Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2009
  • [02] Ξανά στους δρόμους οι μαθητές
  • [03] Επιτυχημένος ο τηλεμαραθώνιος
  • [04] Κατάρρευση ξενοδοχείου στην Ισπανία

    [01] Αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2009

    Ειδήσεις

    Επιπλέον έσοδα περίπου 7 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2009 η συζήτηση του οποίου αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή. Κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός προέβλεψε δύσκολη χρονιά λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί η λήψη μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των οικονομικά ασθενέστερων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Όσον αφόρα στα βασικά μεγέθη του, ο πήχης της ανάπτυξης τοποθετείται στο 2,7%, το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 2% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος στο 91,45% του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός στο 3%.

    Ο πραγματικός μέσος μισθός θα αυξηθεί κατά 3,5%, ενώ το ποσοστό της ανεργίας προβλέπεται στο 7,5% του εργατικού δυναμικού.

    Στο μέτωπο των παροχών, προβλέπονται μέτρα για τις αδύναμες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του εθνικού ταμείου κοινωνικής συνοχής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 450 εκ ευρώ.

    Τη σημασία της ψυχολογίας για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, επισημαίνοντας πως ο πανικός μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

    Η χώρα βρίσκεται προ των πυλών όχι μόνο οικονομικής, αλλά και θεσμικής και αξιακής χρεοκοπίας, υποστήριξε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε πως η κρίση, σε συνδυασμό με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έχει επιφέρει στα καταστήματα απώλεια τζίρου που ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ.

    Είδηση: 16804

    [02] Ξανά στους δρόμους οι μαθητές

    Κοινωνία

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με πορείες, καταλήψεις ή αποχές από τα σχολεία και κλείσιμο κεντρικών δρόμων σε Δήμους, αντιδρώντας στο θάνατο του 15χρονου Αλέξη, αποφάσισαν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ το απόγευμα σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια καλεί τη νεολαία το ΠΑΜΕ. Από την πλευρά της, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το μεσημέρι ανοικτή συνάντηση-συζήτηση στη Βουλή με εκπροσώπους 15μελών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων. Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας εξετάζεται κάλυκας που παραδόθηκε στον ανακριτή από μία γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι τον βρήκε στην οδό Βαλτετσίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από το όπλο του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για τη δολοφονία του μαθητή.

    Υπό κατάληψη τελούν τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ καταλήψεις και αποχές πραγματοποιούνται και σε σχολεία ανά την επικράτεια.

    Την Τρίτη, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τρία οχήματα καταστράφηκαν όταν ομάδα 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στο κτίριο των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

    Επεισόδια έγιναν και έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν έγιναν γνωστές οι ποινές φυλάκισης -με αναστολή- που επιβλήθηκαν στους οκτώ αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, το Νοέμβρη του 2006.

    Για ουσιαστική ατιμωρησία των αστυνομικών κάνουν λόγο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Κινητοποιήσεις μαθητών

    Είδηση: 16803

    [03] Επιτυχημένος ο τηλεμαραθώνιος

    Κοινωνία

    Απροσδόκητη επιτυχία είχε ο τηλεμαραθώνιος της UNICEF και της ΕΡΤ για την εξασφάλιση φαγητού για όλα τα παιδιά του κόσμου. Ο τηλεμαραθώνιος διήρκεσε από τις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης έως και τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, μεταδόθηκε από την ΕΤ1 και το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή δεκάδων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών από όλη τη χώρα, και έως εκείνη την ώρα είχαν συγκεντρωθεί 1.300.000 ευρώ ενώ είχαν γίνει 14.000 τηλεφωνήματα.

    Παράλληλα διοργανώνεται το τριήμερο 16 με 18 Δεκεμβρίου το μεγάλο ετήσιο bazaar της UNICEF στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα, με την πλήρη σειρά καρτών και δώρων UNICEF και ειδικούς κουμπαράδες, όπου οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα καταθέτουν τη συνεισφορά τους για τον τηλεμαραθώνιο.

    Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια ειδική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την πείνα και τον υποσιτισμό των παιδιών στον κόσμο όπως την αποτύπωσαν οι καλύτεροι φωτογράφοι της UNICEF παγκοσμίως.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη με ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9μμ.

    Είδηση: 16805

    [04] Κατάρρευση ξενοδοχείου στην Ισπανία

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν την Τρίτη, όταν οι τέσσερις τελευταίοι όροφοι ενός εννιαώροφου ξενοδοχείου στην Μαγιόρκα κατέρρευσαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημερών. Οι διασώστες ανέσυραν αρχικά δυο σορούς και αργότερα ανακάλυψαν δύο ακόμη στα συντρίμμια των τεσσάρων ορόφων του ξενοδοχείου Son Moll, στην ακτή της Κάλα Ραχάδα, ενός θερέτρου στο ανατολικό άκρο του νησιού που προσελκύει ειδικά Γερμανούς τουρίστες. "Το ξενοδοχείο ανακαινιζόταν κι ήταν κλειστό για το κοινό" δήλωσε εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων. Τοπικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί δήλωσε ότι κατά τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, τα θεμέλια του κτιρίου είχαν διαβρωθεί εξ αιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης και αυτή ήταν η αιτία της κατάρρευσης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Μαγιόρκα προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο στη νήσο. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση περίπου 120 κατοίκων από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16801


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 December 2008 - 9:53:39 UTC