Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όχι σε κάλπες-ανασχηματισμό
  • [02] Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη
  • [03] No to Early Elections and Cabinet Reshuffle
  • [04] Υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ο Στάινμαϊερ
  • [05] Καναδάς: Πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο
  • [06] Στον Αρονόφσκι ο Χρυσός Λέοντας
  • [07] Βασικοί ύποπτοι οι γονείς
  • [08] Προβάδισμα ΝΔ-Κ.Καραμανλή
  • [09] Θανατηφόρο τροχαίο στην Κροατία
  • [10] Τραγωδία στη Σαλαμίνα
  • [11] Η Πολωνία μεγάλη νικήτρια του Eurovision Dance
  • [12] Δύο νεκροί σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό

    [01] Πολιτική

    Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

    Όχι σε κάλπες-ανασχηματισμό

    7/9/2008 13:44:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2008 19:16:06)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Απαντήσεις σε ερωτήματα που κάλυψαν όλο το φάσμα της πολιτικής επικαιρότητας έδωσε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό. Σε ό,τι αφορά το θέμα του Γιώργου Βουλγαράκη, διαχώρισε τις παράνομες δράσεις από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει κάθε πολίτης, και χαρακτήρισε αναχρονιστικές αντιλήψεις τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για ασυμβίβαστο στην επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του υπουργού Επικρατείας. Έστειλε μήνυμα στους δημοσίως διαφωνούντες βουλευτές ότι όλοι είναι δεσμευμένοι για τη στήριξη μιας πολιτικής και πως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητη γκάφα τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για νόθευση της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για τους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές θέσεις, τόνισε πως ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά υπάρχει και η δέσμευση στη στήριξη του κυβερνητικού προγράμματος. Απο κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πρόσθεσε.

    Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης πως η Κυβέρνηση έχει λάβει εδώ και έναν χρόνο ξεκάθαρη και δυνατή εντολή από τον ελληνικό λαό και έχει μπροστά της πολύ δουλειά.

    Ειδικότερα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, απάντησε πως δεν έχουν περάσει ούτε 12 μήνες από την τελευταία ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, όπως σημείωσε, έδωσαν ξεκάθαρη, νέα και ισχυρή εντολή. "Οποιαδήποτε σκέψη για προσφυγή στις εκλογές δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα", τόνισε.

    Σε άλλη ερώτηση αν θα αντέξει η Κυβέρνηση με την πλειοψηφία των 152 εδρών που διαθέτει, με δεδομένο ότι στελέχη ασκούν έντονη κριτική, απάντησε ότι υπάρχει ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού και συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική που με όλες του τις δυνάμεις προωθεί.

    Πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο ότι κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα στη γνώμη του και την έκφρασή της.

    "Όλοι είμαστε δεσμευμένοι στην τήρηση προγράμματος συγκεκριμένης πολιτικής. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες τους", επεσήμανε.

    Σε άλλη ερώτηση αν θα διαγράψει τον Π. Τατούλη και αν αποτελεί κόκκινη γραμμή η καταψήφιση από κυβερνητικό βουλευτή ενός νομοσχεδίου και άρα έτσι ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, δήλωσε ότι έχει απαντήσει και δεν έχει να προσθέσει τίποτα.

    Κληθείς να σχολιάσει, μετά από άλλη ερώτηση, τοποθετήσεις του Γιάννη Κεφαλογιάννη, επανέλαβε ότι έχει απαντήσει και δεν έχει να προσθέσει τίποτα άλλο.

    Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος του, απάντησε πως η μόνη γόνιμη και παραγωγική κριτική που μπορεί να αποδεχθεί είναι από εκείνους που λένε "πηγαίνετε πιο γρήγορα, πιο θαρραλέα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων".

    Είπε ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υπήρξαν καθυστερήσεις και σημείωσε ότι αυτή η κριτική είναι η ισχυρότερη κινητροδότηση, "ο πιο ούριος άνεμος στα πανιά της κυβέρνησης, που είναι στο δρόμο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων".

    Σε ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν για ίδρυση κόμματος επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός αφού σημείωσε πως στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης έγινε σημαντικό, καίριο, έργο, τόνισε ότι "την ώρα που εφαρμόζεις πολιτική, πού παίρνεις αποφάσεις, που δεν είναι κατ ανάγκην δημοφιλείς, που έχεις φρέσκια ακόμα τη λαϊκή εντολή, που υπάρχει διεθνής κρίση, το χειρότερο κριτήριο που μπορεί να κατευθύνει τις επιλογές θα ήταν πόσο δημοφιλής είσαι".

