκαμψης του Αγρινίου. Ένα έργο με συνολικό μήκος 34 χλμ., που ξεκίνησε το 1997, αλλά είχε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Από το 2005 προχωράμε με ταχείς ρυθμούς την κατασκευή του συνολικού έργου, με προοπτική να παραδοθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται.

    Η παράκαμψη του Αγρινίου είναι τμήμα της Ιόνιας Οδού, ενός έργου μακράς πνοής, ενός μεγαλεπήβολου έργου, που ήταν όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Η Ιόνια Οδός θα είναι ένας νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που σίγουρα θα δώσει μια πολύ ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή».

    Στην ομιλία του στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενώπιον των παραγωγικών φορέων της περιοχής ο κ. Καραμανλής κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη απέναντι στους εργαζομένους, ενώ αναφερόμενος στην κρίση στην αγορά επεσήμανε πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα υποχρεούται να ενισχύσει την ρευστότητα.

    Πρέπει να είμαστε κοντά στους πολίτες όλοι με πράξεις ευθύνης. Δεν μπορεί σ΄αυτή την δύσκολη στιγμή κανείς να κάνει τον παρατηρητή ή να επιδεικνύει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Σταθερή η επίλογή μας θωράκισης της οικονομίας σε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Ακόμη, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και για την διατήρηση της ανάπτυξη -έστω- σε χαμηλούς ρυθμούς. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα είναι ευνοϊκότεροι οι όροι, όσον αφορά τις επιδοτήσεις και τα δάνεια σε πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους νομούς.

    Στο ειδικό χωροταξικό για την Νέα Ενεργειακή Πολιτική και την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του με την οποία χαιρέτησε την περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αγρίνιο. Ο στόχος είπε, είναι το 2020 η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές να καλύπτει το 20% της κατανάλωσης. Για την επέκταση του φυσικού αερίου είπε το 2010 θα καλύπτει 1.000.000 πολίτες. Για την οικονομική κρίση είπε ότι πέρασε τις πόρτες της χώρας μας , και ότι απαιτείται ρεαλισμός και υπευθυνότητα. Επανέλαβε ότι είναι εθνική υπόθεση η αντιμετώπιση της κρίσης και τόνισε ότι επιβάλλεται η ενίσχυση στους τομείς και τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο Αγρίνιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο του Αγρινίου θυμίζει στους Έλληνες πολίτες τη διάλυση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η επίσκεψή του σε εργοτάξιο θυμίζει τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων και την εγκατάλειψη της Περιφέρειας από την δική του διακυβέρνηση. Η ομιλία του σε παραγωγικούς φορείς αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να μην έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και βέβαια, η παρουσία του στην ΟΝΝΕΔ για πολλοστή φορά, - εξάλλου τον προσφωνούν ως ο πρώτος «ΟΝΝΕΔιτης πρωθυπουργός»- υπενθυμίζει σε όλους μας ότι προτιμά τα στενά κομματικά ακροατήρια, γιατί απλούστατα η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη.

    Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Στο που αποσκοπεί το σχέδιο της κυβέρνησης, της ΕΕ και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την κρίση, εκτός άλλων, το μαρτυρά η ένοχη σιωπή τους απέναντι στο γενικευμένο φαινόμενο των εκβιασμών και των απειλών που δέχονται οι εργαζόμενοι στους εργασιακούς χώρους από την καπιταλιστική εργοδοσία, ώστε να δεχτούν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστική και απλήρωτη εργασία.

    Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να τους απαντήσουν με την πάλη τους και με ισχυρό ΚΚΕ: Καμιά συναίνεση, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, η πλουτοκρατία».

    O Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο, δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός μίλησε σήμερα πολύ σωστά και δε διαφωνούμε με όσα είπε για την οικονομική κρίση. Μίλησε για αυτοπειθαρχία και υπευθυνότητα απευθυνόμενος στους Υπουργούς του, οι οποίοι φυσικά ούτε πειθαρχημένοι είναι, ούτε υπεύθυνοι».

