Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλάζει ο καιρός
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στα ΜΑΤ
  • [03] Πρέβεζα:Έξι τραυματίες από πυροβολισμούς
  • [04] Κόντρα για την τελευταία Κυριακή του χρόνου
  • [05] Πέθανε ο Χάρολντ Πίντερ
  • [06] Έκκληση Πάπα για ειρήνη
  • [07] Στα νότια προάστια το Τραμ
  • [08] Ουκρανία: Κατάρρευση πολυκατοικίας
  • [09] Zιμπάμπουε: ανεξέλεγκτη η επιδημία χολέρας

    [01] Αλλάζει ο καιρός

    Κοινωνία

    Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει από την Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Οι ίδιες συνθήκες θα διατηρηθούν και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

    Την Τετάρτη τη νύχτα σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία έπεσε πολύ κάτω από το μηδέν, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

    Πολικές ήταν οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο υδράργυρος άγγιξε:

    Τους -6 βαθμούς κελσίου στη Δράμα, στις Σέρρες και τα Γρεβενά Τους -5 στην Φλώρινα, στην Κοζάνη και στην Καστοριά Τους -4 στο Καρπενήσι, στην Ξάνθη και στην Κατερίνη Τους -3 στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς Παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοικτό είναι το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

    Μαζική ήταν φυγή των Αθηναίων από την πρωτεύουσα για τις διακοπές των Χριστουγέννων καθώς από το σταθμό διοδίων των Αφιδνών, πέρασαν 47.345 οχήματα ενώ από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας καταγράφηκαν 52.813 διελεύσεις οχημάτων.Αναλυτική πρόγνωσηΣάββατο 27-12-2008

    καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

    άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ

    θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

    Κυριακή 28-12-2008

    καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, πρόσκαιρες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

    άνεμοι: στο ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου στην αρχή της ημέρας θα είναι νότιοι 5 με 7 μποφόρ. στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ

    θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

    Δευτέρα 29-12-2008 και Τρίτη 30-12-2008

    καιρός: στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία εξασθένηση την Τρίτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

    άνεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πιθανόν κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

    θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 17094

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στα ΜΑΤ

    Τέσσερις ήταν οι δράστες της επίθεσης στην κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί. Δύο από αυτούς πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και οι άλλοι δύο είχαν ρόλο παρατηρητή, ενώ οι πυροβολισμοί ήταν δέκα. Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τον τόπο της επίθεσης στην κλούβα των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Τρίτης, στο Γουδί. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί συνολικά επτά κάλυκες και πέντε βολίδες. Στη δυσκολότερη- και ίσως πιο λεπτή φάση τους- βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την επίθεση με σφαίρες κατά της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδί.

    Μετά την εξακρίβωση ότι οι επτά κάλυκες προέρχονται από δύο διαφορετικά αυτόματα όπλα καλάσνικοφ ΑΚ-47, ίδιου τύπου και διαμετρήματος 7.62, οι έρευνες στρέφονται σε δύο πεδία: Στον εντοπισμό άλλων παράνομων ενεργειών του Κοινού Ποινικού Δικαίου, που τελέστηκαν με τα συγκεκριμένα όπλα και στις σχέσεις αντιεξουσιαστών με άτομα του υποκόσμου.

    Στα αρχεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι καταγεγραμμένη, με κάθε λεπτομέρεια, η συνολική εικόνα, οι τάσεις και τα άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Λεπτομερείς καταγραφές υπάρχουν και ως προς τον εξοπλισμό κάποιων σκληροπυρηνικών ομάδων, με βάσει έκνομες ενέργειες, ακόμη και δολοφονίες, στις οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί, ή έχουν αρπαγεί όπλα. Η δυσκολία έγκειται στη χρήση καλάσνικοφ σε ληστείες Τραπεζών και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, καθώς οι αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι άτομα του υποκόσμου, κυρίως αλλοδαποί, κατέχουν τέτοιο οπλισμό.

    Η αστυνομία κρατά επιφυλακτική στάση δεδομένου ότι πρόκειται για υποθέσεις που ερευνώνται. Υπάρχουν ενδείξεις ότι στον περιφραγμένο χώρο των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, στο Γουδί, μπαινοβγαίνουν εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, αλλά κατά την αστυνομία, με ενδείξεις δεν συνάγονται συμπεράσματα. Ως προς την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα "Λαϊκή Δράση", η αστυνομία δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι πρόκειται για πραγματικά πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση. Μια προκήρυξη, που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ίσως δώσει άλλη διάσταση στις έρευνες.