    "Μακριά από μένα", συμπλήρωσε και ανέφερε πως "όποιος πιστεύει ότι μπορεί να διερμηνεύσει τα αισθήματα, τις προσδοκίες, τις αγωνίες και κυρίως την προοπτική των πολιτών, σε ελεύθερη χώρα ζούμε, σε Δημοκρατία ζούμε, μπορεί να το πει, να το εκφράσει και να κατέβει και στον πολιτικό στίβο".

    Σε άλλη ερώτηση πως πιστεύει ότι θα πετύχει η πολιτική του με 152 βουλευτές, είπε πως είναι κοινή βούληση να προωθηθεί αυτό το πρόγραμμα.

    "Η αίσθηση καθήκοντος που αισθάνομαι. Αυτή είναι η εντολή των πολιτών",συμπλήρωσε και είπε ότι οι πολίτες ακόμα και αν πρόσκαιρα είναι δυσαρεστημένοι καταλαβαίνουν ποια πολιτική είναι προς το συμφέρον του συνόλου.

    "Αν είχα, αν έχω, να διαλέξω ανάμεσα στη σωστή πολιτική και σε μια τετραετία περισσότερο, το πρώτο θα διάλεγα", τόνισε.

    Για τον ανασχηματισμό

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ερωτηθείς αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό απάντησε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

    Για τα περί νοθείας

    Ερωτηθείς για τις καταγγελίες για νοθεία σε ψηφοφορία στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι "είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό το κόμμα που συνειδητά υπονόμευσε την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, να καταφεύγει σε φτηνά τεχνάσματα, να μιλά για δήθεν νοθεία σε μια διαδικασία που από τη φύση της δεν μπορεί να νοθευτεί".

    Είπε ότι πρόκειται για μια διαδικασία της οποίας η εγκυρότητα είναι δεδομένη και συμπλήρωσε πως "τέτοιου είδους γκάφες δεν δικαιολογούνται ούτε από πολιτική αδυναμία, ούτε από ανυπαρξία θέσεων και προτάσεων".

    Σημείωσε, επίσης, ότι "επαναλαμβανόμενες, άκριτες, επιθέσεις κατά των θεσμών, είτε πρόκειται για το κοινοβούλιο, είτε για τη Δικαιοσύνη, στις οποίες δυστυχώς διαρκώς επιδίδεται η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι φαινόμενο ανεύθυνο και επικίνδυνο".

    Για τις Ευρωεκλογές

    Για το χαρακτήρα που έχουν για τη ΝΔ οι ευρωεκλογές, για τις οποίες ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απάντησε ότι πρόκειται για ευρωεκλογές και αυτό το περιεχόμενο έχουν.

    Σημείωσε ότι είναι σημαντικές για την πορεία της Ευρώπης και τη δική μας ευρωπαϊκή τροχιά και ότι έχουν πολιτικό περιεχόμενο.

    "Ούτε Κυβέρνηση εκλέγουν, ούτε τις πολιτικές εξελίξεις καθοριστικά επηρεάζουν", επεσήμανε.

    Με αφορμή άλλη παρεμφερή ερώτηση είπε ότι δεν έβαλε τον πήχη ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά, αλλά εκεί που πραγματικά είναι.

    Για το ενδεχόμενο συνεργασιών

    Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών σε περίπτωση αδυναμίας αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, απάντησε πως δεν έχει αλλάξει η γνωστή του θέση. "Ούτε με τα άκρα συνεργαζόμαστε, ούτε υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στη σημερινή πολιτική σκηνή",τόνισε και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχουν ή θα βοηθούσαν τον τόπο τέτοιου είδους Κυβερνήσεις.

    Σε άλλο σκέλος της ίδιας ερώτησης αν ο ίδιος θα οδηγήσει τη ΝΔ στις εκλογές με τον νόμο που η κυβέρνηση ψήφισε, απάντησε ότι δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του για πρόωρη συνταξιοδότηση.

    Για τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη

    Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Γ. Βουλγαράκη και αν συνάδουν με το μήνυμα του για σεμνότητα και ταπεινότητα, απάντησε πως επιχειρείται σύγχυση.

    Ανέφερε πως είναι άλλο πράγμα οι παράνομες δραστηριότητες και άλλο η κατακριτέα προσπάθεια για φοροδιαφυγή.

    "Όταν πρόκειται για νόμιμες δραστηριότητες που δηλώνονται επί πολλά χρόνια στο πόθεν έσχες, χωρίς να έχουν εγερθεί ερωτήματα, είναι πασιφανές ότι δεν αναφερόμαστε σε παράνομες, ανήθικες, αθέμιτες πράξεις", τόνισε και πρόσθεσε πως για τον τρόπο ζωής υπεισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο.

    "Δεν υπάρχουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς. Η θέση μου είναι γνωστή και ισχύει", συμπλήρωσε.

