Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρά μέτρα περιφρούρησης
  • [02] Inaugurated 73rd TIF
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: "Να υλοποιηθούν οι προτάσεις Σαρκοζί"
  • [04] Στην Τυνησία η Ράις
  • [05] Σεισμός στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Πυρκαγιά στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Νέες κατηγορίες Μεντβέντεφ
  • [08] Παιδοκτονία στην Εύβοια
  • [09] Τραγωδία στο Κάιρο
  • [10] Με την Κ.Ο.Θ. ο Μαρτσέλο Άλβαρεζ

    [01] Πολιτική

    Αυστηρά μέτρα περιφρούρησης

    6/9/2008 11:42:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2008 11:49:20)

    Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει το απόγευμα τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στις 7 μ.μ. στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ ξεχωριστή διαδήλωση και πορεία οργανώνει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ στην Καμάρα στις 6.30 μ.μ. "Δεν περιμένω εκπλήξεις από την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κι άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

    Την ίδια ώρα, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, καθώς βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Παράλληλα, την παρέμβαση της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε περίπτωση που διαπραχθούν αυτόφωρα κακουργήματα ή εγκλήματα κατά της ζωής, ζητά με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    [02] Prime-minister K. Karamanlis

    Inaugurated 73rd TIF

    06 Σεπ 2008 11:21:00

    Thessaloniki still focus of political interest as Prime-minister, Kostas Karamanlis today inaugurated the 73rd International Thessaloniki Fair and was briefed by the ITF and HELEXPO administration boards. Development Ministry kiosk was the first stop of Mr. Karamanlis tour of the exhibition to point out the governments priorities while next to visit were the kiosks of the Education Ministry, Thessaloniki Municipality, Fire Department, Italys, which is this years honoured country, Hellenic Police, Athens-Macedonian Press News Agencies and the Thessaloniki Prefecture. The Prime-minister, who was accompanied by State Minister, Thodoros Roussopoulos and director of the Premiership office, Yiannis Andrianos, received a warm welcome by a crowd of people, high ranking government officials, deputies, Thessaloniki Mayor and Prefect.

    Mr. Karamanlis is expected to announce measures to enforce low-incomes during his speech at the Bellidios Congress Center this evening and will present the basic axis of the governments economic policy. According to reports, the Prime-minister will be firm on the reforms strategy and particularly refer to the big projects in progress in northern Greece and nationwide. In tomorrows press interview, the Prime-minister is expected to send messages towards all directions regarding recent developments in the political stage.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    [03] Πολιτική

    Ντ. Μπακογιάννη: "Να υλοποιηθούν οι προτάσεις Σαρκοζί"

    6/9/2008 18:12:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας, με κύριο αντικείμενο την κρίση στον Καύκασο και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη Γαλλική Προεδρία της Ένωσης. Στις εργασίες έλαβε μέρος η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποί τόνισε ότι η ουσία είναι ότι "όλοι μας υποστηρίζουμε τον Πρόεδρο Σαρκοζί και την επόμενη συνάντηση την οποία θα έχει στη Μόσχα. Έχουμε τις αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι οποίες λένε ότι πρέπει να εφαρμοσθούν και να υλοποιηθούν τα έξι σημεία των προτάσεων Σαρκοζί, για τα οποία έχουν δεσμευθεί και οι δύο πλευρές".

    Και εξήγησε: "Άρα, μιλάμε για την αποχώρηση των στρατευμάτων και των γεωργιανών και των ρωσικών, στην προτέρα κατάσταση και από εκεί και πέρα την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, σε μια διεθνή διάσκεψη. Ελπίζουμε ότι η συνάντηση την οποία θα έχει ο Πρόεδρος Σαρκοζί, τη Δευτέρα θα είναι ουσιαστική".

    Σε ερώτηση της ΝΕΤ αν συζητήθηκαν οι σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ, η Υπουργός των Εξωτερικών απάντησε: "Είναι κοινή η άποψη, ότι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι περισσότερη Ευρώπη με εξαιρετικά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δηλαδή ότι περισσότερη Ευρώπη δεν μειώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα ενδυναμώνει τις σχέσεις και από τις δύο πλευρές".