    Για εμμονή στην νεοφιλελεύθερη πολιτική επικρίνει τον πρωθυπουργό ο Συνασπισμός με αφορμή την ομιλία του κ. Καραμανλή στο Αγρίνιο. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την κρίση «βλάπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων. Αυτό που χρειάζεται» προστίθεται στην ανακοίνωση «είναι μία ριζικά διαφορετική «αρχιτεκτονική» στο οικονομικό μοντέλο προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

    Είδηση: 20103

    [02] Όχι στην συνεργασία με το ΛΑΟΣ

    "Όχι" της κυβέρνησης στα σενάρια συνεργασίας με το ΛΑΟΣ. Τα άκρα είναι άκρα εμείς είμαστε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροδεξιάς κι έχουμε, προ πολλού, κάνει σε όλους τους Έλληνες γνωστό το μήνυμα μας, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχωρά με αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές.

    Η ανταπόκριση του κ. Καρατζαφέρη στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση «δεν έχει καμία σχέση ούτε με συνεργασίες, ούτε με εκλογικές συγκλίσεις», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας. «Όνειρα θερινής νυκτός», χαρακτήρισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης τα περί συνεργασίας της ΝΔ με το ΛΑΟΣ . Σε συνέντευξή του, εν τω μεταξύ, στον Κόσμο του Επενδυτή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι «δεν υπάρχει συναίνεση για τίποτα άλλο παρά μόνο για την κρίση» και χαρακτηρίζει καταστροφή για τη χώρα το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογικής συνεννόησης με τη ΝΔ, ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

    Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, για τις δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη στη χθεσινή εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

    «Η κ. Μπακογιάννη δείχνει ενοχλημένη που αποφασίσαμε στην Οικονομική κρίση, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού.

    Προφανώς η αναστολή των εκλογών της χαλάει τα σχέδια, όπως και η προηγούμενη πρότασή μας για Οικουμενική Κυβέρνηση, υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο. Δυστυχώς γι' αυτήν, φωτίσαμε τις μύχιες σκέψεις της.

    Μερικοί είναι ανεξίτηλα μπολιασμένοι με το πνεύμα του 1965».

    Είδηση: 20112

    [03] Νέο μήνυμα Μπιν Λάντεν

    Νέο απειλητικό μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, στο οποίο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στρέφεται και κατά μετριοπαθών αράβων ηγετών μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα. Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, στο μαγνητοφωνημένο ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, κατηγόρησε τους μετριοπαθείς άραβες ηγέτες ότι συνωμοτούν με τη Δύση κατά των μουσουλμάνων. "Είναι φανερό ότι ορισμένοι άραβες ηγέτες έχουν συνωμοτήσει με τον σιωνιστικό συνασπισμό των σταυροφόρων εναντίον του μουσουλμανικού λαού", είπε ο μπιν Λάντεν χωρίς να κατονομάσει κάποιον από τους ηγέτες. Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε αποσπάσματα του ηχογραφημένου μηνύματος, στο οποίο η φωνή του μπιν Λάντεν ακουγόταν όπως στα παλαιότερα μηνύματά του.

    Είδηση: 20110

    [04] Εγκαίνια στη μεγάλη επένδυση της γεώτρησης της ΚΑΒΑΛΑ OIL

    Ειδήσεις

    Ως «μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που υλοποιούνται, αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας, συνολικού ύψους 200 εκατ. δολαρίων», χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τη νέα γεώτρηση πετρελαίου, που υλοποιούν η ΚΑΒΑΛΑ OIL AE και η Ενεργειακή Αιγαίου ΑΕ στον κόλπο της Καβάλας και ειδικότερα, στα κοιτάσματα «Ε» και «Βόρειου Πρίνου».