    Σε άλλη ερώτηση για Υπουργούς που έχουν, κατά το δημοσιογράφο που ρώτησε, πλουτίσει κ. Καραμανλής είπε ότι σέβεται τις αξιολογικές κρίσεις του δημοσιογράφου και πρόσθεσε πως απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία, όπως τόνισε, έχει δώσει περιεκτικές και ουσιαστικές απαντήσεις.

    Ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση αν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη σύζυγο του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και τις επιχειρηματικές της δράσεις, απάντησε ότι θεωρεί τέτοιες απόψεις αναχρονιστικές, μεσαιωνικές για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την επαγγελματική δραστηριότητα.

    "Λυπάμαι που ένα κόμμα που θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτικό, στον πανικό του και στην έλλειψη πολιτικών θέσεων, διολισθαίνει στην υιοθέτηση τέτοιων αντιλήψεων", συμπλήρωσε.

    Σε άλλη ερώτηση αν είναι τεκμήριο διαπλοκής η αύξηση της περιουσίας του κ. Ρουσόπουλου μέσω των εισοδημάτων της συζύγου του, είπε πως επί της ουσίας έχει απαντήσει και πρόσθεσε πως "αν υπάρχει κανείς να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό να το συζητήσουμε. Να αποφεύγουμε τοποθετήσεις που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων".

    Ερωτηθείς για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απάντησε πως γίνεται σήμερα θέμα μια υπόθεση, η επίλυση της οποίας ξεκινά από το 1999 με γνωμοδοτικές αποφάσεις του νομικού συμβουλίου του κράτους επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ.

    "Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία θα κατατεθούν αναλυτικά στο προσεχές μέλλον στη Βουλή στην απάντηση σχετικής ερώτησης που έχει υποβληθεί", συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς για την υπόθεση Παυλίδη, ο Κ. Καραμανλής στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ απάντησε πως καμιά καταγγελία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της αν δεν διερευνηθεί πρώτα από τη Δικαιοσύνη.

    "Για τη συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία αναφερθήκατε, ο ίδιος, πρώτος, με δική του πρωτοβουλία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η οποία διερευνά την υπόθεση", ανέφερε.

    Σε άλλη ερώτηση αν κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά -με βάση την υπόθεση Πολύζου- ο κ. Καραμανλής απάντησε πως ο δημοσιογράφος που ρώτησε σύγκρινε βουλευτή με εν ενεργεία υπουργό.

    Πρόσθεσε ότι δέχεται να υπάρχουν καταγγελίες, έρευνα, χειροπιαστά αποτελέσματα, εάν και εφόσον υπάρξουν αλλά δεν δέχεται την εύκολη, αφοριστική, ισοπέδωση των πάντων.

    Ο Πρωθυπουργός ερωτηθείς για την υπόθεση της Siemens στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, απάντησε πως για αυτό το θέμα διεξάγεται μεγάλης έκτασης δικαστική έρευνα με τη δικαστική συνδρομή άλλων χωρών.

    "Πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Έχω δεσμευτεί ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας θα επιληφθεί του θέματος και η Βουλή. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με άλλα κόμματα. Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο θέμα αυτό", τόνισε.

    Για τα φορολογικά μέτρα

    Σε ερώτηση αν δεσμεύεται ότι δεν θα ληφθούν και άλλα φορολογικά μέτρα, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής απάντησε πως η Κυβέρνηση έχει πολιτική μείωσης των φόρων και το απέδειξε σε δύσκολες συνθήκες, όταν με 7,5% έλλειμμα μείωσε τους φόρους, ενώ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει νέα μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

    "Αυτή είναι η πολιτική μας. Δεν έχει αιφνιδιασμούς. Δεν αποσκοπούμε να πάρουμε νέα φορολογικά μέτρα", τόνισε και ανέφερε ότι μπορεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.\

    Σε άλλη ερώτηση για τα τεκμήρια και αν θα επιβληθούν άλλοι φόροι μέχρι το τέλος του 2009, είπε ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης είναι σαφής και ξεκάθαρη.

    Ανέφερε ότι είχε γίνει συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ, κάτι που ο ίδιος είχε αποκλείσει και προεκλογικά και μετεκλογικά αλλά εξακολουθεί να γράφεται.

    "Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», τόνισε και πρόσθεσε πως το μόνο ζήτημα είναι στην συζήτηση στο εθνικό συμβούλιο για τη φοροδιαφυγή να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί «το κοινωνικά απαράδεκτο αυτό φαινόμενο".

    Για το μέτρο φορολόγησης των δελτίων παροχής υπηρεσιών, είπε πως όταν έρθει η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις καλείσαι να επιλέξεις τον προσφορότερο τρόπο πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και σημείωσε ότι δεν γίνεται πολιτική μείωσης των φόρων με μεγάλη φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων.

    Είπε επίσης πως δεν μπορεί κάποιοι με εισόδημα 30.000 ευρώ να δηλώνουν 4000 ή 5000 ευρώ.