    Πηγές: ΝΕΤ

    Είδηση: 17101

    [03] Πρέβεζα:Έξι τραυματίες από πυροβολισμούς

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Έξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά τα ξημερώματα των Χριστουγέννων έξω από νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στην Πρέβεζα, όταν νεαρός Αλβανός, που του αρνήθηκαν την είσοδο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο.

    Όλα έγιναν μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι υπεύθυνοι του κέντρου δεν επέτρεψαν στον νεαρό Αλβανό να μπει σε αυτό, γιατί είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

    Ο νεαρός εκνευρισμένος, πήγε στο σπίτι του πήρε το κυνηγετικό όπλο και επιστρέφοντας άρχισε να πυροβολεί την πόρτα του κέντρου και το πεζοδρόμιο.

    Από τα σκάγια που εξοστρακίστηκαν στο πεζοδρόμιο, τραυματίστηκαν ελαφρά 6 διερχόμενοι νεαροί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

    Στο νοσοκομείο τραυματισμένος νοσηλεύεται ο νεαρός που πυροβόλησε, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς πριν επέμβει η αστυνομία για να τον αφοπλίσει.

    Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύεται εκτός κινδύνου 30χρονος αλλοδαπός ο οποίος τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο, στον ώμο και την κοιλιά.

    Είδηση: 17105

    [04] Κόντρα για την τελευταία Κυριακή του χρόνου

    Ειδήσεις

    Σε παιχνίδια για γερά νεύρα εξελίσσεται το αν θα μείνουν ανοιχτά ή όχι τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Νομαρχίες, δήμοι, έμποροι και συνδικαλιστές βρίσκονται σε ανοιχτό μέτωπο, στην Αττική αλλά και σε κεντρικές πόλεις της χώρας. Εν μέσω κρίσης στην αγορά οι έμποροι προσβλέπουν σαν οξυγόνο τη λειτουργία των καταστημάτων τους, την τελευταία Κυριακή, ενώ οι συνδικαλιστές από τη δική τους πλευρά υποστηρίζουν ότι δεν είναι έκτακτο το μέτρο και πως ανοίγει ένα παράθυρο για την απελευθέρωση του ωραρίου.

    Φουντώνει το ανταρτικό στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας να πει όχι στην Κυριακάτικη Λειτουργία των καταστημάτων. Εμπορικοί σύλλογοι από όλη την Αττική, όπως αυτοί του Κορυδαλλού και του Παλαιού Φαλήρου δηλώνουν ότι τα καταστήματα τους όπως να χει θα ανοίξουν την Κυριακή, την ώρα που ο χρόνος τους αποχαιρετά με άδεια τα ταμεία τους.

    Εν μέσω κρίσης ο πόλεμος για τα μερίδια στην αγορά μετατρέπεται σε μάχη επιβίωσης για τους μικρούς εμπόρους που βλέπουν την Κυριακή, ως την τελευταία ευκαιρία τους να ορθοποδήσουν διπλά στους Γολιάθ της αγοράς.

    Να ανοίξουν προαιρετικά τα μαγαζιά τους καλεί τα μελή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, σε μια στιγμή που η εμπορική κάρδια της πόλης μετρά τις πληγές, που άφησαν πίσω τους οι καταστροφές και η οικονομική κρίση.

    Στην λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή προσανατολίζονται και οι εμπορικοί σύλλογοι σε Κηφισιά, Λαιμό, Περιστέρι, Ν. Ιωνία.

    Στο ζήτημα παρενέβη και ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε σήμερα: "Είναι κρίμα νη μην δουλέψουν τα μαγαζιά τη επόμενη Κυριακή. Ακόμη περισσότερο μετά τη ζημιά που υπέστη ο εμπορικός κόσμος μετά τα επεισόδια. Και καλό είναι όλες οι κοινωνικές ομάδες να σκέπτονται και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο".

    Είδηση: 17108

    [05] Πέθανε ο Χάρολντ Πίντερ

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο βρετανός θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ, ο οποίος είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2005. Το θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του Αντόνια Φρέιζερ Ο Πίντερ, ο οποίος υπέφερε από καρκίνο, πέθανε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.