    Το μεσημέρι, στην επίσημη παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου της Ενεργειακής Αιγαίου ΑΕ, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ, ο υπουργός τόνισε πως το κράτος στηρίζει τις υγιείς και μεγάλες επενδύσεις, γιατί «μόνο έτσι επιτυγχάνεται η ανάπτυξη».

    Υπογράμμισε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται εξολοκλήρου από ιδιωτικά κεφάλαια και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να δαπανήσει ούτε ευρώ. Αντίθετα -σημείωσε- η επένδυση θα συμβάλει στη συνολικότερη ανάπτυξη της χώρας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά της Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ θα εξασφαλίσει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, καθώς 40% των εσόδων της επένδυσης θα μπουν στα κρατικά ταμεία.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδάκης στη συνύπαρξη της ανάπτυξης με το περιβάλλον λέγοντας πως «η ΚΑΒΑΛΑ OIL αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, καθώς λειτουργεί τριάντα χρόνια στον κόλπο της Καβάλας, αναπτύσσεται συνεχώς με νέες γεωτρήσεις, ουδέποτε όμως δημιούργησε περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το νησί της Θάσου, που βρίσκεται απέναντι, δεν στερήθηκε της τουριστικής ανάπτυξης και προόδου».

    Παρουσιάζοντας το επενδυτικό σχέδιο της Ενεργειακής Αιγαίου ΑΕ ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, σημείωσε πως αυτό θα επικεντρωθεί σε δυο νέα κοιτάσματα του «Βόρειου Πρίνου» και του «Ε», όπου με τρεις συνολικά πλατφόρμες, που θα στηθούν, εκτιμάται ότι θα εξορύσσονται 13.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως.

    Οι δυο νέες γεωτρήσεις θα επιτευχθούν με το τελευταίας τεχνολογίας γεωτρύπανο Energy Exerter που θα εργάζεται κάτω απ' όλες τις καιρικές συνθήκες ακόμα και τις πιο αντίξοες και το οποίο ήρθε στον κόλπο της Καβάλας από το λιμάνι Kirkenes της Νορβηγίας, ύστερα από ταξίδι τριών μηνών. Η πρώτη γεώτρηση στο κοίτασμα του Βόρειου Πρίνου θα είναι συνολικού μήκους 3.200 μ. και θα ολοκληρωθεί σε εξήντα ημέρες. Αμέσως μετά, θ' ακολουθήσει η δεύτερη στο κοίτασμα «Ε».

    Το γεωτρύπανο Energy Exerter είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο γεωτρύπανο που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα από την δεκαετία του 80, όταν διενεργήθηκαν οι πρώτες γεωτρήσεις στον κόλπο της Καβάλας.

    Ο κ. Ρήγας σημείωσε ακόμη, ότι ως σήμερα τα υφιστάμενα κοιτάσματα του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας, από το 1980 έχουν δώσει περισσότερα 110 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν πολύ μικρότερες. Ωστόσο, η Ενεργειακή Αιγαίου με νέες συμπληρωματικές γεωτρήσεις θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η απόληψημότητα των κοιτασμάτων και η ποιότητα του πετρελαίου.

    Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ OIIL, Βαγγέλης Παπάς, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες της εταιρείας και στον αγώνα των εργαζομένων να διατηρήσουν μια υγιή και βιώσιμη επιχείρηση.

    Έκανε μια σύντομη αναδρομή σε όλους τους σταθμούς λειτουργίας της ΚΑΒΑΛΑ OIL, στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας και στη στήριξη, που είχαν από την τοπική κοινωνία.

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη χρονιά (2005), κατά την οποία οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να αναλάβουν την αυτοδιαχείριση της εταιρείας. «Τότε, με χρηστή διοίκηση και σύνεση, με την ανοχή των εργαζομένων, που είχαν να πληρωθούν πέντε μήνες, η εταιρεία κατάφερε να ξεπληρώσει χρέη 15 εκατομ. ευρώ και να ξεκινήσει την αναζήτηση νέων επενδυτικών κεφαλαίων καθιστώντας πλέον την ΚΑΒΑΛΑ OIL μια παραγωγική και κερδοφόρα μονάδα».

