Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα για Ζορμπά - Βουρλούμη
  • [02] Αυξομοιώσεις στις τιμές των φαρμάκων
  • [03] Σκόρπισε τον τρόμο μεγάλη πυρκαγιά στη Σμύρνη
  • [04] Βουτιά του υδραργύρου
  • [05] Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη
  • [06] "Ιστορική ευκαιρία"
  • [07] Συνεργασία για το περιβάλλον

    [01] Πολιτική

    Στη Βουλή το ν/σ για το μαύρο χρήμα

    Κόντρα για Ζορμπά - Βουρλούμη

    21/7/2008 20:48:00 (Τελευταία ενημέρωση: 21/7/2008 21:19:01)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα Ζορμπά καθώς αύριο, Τρίτη, ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της Αρχής για το μαύρο χρήμα. Η κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται και για το μέλλον του Παναγή Βουρλούμη στον Οργανισμό με την κυβέρνηση να "βλέπει" πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται ο επικεφαλής του ΟΤΕ.

    Το ΠΑΣΟΚ συνδέει το θέμα Ζορμπά με την υπόθεση Siemens και 14 βουλευτές του καταθέτουν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τη στήριξη που είχε η Αρχή από την πολιτεία. "Ήταν γνωστή η νομοθετική ρύθμιση" απαντούν κυβερνητικά στελέχη αποδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στη Χαριλάου Τρικούπη.

    "Προφανώς το ΠΑΣΟΚ ήξερε ότι θα γίνει αυτή η αντικατάσταση αφού υπήρξε μια νομοθετική ρύθμιση και το έκανε σκόπιμα την προηγούμενη μέρα για να βγει να κάνει την κριτική της την επόμενη" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.

    "Από τις αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση φάνηκε ότι δεν επιδιώκει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, καθώς τόσο η κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, όσο και η αποπομπή του κ. Ζορμπά εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο" δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, προσθέτοντας ότι "το πλαίσιο είναι πως ό,τι μπορεί να αποκαλύπτει ενοχλεί και απομακρύνεται".

    Την ίδια ώρα, με επίκεντρο το πρόσωπο του Παναγή Βουρλούμη, Kυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να κοντράρονται για το μέλλον του στον Οργανισμό.

    "Ενώ πληθαίνουν οι φωνές για την απομάκρυνση του κ. Π. Βουρλούμη από την διοίκηση του ΟΤΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκείνος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός",αναρωτιόμαστε πότε,επιτέλους, ο κ. Αλογοσκούφης θα διατυπώσει ξεκάθαρες θέσεις για το θέμα". Τη δήλωση έκανε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, προσθέτοντας ότι "ως ΠΑΣΟΚ το ερώτημα που θέτουμε προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας είναι για ποιόν λόγο ο κ.Βουρλούμης συνεχίζει να διοικεί τον ΟΤΕ".

    Eρωτηθείς για το αν εξετάζεται να προταθεί ο Παναγής Βουρλούμης για την προεδρία του ενοποιημένου ΟΤΕ, o κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν έχει γίνει καν συζήτησ", ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται από τα κόμματα στον κ. Βουρλούμη, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είπε ότι ακούγονται απόψεις από πολλές πλευρές και από τα κόμματα, οι οποίες υπέχουν και πολιτική σκοπιμότητα.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης έχει στηρίξει ανοιχτά τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως η επόμενη μέρα θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχει η έρευνα της Δικαιοσύνης.

    [02] Υγεία

    Προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

    Αυξομοιώσεις στις τιμές των φαρμάκων

    21/7/2008 19:34:00 (Τελευταία ενημέρωση: 21/7/2008 20:23:54)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέα λίστα φαρμάκων θα ισχύει από σήμερα Δευτέρα 21 Ιουλίου. Το νέο δελτίο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, περιλαμβάνει κατ αρχήν αυξημένες τιμές για 31 φάρμακα, εκ των οποίων τα δύο ευρείας κυκλοφορίας, το Salospir και το Lonarid. Τριβές προκαλούν -για άλλη μια χρονιά- οι καθυστερήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στην καταβολή των οφειλών προς τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι -εάν δεν πάρουν τα χρήματά τους- από την πρώτη Σεπτεμβρίου δεν θα δέχονται τις συνταγές και θα ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό για τα σκευάσματα που προμηθεύονται.

