Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-10-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακό κύμα
  • [02] Νέα πρόταση από το Νίμιτς για το σκοπιανό
  • [03] Amid Stikes
  • [04] Χόνδροι και ουσίες για την επούλωση των οστών
  • [05] "Επαναστατική" λύση στο πρόβλημα στύσης
  • [06] ΗΠΑ: Η οικονομία στο επίκεντρο του 2ου ντιμπέιτ
  • [07] Νεπάλ: 18 νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στο Έβερεστ
  • [08] Αυστραλία: Αδιευκρίνιστα τα αίτια
  • [09] Κίνα: Απέκρυψαν πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο
  • [10] Συμφωνία για πυρηνική τεχνολογία ΗΠΑ-Ινδία
  • [11] ΗΠΑ: Διαφωνεί ο Λευκός Οίκος με τις απελευθερώσεις

    [01] Οικονομία

    Στάση εργασίας από ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ

    Απεργιακό κύμα

    8/10/2008 9:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2008 9:58:32 πμ)

    Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ είναι τα κύρια ζητήματα που θέτουν με τη σημερινή 24ωρη απεργία τους τα συνδικάτα της χωράς με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ. Οι απεργοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Ακινητοποιημένα θα μείνουν το μετρό, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός. Οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό θα επαναληφτούν από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ στο τραμ, από τα μεσάνυχτα έως τη 1 π.μ.. Εκατό πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής θα ακυρωθούν, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις των υπολοίπων αεροπορικών εταιρειών, λόγω συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, η ΠΟΣΠΕΡΤ από τις 10 π.μ. έως τις 3 και η ΕΣΗΕΑ από τη 1 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.

    Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και το γραφείο κτηματογράφησης που λειτουργεί στο Μετρό του Συντάγματος. Αντίθετα για την υποβολή δηλώσεων για τα ακίνητα που βρίσκονται στο Δήμο Αθηναίων θα λειτουργούν κανονικά τα γραφεία που βρίσκονται στην Κεντρική Αγορά Αθήνας, το Γουδή, το Φάληρο, το Ολυμπιακό Συγκρότημα, την Πλατεία Κυψέλης και την Πλατεία Μαβίλη.

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Πέμπτη καθώς η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας μεταξύ 12:00 και 14:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία στο Υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τεχνική εκπαίδευση.

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία για την 21η Οκτωβρίου με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού

    [02] Πολιτική

    Νέα πρόταση από το Νίμιτς για το σκοπιανό

    8/10/2008 9:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2008 9:38:24 πμ)

    Νέα ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναμένεται, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους να υποβάλει σήμερα το απόγευμα (4:45 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ στην κοινή συνάντηση που θα έχει στη Νέα Υόρκη, με τους διαπραγματευτές Αθήνας και Σκοπίων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού. Η νέα πρόταση του κ. Νίμιτς θα βασίζεται στη δέσμη ιδεών που είχε συζητήσει, πρόσφατα, με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στο περιθώριο της 63ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι, μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Νίμιτς θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ είχε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) χωριστές συναντήσεις με τον Αδαμάντιο Βασιλάκη και με τους Ντιμιτρόφ και Πρότογκερ.

    [03] POSPERT, ESIEA Stage Work Stoppage

    Amid Stikes

    08 Οκτ 2008 09:59:00 (Last updated: 08 Οκτ 2008 10:06:17)

    Metro and suburban railway services have been cancelled on Wednesday due to the 24-hour strike announced by GSEE. HSAP buses and trolley buses are staging work stoppages from the start of the morning shift till 08:00 and from 10:00 to the end of the night shift. The tram is also staging stoppages from 05:00 to 05:50pm and from 12:00 to 12:45. Buses to the airport will run regular services after 12:00. Hellenic Railways Company will run only the so called "social services" while Olympic Airways company strike means that about 100 domestic and foreign flights will be cancelled. Participation of Civil Aviation employees in the strike will have an impact on other companies flights. OTE and state hospitals employees will also stage work stoppages on Wednesday while GSEE has organized a rally at 11:00 at Klathmonos Square.