    Νωρίτερα, ο κ. Χατζηδάκης με πλοίο από τη Νέα Καρβάλη, όπου βρίσκονται οι χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας, επισκέφθηκε τις πλωτές εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL, ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας, είδε από κοντά το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο και πάτησε το κουμπί για να ξεκινήσει η νέα γεώτρηση.

    Είδηση: 20113

    [05] Επιστροφή στον 19ο αιώνα

    Ειδήσεις

    Επιστρέφουν στην παράδοση τα μπαλέτα Μπολσόι, μετά τη διαδρομή τους σε σύγχρονες χορογραφίες, με τούλια, αυθεντικές παρτιτούρες και μια χορογραφία του 19ου αιώνα, παρουσιάζοντας, με τον πιο αυθεντικό τρόπο, το μπαλέτο Κοπέλια. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Γιούρι Μπουρλάκα, τελειομανής και λάτρης των παλαιών χορογραφιών, αρχίζει την πορεία του με το έργο του Λεό Ντελίμπ, το οποίο όπως τονίζει "έχει εξαφανιστεί από το ρεπερτόριο των περισσότερων θεάτρων".

    Ο Μπουρλάκα έχει και "συνένοχο" στην προσπάθειά του αυτή, τον Σεργκέι Βικάρεφ πρώην χορευτή και χορογράφο του θεάτρου Μαρίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. "Το κλασικό μπαλέτο άλλαξε πολύ τον 20ο αιώνα. Οι μεταρρυθμιστές προσπάθησαν να το βελτιώσουν, αλλά απομακρύνθηκαν από την αρχική του μορφή", δήλωσε ο Βικάρεφ. Ο χορογράφος αναβίωσε την χορογραφία του γάλλου Μαριούς Πετιπά που παρουσιάστηκε το 1884, βασιζόμενος σε στοιχεία που βρήκε στα αρχεία του Χάρβαρντ και "καταγράφουν με λεπτομέρειες τις κινήσεις του σώματος και τη θέση των ποδιών".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 20098

    [06] Νέα Πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο

    Σε 18 μήνες θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών της νέας επιστημονικής ανακάλυψης του Women's Cancer Foundation και του Πανεπιστήμιου Monash της Μελβούρνης που ενδέχεται να οδηγήσει στη θεραπεία "σκληρών" καρκίνων που μέχρι τώρα ήταν δύσκολο να καταπολεμηθούν. Οι δοκιμές ξεκίνησαν σε 20 γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών, με τη λήψη ενός χαπιού χημειοθεραπείας επί τρεις μέρες, με το οποίο θα καταπολεμούνται τα κύτταρα τα οποία εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

    Μετά τον εντοπισμό των κυττάρων, που εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα στη λειτουργία του, οι επιστήμονες εξέτασαν το διάστημα ζωής αυτών των κυττάρων και βρήκαν ότι δημιουργούνται κάθε 10 με 14 μέρες. Αυτό μπορεί κάλλιστα, υποστηρίζουν, να οδηγήσει και στη θεραπεία άλλων καρκίνων.

    Είδηση: 20106

    [07] Κλείνουν ωςτον Ιούνιο και οι τελευταίες χωματερές στη Θεσσαλία

    Πολιτική

    Την διαβεβαίωση ότι ως το καλοκαίρι θα κλείσουν και οι τελευταίες παράνομες χωματερές σε όλη τη χώρα έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων Θανάσης Νάκος κατά την τελετή εγκαινίων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Όπως είπε ο κ. Νάκος, ο απολογισμός του έργου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το κλείσιμο παράνομων χωματερών ανά τη χώρα, είναι θετικός, αφού ο στόχος που είχε τεθεί υπερκαλύφθηκε.