    "Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με φορολογικά μέτρα. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, που η Πολιτεία πρέπει να το κάνει, με όσο γίνεται δικαιότερο κοινωνικά τρόπο", συμπλήρωσε.

    Για την υπόθεση Ζαχόπουλου

    Ερωτηθείς για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι του δίνεται η δυνατότητα να πει πως για έναν άνθρωπος, με μια άτυχη, τραγική, προσωπική ιστορία, εξυφάνθηκε σχεδόν επί τρίμηνο μια απίστευτη σε ένταση δημοσιότητας ιστορία περί τεράστιων σκανδάλων.

    "Που είναι το πολιτικό, που είναι το οικονομικό σκάνδαλο; Πουθενά δεν είναι", συνέχισε και ανέφερε πως όπου υπάρχει βάση σε καταγγελία να διερευνηθεί, να διαπιστωθεί, να αποκεφαλιστεί ο οποιοσδήποτε πραγματικά ένοχος αλλά όχι με εύκολες κουβέντες και ψιθύρους.

    Τέλος ερωτηθείς για την αντιπαράθεση, κατά το δημοσιογράφο που ρώτησε, Σουφλιά - Δήμα, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απάντησε πως ο καθένας από τη σκοπιά του κάνει καλά τη δουλειά του.

    "Ο κ. Σουφλιάς είναι στέλεχος της κυβέρνησης και ο κ. Δήμας αυτή την ώρα τουλάχιστον, είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", πρόσθεσε.

    Για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν διαπιστώνει διάθεση εκ μέρους των Σκοπίων για εξεύρεση σύντομα λύσης στο θέμα της ονομασίας. Ερωτηθείς επ αυτού επανέλαβε την "απόλυτα σαφή" θέση της Αθήνας για μια διεθνή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων και πρόσθεσε: "Η συμπεριφορά και τα λεγόμενα από την κυβέρνηση των Σκοπίων, σ αυτή τη φάση δεν με κάνουν αισιόδοξο. Δεν βλέπω μετακίνηση θέσεων, ούτε καν διάθεση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή ονομασία".

    Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων, μεταξύ αυτών και της ΠΓΔΜ, "εφόσον λυθεί το θέμα με τον τρόπο που προανέφερα".

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει "καθαρή, σθεναρή και σαφή θέση" από την οποία δεν έχει υποχωρήσει.

    Σε άλλη ερώτηση αν η Αθήνα σχεδιάζει να αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, ο πρωθυπουργός είπε ότι "ζυγίζουμε όλα τα δεδομένα" και πως «αυτή την στιγμή δεν συντρέχει λόγος να αλλάξουμε την πολιτική μας στο θέμα αυτό".

    Τέλος προανήγγειλε κι άλλες πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων και την συνεργασία με τις αραβικές χώρες.

    Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού αναπληρωτή βοηθού υπουργού Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα στην Καθημερινή, ότι δεν είναι ώρα για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας Αθήνας-Μόσχας, ο κ. Καραμανλής απάντησε πως δεν πρέπει να συγχέονται οι ενεργειακές συμφωνίες με την κρίση του Καυκάσου.

    Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

    Έντονη κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα όσα είπε σήμερα στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. "Η χθεσινή ομιλία του κ. Καραμανλή στις παραγωγικές τάξεις ήταν κενού περιεχομένου. Σήμερα απέδειξε ότι έχει χάσει την επαφή του με την χώρα. Έδειξε σήμερα ότι δεν μπορεί να ηγηθεί της χώρας, δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών και της χώρας", επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος έκανε επίσης λόγο για θλιβερή εικόνα του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

    Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός "κάλυψε απολύτως τους Υπουργούς του, που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και για αθέμιτη επιρροή. Αποφάσισε πως και αυτός και η Κυβέρνησή του θα βουλιάξουν όλοι μαζί". "Η χώρα, όμως, είπε, δεν μπορεί να βουλιάξει, χρειάζεται σχέδιο εξόδου από την κρίση". Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ευθύνης και έχει σχέδιο για την χώρα και τους πολίτες και στόχος επεσήμανε είναι να δώσουμε λύση στα προβλήματα

    "Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν πολιτικές που αποδεδειγμένα παράγουν αποτελέσματα. Το τελευταίο που έχουν ανάγκη", τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος, "είναι οι παραπολιτικές κορώνες, στις οποίες συστηματικά επιδίδονται όσοι αδυνατούν να επεξεργαστούν και να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο".

    Σχολιάζοντας την συνέντευξη Καραμανλή ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαίλης είπε : "Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο. Η εργατική τάξη, ο λαός έχουν μπροστά τον δικό τους: ανυπακοή, σκληρή πάλη για την απόκρουση της επίθεσης, για την αποτροπή σε μια πορεία του ευρωμονόδρομου".

    Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως για 2η συνεχόμενη ημέρα ο κ. Πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο. "Δεν πήρε το μήνυμα των χθεσινών μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας ότι δεν πάει άλλο αυτή η πολιτική. Η προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον κ. Πρωθυπουργό και η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της Κυβέρνησής του θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζουν. Τους υποσχόμαστε έναν πολύ θερμό χειμώνα".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε: "Μέχρι τώρα ξέραμε, τι Ρουσόπουλος, τι Καραμανλής. Τώρα μάθαμε, τι Βουλγαράκης, τι Καραμανλής".

    [02] Κοινωνία

    Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

    7/9/2008 13:10:00

    Στη σύλληψη 13 ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα χτεσινοβραδινά επεισόδια και τις βιαιοπραγίες, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο των εγκαινίων της 73ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ), προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση, οι πορείες διαμαρτυρίας, που διήλθαν μέσα από κεντρικές οδούς, ήταν ειρηνικές, πλην όμως, λίγα λεπτά της ώρας μετά τις 7 το απόγευμα, ομάδα 200 ατόμων, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο διαδήλωσης και περνώντας από τις οδούς Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, άρχισε να πετά αντικείμενα, όπως πέτρες, σίδερα και γυάλινα μπουκάλια.

    Τα συγκεκριμένα άτομα προκάλεσαν φθορές σε γραφεία τράπεζας και σε εμπορικά καταστήματα, ενώ έγραψαν και συνθήματα στην εξωτερική τοιχοποιία της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, καθώς και σε εικονίσματα στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου. Επίσης, διάφορα άτομα, που δρούσαν μεμονωμένα, προκάλεσαν φθορές σε 4 εμπορικά καταστήματα κι ένα τραπεζικό υποκατάστημα.

    Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται, επίσης, πως των επεισοδίων ακολούθησε αστυνομική επέμβαση, χωρίς τη χρήση βίας, ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές ατόμων. Τελικά, συνελήφθησαν 13 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στις βιαιοπραγίες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [03] Prime Minister's Interview in TIF

    No to Early Elections and Cabinet Reshuffle

    07 Σεπ 2008 13:44:00

    Sources: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    The Prime Minister gave a press conference in the framework of Thessaloniki International Fair (TIF). Mr. Karamanlis excluded the possibility of early elections and cabinets reshuffle. When asked about possible co operations if a non majority government comes out he noted that they may be possible. As per Mr. Voulgarakis issue he made a distinction between illegal activities and business activities every citizen can have. He also sent a message to all parliamentary members disputing him that all have made a commitment to support the governments policy and that each one has to take his responsibilities while he branded PASOKs charges of falsification in the voting procedure in Parliament, an unjustified gaffe.

    Any thought for early elections has nothing to do with the reality Mr. Karamanlis stressed adding that not even 12 months have passed since the citizens last verdict. There is a strong mandate, he added, and underlined that there is not an issue of cabinets reshuffle.

    On reference to PASOKs accusation regarding charges of falsification in Parliament, he said that such gaffes can not be justified due to political weakness or lack of proposals.

    The Prime Minister excluded the possibility of co operations saying that there is not such possibility in the political scenery, and repeated the statement he had made that he is not thinking of early retirement, adding that he will not sacrifice the well being of his country in order to serve a temporary governmental popularity.

    Regarding the Euro Elections, he stated that they have political content but they do not determine the political developments.

    As per Siemens New Democracy repeated that it has nothing to fear about, the government does not know what is going on with the other parties and that after the completion of the prosecution procedure, the Parliament will handle the issue.

    Finally, when asked about the statements of the US deputy Foreign Affairs assistant Mr. Matthew Braiza in Kathymerini newspaper, Mr. Karamanlis said that this is not the proper time for the promotion of Athens-Moscow energy agreement. He answered that energy agreements and Caucasus crisis must not be confused.

    Translated by Sofia Gartziou

    [04] Κόσμος

    Υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ο Στάινμαϊερ

    7/9/2008 19:27:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, αντιμετωπίζοντας την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γερμανία το φθινόπωρο του 2009.

    "Είμαι έτοιμος να ηγηθώ του SPD στις εκλογές αυτές" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από σύνοδο της ηγεσίας του κόμματός του.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι θα διατελέσει προσωρινά πρόεδρος του SPD σε αντικατάσταση του Κουρτ Μπεκ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, ως την εκλογή "το ταχύτερο δυνατόν" ενός νέου προέδρου.

    Νέος πρόεδρος του SPD αναμένεται να είναι ο πρώην αντικαγκελάριος Φραντς Μίντεφερινγκ.