    [04] Υγεία

    Χόνδροι και ουσίες για την επούλωση των οστών

    8/10/2008 9:55:00 πμ

    Χόνδρους και ουσίες που προάγουν την επούλωση των οστών κατασκευάζουν πλέον οι επιστήμονες στα εργαστήρια, χάρη στη μοριακή βιολογία, για την αντιμετώπιση των βλαβών του χόνδρου και των καταγμάτων. Αυτό ανακοίνωσαν την Τρίτη σε Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας κ. Βασίλης Μπιτούνης και ο γ.γ. κ Νίκος Ζαχαράκης. Η Συνέντευξη Τύπου δόθηκε με την ευκαιρία του 64ου Πανελληνίου Ορθοπεδικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 8 με 11 Οκτωβρίου. Οι χόνδροι δημιουργούνται από κύτταρα , τα οποία συλλέγουν οι επιστήμονες από τον πάσχοντα , τα καλλιεργούν στο εργαστήριο και στη συνέχεια τα εμφυτεύουν στο σημείο της αρθρώσεως που θέλουν να επουλώσουν.

    "Η διαδικασία αυτή έχει απλουστευτεί σημαντικά με την βοήθεια της τεχνολογίας", τόνισε ο κ Ζαχαράκης και πρόσθεσε "σήμερα ο χρόνος της καλλιέργειας των βλαστοκυττάρων στο εργαστήριο έχει μειωθεί πάρα πολύ σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα ενώ θέλαμε στο παρελθόν ένα περίπου χρόνο σήμερα έχουμε το αποτέλεσμα της καλλιέργειας σε σαράντα ημέρες".

    Ήδη όπως τόνισαν οι δυο επιστήμονες υποκατάστατα των οστών και μορφογενετικές πρωτεΐνες τοποθετούνται σε τραυματίες με σοβαρά κατάγματα, όπου λείπουν μέρη, προκειμένου η επούλωση να γίνει πιο γρήγορα και ασφαλέστερα. Η βοήθεια από τη μοριακή βιολογία είναι πολύτιμη καθώς η γρήγορη επούλωση των καταγμάτων επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέφουν γρήγορα στην καθημερινή τους ζωή.

    Επίσης η επισκευή του αρθρικού χόνδρου με κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο βοηθάει στην αποτροπή δημιουργίας αρθρίτιδας.

    "Καθημερινά η βιοτεχνολογία μας δίνει νέα όπλα για να αντιμετωπίζουμε τα ορθοπεδικά προβλήματα, με κύριο στόχο και σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών", τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος κ. Βασίλης Μπιτούνης.

    Εκτός από αυτά, η φαρέτρα του ορθοπεδικού με την ανάπτυξη της τεχνολογίας γεμίζει καθημερινά από νέα όπλα, με αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτό στη χώρα μας να είναι πολύ υψηλές, γι αυτό έχουμε το χαμηλότερο αριθμό αναπήρων σε σχέση με άλλες χώρες.

    Ένα νέο όπλο στη φαρέτρα των ορθοπεδικών είναι τα νέα απορροφήσημα υλικά που χρησιμοποιούνται στην θεραπεία για την αποκατάσταση των καταγμάτων των μικρών οστών και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν με νέα χειρουργική επέμβαση. Τα υλικά αυτά κατασκευάζονται από πολυγλυκονικά οξέα.

    Επίσης όπως τονίστηκε από τους δυο επιστήμονες εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στις ολικές αρθροπλαστικές επεμβάσεις, για την αντικατάσταση των αρθρώσεων είναι πλέον για μια ζωή.

    Μέχρι σήμερα τα υλικά αυτά είχαν διάρκεια ζωής 10 με 15 χρόνια και χρησιμοποιούνταν κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς. Σήμερα τα υλικά αυτά έχουν διάρκεια ζωής περισσότερο από 25 χρόνια, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται η αντικατάσταση τους, καθώς η φθορά τους είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτά της προηγούμενης γενιάς. Τα υλικά αυτά γίνονται καλύτερα αποδεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς η βιολογική αντίδραση είναι ηπιότερη.

    Ένα επίσης σημαντικό όπλο στα χέρια των χειρουργών ορθοπεδικών είναι η ρομποτική χειρουργική, η οποία δίνει τεράστιες δυνατότητες στον χειρουργό κατά τη διάρκεια των επέμβασης.

