Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πακιστάν: Βίντεο με την εκτέλεση του Πολωνού κυκλοφόρησαν οι Ταλιμπάν
  • [02] Οι Sisters Of Mercy τον Απρίλιο στην Ελλάδα
  • [03] Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα

    [01] Πακιστάν: Βίντεο με την εκτέλεση του Πολωνού κυκλοφόρησαν οι Ταλιμπάν

    Ειδήσεις

    Βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Πολωνού Πιότρ Στάντσακ από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν κυκλοφόρησαν σήμερα Δευτέρα οι μαχητές. Η διάδοση των σκληρών εικόνων έγινε λίγο μετά από την ανακοίνωση των μαχητών ότι εκτέλεσαν τον Πολωνό μηχανικό επειδή οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν να απελευθερώσουν φυλακισμένους Ταλιμπάν. Στο βίντεο φαίνεται ο Πιότρ Στάντσακ ντυμένος με παραδοσιακά πακιστανικά ρούχα, να κάθεται σταυροπόδι σε ένα χαλί.

    Ο όμηρος απαντάει σε ερωτήσεις των Ταλιμπάν στα αγγλικά, σύμφωνα με τις οποίες η Βαρσοβία πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες που έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν. Μετά από λίγο ο Πολωνός όμηρος παρουσιάζεται με τα μάτια του δεμένα. Ένας μαχητής με μαχαίρι τον πλησιάζει, ενώ δύο ακόμη άνδρες με AK-47 τον σημαδεύουν.

    Είδηση: 18687

    [02] Οι Sisters Of Mercy τον Απρίλιο στην Ελλάδα

    Ειδήσεις

    Ένα από τα πιο σημαντικά βρετανικά συγκροτήματα της goth rock σκηνής πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα για δύο εμφανίσεις, στις 11 και 12 Απριλίου. Ο λόγος για τους σκοτεινούς και άκρως ανατρεπτικούς Sisters Of Mercy με την ατμοσφαιρική σκηνική παρουσία. Η πρώτη τους στάση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνικού Κόσμου, Κτήριο 56, και η δεύτερη στην Αποθήκη του Μύλου στην Θεσσαλονίκη.

    H επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος αναφέρει στην κεντρική σελίδα της:"Είμαστε ένα rock'n'roll γκρουπ. Και ένα pop γκρουπ. Και μια μηχανή παραγωγής ρυθμού. Και πνευματικοί θεοί του έρωτα στον ελεύθερο μας χρόνο. Παράγουμε άλμπουμ, μερικές φορές. Παίζουμε συναυλίες, καμιά φορά".

    Η αλήθεια είναι ότι η εκρηκτική "μηχανή" των Sisters of Mercy που έρχεται από τη βόρεια Αγγλία, αιωρείται σαν ξωτικό στον ανοίκειο χώρο του ονείρου και της επιθυμίας και ακούγεται σαν υπερφορτισμένη βιομηχανική ψυχεδέλεια.

    Με επιρροές από Leonard Cohen, Gary Glitter, The Velvet Underground, The Stooges, MotΓ¶rhead, Suicide και The Birthday Party, οι Sisters of Mercy έχουν καταφέρει να βρίσκονται ανάμεσα στα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού και οι ίδιοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Μάλιστα, σε δηλώσεις τους είπαν πως ανυπομονούν να βρεθούν στην Ελλάδα γιατί οι συναυλίες που έχουν δώσει στη χώρα μας είναι από τις καλύτερες της καριέρας τους. Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πόσο τους ενθουσιάζει η ζωντάνια του ελληνικού κοινού αλλά και πόσο ανυπομονούν να απολαύσουν μερικά καραφάκια από το αγαπημένο τους ούζο!

    Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

    Τιμή εισιτηρίου: 40e Σημεία Προπώλησης: Ticket House Online sales: www.tickethouse.gr

    Είδηση: 18688

    [03] Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα

    Ειδήσεις

    Αεροπορική επίθεση πραγματοποίησε το Ισραήλ τη νύχτα της Κυριακής εναντίον νότιων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας και αυτόπτων μαρτύρων. Ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον αστυνομικού τμήματος κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς, προκαλώντας ζημιές αλλά χωρίς να αναφερθούν θύματα. Την αεροπορική επίθεση επιβεβαίωσε ακόμη στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Τελ Αβίβ, αναφέροντας ότι η αεροπορία έχει παρέμβει στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Την Κυριακή το πρωί, εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

    Εξάλλου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα Δευτέρα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Ο Χάλεντ αλ Καφάρνεχ έχασε τη ζωή του όταν οβίδα έπεσε στο σπίτι του στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή μέχρι τώρα. Η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε τη νύχτα της Κυριακής δύο επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μετά τις επιθέσεις με πυραύλους στο νότιο Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

    Είδηση: 18686


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 February 2009 - 9:58:31 UTC