Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλες για τις αποζημιώσεις
  • [02] Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα
  • [03] Όχι σε εμπορικό πόλεμο λέει ο Ομπάμα
  • [04] Δεκάδες άμαχοι νεκροί στη Σρι Λάνκα
  • [05] Θερίζει η χολέρα στη Ζιμπάμπουε
  • [06] Ν.Ζηλανδία: Φρικτή κακοποίηση 3χρονης
  • [07] Στο Συμβούλιο Εφετών ο φάκελος για τα δομημένα ομόλογα
  • [08] Στη ΓΣΕΕ για την Παιδεία

    [01] Στις Βρυξέλες για τις αποζημιώσεις

    Κοινωνία

    Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται σήμερα Τετάρτη το βάρος των αγροτικών διεκδικήσεων. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντάται με την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο, προκειμένου να την ενημερώσει για το πακέτο των 500 εκατομμύριων ευρώ. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης χτες Τρίτη, έκανε λόγο για έναν αγώνα που δίνει η χώρα μας, προασπίζοντας όλα τα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, που προέκυψαν από τις ζημιές του 2008. Διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθούν και οι αγρότες της Κρήτης και επανέλαβε τη δέσμευσή του για συνέχιση του διαλόγου μαζί τους. Επέστρεψαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο από τον Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης μετά τις κινητοποιήσεις τους. Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Ηρακλείου συνάδελφοί τους αγρότες αλλά και φορείς του νομού τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες. Μετά την αποβίβασή τους από τα πλοία μετέβησαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη ενώ συνάδελφοί τους από τα Χανιά αποφάσισαν την κατάληψη των κτιρίων της εφορίας και Τράπεζας της Ελλάδος.Οι αγρότες επίσης πέταξαν συμβολικά μικρή ποσότητα κηπευτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Οξεία αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ωστόσο μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών, χτες στον Πειραιά, λίγο πριν από την άφιξη του Γιώργου Παπανδρέου στο χώρο της συγκέντρωσης.

    Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι έγινε χρήση δακρυγόνων την ώρα που συνομιλούσε ο κ. Παπανδρέου με τους αγρότες και ζητάει την παραίτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο Ευάγγελος Αντώναρος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για εσκεμμένη προσπάθεια πόλωσης και τεχνητής όξυνσης.

    Στο πλευρό των αγροτών της Κρήτης βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Σπύρο Χαλβατζη και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι καταδίκασαν τη δράση των δυνάμεων καταστολής.

    "Η Κυβέρνηση διακατέχεται από αυτοκτονικό ιδεασμό", σχολίασε ο ΛΑΟΣ. Σήμερα θα αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησής τους και οι αγρότες των Σερρών, στο μπλόκο του Προμαχώνα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 18509

    [02] Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα

    Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής εξετάζονται η χειροβομβίδα και δεκάδες κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών, που περισυλλέγησαν, μετά την επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης, εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώνεται στα ίχνη που βρέθηκαν πάνω στη χειροβομβίδα, τα οποία συγκρίνονται με "ορφανά" ίχνη από ευρήματα άλλων επιθέσεων. Επίσης, η αστυνομία εξετάζει τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα λίγο μετά την επίθεση, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει ο "Επαναστατικός Αγώνας". Την ίδια ώρα, για αυξημένη απειλή "τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων", κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ενημερωτική του ιστοσελίδα, όπου περιλαμβάνονται πληροφορίες και για την Ελλάδα. Υποστηρίζει μάλιστα ότι "τα ανοιχτά σύνορα της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους γείτονές της επιτρέπουν την ενδεχόμενη είσοδο και έξοδο τρομοκρατών''.

    Ελέγχεται το τηλεφώνημα

    Η επίθεση έχει οσμή τρομοκρατίας, όμως οι αρχές ασφαλείας προβληματίζονται από το γεγονός τα όπλα με τα οποία έγινε η επίθεση, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα ανάλογα χτυπήματα.

    Οι ένοπλοι γάζωσαν το φυλάκιο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο αστυφύλακας-σκοπός που πρόλαβε να πέσει στο έδαφος και έτσι γλίτωσε. Στάθηκε διπλά τυχερός, γιατί η χειροβομβίδα που έριξαν εναντίον του οι δράστες, δεν εξερράγη.

    Άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Τα Νέα", ισχυριζόμενος ότι είναι ενέργεια του "Επαναστατικού Αγώνα", όμως και αυτό το στοιχείο ελέγχεται από την Αντιτρομοκρατική, καθώς η οργάνωση δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει τηλεφωνικά την ευθύνη για τις επιθέσεις της.

