Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν τους δρόμους οι αγρότες
  • [02] Ενισχύει τα συνδικάτα ο Ομπάμα
  • [03] Φονικός καύσωνας
  • [04] Στις κάλπες οι Ιρακινοί

    [01] Ανοίγουν τους δρόμους οι αγρότες

    Κοινωνία

    Άμεσο διάλογο με τους αγρότες σε όλη τη χώρα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο, ενώ γνωστοποίησε ότι οι ενισχύσεις από την Αγροτική τράπεζα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ. Την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαβουλευθεί για τις αγροτικές αποζημιώσεις. Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα παραμένουν μόνο στον Προμαχώνα Σερρών, τη Νίκαια της Λάρισας, και το Ηράκλειο Κρήτης, καθώς χθες αποχώρησαν και τα τελευταία τρακτέρ από την Αλαμάνα και το Κάστρο Βοιωτίας.

    Την ενίσχυση των φτωχών αγροτών και του συνεταιριστικού κινήματος, καθώς και αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    Οι αγρότες εγκαταλείπουν τα μπλόκα χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον τους, επισήμανε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ.

    Η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος είναι αποτέλεσμα της ΚΑΠ, την οποία τα άλλα κόμματα προσπαθούν να αθωώσουν, σχολίασε το ΚΚΕ.

    Θα χρειαστούν 10ετίες για να ξεκινήσουν κάποιες υποτυπώδεις προσπάθειες για τους αγρότες από τη ΝΔ, σημείωσε ο ΛΑΟΣ.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Αφήνουν τα μπλόκα οι αγρότες

    Είδηση: 18363

    [02] Ενισχύει τα συνδικάτα ο Ομπάμα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τρία διατάγματα για την ενίσχυση του ρόλου των εργατικών σωματείων στους χώρους εργασίας και για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπέγραψε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας αποφασισμένος να ανατρέψει την εργασιακή πολιτική του προκατόχου του Τζορτζ Μπους. η οποία, όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τα συνδικάτα, ευνοούσε την εργοδοσία εις βάρος των εργαζομένων. Όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, δεν μπορεί να υπάρξει μία ισχυρή μεσαία τάξη χωρίς να υπάρχει ένα ισχυρό εργατικό κίνημα.

    "Μέρος της λύσης οι εργαζόμενοι"

    "Πιστεύω ότι πρέπει να ανατρέψουμε πολλές από τις πολιτικές επιλογές σχετικά με την οργανωμένη εργασία, τις οποίες είδαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια, επιλογές με τις οποίες έχω διαφωνήσει έντονα" δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συγκέντρωση στο Λευκό Οίκο.

    "Οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος, αποτελούν μέρος της λύσης" πρόσθεσε, επευφημούμενος ζωηρά από το ακροατήριο που αποτελούνταν από εκπροσώπους των εργατικών ενώσεων και επιχειρηματικών οργανώσεων.

    Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ο Ομπάμα χαρακτήρισε "ντροπή" και "αποκορύφωμα της ανευθυνότητας", τα πριμ που έλαβαν τα στελέχη της Γουόλ Στριτ εν μέσω οικονομικής κρίσης.

    Είδα ένα άρθρο σήμερα που έλεγε ότι οι τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ έδωσαν στους εαυτούς τους μπόνους ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων... Είναι το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας, είναι ντροπή. Αυτό που επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, είναι οι άνθρωποι της Γουόλ Στριτ, που ζητούν βοήθεια, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία και μεγαλύτερη αίσθηση υπευθυνότητας" δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Η αντίδραση του Ομπάμα προήλθε από πληροφορίες που ανέφεραν ότι εταιρείες της Γουόλ Στριτ έδωσαν στους υπαλλήλους τους πριμ ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού έλαβαν κρατική βοήθεια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18366

    [03] Φονικός καύσωνας

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Περίπου 30 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει την νότια Αυστραλία, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές. Λόγω την υψηλών θερμοκρασιών έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε δάση την πολιτεία της Βικτόριας, όπου το θερμόμετρο την Παρασκευή ξεπέρασε τους 43 βαθμούς Κελσίου για τρίτη συνεχή ημέρα. Από τις πυρκαγιές έχουν ήδη καταστραφεί δέκα κατοικίες και έχουν αποτεφρωθεί περί τα 65.000 στρέμματα ενώ μεγάλο κίνδυνο αντιμετωπίζει μεγάλος μετασχηματιστής μεταφοράς ρεύματος στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

    Στην Αδελαΐδα έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, οι περισσότεροι γύρω στα 70, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, ενώ τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ακόμη έξι νεκρούς από τον καύσωνα.

    Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι υψηλές θερμοκρασίες, που σε ορισμένες περιοχές έφθασαν και τους 48 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να υποχωρήσουν την άλλη εβδομάδα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18368

    [04] Στις κάλπες οι Ιρακινοί

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Περίπου 15 εκατομμύρια Ιρακινοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την εκλογή των τοπικών και περιφερειακών συμβουλίων, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας και του στρατού, στην πρώτη ψηφοφορία από το 2005. Η ψηφοφορία κρίνεται ως μία δοκιμασία για τη σταθερότητα της χώρα και τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Νούρι Αλ Μάλικι. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι ιρακινές αρχές, τρεις οβίδες εξερράγησαν κοντά σε εκλογικά τμήματα στο Τικρίτ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Χιλιάδες αστυνομικοί περιπολούν έξω από τα εκλογικά τμήματα, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στους δρόμους των πόλεων, τα αεροδρόμια και τα σύνορα είναι κλειστά και οι ψηφοφόροι περνούν από ειδικό έλεγχο για τον εντοπισμό εκρηκτικών πριν μπουν στα εκλογικά τμήματα.

    Φόβοι για νοθεία

    Στη Μοσούλη και τη Βαγδάτη, τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα (6:00 ώρα Ελλάδας). Συνολικά,6.500 εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα αναμένεται να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 17:00 απόγευμα τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

    Οι υποψήφιοι είναι περίπου 14.400 για 440 περιφερειακές έδρες. Οι Ιρακινοί θα εκλέξουν εκπροσώπους στις 14 από τις 18 επαρχίες της χώρας. Οι τρεις επαρχίες του βόρειου Κουρδιστάν και του Κιρκούκ δεν θα ψηφίσουν.

    Φόβοι εκφράζονται και για την πιθανότητα νοθείας, αφού σε απομακρυσμένα χωριά και αγροτικές περιοχές δεν υπάρχουν παρατηρητές όπως στις μεγάλες πόλεις, ενώ πολλοί υποψήφιοι έχει αναφερθεί ότι έχουν "αγοράσει" ψήφους έναντι χρηματικών ποσών.

    Ενώ η προσέλευση αναμένεται μεγάλη, πολλοί Ιρακινοί εκτιμούν ότι με τις εκλογές δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18367


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 31 January 2009 - 10:11:49 UTC