    [05] Υγεία

    "Επαναστατική" λύση στο πρόβλημα στύσης

    8/10/2008 9:49:00 πμ

    Μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στύσης, σε όσους άνδρες δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, προσφέρει η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης. Η "επαναστατική" αυτή λύση, η οποία προσφέρει ξανά και πάλι -αλλά αυτή τη φορά μόνιμα- τη χαρά του έρωτα σε εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο, παρουσιάστηκε στο 19ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο. "Η πεϊκή πρόθεση είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελείται από τρία τμήματα. Δυο κυλίνδρους, δεξαμενή νερού και την αντλία ελέγχου και τοποθετείται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του πέους", τόνισε ο κ. Αθανάσιος Αρχοντάκης, διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση στο συνέδριο. "Δίνει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης και ικανοποίηση στους άνδρες, αλλά και στις συντρόφους τους σε ποσοστό πάνω από 93%, σε σχέση με τις άλλες θεραπείες", συμπλήρωσε ο κ Αρχοντάκης.

    Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης γίνεται σε άνδρες οι οποίοι:

    Δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, που τους συνιστά ο γιατρός τους. Η χρήση της φαρμακευτικής αγωγής προκαλεί σοβαρές παρενέργειες λόγω συνυπάρχουσας νοσηρότητας. Επιθυμούν μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση.

    Η συντριπτική υπεροχή της πεικής πρόθεσης, έναντι των άλλων "θεραπειών" είναι γεγονός διότι:

    Είναι η μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς η στύση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα και δεν απαιτεί "προετοιμασία" και αναμονή του άνδρα (όπως συμβαίνει με τα φάρμακα από το στόμα και τις πεϊκές ενέσεις). Η στύση διατηρείται για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας. Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά.

    Τοποθέτηση και λειτουργία της πεϊκής πρόθεσης

    Η τοποθέτηση της πεϊκής πρόθεσης γίνεται από εκπαιδευμένους χειρουργούς-ουρολόγους με μια απλή επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με ραχιαία νάρκωση. "Ο χειρουργός-ουρολόγος με τομή δυο εκατοστών στο δέρμα, στην συμβολή του οσχέου και του πέους σε μη ορατό σημείο για αισθητικούς λόγους τοποθετεί την πεϊκή πρόθεση", τόνισε ο κ Αρχοντάκης.

    Η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τη μία ώρα και απαιτείται νοσηλεία μόλις μιας ημέρας στο νοσοκομείο. Η επέμβαση δεν εγκυμονεί σχεδόν κανένα κίνδυνο, όπως και η χρήση της. Μάλιστα στην Ελλάδα βρίσκεται και είναι διαθέσιμη η πλέον εξελιγμένη πεϊκή πρόθεση, που ονομάζεται «AMS 700 MS» και προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα :

    Ειδική επικάλυψη από μείγμα αντιβιοτικών InhibiZone που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο επιμόλυνσης. Ειδική αντλία ελέγχου MS (Momentary Squeeze) με την οποία επιτυγχάνεται η στιγμιαία χαλάρωση του πέους μετά την σεξουαλική επαφή. Η αποτροπή της ακούσιας στύσης (διαθέτει ειδική ανεπίστροφη βαλβίδα Lock-Out).

    Αξίζει να τονιστεί ότι μετά την τοποθέτηση υπάρχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, δηλαδή η πεϊκή πρόθεση δεν είναι ορατή και αντιληπτή από τη σύντροφο είτε το πέος βρίσκεται σε στύση είτε σε χαλάρωση.

    Επίσης το κόστος της τοποθέτησης καλύπτεται απ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η επέμβαση πραγματοποιείται στις ουρολογικές κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

    Τέλος απαλλάσσει τον άνδρα από το μόνιμο σημαντικό κόστος των άλλων θεραπειών ( φάρμακα από το στόμα και πεϊκές ενέσεις). Ήδη σύμφωνα με στοιχεία τα τελευταία χρόνια 1000 Έλληνες απολαμβάνουν και πάλι τον έρωτα χάρις στην πεϊκή πρόθεση. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που έχουν τοποθετήσει πεϊκή πρόθεση είναι 65 χρόνων (44 ο νεότερος και 78 χρόνων ο μεγαλύτερος).