    Ο κ. Νάκος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως, στο τέλος του 2008, από τις 3.035 παράνομες χωματερές, θα έμεναν αναγκαστικά σε λειτουργία οι 492, αλλά τελικά κατόρθωσε να συρρικνώσει τον αριθμό αυτό σε 400.

    «Άρα έχουμε υπερβεί κατά 25% και πλέον το ύψος του πήχη που είχαμε τοποθετήσει. Χάρη στον ΧΥΤΑ που εγκαινιάζεται σήμερα έκλεισαν 88 χωματερές. Και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία λειτουργούν μόνο τρεις χωματερές, οι οποίες θα κλείσουν μέχρι τον Ιούνιο», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

    Αναφερόμενος στο έργο του ΧΥΤΑ, σημείωσε: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτούς τους δύο νομούς έδειξε το καλό της πρόσωπο. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές, όπου δεν το έδειξε και όπου ακόμα ομφαλοσκοπεί σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων».

    Ακόμη για τη νέα Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνυπέγραψε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Νίκο Λέγκα, επεσήμανε ότι αυτή είναι φέτος αυξημένη κατά 61%. «Η ΣΑΤΑ είναι 920 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και σε αυτά τα χρήματα προστίθενται άλλα 307 εκατ. ευρώ. Άρα έχουμε αυξημένη ΣΑΤΑ κατά 61%».

    Είδηση: 20111

    [08] Λήστευε την ίδια τράπεζα

    Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή ο 32χρονος αλλοδαπός κακοποιός που χθες επιχείρησε να ληστέψει το υποκατάστημα της τράπεζας Μιλένιουμ στο κέντρο του Πειραιά και συνελήφθη αργά το απόγευμα στις αποθήκες του ΙΚΑ στην περιοχή του Ρέντη όπου είχε καταφύγει, από άνδρες της ΕΚΑΜ. Όπως έγινε γνωστό, από το την αστυνομία ο νεαρός δράστης, κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2007 και τον Μάρτιο του 2008 είχε ληστέψει και πάλι το ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα. Μάλιστα ο 32χρονος είχε νοικιάσει και δούλευε περίπτερο απέναντι από την τράπεζα και όταν έβλεπε ότι οι συνθήκες τον ευνοούν, άφηνε την σύζυγό του στο περίπτερο και διέπραττε τις ληστείες με την απειλή όπλου.

    Είδηση: 20109

    [09] βάσεις σε Κούβα -Βενεζουέλα βλέπουν οι Ρώσοι

    Ως επίδειξη ισχύος μπορούν να ερμηνευτούν οι δηλώσεις του διοικητή των Ρωσικών στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων Ανατόλι Ζικάροφ ο οποίος διεμήνυσε πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί βάσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα για τις αποστολές των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών της. "Το θέμα εξετάζεται με την Κούβα", δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός υπογραμμίζοντας ότι "αν υπάρχει βούληση από πλευράς των ηγετών των δύο χωρών, μια πολιτική βούληση, εμείς είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε".

    Ο Στρατηγός που δεν διευκρίνισε αν τα ρωσικά αεροσκάφη θα σταθμεύουν μόνιμα στις βάσεις αυτές ή αν θα τις χρησιμοποιούν ως βάσεις για επισκευές και ανεφοδιασμό, είπε πως στην Κούβα "υπάρχουν τέσσερα ή πέντε αεροδρόμια με διαδρόμους μήκους 4.000 μέτρων που μας ταιριάζουν πολύ καλά".

    Όσον αφορά στη Βενεζουέλα, ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες πρότεινε στη Μόσχα να δεχτεί ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη στο έδαφος της χώρας του, τονίζοντας: "Ναι, υπάρχει μια τέτοια πρόταση από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Αν ληφθούν κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις, είναι πιθανό ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη να κάνουν χρήση της αεροπορικής βάσης", όμως όπως πρόσθεσε «Το τοπικό αεροδρόμιο θα πρέπει να ανακαινιστεί πριν δεχτεί τα ρωσικά αεροσκάφη».