    Ερωτηθείσα αν συνομίλησε με τον καλεσμένο στο Συμβούλιο, Υπουργό των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, η υπουργός απάντησε: "Τον χαιρέτησα. Έχει μια πρόσκληση για το μεσημέρι στο τραπέζι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα παραπάνω να σας πω. Δεν έγινε καμία συζήτηση".

    [04] Κόσμος

    Στην Τυνησία η Ράις

    6/9/2008 17:00:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2008 17:19:38)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στην Τυνησία βρίσκεται η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στις χώρες της βόρειας Αφρικής, μετά την ιστορική επίσκεψη της στην Λιβύη, όπου είχε συνάντηση με τον Λίβυο ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι, κάποτε "μαύρο πρόβατο" για τις ΗΠΑ. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Λιβύης έχουν κάνει "μια καλή αρχή", δήλωσε την Παρασκευή η Κοντολίζα Ράις, η οποία έγινε η πρώτη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα εδώ και 55 χρόνια. "Νομίζω ότι κάναμε μια καλή αρχή. Είναι μόνο μια αρχή, αλλά έπειτα από πολλά-πολλά χρόνια, νομίζω πως είναι πολύ καλό που οι ΗΠΑ και η Λιβύη εγκαθιδρύουν έναν δρόμο εμπρός" δήλωσε η Ράις σε συνέντευξη Τύπου με τον Λίβυο ομόλογό της. Εξέφρασε την ελπίδα ότι "σύντομα" θα τοποθετηθεί ένας πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη. "Η επίσκεψη της Ράις είναι μία απόδειξη ότι η Λιβύη έχει αλλάξει. Υπάρχει διάλογος, κατανόηση και εγκάρδια συνεννόηση" δήλωσε από την πλευρά του ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Αμπντέλ Ραχμάν Σαλγκάμ.

    Σήμερα η Ράις θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τυνήσιο ομόλογό της Αμπντελουαχέμπ Αντάλα, πριν γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της χώρας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι. Αμέσως μετά θα επισκεφτεί αμερικανικό νεκροταφείο για να αποτίσει φόρα τιμής στους Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Τυνησία στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Πριν αναχωρήσει με προορισμό την Αλγερία και το Μαρόκο, η Κοντολίζα Ράις θα επισκεφτεί και την αμερικανική πρεσβεία, έδρα του περιφερειακού γραφείου της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή (ΜΕΡΙ), ένα πρόγραμμα προώθησης πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

    Η επίσκεψη της Ράις στην Τυνησία είναι η πρώτη Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών από το 2003, όταν τη χώρα είχε επισκεφτεί ο Κόλιν Πάουελ.

    [05] Κοινωνία

    Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

    6/9/2008 16:32:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναστατώθηκαν χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι Θεσσαλονικείς από σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Αν και ο σεισμός χαρακτηρίζεται ασθενής, το εστιακό του βάθος ήταν μικρό με αποτέλεσμα να γίνει έντονα αισθητός. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη Λίμνη Λαγκαδά, 7 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

    [06] Κοινωνία

    Πυρκαγιά στο κέντρο της Αθήνας

    6/9/2008 16:26:00

    Πηγή: NET

    Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε στις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου από άγνωστη αιτία, σε αποθήκη εποχικών ειδών της οδού Γερανίου, στο κέντρο της Αθήνας. Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 άνδρες έσπευσαν επί τόπου, όμως ο στενός δρόμος και η δυσχέρεια ελιγμών δυσκόλεψαν την προσπάθεια κατάσβεσης. Τελικά, η πυρκαγιά σβήστηκε πριν επεκταθεί στα γειτονικά καταστήματα.

    [07] Κόσμος

    Νέες κατηγορίες Μεντβέντεφ

    6/9/2008 13:12:00

    Νέες κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Με αφορμή τον κατάπλου και της ναυαρχίδας του 6ου αμερικανικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον επανεξοπλίζει τη Γεωργία με την προκάλυψη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. "Ο επανεξοπλισμός του καθεστώτος της Γεωργίας συνεχίζεται και με την προκάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας. Έστειλαν όλο τον στόλο τους για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια", είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ σε συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους στο Κρεμλίνο.