    Εκτός από την χειροβομβίδα, στην πρώτη αυτοψία που έγινε βρέθηκαν 19 κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρημάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά δύο όπλα: ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών, και όχι το ΜP5, και ένα όπλο διαμετρήματος 32 χιλιοστών, πιθανότατα "Scorpion".

    Δύο είναι οι εκδοχές που εξετάζει η αστυνομία:

    να πρόκειται για μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" που χρησιμοποίησαν άλλα όπλα,

    να πρόκειται για νεαρούς που δεν υπακούουν στους καθοδηγητές τους και ενεργούν μόνοι τους.

    Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, η ανάληψη ευθύνης με τηλεφώνημα δεν ταιριάζει στον τρόπο που μέχρι τώρα ενεργεί η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο ο χρόνος που έγινε το τηλεφώνημα, 45 λεπτά δηλαδή μετά το χτύπημα, δεν επιτρέπει στην ηγεσία της Αστυνομίας να απορρίψει το σενάριο. Η επίθεση συνέπεσε με το αίτημα αναίρεσης 8 οκτώ καταδικασθέντων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν κατά της απόφασης του Εφετείου.

    Καταδικάζουν την επίθεση

    Για δολοφονική ενέργεια έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος των ειδικών φρουρών, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι από το 2004 και μετά έχει επιδεινωθεί η ασφάλεια στη χώρα μας, επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ

    Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι "δείχνει να έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα, αλλά είναι παρήγορο ότι δεν υπήρξαν θύματα. Οι πολίτες, όμως, είπε, αναρωτιούνται τί ακριβώς έχει συμβεί στη χώρα μετά το 2003 και έχουμε την επανεμφάνιση τέτοιων φαινομένων. Η απάντηση, πρόσθεσε, ζητείται από την κυβέρνηση, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα την δώσει, γιατί όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής της.

    Την κατηγορηματική καταδίκη για την επίθεση εξέφρασε ο Συνασπισμός: "Τέτοιες ενέργειες βρίσκονται στον αντίποδα των αξιών και των ιδεών της αριστεράς και συστηματικά στρέφονται εναντίον των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την αύξηση της καταστολής και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών".

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: "Ο Πρόεδρος μας για μια ακόμη φορά προειδοποίησε ότι κάποιοι (δυστυχώς και μέλη του πολιτικού μας συστήματος) με τις δηλώσεις τους δίνουν άλλοθι σε στοχοποιήσεις των αστυνομικών. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις είχαμε δυστυχώς το χτύπημα στο τμήμα του Κορυδαλλού. Κάποιοι θέλουν αίμα. Αίμα εργαζόμενου αστυνομικού των 800 ευρώ".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Επίθεση κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού

    Είδηση: 18508

    [03] Όχι σε εμπορικό πόλεμο λέει ο Ομπάμα

    Προς την κατάργηση των διατάξεων του πακέτου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στους εμπορικούς εταίρους της χώρας του προσανατολίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρώπη ο όρος "Buy American" ("Αγοράζετε Αμερικάνικα"), που αναφέρεται στο πακέτο Ομπάμα. Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να ζητήσει να επιβληθούν όρια στις αμοιβές των ανωτάτων στελεχών των επιχειρήσεων που επιδοτούνται με χρήματα των φορολογουμένων και των διευθυντών κρατικών επιχειρήσεων. Στο μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε το λάθος του στην επιλογή του πρώην γερουσιαστή Τομ Ντάσλι για υπουργό Υγείας, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας από τον ίδιο τον Ντάσλι, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε πληρώσει φόρους περίπου 140.000 δολαρίων. "Οφείλω να αναγνωρίζω τα λάθη μου, που σημαίνει ότι είναι σημαντικό γι' αυτή την κυβέρνηση να στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν 'δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή, ένα για τους διακεκριμένους πολίτες και ένα για τους απλούς πολίτες, καθώς όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους" δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

    Διαμαρτυρίες για πολιτική "προστατευτισμού"

    "Νομίζω ότι χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι όποιες πρόνοιες υπάρχουν δεν θα προκαλέσουν εμπορικό πόλεμο" είπε ο Ομπάμα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αναφερόμενος στην προώθηση των αμερικανικών προϊόντων, μέτρο που συμπυκνώνεται στην φράση "Buy American" ("Αγοράστε Αμερικανικά"), η οποία προκαλεί διαμαρτυρίες περί πολιτικής "προστατευτισμού" από μέρους της ΕΕ και χωρών της Ασίας.

