Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού
  • [02] Τονωτική ένεση στις χρηματαγορές
  • [03] Συνέντευξη Αλογοσκούφη για τεκμήρια
  • [04] Deterioration of Weather
  • [05] Νέα τραγωδία σε ορυχείο της Κίνας
  • [06] Επιδότηση παλιννόστησης μεταναστών

    [01] Κοινωνία

    Βροχές και ισχυροί άνεμοι

    Επιδείνωση του καιρού

    20/9/2008 9:54:00 (Τελευταία ενημέρωση: 20/9/2008 10:28:16)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα από την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει από σήμερα Σάββατο σχεδόν όλη τη χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους. Ήδη τα φαινόμενα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Αιγαίου. Ιδιαίτερα για την Αττική, από το απόγευμα έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής, τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά. Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από απόψε στη δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής στην υπόλοιπη χώρα.

    Πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 20-09-2008

    Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Αναλυτική Πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και αργότερα και στις ανατολικότερες περιοχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Δυτική Ελλάδα καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρων πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

    Αττική καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    τοπική Πρόγνωση για τις σεισμόπληκτες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας για το Σάββατο 20-09-2008 καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Πρόγνωση για την Κυριακή 21-9-2008 καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους έντονα. μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

    [02] Οικονομία

    Από κινήσεις ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας

    Τονωτική ένεση στις χρηματαγορές

    20/9/2008 10:58:00

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ

    Ευφορία και μεγάλα κέρδη στις διεθνείς χρηματαγορές μετά την εκπόνηση σχεδίου από τις ΗΠΑ για την έξοδο από την κρίση, που προβλέπει κρατικές παρεμβάσεις για την στήριξη του τραπεζικού τομέα. Τουλάχιστον 500 δισεκατομμύρια δολάρια θα διαθέσει ο Λευκός Οίκος για να υποστηρίξει τον τραπεζικό τομέα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times στην ηλεκτρονική της σελίδα. Παράλληλα, το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Βρετανίας με την απαγόρευση της βραχυπρόθεσμης πώλησης μετοχών, ακολούθησε η Γερμανία, η οποία ανέστειλε τη βραχυπρόθεσμη πώληση μετοχών σε 11 από τις εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στην προσπάθεια να τις προστατεύσει από τους κερδοσκόπους. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η Γαλλία, με απόφαση της γαλλικής Αρχής χρηματοοικονομικών αγορών (AMF), αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου και για ελάχιστη περίοδο τριών μηνών. Την ίδια ώρα, οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη, ενώ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε έκκληση για μία συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια των βιομηχανικών και αναδυομένων οικονομιών για την επίλυση της κρίσης. Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισε πως στην Ευρώπη δεν έχουμε έντονες επιπτώσεις από την οικονομική ύφεση που υπάρχει στις ΗΠΑ, αλλά έχουμε τις παρενέργειές της, προσθέτοντας ότι οι κανόνες που υπάρχουν στην ΕΕ μας δίνουν τις δυνατότητες να παίξουμε ρυθμιστικό ρόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση δεν είδε την κρίση να έρχεται, ενώ όταν ήταν σε πλήρη εξέλιξη διαβεβαίωνε ότι η ελληνική οικονομία δεν κινδυνεύει, τονίζει σε άρθρο του στον Κόσμο του Επενδυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ακόμα ότι η πολιτική των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων είναι ξεπερασμένη και ότι η νέα ρύθμιση των αγορών είναι το προοδευτικό αίτημα.

    [03] Οικονομία

    Επεξεργασία δεδομένων από αρμόδιες υπηρεσίες

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη για τεκμήρια

    20/9/2008 10:44:00 (Τελευταία ενημέρωση: 20/9/2008 11:18:11)

    Διευκρινήσεις για το θέμα των τεκμηρίων δίνει ο υπουργός Οικονομίας, λέγοντας ότι θα είναι δίκαια, λίγα και απλά, και δεν συνεπάγονται κανένα κίνδυνο για τη μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων. Σε συνέντευξή του στον "Κόσμο του Επενδυτή", ο κ. Αλογοσκούφης ξεκαθαρίζει ακόμη ότι θα γίνεται κάποια ρεαλιστική εκτίμηση για το ελάχιστο κόστος συντήρησης σπιτιών, αυτοκινήτων και σκαφών. Ο υπουργός τονίζει πως λειτουργεί με ορίζοντα τετραετίας και προσθέτει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της κυβέρνησης, καθώς και ότι δεν απαντά στις προκλήσεις που δέχεται γιατί βάζει πάνω απ όλα το συμφέρον της παράταξης και της χώρας. Ακόμη ασκεί κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι παρουσίασε μία τριτοκοσμική πολιτική παροχών χωρίς αντίκρισμα, ενώ χαρακτηρίζει προσωρινές και πυροσβεστικού χαρακτήρα τις αμερικανικές παρεμβάσεις σχετικά με την οικονομική κρίση.

    Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αλογοσκούφης: "Αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες και θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα, είναι να εκτιμήσουν, τι συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό ενός φορολογούμενου, η συντήρηση ενός μεγάλου σπιτιού, η συντήρηση ενός δεύτερου σπιτιού ή εξοχικού, η συντήρηση ενός αυτοκινήτου, η συντήρηση ενός σκάφους, η συντήρηση ενός δεύτερου αυτοκινήτου. Κάνουμε κάποια ρεαλιστική εκτίμηση, βασισμένη στο ελάχιστο κόστος συντήρησης. Τα τεκμήρια θα είναι λίγα, απλά και δίκαια."

    [04] Rains, Storms and Strong Winds

    Deterioration of Weather

    20 Σεπ 2008 09:54:00

    Sources: ΝΕΤ 105.8, ΑNA

    Competent services have been placed on the alert to deal with possible problems from deterioration of weather conditions across the country with heavy rains, storms and strong winds. Bad weather conditions have already hit western Greece and are forecast to expand to east Sterea, Eboia, Thessaly and the Aegean islands. Particularly for Attika, forecasters expect weather conditions to worsen from Saturday afternoon till the early hours on Sunday. Weather is expected to start gradually abating in western Greece tonight and across the country till Sunday night.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    [05] Κόσμος

    Πυρκαγιά και έκρηξη

    Νέα τραγωδία σε ορυχείο της Κίνας

    20/9/2008 10:36:00

    Πηγή: ΑΠΕ, Γερμανικό, Γαλλικό

    Τουλάχιστον πέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 παραμένουν παγιδευμένου στις στοές του ορυχείου Φούχουα στην πόλη Χεγκάνγκ της επαρχίας Χαϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας. Συνολικά εργάζονταν 44 άτομα, εκ των οποίων 12 διέφυγαν σώοι από το ορυχείο το οποίο είχε άδεια να παράγει 60.000 τόνους άνθρακα ετησίως. Το ατύχημα, λόγω πυρκαγιάς που προήλθε από έκρηξη, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις 04:00 (23:00 της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας). Τους 20.000 φτάνουν σε ετήσια βάση οι νεκροί από εργατικά ατυχήματα στην Κίνα, με τους 3.800 να έχουν χάσει τη ζωή τους στα ορυχεία το 2007, αναδεικνύοντας τα ορυχεία της ασιατικής χώρας στα πιο επικίνδυνα του κόσμου.

    [06] Κόσμος

    Στην Ισπανία

    Επιδότηση παλιννόστησης μεταναστών

    20/9/2008 10:24:00

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γερμανικό

    Σε μέτρα επιδότησης της παλιννόστησης μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, προχωρά η κυβέρνηση της Ισπανίας. Στόχος των μέτρων είναι να οδηγήσει τουλάχιστον 10.000 μετανάστες στο να επιστρέψουν στις χώρες τους. Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί έστω και μερικά η ανεργία στη χώρα, που φτάνει το 10%, με ιδιαίτερες επιπτώσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, στον οποίο απασχολείται σημαντικός αριθμός μεταναστών. Υπολογίζεται ότι στην Ισπανία ζουν περίπου δύο εκατομμύρια μετανάστες από χώρες εκτός της ΕΕ, με τους 165.000 να είναι άνεργοι. Όσοι μετανάστες προχωρήσουν στην επιλογή αυτή, θα παίρνουν ολόκληρο το επίδομα ανεργίας σε δύο δόσεις, το 40% στην Ισπανία και το 60% στην πατρίδα τους, ενώ θα κατοχυρώσουν όσα δικαιώματα απέκτησαν στην Ισπανία. Τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται να είναι αποδεκτά από τις ενώσεις των μεταναστών, που κατηγορούν τον πρωθυπουργό του PSOE Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο, για σκλήρυνση της πολιτικής του στο μεταναστευτικό ζήτημα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 September 2008 - 8:50:17 UTC