Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά
  • [02] 8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιές
  • [04] Αρχίζουν οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ
  • [05] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
  • [06] Ο κυκλώνας Άικ απειλεί την παραγωγή πετρελαίου
  • [07] Κίνα: Ανατροπή φορτηγού που μετέφερε μελίσσια
  • [08] Στο "κόκκινο" η αντιπαράθεση για το Βατοπέδιο
  • [09] Ασυμφωνία ως προς τον θύτη για την 11.9.2001

    [01] Κοινωνία

    Κοντά στα παιδιά οι πολιτικοί αρχηγοί

    Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

    11/9/2008 8:40:00 (Τελευταία ενημέρωση: 11/9/2008 11:43:34)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Χιλιάδες μαθητές Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων πέρασαν και πάλι το κατώφλι των σχολείων τους για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παιανίας για να ευχηθούν στα παιδιά καλή σχολική χρονιά. Όλα είναι έτοιμα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, διαβεβαιωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκτιμούν ότι και φέτος θα υπάρξουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία. Στον Αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη, θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Στο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας η Αλέκα Παπαρήγα, στο 84ο Νηπιαγωγείο Αθηνών ο Αλέκος Αλαβάνος, στο Λύκειο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία ξεκινά η Τροχαία.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς βρίσκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έτοιμους να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της μάθησης και της γνώσης. Η Πολιτεία, αρωγός της εκπαιδευτικής κοινότητας, φροντίζει, χρόνο με χρόνο, να βελτιώνει τα πράγματα, να καλύπτει κενά, να επιλύει προβλήματα. Να παρέχει όλα τα μέσα, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο. Και βεβαίως να προωθεί τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, ώστε το εκπαιδευτικό μας σύστημα να γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό, πιο ανταγωνιστικό, άξιο του σεβασμού και της εμπιστοσύνης όλων των Ελλήνων πολιτών που το χρηματοδοτούν".

    Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι όταν επενδύει στην Παιδεία μεγαλουργεί δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Για το ΠΑΣΟΚ η επένδυση στην παιδεία είναι προτεραιότητα πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, δεσμευόμενος για τη διάθεση του 7% του ΑΕΠ σε παιδεία και έρευνα.

    "Δε γίνεται το 2008 να υπάρχουν σχολεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μέσα σε παλιές φυλακές, να υπάρχουν αίθουσες χωρίς παράθυρα, στο κάθε παιδί να αναλογεί λιγότερο από μισό τετραγωνικό μέτρο.. δε γίνεται να σπρώχνουμε τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση, επειδή δεν υπάρχουν συνθήκες για ολοήμερα σχολεία. Χρειάζονται υποδομές, χρειάζεται πραγματική δωρεάν και καλής ποιότητας παιδεία, όπως όλοι οι διδάσκοντες είναι διατεθειμένοι να υπηρετήσουν" δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος.

    "Το πρόβλημα της Παιδείας είναι ότι -αν και δημόσια- αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα με αυτά τα προγράμματα διδασκαλίας αδειάζει και το μυαλό των μαθητών", δήλωσε η Α. Παπαρήγα.

    [02] Πολιτισμός

    Στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων

    8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων

    11/9/2008 9:55:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το 8ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Δράση (Ε.Α.Δ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, από τις 26 28 Σεπτεμβρίου 2008 (Αίθουσα "Κωστής Παλαμάς", Πειραιώς 100, Γκάζι). Βασικός στόχος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με έμφαση στον αγώνα κατά του καπνίσματος, που θεωρείται ο βασικότερος καρκινογόνος παράγοντας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα βραβευτούν οι νικητές του διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Ε.Α.Δ. με σκοπό νέοι από 15 κράτη, ηλικίας 15-25 ετών, να εκφράσουν τις αντικαπνιστικές τους θέσεις. Ο διαγωνισμός συμπεριλάμβανε τις παρακάτω κατηγορίες: κείμενο, ποίηση, ζωγραφική, φωτογραφία, εικονογραφημένες ιστορίες, κινούμενα σχέδια, μουσική, χορό και θέατρο. Παράλληλα, διοργανώθηκε και διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 10 14 ετών που ζουν στην Ελλάδα. Από κάθε θεματολογία, επιλέχθηκαν 3 νικητές, οι οποίοι, με έξοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Δράσης, θα βρεθούν στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα τους και να βραβευθούν σε ειδική τελετή, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 19.30. Την εκδήλωση θα συμπληρώσει η ομιλία του Πνευμονολόγου Μ. Πατενταλάκη με θέμα "Κάπνισμα και επιπτώσεις στην υγεία", καθώς και η παρουσίαση του αντικαπνιστικού τραγουδιού "Σε κάνει σκλάβο" από τον Αλ. Φωτεινό.

    Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 22.00.

    Είσοδος ελεύθερη

    [03] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη πυρκαγιές

    11/9/2008 9:51:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δασική έκταση συνεχίζει να καίει η φωτιά που παραμένει σε εξέλιξη, από την Κυριακή, στο όρος Μπέλες στο Κιλκίς. Στο έργο της κατάσβεσης, που δυσχεραίνει το δύσβατο του εδάφους, συμμετέχει πεζοπόρο τμήμα 45 πυροσβεστών, ενώ από το πρώτο φως επιχειρούν στην περιοχή, δύο ελικόπτερα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε, σε ορεινή, δύσβατη, δασική περιοχή, στο Άνω Γραμματικό του δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα. Η φωτιά καίει έκταση με πεύκα. Στην περιοχή επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 οχήματα.

    Έκταση με οξιές καίει η φωτιά, που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, στην περιοχή "Κίτκα" στο δημοτικό διαμέρισμα Προμάχων στην Αριδαία Πέλλας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς, με το πρώτο φως επιχειρούν και αεροσκάφη.

    Εξάλλου, εκατόν πενήντα στρέμματα δασικής και εκατόν πενήντα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αποτέφρωσε η πυρκαγιά που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, στο Ανταρτικό του δήμου Πρεσπών Φλώρινας. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε στο δήμο Δίου στην Πιερία, αφού νωρίτερα έκαψε εικοσιπέντε στρέμματα δασικής έκτασης και δεκαπέντε στρέμματα με ελιές. Στο σημείο επιχείρησαν εφτά υδροφόρα οχήματα με δεκαπέντε πυροσβέστες.

    [04] Κόσμος

    Επί τάπητος το θέμα της διακυβέρνησης

    Αρχίζουν οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ

    11/9/2008 9:23:00 (Τελευταία ενημέρωση: 11/9/2008 10:28:01)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σήμερα, Πέμπτη αρχίζουν οι ουσιαστικές συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ. Επί τάπητος θα τεθεί μεταξύ άλλων το θέμα της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών. Στις θέσεις των δύο πλευρών υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία αναφορικά με την προέλευση του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο θα προέλθει από τη λύση του Κυπριακού. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα διεργασίες στο θέμα της διακυβέρνησης έχουν δημιουργήσει βάση για διάλογο. Χρειάζεται, όμως, τόνισε, ακόμα πολλή δουλειά και ο δρόμος είναι μακρύς Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι κανένας Κύπριος πολίτης, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, δεν πρόκειται να προβεί σε απαράδεκτες υποχωρήσεις στην κατοχική δύναμη. Εν τω μεταξύ, σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται η Αθήνα με τη Λευκωσία για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    [05] Κόσμος

    Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    11/9/2008 9:22:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Βόρεια Μαλούκου και κοντινές περιοχές στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας. Ήρθη, περίπου 40 λεπτά μετά την έκδοσή της, η προειδοποίηση για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, την οποία είχε εκδώσει η μετεωρολογική και γεωλογική υπηρεσία της Ινδονησίας. Η προειδοποίηση προκάλεσε πανικό μεταξύ πολλών κατοίκων, σύμφωνα με αξιωματούχους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στην περιοχή. Ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός Elshinta μετέδωσε ότι το έδαφος σειόταν για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ότι έγινε αισθητός πολλά χιλιόμετρα μακριά. Η Ινδονησία, η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα στον κόσμο, βρίσκεται στο λεγόμενο "Δακτυλίδι της Φωτιάς" του Ειρηνικού, τη συμβολή τεκτονιών πλακών, όπου είναι συχνή η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Τον Δεκέμβριο του 2004, ισχυρός σεισμός και τσουνάμι είχαν πλήξει την περιοχή στοιχίζοντας τη ζωή 170.000 ανθρώπων μόνο στην επαρχία Ατσέχ --και δεκάδων ακόμη χιλιάδων σε άλλες χώρες, έως και στην Αφρική και αφήνοντας μισό εκατομμύριο κατοίκων άστεγους.