    Το νέο δελτίο τιμών

    Νέα λίστα φαρμάκων ισχύει από Δευτέρα 21 Ιουλίου. Μειωμένες τιμές από 9,81% έως 54,76% σε 13 φάρμακα εισαγωγής ΙΦΕΤ. Ακριβαίνουν 31 φάρμακα. Το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει:

    Ανοσοσφαιρίνες από ανθρώπινο πλάσμα: Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή των ως άνω φαρμάκων, που χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια στην ελληνική αγορά, με πολλαπλά προβλήματα στον εφοδιασμό των ελληνικών νοσοκομείων, έγινε εξισορρόπηση της τιμής πώλησής τους με το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ. LONARID-N TABL 20 x(400+50+10) mg (Αναλγητικό τριών δραστικών ουσιών): Κρίθηκε αναγκαία η αναπροσαρμογή της τιμής. Η μητρική εταιρεία έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα εκτεταμένη γραμμή παραγωγής, από όπου καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

    Αύξηση 59,29%. SALOSPIR E.C.TABL BT 20X100 mg (Αναστολέας συγκόλλησης αιμοπεταλίων - καρδιολογικής χρήσης): Λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής του αναπροσαρμόστηκε η χονδρική τιμή. Αύξηση 39,62%.

    Αυξήσεις προβλέπονται και στις τιμές άλλων 29 φαρμακευτικών προϊόντων (αντιγράφων). Στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους οι τιμές των οποίων είχαν εγκριθεί σε προηγούμενα δελτία τιμών φαρμάκων. Οι αυξήσεις σε αυτήν την κατηγορία φθάνουν και το 24%.

    Πέραν των αυξήσεων από 9,81% έως 54,76% μειώνονται οι τιμές σε 13 φάρμακα εισαγωγής ΙΦΕΤ με την έκδοση ειδικών αποφάσεων του ΕΟΦ. Από τα ανωτέρω φάρμακα, που θα εισάγονται, διακινούνται και θα εμπορεύονται πλέον από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, προκύπτει συνολικό καθαρό ετήσιο όφελος για το κοινωνικό σύνολο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, βάσει των ποσοτήτων που πουλήθηκαν το έτος 2007 και τις μειωμένες τιμές που θα έχουν στο νέο Δ.Τ.Φ.

    Πέραν των μειώσεων σε φάρμακα εισαγωγής ΙΦΕΤ, σε ετήσια βάση οι συνολικές αυξήσεις των τιμών των ανωτέρω αντιγράφων ανέρχεται στο ποσό των 152.505 ευρώ. 230 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους από τον Ε.Ο.Φ. και είχαν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων μέχρι και την 30/06/08, βάσει της εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

    Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι 189 αφορούν σε αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες 41 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα, εκ των οποίων οι τρεις τιμές αντιστοιχούν σε σκευάσματα απολύτως νέων δραστικών ουσιών (VOLIBRIS, TYVERB, TOVIAZ).

    Το ΥΠAN ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα φαρμακευτικά σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπαριθ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του ΕΟΦ και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

    [03] Κόσμος

    Τέθηκε υπό έλεγχο

    Σκόρπισε τον τρόμο μεγάλη πυρκαγιά στη Σμύρνη

    21/7/2008 22:27:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τον τρόμο σκόρπισε μεγάλη πυρκαγιά έξω από τη Σμύρνη, που ξέσπασε την Κυριακή και απείλησε 4 χωριά, τα οποία και εκκενώθηκαν. Η φωτιά κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, με τη βοήθεια και εναέριων μέσων.

    Πανικόβλητοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους και να απομακρύνουν τις οικογένειές τους, καθώς ο πύρινος κλοιός έσφιγγε γύρω από 4 χωριά της Σμύρνης.

    Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά και σε προάστιο της πόλης αναγκάζοντας τις Αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

    Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά το απόγευμα της Κυριακής. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων, αεροσκαφών αλλά και των κατοίκων.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης η πυρκαγιά δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές. Αν και τα πύρινα μέτωπα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο κινδυνεύουν ακόμη δασικές εκτάσεις και μέχρι στιγμής πάνω από 8.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

    [04] Κοινωνία

    Τις επόμενες ημέρες

    Βουτιά του υδραργύρου

    21/7/2008 21:37:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΕΜΥ

    Σταδιακή αλλαγή του καιρού προβλέπουν από το βράδυ της Τρίτης οι μετεωρολόγοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως την Τετάρτη στις βορειότερες περιοχές της χώρας.

    Πρόγνωση για την Τρίτη, 22/7/2008 Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με τη μέγιστη κατά τόπους στα ηπειρωτικά να φθάνει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες τη νύχτα σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από 25-38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, 24-35 στη Θεσσαλονίκη, με σταδιακή πτώση το βράδυ.

    Πρόγνωση για την Τετάρτη, 23/7/2008 Ο καιρός στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων, αργά το απόγευμα στα δυτικά και στο Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7 στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο και θα κινηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια μέχρι και την Πέμπτη που αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

    [05] Κοινωνία

    Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

    21/7/2008 21:11:00 (Τελευταία ενημέρωση: 21/7/2008 21:40:43)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Αν και σήμερα δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που συμβάλλουν στην εκδήλωση και επέκταση των πυρκαγιών, τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές: στη Χαλκίδα, το Ρέθυμνο, την Κυπαρισσία και τη Φθιώτιδα. Φωτιά είχε ξεσπάσει και στο Κορωπί, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε λίγη ώρα. Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Σελλά Κυπαρισσίας και στην Κάρυστο. Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μακρακώμη, υπό έλεγχο στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου. Ειδικότερα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Σελλά στην Κυπαρισσία, στις 14.05, σε δασική έκταση, παίρνουν μέρος 7 πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δάσος μαύρης πεύκης στην κοινότητα Φιλιππαίων στο νομό Γρεβενών. Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής με τρία υδροφόρα οχήματα και εννέα άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με εννέα άτομα.

    Υπό έλεγχο βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, σε αγροτοδασική έκταση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 9 πυροσβεστικά οχήματα με 18 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    Επιπλέον, 7 πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Γυμνό Χαλκίδας, λίγο πριν από τις 13.00.

    Σε ύφεση βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Μακρακώμη στη Φθιώτιδα που από τις 14.40 καίει χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 20 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο επιχειρούν στην περιοχή.

    Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιοχή Ήρια - Καρναζέικα, στο Ναύπλιο, καίγοντας αγροτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβεστικά οχήματα με 27 πυροσβέστες, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    [06] Κόσμος

    Χαράρε, Ζιμπάμπουε

    "Ιστορική ευκαιρία"

    21/7/2008 20:29:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Πρωτόκολλο συμφωνίας με τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, υπέγραψε σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ζιμπάμπουε Μόργκαν Τσβανγκιράι, χαρακτηρίζοντάς το ως "ιστορική ευκαιρία", ενόψει των πολιτικών διαπραγματεύσεων, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. "Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα στεφθεί με επιτυχία", δήλωσε ο Τσβανγκιράι απευθυνόμενος στον αρχηγό του κράτους και χαρακτηρίζοντάς τον ως "σύντροφο Μουγκάμπε".