    [08] Κοινωνία

    Σκότωσαν την κόρη του επειδή ήθελε να χωρίσει

    Παιδοκτονία στην Εύβοια

    6/9/2008 13:07:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2008 16:13:59)

    Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας σε βάρος του 77χρονου Ιάπωνα, πρώην διπλωμάτη στο Βατικανό, Μασάμι Τανίντα και της 67χρονης συζύγου του Μαρίας για την δολοφονία της κόρης τους Αμφιθέας Τανίντα, 36 χρόνων. Η παιδοκτονία εκτυλίχθηκε στην Αμάρυνθο Ευβοίας με αφορμή ότι η κόρη των δύο δραστών δεν ήθελε να ζήσει πλέον με την άντρα της. Οι δράστες δολοφόνησαν και έκρυψαν το πτώμα της κόρη τους μέσα σε ντουζιέρα στην βίλα τους στην Αμάρυνθο. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή τυλιγμένη σ ένα σεντόνι, χωρίς εμφανή τα αίτια του θανάτου.

    [09] Κόσμος

    Τραγωδία στο Κάιρο

    6/9/2008 13:02:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2008 17:12:46)

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν όταν δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν σε παραγκούπολη στο βόρειο Κάιρο, σύμφωνα με πρώτο απολογισμό των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. "Πολλοί βράχοι εκατοντάδων τόνων αποκολλήθηκαν από το λόφο του Μοκατάμ που βρίσκεται γύρω από την συνοικία Ντεουέκα, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα με τούβλα", διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. "Οι βράχοι έπεσαν πάνω σε δεκάδες κτίρια τα οποία κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκαέξι", διευκρίνισε και πρόσθεσε πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

    [10] Πολιτισμός

    Ένα λαμπερό gala

    Με την Κ.Ο.Θ. ο Μαρτσέλο Άλβαρεζ

    6/9/2008 12:28:00

    O τενόρος Marcelo Αlvarez (Μαρτσέλο Άλβαρεζ), διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους τενόρους της εποχής μας, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην εναρκτήρια συναυλία της για την καλλιτεχνική περίοδο 2008-2009. Το gala όπερας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΜΓ΄ Δημητρίων, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ώρα 21.00, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Ιταλού αρχιμουσικού Angelo Cavallaro. Για την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο Αlvarez, επέλεξε μερικές από τις ωραιότερες άριες του λυρικού ρεπερτορίου των: Gounod, Bizet, Massenet, Verdi, Cilea, Puccini.

    Tο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα:

    C.F. Gounod Εισαγωγή από την όπερα Mireille. Άρια Lamour! Lamour!...Ah, l&#232;ve-toi soleil από την όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

    G. Bizet Εισαγωγή από την όπερα Carmen. Άρια La fleur que tu mavais jet&#233;e από την όπερα Carmen.

    J. Massenet Meditation » από την όπερα Θαΐς. Άρια Tout mon ame est laPourquoi me r&#233;veiller από την όπερα Werther.

    G. Verdi Εισαγωγή από την όπερα Η Δύναμη του Πεπρωμένου. Άρια Ah fede negar potessiQuando le sere al placido από την όπερα Luisa Miller.

    F. Cilea Ιντερμέδιο από την όπερα Adriana Lecouvreur. Lamento di Federico από την όπερα LArlesiana.

    G. Puccini Ιντερμέδιο από την όπερα Manon Lescaut. Άρια Nessun dorma από την όπερα Turandot.

    Μαρτσέλο Άλβαρεζ

    O Marcelo Alvarez γεννήθηκε στην Cordoba της Αργεντινής όπου ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής μετά τα είκοσί του χρόνια ενώ ήταν ήδη επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όταν αποφάσισε να κάνει καριέρα στο χώρο της όπερας, πούλησε την επιχείρησή του, εγκατέλειψε την Αργεντινή και το 1994 πήγε στην Ιταλία. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως τενόρος το 1995 στο Θέατρο La Fenice της Βενετίας, ερμηνεύοντας το ρόλο του Elvino στην όπερα Η Υπνοβάτης. Έκτοτε η σταδιοδρομία του γνώρισε ραγδαία εξέλιξη.