    Είδηση: 20108

    [10] Προς ένα νέο ευρωπαϊκό διατροφικό

    Η εξασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και η ασφάλεια των τροφίμων ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη διάσκεψης των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Μαρτίου στην Πράγα. "Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν νέο ευρωπαϊκό διατροφικό πολιτισμό με βάση την ποιότητα των τροφίμων" τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, ενώ η αρμόδια κοινοτική επίτροπος επισήμανε ότι το κλειδί είναι η επικοινωνία με τους καταναλωτές, να συνειδητοποιήσουν τι εξαιρετικής ποιότητας είναι τα ευρωπαϊκά προϊόντα και να μην στρέφονται σε προϊόντα χαμηλού κόστους από τρίτες χώρες.

    Όπως αποφασίστηκε οι Υπουργοί Γεωργίας της Ευρώπης προσανατολίζονται στη χάραξη κοινών δράσεων για την προώθηση των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων και στο κομμάτι της επικοινωνίας με τον καταναλωτή αλλά και στη σύνδεση της ποιότητας με την ανταγωνιστικότητα.

    Στην παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά η ποιότητα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για την Ε.Ε και η σωστή επικοινωνία με τους καταναλωτές είναι το ζητούμενο είπε η

    Μάριαν Φίσερ Μπόελ κοινοτική επίτροπος Γεωργίας που σημείωσε: "Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους καταναλωτές. Αν αυτοί δεν γνωρίζουν ποια είναι τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που διαθέτουμε και εμείς δεν τους το δείξουμε τότε χάσαμε το παιχνίδι.

    Από την πλευρά του ο Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε: " Συζητήσαμε για την πράσινη ανάπτυξη και την ποιότητα των τροφίμων προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν νέο ευρωπαϊκό διατροφικό πολιτισμό με βάση την ποιότητα των τροφίμων.

    Στις πρωτες προτεραιότητες της Ελληνικής κυβέρνησης, είναι το θέμα της ποιότητας της γεωργικής παράγωγης Στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης προβλέπεται σειρά μέτρων και πόρων για την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αλλά και για επενδύσεις σε ποιοτικά προϊόντα.

    Όμως και το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων απασχόλησε τους υπουργούς γεωργίας που ζητούσαν να μάθουν περισσότερα από τον κ. Χατζηγάκη για τους χειρισμούς του στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων μια που άρχισαν να επεκτείνονται και σε άλλες χώρες. Την πρώτη μέρα της διάσκεψης μάλιστα χιλιάδες κτηνοτρόφοι από την Τσεχία και γειτονικές χώρες έδωσαν το παρόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πράγα ζητώντας ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος τους.

    Είδηση: 20107

    [11] Στη MIG η επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής

    Ειδήσεις

    Και την επίγεια εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής αναλαμβάνει ο Όμιλος της MIG, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του ομίλου με τη Swissport που δεν κατέληξαν σε συμφωνία εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας που έληξε χθες το βράδυ. Αναφερόμενος στο θέμα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε: ότι «η εμπορική συμφωνία Swissport και MIG δεν κατέστη δυνατή εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας, η οποία έληξε σήμερα. Ως εκ τούτου, προχωρούν άμεσα οι συνεννοήσεις μεταξύ των συμβούλων του Δημοσίου και της MIG για την οριστικοποίηση της συμφωνίας πώλησης και των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου επίγειας εξυπηρέτησης στη MIG».

    Να σημειωθεί ότι η MIG, στην περίπτωση που δεν θα υπήρχε συμφωνία με τη Swissport, είχε δεσμευθεί να αναλάβει και την επίγεια εξυπηρέτηση, έναντι συνολικού τιμήματος που ανέρχεται στα 44,8 εκατ. ευρώ.