    [06] Κόσμος

    Ο κυκλώνας Άικ απειλεί την παραγωγή πετρελαίου

    11/9/2008 9:07:00 (Τελευταία ενημέρωση: 11/9/2008 9:13:21)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι πετρελαϊκές εταιρίες έκλεισαν σχεδόν όλες τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις τους στον Κόλπο του Μεξικού και άρχισαν να σταματούν τη λειτουργία διυλιστηρίων που υπάρχουν στις παράκτιες περιοχές, καθώς ο τελευταίος κυκλώνας που πλήττει την περιοχή κατευθύνεται προς τις εγκαταστάσεις αυτές.

    Η παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή, απ όπου προέρχεται το ένα τέταρτο του αργού πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, έχει μειωθεί κάτω από το 5% της φυσιολογικής παραγωγής, καθώς ο κυκλώνας Άικ πλησιάζει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μόλις μία εβδομάδα μετά τον κυκλώνα Γκουστάβ.

    Συγκεκριμένα, το 95,9% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο, που ανέρχεται σε φυσιολογικές συνθήκες σε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όπως και το 73,1% της παραγωγής φυσικού αερίου, έχουν διακοπεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ορυκτών.

    Οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικού, η Shell και η ΒΡ, ανακοίνωσαν ότι έχουν σταματήσει τελείως την παραγωγή, ενώ το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες εταιρίες.

    Ο κυκλώνας Άικ αναμένεται μέχρι το Σαββατοκύριακο να πλήξει την περιοχή μεταξύ Κόρπους Κρίστι και Χιούστον, όπου βρίσκονται πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας αργού πετρελαίου.

    Ο κυκλώνας ενισχύθηκε σήμερα και αναμένεται ότι μέχρι να φτάσει στην ακτή θα συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας περίπου 178 χιλιομέτρων την ώρα.

    [07] Κόσμος

    Κίνα: Ανατροπή φορτηγού που μετέφερε μελίσσια

    11/9/2008 8:57:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις από τσιμπήματα χιλιάδων μελισσών, όταν φορτηγό που μετέφερε δεκάδες κυψέλες ανατράπηκε στη βορειοδυτική Κίνα και οι άλλοι τρεις σκοτώθηκαν προσπαθώντας να αποφύγουν τα έντομα. Το φορτηγό συγκρούστηκε με ένα όχημα που χρησιμοποιείτο σε αγρόκτημα κι ανατράπηκε κοντά στην Τσάνγκσουν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζίλιν, γράφει σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας. Σε φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος απεικονίζονται χιλιάδες μέλισσες σε σμήνη γύρω από το σημείο του δυστυχήματος ενώ εργαζόμενοι με προστατευτικές στολές εργάζονται σε συντρίμμια. Σύμφωνα με την East Asia Economy and Trade News, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μερικές ώρες αργότερα όταν δυο φορτηγά επιχείρησαν να αποφύγουν τα έντομα. Στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί επτά θανατηφόρα τροχαίο μέσα σε τρεις μήνες, προσέθεσε η ίδια εφημερίδα.

    [08] Πολιτική

    Στο "κόκκινο" η αντιπαράθεση για το Βατοπέδιο

    11/9/2008 8:55:00 (Τελευταία ενημέρωση: 11/9/2008 11:12:51)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στο κόκκινο αναβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Βουλγαράκη προκάλεσε η κατάθεση στη Βουλή από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, συμβολαίου για την ανταλλαγή ακινήτων με συμβολαιογραφική αμοιβή 300.000 ευρώ, στην Κατερίνα Πελέκη- Βουλγαράκη. Για ενορχηστρωμένη επιχείρηση συκοφάντησης και πολιτικής του εξόντωσης, μέσα από τερατώδη ψέματα, κάνει λόγο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας ότι η συμβολαιογραφική αμοιβή αποδόθηκε εξ ολοκλήρου στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.

