Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες

    [01] Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες

    Ειδήσεις

    Συνεχόμενες διαδηλώσεις σε αρκετές χώρες τόσο της Μ. Ανατολής, όσο και της Ευρώπης, πραγματοποιούνται για να εκφραστεί η αντίθεση των διαδηλωτών στους βομβαρδισμούς της Γάζας. Στο Λονδίνο τρία άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή για "διατάραξη της δημόσιας τάξης" στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ. "Το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκρατίας" φώναζαν οι διαδηλωτές στα συνθήματά τους, ενώ κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες. 'Αλλοι κρατούσαν αφίσες που έγραφαν "Ολοκαύτωμα στη Γάζα" ή "Ούτε ειρήνη, ούτε δικαιοσύνη".

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το συνασπισμό "Stop the war" (Σταματήστε τον πόλεμο). Σύμφωνα με την Γάντα Ραζούκι, εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές έφθασαν τις 3.000, ενώ σε αυτούς προστέθηκαν και περίπου 500 Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο και έφτασαν έξω από την πρεσβεία. Στην Κύπρο, στη Λευκωσία και την Πάφο, Παλαιστίνοι και αλλοδαποί αραβικής καταγωγής, με σημαίες της Παλαιστίνης και φωτογραφίες του Γιάσερ Αραφάτ, φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ισραήλ και εναντίον δυτικών χωρών, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν έκαμαν τίποτε για να αποτρέψουν τη σφαγή στη Γάζα.Στη Λευκωσία, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και καπνογόνα, όταν η αστυνομία τους εμπόδισε να φθάσουν στην πρεσβεία του Ισραήλ, με αποκλεισμούς δρόμων με συρματοπλέγματα.Στη Συρία, τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτές στη Δαμασκό, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επιθετικότητα του Ισραήλ και τη σιωπή των αραβικών καθεστώτων.Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες με τα παλαιστινιακά και συριακά χρώματα, καθώς και πράσινες σημαίες της Χαμάς και κίτρινες της Χεζμπολάχ. Πολλοί έφεραν και φωτογραφίες του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Η συριακή τηλεόραση προέβαλε εικόνες με διαδηλωτές να πυρπολούν σημαίες του Ισραήλ.Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στον περίβολο του προξενείου τους στο Ντουμπάι για να εκφράσουν την οργή τους κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα.Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μπροστά από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Βηρυτό για να διαμαρτυρηθούν για τις αιματηρές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό.Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ, στην Τουρκία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, την Υεμένη, τη Δανία, το Παρίσι και τη Μαδρίτη.

    Είδηση: 17171


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 December 2008 - 21:52:41 UTC