Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διυπουργική για την Οικονομία
  • [02] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [03] Αποφάσεις ο ΟΗΕ, βόμβες το Ισραήλ
  • [04] ΟΗΕ: το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους
  • [05] Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου
  • [06] Χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα
  • [07] ΗΠΑ: Νεκρός ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν
  • [08] Ξανά στο χειρουργείο ο αστυνομικός
  • [09] Έρχονται βροχές

    [01] Διυπουργική για την Οικονομία

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Διυπουργική Επιτροπή, με αρμοδιότητα το συντονισμό της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης συνέστησε ο Πρωθυπουργός. Στην Επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο Κώστας Καραμανλής, θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, κκ Γιάννης Παπαθανασίου, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Σουφλιάς αντίστοιχα. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8Σχετικά άρθρα: "Λίγα λόγια και πολύ δουλειά"

    Είδηση: 17515

    [02] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Κοινωνία

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια με τη συμμετοχή δασκάλων, μαθητών, φοιτητών και πανεπιστημιακών. Επίσης, συλλαλητήριο στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία διοργανώνεται στις 11:30 από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας, που πρόσκειται στην ΚΝΕ. Κλειστοί θα παραμείνουν κεντρικοί δρόμοι, ενώ τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00, ενώ και στις 6 απόγευμα φοιτητές αριστερών παρατάξεων καλούν σε νέα πορεία. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει δίωρες και τρίωρες στάσεις εργασίας. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ.

    Στο μεταξύ την περιφρούρηση των πανεπιστημιακών χώρων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αποφάσισαν φοιτητές και καθηγητές υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

    Είδηση: 17524

    [03] Αποφάσεις ο ΟΗΕ, βόμβες το Ισραήλ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Με νυχτερινό σφυροκόπημα συνεχίστηκε το δράμα στη Λωρίδα της Γάζας και ειδικότερα στη συνοικία Ζεϊτούν και στην Τζαμπαλίγια, στα βόρεια. Επίσης ο ισραηλινός στρατός σφυροκόπησε τη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση με την οποία ζητείται η άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και η πλήρης αποχώρηση των ισραηλινών από την περιοχή. Από την ψηφοφορία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός "πρέπει να είναι άμεση, διαρκής και να γίνει πλήρως σεβαστή, οδηγώντας στην πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα".

    Aναλυτικά η απόφαση υπερηφίστηκε από τα 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Κοντολίζα Ράις απείχε με την αιτιολογία, ότι ήθελε να δει τα αποτελέσματα της αιγυπτιακής μεσολαβητικής προσπάθειας, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρά την αποχή υποστηρίζει την ουσία του κειμένου που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα το πρωί το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, ώστε να αποφασίσει τη στάση του στην απόφαση του ΟΗΕ, συνεκτιμώντας και τα αποτελέσματα της αποστολής στο Κάιρο του Αμος Γκιλάντ, πολιτικού συμβούλου του ισραηλινού υπουργού Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος συζήτησε τις προτάσεις για κατάπαυση του πυρός που ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ επεξεργάσθηκε σε συνεργασία με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. "Το Ισραήλ έχει ενεργήσει, ενεργεί και θα ενεργεί με βάση τις θέσεις του, τις ανάγκες ασφαλείας του λαού του και του δικαιώματός του για αυτοάμυνα", τονίζει η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι σε σημερινή ανακοίνωσή της χωρίς να αναφέρει με ποιον τρόπο θα αντιδράσει το Ισραήλ στην έκκληση για εκεχειρία.

    Πάντως και το πρωί της Παρασκευής οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν, με τους Παλαιστίνιους να εξαπολύουν ρουκέτες και τους Ισραηλινούς να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στο παλαιστινιακό έδαφος.

    "Μέρα οργής" κήρυξε τη σημερινή η Χαμάς και η ισραηλινή αστυνομία αναπτύσσει χιλιάδες αστυνομικούς στα τζαμιά. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ; "Αναπτύξαμε χιλιάδες άνδρες για να διατηρήσουμε την τάξη στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Μόνον οι Παλαιστίνιοι που έχουν ισραηλινή ταυτότητα και είναι ηλικίας άνω των 50 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στις προσευχές στην Πλατεία των Τζαμιών, τρίτο ιερό τόπο του ισλάμ. Η πρόσβαση στην Πλατεία θα είναι ελεύθερη για τις γυναίκες".

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πλήρη αποκλεισμό της Δυτικής Οχθης από χθες τα μεσάνυκτα και για 48 ώρες.