    Έχει εμφανισθεί με μεγάλη επιτυχία στα πιο φημισμένα λυρικά θέατρα του κόσμου όπως: Μetropolitan Όπερα της Νέας Υόρκης, Σκάλα του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα Covent Garden του Λονδίνου, Αρένα της Βερόνας, Όπερα της Βαστίλης, Teatro Colon του Buenos Aires, Κρατική Όπερα Βαυαρίας, Μονάχου, Βιέννης κα. Έχει ερμηνεύσει τους σπουδαιότερους ρόλους του λυρικού θεάτρου όπως: Δούκας στο Rigoletto του Verdi, Edgardo στη Lucia di Lammermoor του Donizetti, Manrico στον Τrovatore του Verdi, Cavaradossi στην Tosca του Puccini, Riccardo στο Χορό των Mεταμφιεσμένων του Verdi, Don Jose στην Carmen του Bizet κα Οι αναγνώστες του ιταλικού περιοδικού L Opera ψήφισαν τον Marcelo Alvarez ως τον καλύτερο τενόρο του 2003.

    Ο Marcelo Alvarez θα ανοίξει τη σεζόν 2008-2009 του Βασιλικού Θεάτρου της Μαδρίτης με το Χορό των Μεταμφιεσμένων του Verdi. Στη συνέχεια θα ερμηνεύσει στη Valencia Luisa Miller υπό τη διεύθυνση του Lorin Maazel. Επίσης, θα εμφανιστεί στη Μetropolitan Όπερα της Νέας Υόρκης, στο Teatro Regio του Torino, στο Βασιλικό Θέατρο της Πάρμας, στη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, στην Όπερα της Ζυρίχης κ.α.

    Συνεργάζεται αποκλειστικά με τη δισκογραφική εταιρία DECCA.

    Άντζελο Καβαλάρο

    Γεννήθηκε στη Λούκα της Ιταλίας. Έχει διευθύνει πολλές σημαντικές ορχήστρες όπως: Φιλαρμονική του Βερολίνου, Συμφωνική Ορχήστρα του Tokyo, Ορχήστρα Teatro Regio του Τorino, Ορχήστρα Teatro Communale της Bologna, Ορχήστρα Maggio Musicale Fiorentino, Ορχήστρα της Ρώμης κα. Επίσης, για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Arnold Schonberg, εγκαινίασε μια σειρά συναυλιών προς τιμήν του στη Σκάλα του Μιλάνου. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής των θεάτρων της Πίζας και του Livorno, καθώς και του Φεστιβάλ Puccini στο Torre del Lago. Έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως: Marcelo &#193;lvarez, June Anderson, Christina Gallardo Domas, Ramon Vargas κα.

    Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της Κ.Ο.Θ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00. Την ημέρα της συναυλίας το Ταμείο της Κ.Ο.Θ. θα λειτουργήσει στο χώρο της συναυλίας (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), από τις 19:00 έως τις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 30,00 -25,00 -20,00 & μειωμένο-ομαδικό 20,00 -15,00. Οικογενειακό 60 -50,00 -40,00.

    Εισιτήρια προπωλούνται και από τα καταστήματα i-stores (www.i-stores.gr): Καστριτσίου 1, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη, 2310-282020 Κ. Καραμανλή 153, Ιωνία-Θεσσαλονίκη, 2310-784166 Μητρ. Καλλίδου 98, Καλαμαριά-Θεσσαλονίκη Αθηναγόρου 5, Κ. Τούμπα - Θεσσαλονίκη Μακρυγιάννη 98, Σταυρούπολη-Θεσσαλονίκη, 2310655513 Τηλ. πληροφοριών και κρατήσεων εισιτηρίων i-stores: 801 11 15 16 17 (αστική χρέωση)

    Πληροφορίες ταμείου: 2310 236 990.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 September 2008 - 16:49:58 UTC