    Τριάντα ημέρες μετά την τοποθέτηση ο άνδρας μπορεί να ενεργοποιήσει την πεϊκή πρόθεση, ασκώντας ελαφρά πίεση στην αντλία ελέγχου, η οποία είναι τοποθετημένη εντός του οσχέου . Αμέσως μετά την ερωτική του επαφή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χαλαρώνει και πάλι το πέος του.

    Συγκριτικά αποτελέσματα

    Πρόσφατη κλινική μελέτη απέδειξε ότι η τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση των ανδρών και των συντρόφων τους, σε σύγκριση με τα φάρμακα από το στόμα και τις ενέσεις.

    Συγκεκριμένα:

    Το ποσοστό ικανοποίησης μετά την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης έφτασε το 93%. Με τη λήψη φαρμάκων μόλις το 51%. Και με τη χρήση πεϊκών ενέσεων 40%.

    Τα αποτελέσματα αυτά καθημερινά οδηγούν όλο και περισσότερους άνδρες στη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος της στυτικής τους δυσλειτουργίας με την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης. Έτσι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περισσότεροι από 100 άνδρες την ημέρα σε ολόκληρο των κόσμο προχωρούν στην τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

    Πόσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης

    Στην Ελλάδα δυστυχώς αυξάνει χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των ανδρών, οι οποίοι για διάφορους λόγους, εμφανίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με στοιχεία σήμερα περισσότεροι από 400.000 άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

    Τα στατιστικά στοιχεία είναι δυσοίωνα καθώς σύμφωνα μα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας αναμένεται να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι το 2025!!!

    [06] Κόσμος

    ΗΠΑ: Η οικονομία στο επίκεντρο του 2ου ντιμπέιτ

    8/10/2008 9:17:00 πμ

    Σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία επικεντρώθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της, η δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών Τζων ΜακΚέιν και των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι δύο αντίπαλοι δεν παρουσίασαν ουσιωδώς νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ωστόσο συγκρούστηκαν σε μια σειρά ζητημάτων. Για την οικονομία ο Ομπάμα είπε ότι "νομίζω πως όλοι ξέρουν ότι αντιμετωπίζουμε την χειρότερη κρίση" (σ.σ. από το 1929), προσθέτοντας ότι "πιστεύω ότι αυτή είναι η τελική κρίση της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής των τελευταίων οκτώ ετών, που προώθησε ο Πρόεδρος Μπους και υποστήριξε ο γερουσιαστής ΜακΚέιν, και στην ουσία της αφορούσε την κατάργηση των κανονισμών, των μηχανισμών προστασίας του καταναλωτή, της αποχαλίνωσης της αγοράς με την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα έφερνε από τον ουρανό ευημερία για όλους". Ο ΜακΚέιν είπε ότι "ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα διέταζα τον Υπουργό Οικονομικών να αγοράσει αμέσως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να τα επαναδιαπραγματευθεί, στη νέα αξία των κατοικιών. Είναι δαπανηρή επιλογή; Ναι. Αλλά ξέρουμε όλοι, φίλοι μου, ότι έως ότου να σταθεροποιήσουμε τις τιμές των ακινήτων στην Αμερική, δεν θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να αναστρέφουμε την κατάσταση, να δημιουργούμε θέσεις εργασίας και να διορθώνουμε την πορεία της οικονομίας μας. Πρέπει να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση στην Αμερική".

    Τόσο ο ΜακΚέιν όσο και ο Ομπάμα αναφέρθηκαν στον επιχειρηματία Γουώρεν Μπάφετ ως έναν από τους υποψηφίους για το θώκο του Υπουργού Οικονομικών. Ο ΜακΚέιν αναφέρθηκε επίσης στην ιδρύτρια του eBay Μεγκ Γουίτμαν. Ο Ομπάμα δήλωσε ότι έχει "εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία", σημειώνοντας πάντως ότι "χρειαζόμαστε ηγεσία στην Ουάσινγκτον, που δεν θα χαρίζει απλώς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχουμε ένα αρχαϊκό κανονιστικό πλαίσιο του 20ού αιώνα για τις αγορές του 21ου αιώνα. Θα πρέπει να συντονιστούμε και με άλλες χώρες για να διασφαλίσουμε ότι οι ενέργειές μας θα έχουν αποτέλεσμα". Ο ΜακΚέιν είπε ότι η αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης "θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουμε. Νομίζω ότι αν δράσουμε αποτελεσματικά, αν σταθεροποιήσουμε την αγορά ακινήτων