    [05] Κόσμος

    Καναδάς: Πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο

    7/9/2008 19:08:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου στον Καναδά. "Στις 14 Οκτωβρίου οι πολίτες θα επιλέξουν κυβέρνηση της αρεσκείας τους, εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής αστάθειας", τόνισε ο ο πρωθυπουργός της χώρας, στις πρώτες μετά την αναγγελία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών δηλώσεις στις οποίες προέβη. Τα τελευταία περίπου δυόμιση έτη, ο Στέφεν Χάρπερ είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση που σχημάτισαν οι Συντηρητικοί του Καναδά. Αυτή η κυβέρνηση, όμως, με 127 βουλευτές, σε σύνολο 308, καθώς δεν απολάμβανε της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, "στηριζόταν" κατ ανάγκη στην "ψήφο ανοχής" των άλλων πολιτικών κομμάτων. Αυτή, λοιπόν, θα είναι η τρίτη κατά σειράν εκλογική "αναμέτρηση" στον Καναδά, σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο μιας τετραετίας. Οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν την 23η Ιανουαρίου του 2006.

    "Ευνοϊκή στιγμή"

    Κατά τους αναλυτές, αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η προσφυγή στις κάλπες σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις του "χαρίζουν" άνετο προβάδισμα εδρών στο κοινοβούλιο, την "Βουλή των Κοινοτήτων" έναντι των Φιλελεύθερων της σημερινής αντιπολίτευσης. Στους Συντηρητικούς θα χρειαστούν πάντως αυτή τη φορά, για να έχουν την πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο, (επιπλέον των σημερινών) 28 ακόμα βουλευτικές έδρες, σημειώνεται.

    Οι παρατηρητές θυμίζουν ότι στην πράξη, το στοιχείο της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας των Συντηρητικών στο διαλυόμενο κοινοβούλιο σήμαινε σκληρή προσπάθεια για να "επιβιώσει" η κυβέρνηση κατά την αντιμετώπιση από αυτήν "δύσκολων" προβλημάτων για την καθημερινότητα του καναδού πολίτη.

    Η αναγγελία των πρόωρων εκλογών έγινε ευθύς αφότου ο Καναδός πρωθυπουργός, που έγινε δεκτός από την Γενική Κυβερνήτη του Καναδά, Μισέλ Τζιν, ενημερώθηκε ότι γίνεται δεκτό το αίτημά του, για τη διάλυση του κοινοβουλίου του Καναδά και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η Τζιν είναι η εκπρόσωπος της Βασίλισσας Ελισσάβετ Β στον Καναδά, μιας χώρα-μέλος της βρετανικής Κοινοπολιτείας.

    [06] Πολιτισμός

    Στον Αρονόφσκι ο Χρυσός Λέοντας

    7/9/2008 17:44:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στην αμερικανική ταινία «Ο παλαιστής» του Ντάρεν Αρονόφσκι (γνωστού στην Ελλάδα από τις ταινίες «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» και «Η πηγή») απονεμήθηκε το φετινό Χρυσό Λιοντάρι καλύτερης ταινίας του 65ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Στις υπόλοιπες βραβεύσεις τιμήθηκαν αρκετές ταινίες από την Ευρώπη, ιδιαίτερα τη Ρωσία (δύο βραβεία), τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Μόνη βασικά αδικημένη, η αλγερινή ταινία «Ενδοχώρα», που όμως κέρδισε το βραβείο της Διεθνούς Κριτικής (FIPRESCI).