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Ομπάμα υποστήριξε ότι είναι "κρίσιμο" να "αποψυχθούν" οι πιστώσεις και να δοθούν δάνεια, προκειμένου η οικονομία των ΗΠΑ να ξεπεράσει την ύφεση.

    Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει σήμερα ότι όσες επιχειρήσεις λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από τον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, και ειδικά οι τράπεζες, θα πρέπει να συμφωνήσουν στον όρο ότι οι αμοιβές των διευθύνοντων συμβούλων τους και των ανωτάτων στελεχών τους δεν θα ξεπερνούν τα 500.000 δολάρια κατ' έτος.

    Οι αμοιβές των στελεχών που θα υπερβαίνουν το όριο αυτό θα μπορούν να γίνονται μόνο σε μετοχές που θα υπόκεινται σε περιορισμούς, ενώ θα μπορούν να εισπράττονται αφού επιστραφούν τα χρήματα των φορολογουμένων.

    Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει κεφάλαια από το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυστηρότερη κρατική επιτήρηση. Πιο συγκεκριμένα, οι αμερικανικές τράπεζες θα αντιμετωπίζουν στο εξής περιορισμούς και ελέγχους όσον αφορά τον τρόπο χρήσης των κεφαλαίων που τους διατίθενται από το κράτος.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και σωφροσύνη στη χρήση των χρημάτων αυτών, ειδικά όσον αφορά π.χ. την αγορά αεροσκαφών για τις μετακινήσεις στελεχών τους.

    Οι προτάσεις του προέδρου Ομπάμα εντάσσονται σε μια "μακρόπνοη" προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα διέπει τις αμοιβές των ανωτάτων στελεχών των επιχειρήσεων στη χώρα.

    Ο Ομπάμα θα καλέσει ακόμη όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις αμοιβές των ανωτάτων στελεχών τους μεσομακροπρόθεσμα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Πυρά κατά του νέου "προστατευτισμού" των ΗΠΑ

    BBC: Obama wants to avoid 'trade war'

    CNN: Obama: 'I screwed up' on Daschle appointment

    Είδηση: 18512

    [04] Δεκάδες άμαχοι νεκροί στη Σρι Λάνκα

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 52 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη στο βόρειο τμήμα της Σρι Λάνκα στις μάχες που εξακολουθούν να μαίνονται ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες Ταμίλ, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοναδικό νοσοκομείο που βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη εκκενώθηκε σήμερα Τετάρτη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα προέβλεψε την "ολοκληρωτική ήττα" της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ "σε λίγες ημέρες", καθώς εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις προς τις αντιμαχόμενες πλευρές να κηρύξουν εκεχειρία, προκειμένου οι περίπου 200.000 άμαχοι να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τα πεδία των τελευταίων μαχών. Η μαζική επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις το 2008 είχε στόχο την διάλυση του άτυπου μίνι-κράτους των Τίγρεων. Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν αποσπάσει το 98% του εδάφους που έλεγχαν οι αντάρτες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 250.000 άμαχοι έχουν παγιδευτεί στην περιοχή που διεξάγονται οι σφοδρές συγκρούσεις.

    Διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση του πυρός

    Στο μεταξύ, την Κυριακή, εννέα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 15 τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο στα ΒΑ της χώρας βομβαρδίστηκε.

    Στην τηλεοπτική ομιλία του επ' ευκαιρία της εθνικής επετείου της Σρι Λάνκα ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάκσε δήλωσε ότι οι "σκιές της τρομοκρατίας έχουν σχεδόν εξολοθρευτεί", και υποστήριξε ότι οι τελευταίοι εναπομείναντες μαχητές της οργάνωσης "Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ Ιλάμ" (LTTE) έχουν παγιδευτεί σε ένα κομμάτι ζούγκλας στο ΒΑ τμήμα της χώρας. "Είμαι πεπεισμένος", συνέχισε, "ότι οι Τίγρεις θα ηττηθούν ολοκληρωτικά μέσα στις επόμενες ημέρες".

    Ενώ η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους εορτασμούς της εθνικής επετείου για να διατρανώσει τη διαφαινόμενη στρατιωτική της νίκη, ξένες κυβερνήσεις πίεζαν να τερματιστεί ο πόλεμος.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο Βρετανός ομόλογός της Ντέηβιντ Μίλιμπαντ κάλεσαν να υπάρξει μια "προσωρινή κατάπαυση του πυρός" ώστε να επιτραπεί η εκκένωση των τραυματιών και των αμάχων και να εισέλθουν στην περιοχή οργανώσεις αρωγής.

