Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύσκολη μάχη με τις φλόγες
  • [02] Battling with Flames
  • [03] Αεροπορικό δυστύχημα με 7 νεκρούς στη Μινεάπολη
  • [04] Στο επίκεντρο η εξυγίανση του ΟΣΕ
  • [05] Καταγγελίες καταναλωτών

    [01] Κοινωνία

    Στην Ηλεία

    Δύσκολη μάχη με τις φλόγες

    31/7/2008 21:00:00 (Τελευταία ενημέρωση: 31/7/2008 22:22:09)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Μάχη για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο δήμο Τραγανού. Η φωτιά αυτή την ώρα έχει περιορισθεί σε μία χαράδρα και όπως τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφίρας μόνο δύο εστίες είναι σε εξέλιξη. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών και επεκτάθηκε προς την περιοχή Σίμιζα, όπου προκάλεσε ζημιές σε αγροικίες, ενώ δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και έχει περιορισθεί σε μία χαράδρα. Στη επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και περίπου 20 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 55 άνδρες. Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αριάνα Ζάρακου Λακωνίας. Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Κάτω Σούλι Μαραθώνος, στα Καμένα Βούρλα, στη Λεωφόρο Σπάτων, στο ύψος της Παλλήνης, κοντά στο Κτήμα Νάσιουτζικ, στη Φιλιππιάδα και στην Αίγινα. Από το πρωί της Πέμπτης τα πύρινα μέτωπα ήταν 44.

    [02] Battling with Flames

    31 Ιουλ 2008 21:00:0

    By Anna Kourti

    A big fire, thatbroke out in Simiza, Traganou and Pigadi settlements, in the northern part of Elia prefecture, is raging out of control. The fire started at Agii Theodori, Lehaina and spread to Simiza causing damage to farm-houses but is not threat to inhabited area. Strong winds make firefighting efforts even more difficult. Three aircrafts, 2 helicopters, 20 fire angines and 55 firefighters are battling with flames. Still raging is the fire in Ariana Zarakou, Lakonia . Under control are the fire in Kato Souli, Marathonas that broke out at noon, the fire in Kammena Bourla near Greek Tourism Organization land, the fire in Pallini that broke out this morning, the fire in Aigina and the fire in Samothraki. Residents of the island of Samothraki had a nightmarish night when flames approached Alonia village and threatened the military camp in the region. Also fires in Partheni, Eraklio and Markopoulo, Attika have been contained. Since Thursday morning 44 fires broke out.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    Related News:

    New Fires

    [03] Κόσμος

    ΗΠΑ

    Αεροπορικό δυστύχημα με 7 νεκρούς στη Μινεάπολη

    31/7/2008 21:42:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν, τη ζωή τους, όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, ένα αεριωθούμενο "Χόουκερ 800", εν μέσω μεγάλης κακοκαιρίας, σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, συνετρίβη στην άκρη του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της μικρής πόλης Οουατόνα, νότια της Μινεάπολης, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

    Τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος είχαν όλα προσκληθεί από την εταιρεία "Viracon", στα "κεντρικά" της Γραφεία στη Μινεάπολη. Πρόκειται για την εταιρεία, που εξασφάλισε το συμβόλαιο για τους υαλοπίνακες τού υπό κατασκευήν "Πύργου της Ελευθερίας" στη Νέα Υόρκη, στο χώρο των κατεστραμμένων Διδύμων Πύργων. Κανένα θύμα δεν ήταν εργαζόμενος της εταιρείας "Viracon".

    Το μικρό αεριωθούμενο είχε απογειωθεί από την Ατλάντικ Σίτι (τού Νιού Τζέρσεϊ). Το μοντέλο αυτό έχει την ικανότητα μεταφοράς οκτώ επιβατών και είχε ναυλωθεί από την εταιρεία.

    [04] Πολιτική

    Κριτική και αντιδράσεις

    Στο επίκεντρο η εξυγίανση του ΟΣΕ

    31/7/2008 21:00:00 (Τελευταία ενημέρωση: 31/7/2008 21:07:06)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Περικοπές ζημιογόνων δρομολογίων και μείωση θέσεων εργασίας, μέσω προγράμματος, εθελουσίας εξόδου, που θα έχει ορίζοντα 5ετίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ, που θα ανακοινώσει ο Υπουργός Μεταφορών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην περικοπή δρομολογίων ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για "έγκλημα της Kυβέρνησης εις βάρος του Οργανισμού που είχε ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των χρεών".

    Με ανασχεδιασμό δρομολογίων ώστε να περιοριστούν τα ζημιογόνα και περικοπές στα έξοδα μισθοδοσίας που είναι τετραπλάσια από τα συνολικά έσοδα του οργανισμού επιχειρεί το Υπουργείο μεταφορών να εξυγιάνει τον πολύπαθο ΟΣΕ.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης που συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δρομολόγιο που το προηγούμενο Μάρτιο απέφερε συνολικά έσοδα 130 ευρώ , ενώ τα έξοδα μισθοδοσίας των δυο μηχανοδηγών ανήλθαν το ίδιο διάστημα στις 20.000 ευρώ.

    Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η πραγματοποίηση δρομολογίων με χαμηλή πληρότητα είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιφέρειας και προειδοποιούν ότι δε θα συμφωνήσουν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σαν αυτή που εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ.

    "Πίσω από τα ευγενικά λόγια του κ. Χατζηδάκη κρύβεται σχέδιο απαξίωσης των σιδηροδρόμων" ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Ανδρέας Βασιλόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνοι του τομέα μεταφορών, ο Νίκος Σηφουνάκης κατήγγειλε την Κυβέρνηση για απαξίωση του ΟΣΕ και παράδοση του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

    Ο Μιχάλης Καρχιμάκης μίλησε για "γαλάζια συμμορία που λυμαίνεται τον ΟΣΕ".

    Την ανάγκη άμεσης επάνδρωσης του ΟΣΕ με άτομα εξειδικευμένων γνώσεων επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου Μεταφορών.

    Οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές στο προσωπικό του ΟΣΕ θα εφαρμοστούν σταδιακά μέσα στην επόμενη πενταετία.

    [05] Κοινωνία

    Συνήγορος του Καταναλωτή

    Καταγγελίες καταναλωτών

    31/7/2008 19:42:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παραπλανητικές και εκφοβιστικές πρακτικές που υιοθετούνται σε βάρος των οφειλετών-καταναλωτών από εισπρακτικές εταιρείες, ερεύνησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή και διαβίβασε τα στοιχεία των εταιρειών αυτών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε εναντίον τους μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η δράση τους και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τους υπαλλήλους τους. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, δηλώνει ότι του λοιπού θα διαβιβάζει άμεσα τις καταγγελίες που εξακολουθεί να λαμβάνει από πολίτες σχετικά με τις μεθόδους που μετέρχονται οι εισπρακτικές εταιρείες προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα για να λάβει γνώση του περιεχομένου τους, αλλά και για να τις συσχετίσει κατά περίπτωση στη σχετική με τη μηνυτήρια αναφορά του ΔΣΑ δικογραφία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 July 2008 - 20:49:51 UTC