Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις
  • [02] Σοβαρές ζημιές από την ξαφνική κακοκαιρία
  • [03] Clashes Continue
  • [04] Εντείνονται οι έρευνες για Μλάντιτς & Χάτζιτς
  • [05] Κλειστή η χωματερή Άνω Λιοσίων
  • [06] Βίντεο του Αλ Ζαουάχρι
  • [07] Πέθανε ο τραγουδιστής της σόουλ Άιζακ Χέιζ
  • [08] Στην "τρομοκρατική" λίστα των ΗΠΑ η Β. Κόρεα

    [01] Κόσμος

    Στη Νότια Οσετία

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

    11/8/2008 8:20:00 (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2008 11:23:43)

    Εντείνεται η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τις συγκρούσεις στον Καύκασο, οι οποίες συνεχίζονται παρά τις διακηρύξεις για εκεχειρία. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Ρώσος διοικητής των δυνάμεων για τη διατήρηση της ειρήνης ανακοίνωσε ότι η Γεωργία συνεχίζει να βάλει κατά της πρωτεύουσας της Νοτίου Οσετίας, Τσχινβάλι, παρότι διακηρύσσει πως τα στρατεύματά της έχουν αποσυρθεί. "Σ ορισμένες ζώνες υπό την επιτήρηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων (κοντά στο Τσχινβάλι) υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση", κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, τόνισε ο Μαράτ Κουλαχμέντοφ. Κατά τον ίδιον, οι γεωργιανές δυνάμεις συνέχισαν να πλήττουν τις ρωσικές θέσεις. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αύξησε τα στρατεύματά της στην Αμπχαζία, την δεύτερη αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας, και τώρα βρίσκονται εκεί 9.000 αλεξιπτωτιστές και 350 τεθωρακισμένα, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ επικαλούμενο συνεργάτη του διοικητή των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων. "Η αύξηση των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης έχει στόχο να εμποδίσει να επαναληφθεί η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε στο Τσκινβάλι (πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας), τόνισε ο Αλεξάντερ Νοβίτσκι. Ο ρωσικός στρατός απηύθυνε "τελεσίγραφο" στις γεωργιανές δυνάμεις στην Αμπχαζία να παραδώσουν τα όπλα τους σήμερα το πρωί γιατί διαφορετικά θα δεχθούν επίθεση, αλλά η Γεωργία απέρριψε το τελεσίγραφο αυτό, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία βομβάρδισε μία στρατιωτική βάση και μία εγκατάσταση ραντάρ κοντά στο Τμπιλίσι τις πρωϊνές ώρες σήμερα. Η πρώτη επίθεση έπληξε τη βάση ενός τάγματος των ειδικών δυνάμεων, που στρατωνίζονται στην κοινότητα Κοτζόρι, 10 χλμ από το Τμπιλίσι, ενώ από τη δεύτερη επλήγη ένα κέντρο εναέριου ελέγχου, σε απόσταση 5 χλμ από το κέντρο της πόλης. Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές στην γεωργιανή πρωτεύουσα. Εκπρόσωπος της ρωσικής αεροπορίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν σχολιάζει τις πληροφορίες, καθώς οι επίσημες δηλώσεις θα γίνουν στις 13.00, ώρα Μόσχας (12.00, ώρα Ελλάδος) από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών δυνάμεων στρατηγού Ανατόλι Νοβαγκίτσιν σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

    Διπλωματικές κινήσεις

    Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Μπερνάρ Κουσνέρ -του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον διάστημα- και ο Φιλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στούμπ, επικεφαλής του ΟΑΣΕ οι οποίοι έσπευσαν στο Τμπιλίσι, για να διαπραγματευθούν μία λύση στην ένοπλη σύρραξη που εξερράγη μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας ζήτησαν αργά χθες από τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μία άμεση εκεχειρία.

    Σήμερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Φινλανδίας θα συναντηθούν με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Μόσχα.

    "Θα συναντήσουμε τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο Μεντβέντεφ", διευκρίνισε, ο Στουμπ του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Οι δύο υπουργοί θα αναχωρήσουν από το Τμπιλίσι για τη Μόσχα σήμερα το απόγευμα.

    Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σακασβίλι είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ειρήνη. "Η ειρήνη πρέπει να αποκατασταθεί και οι πολίτες πρέπει να προστατευτούν, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία και σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος Σακασβίλι δέχτηκε σχεδόν όλες τις προτάσεις που του κάναμε", τόνισε ο Κουσνέρ μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

    Το σχέδιο προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των δυνάμεων στις θέσεις που βρίσκονταν πριν τις 6 Αυγούστου, κάποια διεθνή παρουσία στην περιοχή και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας.

    Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σακασβίλι προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Γεωργία γιατί αυτό θα αποδυναμώσει την δημοκρατία σε όλο το πρώην σοβιετικό μπλοκ.

    Σήμερα, εξάλλου, ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας και κορυφαίοι στρατηγοί της Ρωσίας είχαν συνομιλίες σήμερα για την κατάσταση στη Νότια Οσετία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή δε δόθηκαν. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

    Αύριο η γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Εκα Τκεσελασβίλι θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

    Την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να βρουν μια κοινή λύση στην κρίση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε αμερικανικό δίκτυο, πως είχε επισημάνει σαφώς στο Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν πως η βία στη Γεωργία είναι "απαράδεκτη ". "Του είπα: η βία αυτή είναι απαράδεκτη", τόνισε ο Μπους στο δίκτυο NBC, αναφερόμενος στις επαφές που είχε με τον Πούτιν καθόσον οι δύο άνδρες συμμετείχαν την Παρασκευή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

    "Ήμουν πολύ αυστηρός με τον Πούτιν. Εμείς οι δύο έχουμε μία καλή σχέση-το ίδιο αυστηρός ήμουν και με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ", τόνισε ο Μπους, κάνοντας αναφορά στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Ρώσο ηγέτη. "Του είπα πως ανησυχώ βαθύτατα για την δυσανάλογη απάντηση της Ρωσίας και πως καταδικάζουμε απόλυτα τους βομβαρδισμούς εκτός του εδάφους της Νοτίου Οσετίας", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο Μπους υποστήριξε πως η σύρραξη στη Νότια Οσετία έχει ρίξει μία πλατιά σκιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα ιδεώδη τους: "εδώ βρισκόμαστε για να προωθήσουμε την ειρήνη και την αρμονία και απεναντίας γινόμαστε μάρτυρες μίας σύγκρουσης", τόνισε. "Ευτυχώς αυτή θα επιλυθεί ειρηνικά. Χρειάζεται να υπάρξει μία διεθνής διαμεσολάβηση για το θέμα της Νοτίου Οσετίας", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Εξάλλου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι , επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι, τόνισε πως η ρωσική επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ καταδίκασε σήμερα τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον της Γεωργίας, επισημαίνοντας πως οι βομβαρδισμοί αυτοί μετέφεραν τις συγκρούσεις πέρα από τη Νότια Οσετία. Ο Μίλιμπαντ είπε ότι μίλησε με "συναδέλφους του από όλον τον κόσμο" και διαπίστωσε πως υπάρχει "μεγάλη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στην Γεωργία". Τέλος, κάλεσε τη Ρωσία να δεχτεί την προσφορά της γεωργιανής κυβέρνησης για τερματισμό των συγκρούσεων.

    Καλά στην υγεία τους οι έξι ελληνικές οικογένειες

    Καλά στην υγεία τους είναι οι έξι ελληνικές οικογένειες που βρίσκονταν στη Νότια Οσετία σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη στην Γεωργία Γιώργο Χατζημιχελάκη. Οι έξι οικογένειες έχουν λάβει οδηγίες να κινηθούν προς το γενικό προξενείο του Βλαντικαυκάς.

    Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Χατζημιχελάκης, δεν υπάρχει ανάγκη για ομαδική εκκένωση καθώς δεν έχουν χτυπηθεί επι σκοπώ αστικά κέντρα στη Γεωργία.

    Η ελληνική πρεσβεία παραμένει σε ετοιμότητα για να προχωρήσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοηθείας αν της ζητηθεί από τις γεωργιανές αρχές αλλά και στην απομάκρυνση ελλήνων αλλά και ευρωπαίων πολιτών αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό δεν υπάρχει κανένας ομογενής μεταξύ των προσφύγων από τη Ν. Οσετία, που έχουν μετακινηθεί στην πρωτεύουσα της Β. Οσετίας Βλαντικαυκάς.