    Όσον αφορά την ενέργεια ο ΜακΚέιν αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν συνδυαστικές λύσεις, με την οικοδόμηση νέων πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, την δημιουργία "εκατομμυρίων θέσεων εργασίας", και ταυτόχρονης αναζήτησης εναλλακτικών καυσίμων, αιολικών, ηλιακών, φυσικού αερίου, καθαρών τεχνολογιών εκμετάλλευσης άνθρακα, κάνοντας λόγο περί της ανάγκης ενεργειακής αυτονομίας των ΗΠΑ, που αποτελεί "πιεστική ανάγκη εθνικής ασφαλείας". Ο Ομπάμα είπε ότι το ζήτημα της ενέργειας "πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα. Γι αυτό έχω καλέσει να υπάρξουν επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων το χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να έχουμε απελευθερωθεί από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής τα επόμενα 10 χρόνια".

    Ακόμη, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην υγειονομική περίθαλψη, χαρακτηρίζοντας την ανάγκη να διευρυνθεί η κάλυψη κεφαλαιώδη, ενώ ο ΜακΚέιν υποστήριξε ότι η λύση είναι να δοθούν φοροαπαλλαγές στις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε αυτές να μπορούν να "αγοράσουν την κάλυψη που ταιριάζει" στους εργαζομένους τους.

    Υπήρξαν και νέες αναφορές από τους δυο υποψηφίους σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με τον ΜακΚέιν να κατηγορεί τον Ομπάμα ότι "θα έφερνε πίσω τους στρατιώτες μας ηττημένους" από το Ιράκ, ενώ "εγώ θα τους φέρω νικητές και τιμημένους", κι από την πλευρά του τον Ομπάμα να επαναλαμβάνει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ "εξέτρεψε" την προσοχή των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και την απειλή της Αλ Κάιντα".

    Οι ερωτήσεις στην δεύτερη τηλεμαχία, που σημειώθηκε 28 ημέρες πριν τις εκλογές, τέθηκαν από περίπου 100 αναποφάσιστους ψηφοφόρους που επέλεξε η εταιρία Gallup.

    [07] Κόσμος

    Νεπάλ: 18 νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στο Έβερεστ

    8/10/2008 8:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/10/2008 9:30:45 πμ)

    Μικρό αεροσκάφος, που βρισκόταν στην διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Λούκλα, 150 χλμ. βορειοανατολικά του Κατμαντού, συνετρίβη σήμερα Τετάρτη στο Νεπάλ, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να βρουν το θάνατο, σύμφωνα με τις αρχές. "Ένα αεροσκάφος της εταιρίας Yeti Airlines συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Λούκλα", δήλωσε ο Μόχαν Αντικάρι, εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Από τους 19 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος οι 14 ήταν ξένοι, 12 Γερμανοί και δύο Ελβετοί και οι τέσσερις Νεπαλέζοι σκοτώθηκαν από τη συντριβή, στην περιοχή του Έβερεστ. Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από πολλούς ορειβάτες και τουρίστες που μεταβαίνουν στο Έβερεστ ή επιστρέφουν από αυτό. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, μόνος επιζών του δυστυχήματος, διακομίστηκε σε νοσοκομείο στην Κατμαντού. Το αεροδρόμιο στη Λούκλα χρησιμοποιείται από πολυάριθμους ξένους ορειβάτες και τουρίστες που μεταβαίνουν στο Έβερεστ.