    Τα βραβεία

    Χρυσό Λιοντάρι καλύτερης ταινίας: «Ο παλαιστής» του Ντάρεν Αρονόφσκι (ΗΠΑ) Αργυρό Λιοντάρι καλύτερου σκηνοθέτη στον: Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ για την ταινία «Χάρτινος στρατιώτης» (Ρωσία) Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην ταινία: «Τέζα» του Χάιλε Γκερίμα (Αιθιοπία/Γερμανία/Γαλλία) Κύπελλο Βόλπι καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Σίλβιο Ορλάντο για την ταινία «Ο μπαμπάς της Τζιοβάνα» του Πούπι Αβάτι (Ιταλία) Κύπελλο Βόλπι καλύτερης γυναικείας ερμηνείας: Ντομινίκ Μπλαν για την ταινία «Η άλλη» των Πατρίκ Μάριο Μπερνάρ και Πιερ Τριβιντίτς (Γαλλία) Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για καλύτερο άνδρα ή γυναίκα ηθοποιό: στην Τζένιφερ Λόρενς για την ταινία «Η φλεγόμενη κοιλάδα» του Γκιγιέρμο Αριάγκα (ΗΠΑ) Βραβείο Οζέλα για καλύτερη φωτογραφία στους: Αλίσερ Χαμιντοτζάεφ και Μαξίμ Ντρέζντοφ για την ταινία «Χάρτινος στρατιώτης» του Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ (Ρωσία) Βραβείο Οζέλα καλύτερου σεναρίου στον: Χάιλε Γκερίμα για την ταινία «Τέζα» του ίδιου (Αιθιοπία/Γερμανία/Γαλλία) Ειδικό Λιοντάρι για το σύνολο του έργου του στον: Βέρνερ Σρέτερ (σκηνοθέτη της ταινίας «Σκυλίσια νύχτα») για το ασυμβίβαστο και ανυποχώρητα καινοτόμο έργο του σε μια περίοδο που καλύπτει 40 χρόνια Βραβείο Λουίτζι ντε Λαουρέντις για πρώτο έργο: στην ταινία «Pranzo di Farragosto» του Τζιάνι Ντι Γκρεγκόριο (στο τμήμα «Εβδομάδα της Κριτικής», Ιταλία) - το βραβείο απένειμε επιτροπή με πρόεδρο τον σκηνοθέτη Αμπντουλατίφ Κεσίς Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ορίζοντες»: «Μελαγχολία» του Λαβ Ντίαζ (Φιλιππίνες) - το βραβείο απένειμε επιτροπή με πρόεδρο την Σαντάλ Ακερμαν Βραβείο FIPRESCI: καλύτερης ταινίας στο διαγωνιστικό: «Ενδοχώρα» του Ταρίκ Τεκούια - καλύτερης ταινίας στα άλλα τμήματα: «Goodbye Solo» του Ραμίν Μπαχράνι Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Εβδομάδα της Κριτικής: «Ο μαθητευόμενος» του Σαμουέλ Κολαρντέ Βραβείο SIGNIS (Καθολικών Κριτικών): «The Hurt Locker» της Κάθριν Μπίγκελοου

    [07] Κοινωνία

    Βασικοί ύποπτοι οι γονείς

    7/9/2008 17:29:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας Χαλκίδας σε βάρος των γονιών της 36χρονης, κόρης Ιάπωνα πρώην διπλωμάτη στο Βατικανό, που ζει στη χώρα μας με την ελληνίδα σύζυγό του. Αξιωματικοί της ασφάλειας φαίνεται να καταλήγουν στην εκδοχή πως η μητέρα της άτυχης γυναίκας έβαλε στο πρόσωπο της κόρης της μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Αφορμή του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση της 36χρονης να δώσει την επιμέλεια του παιδιού της στην μητέρα της. Αύριο οι δύο γονείς θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

    Πιθανή αιτία θανάτου η ασφυξία

    Οι γονείς της άτυχης 36χρονης αρνούνται τις κατηγορίες.

    Η 67χρονη μητέρα του θύματος εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η κόρη της αυτοκτόνησε. Ωστόσο, όπως έχει καταθέσει φίλος της οικογένειας στην Ασφάλεια το πρωί της Πέμπτης, η 67χρονη του τηλεφώνησε και του είπε "Φέρε λουλούδια. Την σκότωσα."

    Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και ένα άλλο τηλεφώνημα. Έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης από το θύμα σε μία φίλη της, η οποία ωστόσο δεν άκουσε τίποτα άλλο από το θόρυβο βαριάς ανάσας.

    Αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες εκτιμούν ότι πιθανότατα η 67χρονη έβαλε στο πρόσωπο του θύματος μαξιλάρι με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα προσδιορίσουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

    Ως αιτία της έντονης λογομαχίας που είχαν μάνα και κόρη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπως ομολόγησε ο Ιάπωνας πατέρας πρώην πρεσβευτής της Ιαπωνίας στο Βατικανό, θεωρείται η άρνηση της 36χρονης να δώσει την επιμέλεια της κόρης της 3,5 ετών στην μητέρα της, που τώρα κατηγορείται για τη δολοφονία.

    [08] Πολιτική

    Προβάδισμα ΝΔ-Κ.Καραμανλή

    7/9/2008 17:21:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Προβάδισμα 2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 28,1 % έναντι 26,1% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9, το ΚΚΕ με 7,8, ο ΛΑΟΣ με 5 και οι Πράσινοι Οικολόγοι με 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 17,3%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 35,3%, έναντι 19,3% του Γιώργου Παπανδρέου.

    Ακόμα, το 62,5% των ερωτηθέντων θεωρεί οτι ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δεν συμφωνεί με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

    [09] Κόσμος

    Θανατηφόρο τροχαίο στην Κροατία

    7/9/2008 17:10:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 30 τραυματίστηκαν όταν σλοβακικό τουριστικό λεωφορείο, που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της κεντρικής Κροατίας, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε πάνω στη μεταλλική μπάρα του σταθμού των διοδίων. Το τροχαίο συνέβη στις 6.00 το πρωί της Κυριακής στον αυτοκινητόδρομο Ζάγκρεμπ-Σπλιτ, στο ύψος του Γκόσπιτς στην τοποθεσία Ζιρ, περίπου στο μέσον της απόστασης.