    Ο Έλληνας γενικός πρόξενος έφθασε χθες στο Βλαντικαυκάς και κατ' εντολή του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη ερευνά την ύπαρξη και τη σημερινή κατάσταση ομογενών που ισως ζουν στη Ν. Οσετία και μπορεί να έχουν αποκλειστεί στην εμπόλεμη ζώνη. Ο κ. Οικονόμου - Καμαρινός έχει σήμερα διαβουλεύσεις με τις τοπικές πολιτικές αρχές της Β. Οσετίας και με το Ρώσο στρατιωτικό διοικητή των επιχειρήσεων στην περιοχή.

    [02] Κοινωνία

    Σοβαρές ζημιές από την ξαφνική κακοκαιρία

    11/8/2008 10:01:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Καταστροφές σε καλλιέργειες στον Δήμο Ορφανού Καβάλας, στα Φάρσαλα και στην Κορινθία, προκάλεσαν οι χθεσινές καταιγίδες και η χαλαζόπτωση, ενώ πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς στην Ελευσίνα, στην Κορινθία και στην Εύβοια. Εξάλλου, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, πλημμύρισε το οδόστρωμα της Εγνατίας οδού, στο ύψος της Ρεντίνας, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία. Επίσης, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε περιοχές του νομού Καρδίτσας από την ξαφνική ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα. Ξηλώθηκαν σκεπές, έσπασαν δέντρα, προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως φυτείες βαμβακιού και καλαμποκιού.

    Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά.

    Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός .Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι Άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    [03] In South Ossetia

    Clashes Continue

    11 Αυγ 2008 08:20:00

    The international community is gravely concerned over continuing clashes in Caucasus. According to Interfax news agency, the commander of Russian peacekeeping forces said that Georgia continues shelling Tskhinvali, capital of South Ossetia despite claims of having pulled out its troops. "There was fierce fighting in some of the conflict zones during the night" said Marat Kulahmentov, who maintains that Georgian forces continue mounting fresh attacks against Russian positions. In the meantime Russia has boosted its forces in Abkhazia, a second rebel region of Georgia, and now has more than 9,000 paratroopers and 350 armour there, Interfax news agency quoted an aide to the commander of Russian peacekeepers as saying on Monday. "The strengthening of the peacekeeping force is aimed at ruling out a repetition of the situation Russian peacekeepers faced in Tskhinvali," Alexander Novitsky was quoted as saying. At the same time, Georgia Foreign Ministry announced that Russian forces shelled a military base and a radar installation near Tbilisi at the early hours today. The explosions were felt in the Georgian capital. Russian Air Force spokesman refused to make any comments to the French news agency saying that the chief of staff of Russian armed forces, Anatoli Novagitsin will make official announcements at 13:00 Moscow time( 12:00 Greek time) during a press interview in Moscow.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    [04] Κόσμος

    Εντείνονται οι έρευνες για Μλάντιτς & Χάτζιτς

    11/8/2008 10:41:00

    Εντείνονται οι έρευνες της ομάδας δράσης για τη σύλληψη των καταζητούμενων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς, για τον εντοπισμό τους, δήλωσε χθες ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τον εντοπισμό κάποιου από τους δύο καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου ή για τυχόν πρόθεσή τους να παραδοθούν οικειοθελώς.

    Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τα αρμόδια σερβικά όργανα να έχουν σχεδόν εντοπίσει τους Μλάντιτς και Χάτζιτς, ο κ. Σουτάνοβατς είπε πως γίνεται σοβαρή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση, που αναμένεται να έχει αποτελέσματα.

    Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας κάλεσε πρόσφατα τον πρώην αρχηγό των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, Ράτκο Μλάντιτς και τον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας, Γκόραν Χάτζιτς να παραδοθούν.

    Ο κ. Σουτάνοβατς, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) εκτίμησε πως υπάρχει υψηλός βαθμός πολιτικής ωριμότητας στην κοινή γνώμη και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, με εξαίρεση το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμματα και τις εξτρεμιστικές πτέρυγες ορισμένων κομμάτων, σε ό,τι αφορά την ανάγκη ολοκλήρωσης της συνεργασίας με το ΔΠΔ.