    Ο Πίντερ έχει συγγράψει περισσότερα από 30 θεατρικά έργα, τα οποία κατατάσσονται από τους κριτικούς μεταξύ των καλύτερων έργων που γράφτηκαν στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.

    Η συγγραφική του ιδιότητα δεν περιορίστηκε όμως μόνο στα θεατρικά έργα. Ήταν και ποιητής και είχε γράψει και σενάρια για ταινίες, πολλά εκ των οποίων ήταν προσαρμογή των έργων του για τον κινηματογράφο. Ο βρετανός συγγραφέας είχε σκηνοθετήσει εξάλλου και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

    Η επιτροπή των Νόμπελ είχε ανακοινώσει ότι τα έργα του Πίντερ αποκαλύπτουν τους φόβους που κρύβονται πίσω από τις καθημερινές συναναστροφές και την απειλή του κοινότυπου.

    Ο Πίντερ, γιος εβραίου ράφτη, γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1930 στο Χάκνι, συνοικία του ανατολικού Λονδίνου και παρακολούθησε για σύντομο χρονικό διάστημα δραματική σχολή. Το 1957 έγραψε "Το Δωμάτιο", του οποίου ακολούθησε αμέσως το "Βουβό γκαρσόνι" και την επόμενη χρονιά το "Πάρτι Γενεθλίων".

    Η επιτυχία τον βρήκε με τον "Επιστάτη" το 1959, το οποίο έγινε και ταινία το 1963. Μεταξύ των σημαντικών του έργων που ακολούθησαν είναι ο "Εραστής" (1962), η "Επιστροφή" (1964), οι "Παλιοί Καιροί" (1971) και η "Προδοσία" (1979).

    Η δράση του Πίντερ δεν περιοριζόταν όμως μόνο στη συγγραφή και τη θεατρική σκηνοθεσία. Ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός πολιτικός ακτιβιστής, ο οποίος παρενέβαινε συστηματικά και ριζοσπαστικά στα πολιτικά δρώμενα.

    Τη δεκαετία του '80 ασκούσε κριτική στον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και στη σύγχρονή του βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ πιο πρόσφατα είχε στρέψει το θυμό του κατά της δέσμευσης του ΟΗΕ στο Κόσοβο (1999), την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν (2001) και τον πόλεμο στο Ιράκ (2003), συγκρίνοντας τον Τόνι Μπλερ με "έναν ανόητο γεμάτο ψευδαισθήσεις" και χαρακτηρίζοντας τον Τζορτζ Μπους "εγκληματία πολέμου".

    Σε βίντεο που μεταδόθηκε κατά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε το 2005, από την οποία ο ίδιος απουσίαζε λόγω υγείας, ο βρετανός θεατρικός συγγραφέας ζητούσε να οδηγηθούν οι Μπους και Μπλερ ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επειδή ξεκίνησαν τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Είδηση: 17102

    [06] Έκκληση Πάπα για ειρήνη

    Ευρώπη

    Έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, "όπου ο ορίζοντας δείχνει να ξανασκοτεινιάζει για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους", όπως και στις χώρες της Αφρικής που πλήττονται από "την έλλειψη σταθερότητας" απηύθυνε σήμερα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος.

    Μιλώντας στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας απηύθυνε επίσης έκκληση για αλληλεγγύη απέναντι σε "ένα μέλλον που γίνεται όλο και πιο αβέβαιο" και ευχήθηκε το άστρο της Βηθλεέμ να απλώσει το φως του "στους Αγίους Τόπους, όπου ο ορίζοντας δείχνει να ξανασκοτεινιάζει για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Να απλώσει το φως του στο Λίβανο, στο Ιράκ και παντού στη Μέση Ανατολή", όπως και στη Ζιμπάμπουε, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Νταρφούρ του Σουδάν και στη Σομαλία.

    Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στον "φόβο του μελλούμενου" που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τον κόσμο "απέναντι σε ένα μέλλον που γίνεται όλο και πιο αβέβαιο, ακόμη και στα έθνη που έχουν αφθονία" αγαθών.

    Είδηση: 17106

    [07] Στα νότια προάστια το Τραμ

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Την επέκταση του τράμ στα νότια προάστια ώστε να συνδεθεί με τους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό στην Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης που επισκέφθηκε τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και αντάλλαξε ευχές μαζί τους. Από το νέο έτος, θα ισχύσουν οι νέες τιμές, στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Παράλληλα εκτίμησε ότι ο υπό εξέλιξη διαγωνισμός για την ολυμπιακή θα έχει αίσιο τέλος.