    Ο οδηγός του λεωφορείου ανασύρθηκε από τους διασώστες νεκρός. Η εθνικότητα των θυμάτων δεν δημοσιοποιείται προς το παρόν.

    Οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, από τα σοβαρότερα στην περιοχή, διερευνώνται.

    [10] Κοινωνία

    Για "ένα μέτρο γης"

    Τραγωδία στη Σαλαμίνα

    7/9/2008 14:10:00

    Για "ένα μέτρο γης", που πίστευε ότι του ανήκε, ένας 85χρονος σκότωσε σήμερα νωρίς το πρωί στο Μπατσί της Σαλαμίνας, με δύο πυροβολισμούς από την καραμπίνα του, την 80χρονη γειτόνισσα του, που, εδώ και χρόνια, διεκδικούσε και αυτή το "κομμάτι" του οικοπέδου, που εφάπτετο με το δικό της. Το δε τραγικό είναι ότι ο δράστης μόλις συνειδητοποίησε την πράξη του "έσβησε" από ανακοπή καρδιάς. Το κακό για τους δύο ηλικιωμένους ξεκίνησε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όταν σήμερα στις 7.30 η 80χρονη γιαγιά άρχισε να "ξηλώνει" το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετήσει ο 85χρονος γείτονάς της στο διεκδικούμενο κομμάτι, κάτι που, όμως, τον εξαγρίωσε. Μπήκε στο σπίτι του και αφού πρώτα είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και χωρίς καμία άλλη κουβέντα πυροβόλησε κατάστηθα την γειτόνισσα του. Όπως λένε οι αστυνομικοί, ο 85χρονος δράστης έπεσε αναίσθητος μόλις κατάλαβε ότι σκότωσε την 80χρονη γιαγιά, ενώ λίγα λεπτά οι γιατροί του Κέντρου Υγείας όπου μεταφέρθηκε, απέδωσαν τον θάνατό του σε ανακοπή λειτουργίας της καρδιάς του.

    [11] Πολιτισμός

    Η Πολωνία μεγάλη νικήτρια του Eurovision Dance

    7/9/2008 12:16:00

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη βραδιά του 2ου διαγωνισμού Eurovision Dance, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Scottish Exhibition and Conference Center, στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Νικητές αναδείχθηκαν ανάμεσα σε 14 χορευτικά ζευγάρια οι Μάρσιν Μρότσεκ και Εντιτα Χέρμπους από την Πολωνία. Η Ελλάδα με τους Jason Ροδίτης και Tonia Kosovich κατέλαβαν την 7η θέση. Οι υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στο νέο αυτό θεσμό είναι: Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία. Πολλές χώρες όμως έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε επόμενες διοργανώσεις.

    Ο διαγωνισμός Eurovision Dance αποτελεί πρόσφατη δράση της EBU και σκοπό έχει την ανάδειξη του καλύτερου χορευτικού ζευγαριού από τα κράτη που συμμετέχουν. Παρουσιαστές της βραδιάς, από την Γλασκόβη ήταν ο Γκράχαμ Νόρτον, γνωστός παρουσιαστής της αγγλικής τηλεόρασης, και η Κλόντια Γουίνκλεμαν, παρουσιάστρια χορευτικών σόου με πολυετή εμπειρία στον χώρο.

    Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ζευγαριού έγινε μέσω televoting αλλά και κριτικής επιτροπής. Η τελική κατάταξη θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ψήφο του κοινού αλλά και της επιτροπής. Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο οι χώρες που συμμετείχαν.

    Σειρά κατάταξης και βαθμολογία

    Πολωνία 154 Ρωσία 121 Ουκρανία 119 Λιθουανία 110 Αζερμπαϊτζάν 106 Δανία 102 Ελλάδα 71 Πορτογαλία 61 Ηνωμένο Βασίλειο 47 Φινλανδία 44 Ιρλανδία 40 Σουηδία 38 Αυστρία 29 Ολλανδία 1

    [12] Κοινωνία

    Δύο νεκροί σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό

    7/9/2008 11:47:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2008 16:28:56)

    Από τη σφοδρή σύγκρουση της αμαξοστοιχίας Inter City 40 που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας - Βόλου, το βράδυ του Σαββάτου, με φορτηγό που παραβίασε τη σιδηροδρομική προτεραιότητα, σκοτώθηκαν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας και ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρθηκε και ελαφρύς τραυματισμός ενός εκ των 45 επιβατών της αμαξοστοιχίας. Οι υπόλοιποι επιβάτες αφού διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία τους συνέχισαν το δρομολόγιο τους με λεωφορείο του Οργανισμού. Όλα τα τοπικά δρομολόγια μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας και Θεσσαλονίκης - Βόλου -Θεσσαλονίκης ματαιώθηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 September 2008 - 16:50:01 UTC