    [05] Κοινωνία

    Από το πρωί

    Κλειστή η χωματερή Άνω Λιοσίων

    11/8/2008 9:49:00 (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2008 10:50:09)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κλειστή είναι από το πρωί η χωματερή των Άνω Λιοσίων καθώς οι εργαζόμενοι αρνούνται να την λειτουργήσουν μετά τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός υπαλλήλου. Στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα οικονομικοί μετανάστες και πιέζουν να ανοίξει η χωματερή, ενώ οι εργαζόμενοι περιμένουν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

    [06] Κόσμος

    Στα αγγλικά

    Βίντεο του Αλ Ζαουάχρι

    11/8/2008 9:30:00

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στ' αγγλικά, τους πιστούς στο Πακιστάν σε ιερό πόλεμο, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική εταιρεία Intelcenter, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ισλαμικών διαδικτυακών τόπων. Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που προβλήθηκε από τον πακιστανικό τηλεοπτικό σταθμό ARY, αποτελεί το "πρώτο επίσημο μήνυμα, στο οποίο ο Ζαουάχρι απευθύνεται στην αγγλική", τονίζει η εταιρεία σε ανακοινωθέν της.

    Στο μήνυμα, ο Ζαουάχρι "καλεί τον πληθυσμό να υποστηρίξει την Τζιχάντ στο Πακιστάν και απαριθμεί μία σειρά από δράσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας και των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Πακιστάν".

    Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία παρακολούθησης, το Νο 2 της Αλ Κάιντα "διηγείται επίσης τις προσωπικές του εμπειρίες στο Πακιστάν, σε μία εμφανή προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις του με τον πακιστανικό λαό", προσθέτει η ίδια πηγή.

    Ο Ζαουάχρι εξηγεί επίσης πως επέλεξε να μιλήσει στα αγγλικά διότι "επιθυμούσε ν' απευθυνθεί απευθείας στον πακιστανικό λαό και πως δεν γνωρίζει να μιλά την ουρντού", επίσημη γλώσσα του Πακιστάν.

    [07] Πολιτισμός

    Σε ηλικία 65 ετών

    Πέθανε ο τραγουδιστής της σόουλ Άιζακ Χέιζ

    11/8/2008 9:20:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-REUTERS

    Ο τιμημένος με Όσκαρ τραγουδιστής της σόουλ Άιζακ Χέιζ πέθανε σήμερα στο Μέμφις, σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο φίλος και πρώην μάνατζέρ του Όνζι Χορν. Σε δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters, ο Χορν ανέφερε ότι μίλησε με τη σύζυγο του Χέιζ, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο τραγουδιστής βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του και μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Ο Άιζακ Χέιζ είχε κερδίσει Όσκαρ για το μουσικό θέμα της ταινίας "Σαφτ". Μαζί με τον Ντέιβιντ Πόρτερ, έγραψε επίσης κλασικά κομμάτια της σόουλ για το ντουέτο Σαμ εντ Ντέιβ, όπως τα "Soul Man" και "When Something is Wrong With My Baby".

    Στους νεώτερους ίσως είναι πιο γνωστός επειδή δάνειζε τη φωνή του στο χαρακτήρα του σεφ στην πολύ επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων "South Park".

    [08] Κόσμος

    Στην "τρομοκρατική" λίστα των ΗΠΑ η Β. Κόρεα

    11/8/2008 9:12:00

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις διαβεβαίωσε την Ιαπωνία πως οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να διαγράψουν σήμερα τη Βόρεια Κορέα από τον κατάλογο των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το ιαπωνικό ΥΠΕΞ. Ο Λευκός Οίκος έχει αποσαφηνίσει πως δεν αναμένει πως θα υπάρξει μία συμφωνία με την Πιονγκγιάνκ μέχρι τη σημερινή λήξη της διορίας για την παρουσίαση του σχεδίου επαλήθευσης του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, εν τούτοις τόνισε πως οι συνομιλίες θα συνεχισθούν.

    Η Ουάσιγκτον είχε υποσχεθεί στη Βόρεια Κορέα πως θα την αφαιρούσε από τον αμερικανικό κατάλογο για την τρομοκρατία έως τις 11 Αυγούστου, εάν της παρουσίαζε ένα λεπτομερές σχέδιο επαλήθευσης του προγράμματός της, όμως όπως τονίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι η ημερομηνία αυτή ήταν περισσότερο ένα "κατ' ελάχιστον χρονικό όριο" παρά μία καθορισμένη ημερομηνία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 August 2008 - 8:50:01 UTC