    Από την ανάληψη της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, η MIG θα αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του εμπορευματικού σταθμού της ΟΑ και τα δικαιώματα για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης προς τρίτους στους περισσότερους αερολιμένες της χώρας, μεταξύ αυτών και αυτών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκη, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας και της Ρόδου.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

    Είδηση: 20104

    [12] Διάρρηξη στο νοσοκομείο της Λάρισας

    Κοινωνία

    Στόχος αγνώστων διαρρηκτών που έδρασαν ανενόχλητοι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο οι κακοποιοί αφαίρεσαν το αυτόματο ταμειακό μηχάνημα που βρισκόταν εγκατεστημένο εντός του κτιρίου. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου διαπίστωσαν σήμερα το πρωί ότι το ΑΤΜ της τράπεζας Μιλένιουμ που υπήρχε μέσα στο Νοσοσκομείο και περιείχε περισσότερα από 114 χιλιάδες ευρώ, είχε κάνει... «φτερά». Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες το αφαίρεσαν χρησιμοποιώντας γερανό με τον οποίο το έβγαλαν εκτός κτιρίου και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε άλλο όχημα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Το έργο της προανάκρισης και των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η Υποδιευθυνση Ασφάλειας Λάρισας .

    Είδηση: 20102

    [13] Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

    Ευρώπη

    Σημαντικό πλήγμα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου κατάφεραν μετά από συστηματικές έρευνες οι Διωκτικές Αρχές της Αυστρίας που ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν ένα ευρύτατο δίκτυο στο οποίο φέρονται ως εμπλεκόμενα περίπου χίλια άτομα.

    Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των 189 ατόμων στην Αυστρία, μεταξύ των οποίων δάσκαλοι, γιατροί αλλά και δικηγόροι, η αστυνομία της Βιέννης κατάφερε να αποδείξει την εμπλοκή τους με ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Η έρευνα συνεχίζεται για άλλους 97 ύποπτους που ζουν στη χώρα, ενώ η επεξεργασία Κροατικού site οδήγησε στον εντοπισμό άλλων 936 ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι συμμετοχής στο δίκτυο αυτό.

    Ύστερα από έρευνες στις κατοικίες των υπόπτων, η αστυνομία κατάσχεσε, εκτός από το πορνογραφικό υλικό, ναρκωτικά και όπλα. Όσον αφορά στα θύματα οι αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν 16 από τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Παραγουάη που εμφανίζονταν στις φωτογραφίες και τις ταινίες.

    Είδηση: 20101

    [14] Ένοχος ο ταξιτζής -«δράκος» του Λονδίνου

    Ευρώπη

    Ένοχος για την σεξουαλική κακοποίηση δώδεκα γυναικών, τις οποίες είχε πάρει ως πελάτισσες, κρίθηκε ένας πενηντάχρονος οδηγός ταξί που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Τζον Γουόρμποις, τα θύματα του οποίου εκτιμάται ότι ίσως και να είναι περισσότερα από εκατό, δρούσε ανενόχλητος για έξι ολόκληρα χρόνια, αν και υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες από θύματά του. Μάλιστα το 2007 είχε συλληφθεί αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων είχε αφεθεί ελεύθερος.

    Όπως ανακοινώθηκε ο Τζον Γουόρμποις, αφού καλούσε τα θύματά του να γιορτάσουν μαζί του, δήθεν ότι είχε κερδίσει στο λότο, στη συνέχεια τα νάρκωνε προσφέροντας τους σαμπάνια με ηρεμιστικό. Πολλές από τις γυναίκες είχαν φύγει από το ταξί χωρίς να μπορούν να θυμηθούν τίποτα.

    Ο Τζον Γουόρμποις, ο οποίος ήταν πρώην στρίπερ και πρωταγωνιστής σε πορνό ταινίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ παραδέχθηκε ότι προσέφερε σαμπάνια στις γυναίκες επειδή «ήθελε να τραβάει την γυναικεία προσοχή».

    Είδηση: 20100


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 March 2009 - 17:55:45 UTC