    Από την πλευρά του ο πρώην υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος διέψευσε ότι υπέγραψε πράξη ανταλλαγής δημοσίων κτημάτων με οποιοδήποτε κτήμα της συγκεκριμένης μονής.

    Το ΠΑΣΟΚ με ερώτησή του ζητά να απαντηθεί εάν έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία παραχώρησης στρατοπέδου, μέσω ΟΤΑ, προς την Μονή Βατοπεδίου, ενώ τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Η κυβέρνηση αναμένει την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας προκειμένου να αποφασίσει πώς θα κινηθεί για την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας, απάντησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Όταν η επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργεί πρόβλημα στην Κυβέρνηση, τότε δεν πρέπει να γίνεται, τόνισε στη ΝΕΤ 105.8 ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος και πρόσθεσε ότι ορισμένες φορές ο πολιτικός πρέπει να έχει και την γενναιότητα να παραιτείται.

    [09] Κόσμος

    ΗΠΑ - WorldPublicOpinion.org

    Ασυμφωνία ως προς τον θύτη για την 11.9.2001

    11/9/2008 0:18:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επτά χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ εξακολουθεί να μην υπάρχει ομοφωνία σε άλλες χώρες του κόσμου ότι πίσω από αυτές κρύβονται μαχητές της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με διεθνή δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έρευνα που έγινε σε 16.063 ανθρώπους σε 17 χώρες έδειξε ότι μόνο σε 9 χώρες η πλειοψηφία πιστεύει ότι η Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον που προκάλεσαν το θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων. Κατά μέσον όρο, το 46% των ερωτηθέντων στις 17 χώρες δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα ευθύνεται για τις επιθέσεις, το 15% ότι ευθύνεται η αμερικανική κυβέρνηση, το 7% το Ισραήλ και άλλο ένα 7% κάποιος άλλος δράστης. Επίσης ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την WorldPublicOpinion.org, ένα σχέδιο συνεργασίας ερευνητικών κέντρων σε διάφορες χώρες, το οποίο διαχειρίζεται το Πρόγραμμα πάνω στις Θέσεις Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, το 56% των Βρετανών και των Ιταλών επιρρίπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα, το 63% των Γάλλων και το 64% των Γερμανών. Επίσης το 23% των Γερμανών ρίχνει την ευθύνη στην αμερικανική κυβέρνηση, όπως και το 15% των Ιταλών.

    Στη Μέση Ανατολή οι ερωτηθέντες ήταν ιδιαίτερα πιθανόν να κατονομάσουν κάποιον άλλο δράστη από την Αλ Κάιντα, έδειξε επίσης η έρευνα. Την υπόθεση ότι το Ισραήλ κρυβόταν πίσω από τις επιθέσεις στήριξε το 43% των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο, το 31% στην Ιορδανία και το 19% στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ τις ευθύνες στην αμερικανική κυβέρνηση επέρριψε το 36% των Τούρκων και το 27% των Παλαιστινίων.

    Στο Μεξικό, το 30% των ερωτηθέντων κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση και το 33% την Αλ Κάιντα. Οι μόνες χώρες στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία επέρριψε την ευθύνη στην Αλ Κάιντα ήταν η Κένυα με ποσοστό 77% και η Νιγηρία με ποσοστό 71%.

    Η δημοσκόπηση, η οποία έχει περιθώριο σφάλματος συν, πλην 3 ως 4 μονάδες, διεξήχθη από τις 15 Ιουλίου ως τις 31 Αυγούστου στις εξής χώρες: Κίνα, Ινδονησία, Νιγηρία, Ρωσία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ιορδανία, Κένυα, Μεξικό, Παλαιστινιακά Εδάφη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Τουρκία και Ουκρανία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 September 2008 - 8:50:32 UTC