    Νύχτα συγκρούσεων

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας 12 Παλαιστίνοι, ανάμεσά τους έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. Επίσης τραυματίστηκε στην Τζαμπαλίγια, ο Φαγιέζ Σάλα, τοπικός ηγέτης του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Στους 12 νεκρούς συμπεριλαμβάνονται τέσσερα από τα παιδιά του, η γυναίκα του και η αδελφή της. Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε η κατοικία ενός στελέχους της Χαμάς στο Αμπασάν.Επίσης έχασαν τη ζωή τους μία Ουκρανή και μια Μαροκινή, παντρεμένες με Παλαιστίνιους. Πρόκειται για τη Μαροκινή Ροκάγια Αμπου Νάτζα, 55 ετών, που σκοτώθηκε μαζί με δύο μέλη της οικογένειάς της, καθώς και για την Ουκρανή σύζυγο ενός Παλαιστίνιου γιατρού, Αλμπίνα αλ-Τζάρου, η οποία έχασε τη ζωή της μαζί με το γιο της, ηλικίας μόλις 1,5 έτους.

    Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, στις 27 Δεκεμβρίου, έχουν σκοτωθεί 774 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, που στηρίζονται σε παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

    Σύμφωνα με στοιχεία της ισραηλινής πλευράς από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, στις 27 Δεκεμβρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους δέκα Ισραηλινοί στρατιώτες και αξιωματικοί. Στον αριθμό αυτό έχει προστεθεί και ένας Ισραηλινός αξιωματικός που σκοτώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από πυρά Παλαιστίνιων μαχητών. Στις συγκρούσεις αυτές τραυματίστηκε ελαφρά και ένας στρατιώτης.Νωρίτερα είχαν σκοτωθεί ένας στρατιώτης μονάδας τεθωρακισμένων και ένας άλλος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

    Έντονη ήταν η κριτική της Χαμάς στην απόφαση της υπηρεσίας αρωγής των παλαιστινίων προσφύγων, του ΟΗΕ, (Unrwa), να αναστείλει τις δραστηριότητές της μετά την επίθεση που δέχθηκε αυτοκινητοπομπή της κοντά στο Ερέζ κατά την οποία σκοτώθηκε ένας οδηγός της και τραυματίσθηκε ακόμα ένας. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε από τη Χαμάς σαν "παράλογη και αδικαιολόγητη. Καθήκον της Unrwa είναι να προστατεύει τα θύματα του πολέμου και όχι να τα εγκαταλείπει". Ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης τους Άραβες να αγωνιστούν στο πλευρό των Παλαιστίνιων εναντίον του Ισραήλ, όπως μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana.

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο

    Σε νέο συλλαλητήριο προχωρούν το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, μαζικοί φορείς, συνδικάτα, οργανώσεις Αράβων της Ελλάδας, η Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, και κινήσεις ειρήνης. Σε ανακοίνωσή της η Γ.Σ.Ε.Ε. αναφέρει ότι: "Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ το EKA, η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, Κινήματα και φορείς ειρήνης πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, το Σάββατο 10-1-09 και ώρα 13:30 στο Σύνταγμα. Τα Ελληνικά Συνδικάτα, οι συλλογικοί και κοινωνικοί φορείς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας διαμαρτύρονται, καταδικάζουν και αντιδρούν στην εγκληματική γενοκτονία που πραγματοποιεί ανενόχλητη η ηγεσία του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί μας και να απαιτήσουμε: να σταματήσουν άμεσα οι εγκληματικές πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας. Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί και η ελεύθερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη, να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου.Να μην εμπλακεί η χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο στις πολεμικές αυτές επιχειρήσεις".

    Σχετικά άρθρα:ΟΗΕ: το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους

    Είδηση: 17514

    [04] ΟΗΕ: το Ισραήλ δολοφονεί αμάχους

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Για προμελετημένο έγκλημα κάνει λόγο ο ΟΗΕ, αναφερόμενος στο θάνατο 30 αμάχων Παλαιστινίων, από βομβαρδισμό κτιρίου στο οποίο είχαν καταφύγει με διαταγή των Ισραηλινών. Συνολικά ήταν 110 άμαχοι, από τους οποίους οι μισοί ήταν παιδιά. Οι άμαχοι συγκεντρώθηκαν σε μια κατοικία στο Ζεϊτούν και με διαταγή των ισραηλινών στρατιωτών, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο βομβαρδίστηκε 24 ώρες αργότερα.

    "Οσοι επέζησαν, και είχαν τη δυνατότητα, περπάτησαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων προς την οδική αρτηρία Σαλαχεντίν, από όπου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Τρία παιδιά, το μικρότερο από τα οποία ήταν πέντε μηνών, πέθαναν αμέσως μετά την άφιξή τους στο νοσοκομείο", αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

    Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 4 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, πρόκειται για "ένα από τα σοβαρότερα συμβάντα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων". Η επίσημα απάντηση του στρατού του Ισραήλ, ήταν ότι δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά το ερευνούν.