    [08] Κόσμος

    Αυστραλία: Αδιευκρίνιστα τα αίτια

    8/10/2008 8:38:00 πμ

    Περίπου ένας μήνας θα χρειαστεί για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια που ένα αεροσκάφος τύπου Airbus A330 της εταιρίας Qantas, ενώ εκτελούσε πτήση από τη Σιγκαπούρη στο Περθ της Αυστραλίας, έχασε ξαφνικά και εντελώς απροειδοποίητα ύψος, με αποτέλεσμα οι 36 από τους επιβάτες του να τραυματισθούν, δήλωσε ειδικός σήμερα Τετάρτη. Το αεροσκάφος, με συνολικά 313 επιβαίνοντες -303 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος- εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι εν συνεχεία προσγειώθηκε εσπευσμένα στη στρατιωτική βάση Λίαρμοντ, περίπου 1.260 χλμ. βόρεια του Περθ. Η απότομη απώλεια ύψους σημειώθηκε πάνω από τις δυτικές ακτές της Αυστραλίας χθες Τρίτη. Η Qantas δεν έκανε δημόσια υποθέσεις για τα αίτια του συμβάντος -στην διάρκεια του οποίου το αεροσκάφος "βούτηξε" 8.000 πόδια (2.440 μέτρα) μέσα σε περίπου δέκα δευτερόλεπτα-, πάντως ο περιφερειάρχης της αστυνομίας στην δυτική Αυστραλία Καρλ ΟΚάλαχαν εκτίμησε ότι επρόκειτο για "κάποιου είδους βλάβη του συστήματος". Κανείς από τους 36 τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Στην πλειοψηφία τους υπέστησαν εκδορές, μώλωπες και κατάγματα.

    Ένας από τους επιβάτες είπε ότι η παντελώς απροειδοποίητη απώλεια ύψους τρομοκράτησε τους πάντες. "Το καημένο παιδί που καθόταν μπροστά μας ξαφνικά χτύπησε στο ταβάνι και ήταν κολλημένο εκεί για περίπου τρία δευτερόλεπτα πριν ο πατέρας του το τραβήξει στο κάθισμά του", είπε στο ABC.

    Ο Ίαν Σάνγκστον, στέλεχος της υπηρεσίας ασφαλείας των αερομεταφορών της Αυστραλίας, είπε στο ίδιο δίκτυο ότι η έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στην διάρκεια της πτήσης QF72 θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να φθάσει σε κάποιο συμπέρασμα. "Εξετάζουμε τη συντήρηση και το ιστορικό του αεροσκάφους και συζητάμε και με άλλες εταιρίες που διαθέτουν το A330 και σε άλλες χώρες, διότι ασφαλώς θέλουμε να ξέρουμε εάν έχει υπάρξει προηγούμενο", δήλωσε.

    [09] Κόσμος

    Κίνα: Απέκρυψαν πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο

    8/10/2008 8:34:00 πμ

    Αξιωματούχοι από τη βόρεια κινεζική επαρχία που ξεκίνησε το σκάνδαλο με το επιμολυσμένο με τη μελαμίνη γάλα απέκρυψαν μια μεγάλη έκρηξη σε ανθρακωρυχείο τον Ιούλιο όπου έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα" μετέδωσε αργά χθες Τρίτη ότι περισσότεροι από 30 αξιωματούχοι και διευθυντές ορυχείων διώκονται ή έχουν συλληφθεί γιατί συγκάλυψαν την έκρηξη σε ορυχείο στην επαρχία Χεμπέι που σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου που ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου. Η πολύνεκρη έκρηξη στο ορυχείο της κομητείας Ουέι προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν αποθηκευτεί παράνομα στις στοές του, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

    [10] Κόσμος

    Συμφωνία για πυρηνική τεχνολογία ΗΠΑ-Ινδία

    8/10/2008 8:21:00 πμ

    Συμφωνία για την έναρξη ανταλλαγών πυρηνικής τεχνολογίας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, σχεδιάζουν να υπογράψουν την Παρασκευή οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία, ανακοίνωσαν κύκλοι, που έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ο ίδιοι κύκλοι, που δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους, ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία είναι προγραμματισμένη να υπογραφεί από την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και τον Ινδό ομόλογο της Πρανάμπ Μουκχερζί στην Ουάσιγκτον.

    [11] Κόσμος

    Από το Γκουαντάναμο

    ΗΠΑ: Διαφωνεί ο Λευκός Οίκος με τις απελευθερώσεις

    8/10/2008 8:16:00 πμ

    Την κάθετη διαφωνία του με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία 17 Κινέζοι μουσουλμάνοι που κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. "Η απόφαση αυτή του περιφερειακού δικαστηρίου, εάν ισχύσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεδικασμένο και για άλλους κρατουμένους του Γκουαντάναμο, στους οποίους περιλαμβάνονται και ορκισμένοι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών, ύποπτοι για το σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, που πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι μέσα στη χώρα μας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 October 2008 - 8:50:33 UTC