    Η κοινή αμερικανοβρετανική δήλωση από την Ουάσινγκτον σημειώθηκε μετά την έκκληση των διεθνών υποστηρικτών της Σρι Λάνκα -ΗΠΑ, ΕΕ, Ιαπωνία και Νορβηγία- προς τους αντάρτες να διαπραγματευθούν τους όρους της συνθηκολόγησής τους ή της παράδοσής τους, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω "άσκοπη αιματοχυσία".

    "Απομένει πιθανότατα μια βραχεία χρονική περίοδος έως ότου οι LTTE χάσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στο βορρά", ανέφεραν.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18518

    [05] Θερίζει η χολέρα στη Ζιμπάμπουε

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τους 3.295 έφθασε ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν πλέον τα 65.000, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χθες Τρίτη. Τη Δευτέρα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε πως ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε συμφώνησε στην αποστολή μιας αντιπροσωπείας κορυφαίων αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της επιδημίας καθώς και του λιμού που έχει ενσκήψει στην άλλοτε ευημερούσα χώρα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18516

    [06] Ν.Ζηλανδία: Φρικτή κακοποίηση 3χρονης

    Ειδήσεις

    Δύο αδέλφια στο Ουέλινγκτον καταδικάστηκαν για τη δολοφονία μιας τρίχρονης, την οποία ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μετά από μήνες κακοποίησης. Ανάμεσα στα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν ο 19χρονος Γουαϊρόμου Κέρτις και ο 22χρονος Μάικλ Κέρτις την τρίχρονη είναι να την κρεμάνε από μια περιστροφική μηχανή για ρούχα και να την αφήνουν να περιστρέφεται με ταχύτητα, ενώ άλλες φορές την έβαζαν στο στεγνωτήριο. Και οι δύο καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινή φυλάκισης 17, 5 ετών, αναφέρουν δημοσιεύματα. Οι νεαροί κρίθηκαν ένοχοι για το φόνο της Νίκα Γκλάσι, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2007, από εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη, 12 ημέρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Η μητέρα της μικρής, η 35χρονη Λίζα Κούκα, η οποία διατηρούσε δεσμό με τον Γουαϊρόμου Κέρτις, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία, για αδυναμία να παράσχει τα απαραίτητα για τη ζωή του παιδιού και για αδυναμία να προστατεύσει το παιδί από τη βία.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι η Κούκα είχε επιλέξει να αγνοήσει τον κίνδυνο στον οποίο ήταν εκτεθειμένη η κόρη της αφήνοντάς την στην προστασία των αδελφών.

    Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι βρισκόταν σε κώμα επί 36 ώρες έχοντας δεχτεί επανειλημμένως κλωτσιές στο κεφάλι την ώρα που η μητέρα της και άλλα μέλη της οικογένειας της γιόρταζαν τα 21α γενέθλια του Μάικλ Κέρτις.

    Η σύντροφος του Μάικλ, η 18χρονη Ορίουα Κεμπ, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης τριών ετών και τεσσάρων μηνών και ο ξάδελφος της Νία, ο 20χρονος Μάικλ, σε τρία χρόνια για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος ανηλίκου.

    Είδηση: 18515

    [07] Στο Συμβούλιο Εφετών ο φάκελος για τα δομημένα ομόλογα

    Στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διαβιβάζεται ο φάκελος για την υπόθεση αγοράς ομολόγων από το Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων που αποτελεί μέρος της μεγάλης έρευνας που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής Γιάννης Λέκκας. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Σε απολογία αναμένεται να κληθούν και τέσσερις εκπρόσωποι χρηματιστηριακών εταιρειών στο πλαίσιο της ανάκρισης για την αγορά δομημένων ομολόγων από έξι ασφαλιστικά ταμεία. Στο μεταξύ, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στους υπευθύνους τριών ακόμη Ταμείων για τις αγορές δομημένων ομολόγων από τράπεζες.

    Είδηση: 18510

    [08] Στη ΓΣΕΕ για την Παιδεία

    Πολιτική

    Τα γραφεία της ΓΣΕΕ θα επισκεφτεί στη 1.30 μμ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως για το μείζον ζήτημα της Παιδείας χρειάζεται συναίνεση και σύνθεση απόψεων, ενώ υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση προσέρχεται στο διάλογο, χωρίς καμιά δέσμευση ή δογματισμό. Τη βούληση του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στο διάλογο εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωσταντίνου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η απάντηση Σπηλιωτόπουλου στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ικανοποιητική. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στο διάλογο, ωστόσο η παραμονή της σε αυτόν θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα λάβει από το Υπουργείο στα αιτήματά της, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συμμετάσχει μόνο στο διμερή διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 18519


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 4 February 2009 - 10:12:48 UTC