    Παράλληλα σε καταγγελίες σε βάρος των Ισραηλινών, προχώρησε και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, που κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι εμπόδισε επί πολλές ημέρες την πρόσβαση σε παλαιστίνιους τραυματίες στην ίδια αυτή συνοικία Ζεϊτούν στην πόλη της Γάζας. Ανάμεσά τους και παιδιά που έμειναν παγιδευμένα στο σπίτι τους μαζί με το πτώμτα της μητέρας τους που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

    Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 17523

    [05] Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας . Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραφε άνοδο 75 σεντς στα 42,45 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 63 σεντς στα 45,30 δολάρια το βαρέλι. "Υπάρχουν φόβοι για κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή", τόνισε ο Ντέιβιντ Τζόνσον, αναλυτής της "Macquarie Securities" στο Χονγκ Κονγκ. Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν πάντως σε χαμηλά επίπεδα καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία θα συνοδευτεί με νέα πτώση της ζήτησης το 2009. Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου μειώθηκε μάλιστα το 2008 για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2009.

    Είδηση: 17522

    [06] Χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα

    Χιονίζει από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Χιονοπτώσεις σημειώνονται περιφερειακά του νομού Σερρών, στο Κιλκίς, στη Βέροια, στην Κοζάνη αλλά και στο νομό Θεσσαλονίκης, στη Χαλκηδόνα, στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι, αλλά και στα ορεινά του Ζαγκλιβερίου και του Σοχού. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

    Στο μεταξύ δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα, περισσότερα από 30 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας κατεστραμμένα, και ζημιές στο δίκτυο αποχέτευσης, είναι ο πρώτος απολογισμός της σφοδρής νεροποντής, την Πέμπτη το βράδυ, σε περιοχές της Αμαλιάδας, της Ανδραβίδας και του Βαρθολομιού του νομού Ηλείας. Τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Πάτρας και Πύργου διακόπηκαν και στο τμήμα αυτό, οι επιβάτες των συρμών εξυπηρετούνται με λεωφορεία ενώ επί δύο ώρες έμεινε κλειστή η εθνική οδός Πατρών-Πύργου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 17521

    [07] ΗΠΑ: Νεκρός ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Νεκροί πιστεύεται ότι είναι ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν και ένας από τους κυριότερους βοηθούς του, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Ο Ουσάμα αλ-Κίνι θεωρείτο υπεύθυνος για την επίθεση, με παγιδευμένο φορτηγό, στο ξενοδοχείο Marriott του Ισλαμαμπάντ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην οποία σκοτώθηκαν 55 άνθρωποι.Σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές, τόσο ο επικεφαλής όσο και ο βοηθός του, Σαλίμ Σουεντάν, σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 17520

    [08] Ξανά στο χειρουργείο ο αστυνομικός

    Κοινωνία

    Σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμορραγίας στο πεπτικό σύστημα υποβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης ο νεαρός αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Εξάρχεια. Ο 21χρονος παρουσίασε αιμορραγία στο σημείο της συρραφής στο στομάχι κατά την προηγούμενη χειρουργική επέμβαση. Ο ασθενής επέστρεψε στην Εντατική και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μετέβη τα ξημερώματα στον Ερυθρό Σταυρό.

    Σημειώνεται ότι χθες άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες σταδιακής αποσωλήνωσης του αστυνομικού.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Αισιοδοξία για τον νεαρό αστυνομικό

    Είδηση: 17516

    [09] Έρχονται βροχές

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν, περισσότερα από 30 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας που καταστράφηκε και ζημιές στο δίκτυο αποχέτευσης της Αμαλιάδας είναι ο πρώτος απολογισμός της καταστροφικής νεροποντής που επί τρεις ώρες το απόγευμα της Πέμπτης έπληξε την περιοχή της Αμαλιάδας. Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης σε Ανδραβίδα και Βαρθολομιό. Δεν πραγματοποιούνται εν τω μεταξύ τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα από Πάτρα έως Πύργο, λόγω βλάβης στη γραμμή από την έντονη βροχόπτωση. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωί στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά γρήγορα θα γίνουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Β Α 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

    Δυτική Ελλάδα

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων το πρωί στις νότιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα φθάσει μέχρι 7 βαθμούς.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη μέχρι 10 βαθμούς.

    Είδηση: 17513


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 9 January 2009 - 9:53:43 UTC