    Κοντά στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό βρέθηκε ο Υπουργός Μεταφορών.

    "Σήμερα, που εμείς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, οι άνθρωποι που δουλεύουν για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, εργάζονται για να μας διευκολύνουν στις μετακινήσεις μας. Ήρθα λοιπόν εδώ, για να τους πω ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους. Ήρθα και να τους ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνουν όλο το χρόνο για μας, για τους Αθηναίους και τους Έλληνες πολίτες. Και να τους ευχαριστήσω ακόμη παραπάνω για την ψυχραιμία τους και για τη δουλειά που κάνανε τι τελευταίες δύσκολες μέρες με τα επεισόδια", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του ενώ είχε την ευκαιρία να ευχηθεί χρόνια πολλά στους εργαζόμενους από κοντά.

    Από το Ελληνικό ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την επέκταση του Τραμ στα νότια προάστια

    "Το Τραμ είναι ένα μέσο που ολοένα και περισσότερο το αγαπάμε, παρά την καχυποψία που αντιμετωπίστηκε από κάποιους στην αρχή. Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να το ενισχύσουμε και να το επεκτείνουμε, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Και σήμερα έχω να ανακοινώσω ένα καλό νέο για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων. Συμφωνήσαμε με το ΥΠΕΧΩΔΕ, τη γραμμή του Τραμ από την παραλία, να συνδεθεί με το δίκτυο του Μετρό στα Νότια Προάστια, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Επομένως, η γραμμή του Τραμ θα επεκταθεί και θα γίνει τροφοδοτική του Μετρό. Πράγμα που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στα Νότια Προάστια".

    Ο Υπουργός ανάφθηκε και στις νέες τιμές που θα ισχύσουν από το νέο έτος: "Ισχύουν οι αποφάσεις μας. Θέλω να σημειώσω ότι οι κάρτες έχουν μειωθεί, οι ετήσιες κάρτες μειώνονται από την 1η του χρόνου και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους φοιτητές, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη".

    Ο κ. Χατζηδάκης ερωτήθηκε και για το μέλλον της Ολυμπιακής.

    Είδηση: 17104

    [08] Ουκρανία: Κατάρρευση πολυκατοικίας

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Δεκαεννέα νεκροί και 24 τραυματίες είναι ο τραγικός έως τώρα απολογισμός της κατάρρευσης πολυκατοικίας στην Ουκρανία μετά από έκρηξη διαρροής υγραερίου. Δεκαπέντε άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ ομάδες διάσωσης κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τα ερείπια 21 ανθρώπους. Στην περιοχή έσπευσαν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιούσενκο, και η Πρωθυπουργός, Γιούλια Τιμοσένκο.

    Η έκρηξη που θεωρείται βέβαιο ότι οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή Χριστουγέννων σε πολυκατοικία της πόλης Γιεβπατόρια, θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα στη χερσόνησο της Κριμαίας.

    Δύο σκάλες που οδηγούσαν σε σχεδόν 30 διαμερίσματα κατέρρευσαν κατά την έκρηξη.

    Είδηση: 17103

    [09] Zιμπάμπουε: ανεξέλεγκτη η επιδημία χολέρας

    Ειδήσεις

    Το ποσό των 500.000 δολαρίων σε μετρητά δώρισε η κυβέρνηση της Κίνας στην κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, με στόχο να καταπολεμήσει την επιδημία της χολέρας που πλήττει την αφρικανική χώρα, με μέχρι στιγμής συνέπεια το θάνατο 1.200 ανθρώπων.

    Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, δια στόματος του υπουργού Υγείας Ντέηβιντ Παριρενγιάτουα, δηλώνει ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά εντελώς αντίθετη είναι η άποψη της UNICEF, που θεωρεί ότι το ξέσπασμα της επιδημίας δεν έχει ελεγχθεί. Η UNICEF κάνει λόγο για περίπου 3.000 νέα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες πέντε ημέρες και για συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανέρχεται στα 23.712.

    Η προβληματική ύδρευση καθώς και η πλημμελής αποκομιδή των απορριμμάτων, έχουν συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης.

    Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερς

    Είδηση: 17099


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 December 2008 - 17:53:34 UTC