    Από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε δήλωσε ότι η εξουσία και η αντιπολίτευση είναι σύμφωνες για την τροποποίηση του Συντάγματος "με διάφορους τρόπους" ενόψει της δημιουργίας μιας "νέας πολιτικής τάξης" με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας πλαισίου με την αντιπολίτευση. "Χθες συμφωνήσαμε...στο γεγονός ότι το Σύνταγμα μας θα πρέπει να τροποποιηθεί", δήλωσε ο Μουγκάμπε. "Είμαστε εδώ για να χαράξουμε το δρόμο για μια νέα πολιτική τάξη", πρόσθεσε χωρίς όμως να δώσει άμεσα λεπτομέρειες για τις αλλαγές που μπορούν να προκύψουν από τις συνομιλίες αυτές.

    [07] Πολιτική

    Συνεργασία για το περιβάλλον

    21/7/2008 20:00:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Στρατευμένος στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος του Λεκανοπεδίου με την επωνυμία "Συνεργασία για το Περιβάλλον".

    "Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτή τη σημαντική προσπάθειά σας για έναν κοινά αποδεκτό στόχο", δήλωσε ο κ. Παπούλιας. Ελπίζω, πρόσθεσε, με τη δουλειά σας να γίνει κάτι καλύτερο και να συντονιστούμε όλοι γιατί υπάρχουν και μεμονωμένες προσπάθειες. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η μαζικότητα των φορέων θα προσδώσει δυναμική σε αυτή την προσπάθεια, στην οποία κι ο ίδιος, όπως είπε, είναι στρατευμένος.

    Την ελπίδα ότι θα αποτελέσει "την απαρχή μιας σημαντικής δουλειάς για το περιβάλλον της Αττικής", εξέφρασε η Υπερνομάρχης Ντίνα Μέη παραδίνοντας στον Κ.Παπούλια το μνημόνιο. Για πρώτη φορά, τόνισε η κ. Μέη, συνενώνονται τόσο σημαντικοί φορείς σε μαζικότητα και επιστημονική εγκυρότητα με στόχο τη διάσωση των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων του λεκανοπεδίου.

    Οι φορείς κι οι εκπρόσωποι που συμμετείχαν ήταν οι κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ), Δημ. Δαμιανίδης (ΑΔΕΔΥ), Γιάννης Αλαβάνος (ΤΕΕ), Δημ. Καλογερόπουλος (ΤΕΔΚΝΑ), Δημ. Παξινός (ΔΣΑ), Στ. Μανουσάκης (ΔΣ Πειραιά), εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αθηνών οι καθηγητές Καρακώστας και Σκούλος,ο Κων. Μουτζούρης από το ΕΜΠ, ο Γιώργος Ζέρβας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, η Στάβυ Σαλουθάκου από το ΕΚΑ και ο Πέτρος Κυριακού από το ΕΚ Πειραιά.

    Μετά τη συνάντηση η κ. Μπέη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της λέγοντας ότι από 12 μέλη γίναμε 13, με τη συμμετοχή του Προέδρου, ο οποίος θέτει υπό την αιγίδα του την προσπάθεια μας, ζήτησε δε συνεργασία και συχνή ενημέρωση, θεωρώντας ότι η εγκυρότητα και η μαζικότητά μας θα έχει αποτελέσματα. Ως άμεσο βήμα, ανέφερε, την συγκρότηση "Επιτροπής Παρακολούθησης" από τεχνοκράτες, οι οποίοι θα έχουν άμεση παρέμβαση σε κάθε ένα θέμα, με προτεραιότητα το πάρκο στο Γουδί. Επίσης, είπε, θα ζητήσουν τη θεσμοθέτηση για το χαρακτηρισμό 45 χώρων πρασίνου, μεταξύ των οποίων, η Δραπετσώνα, το Ποικίλον Όρος και χώροι σε άλλες περιοχές. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι για τον Υμηττό απαιτείται αλλαγή θεσμικού πλαισίου, με μοναδικό χαρακτηρισμό του σε Α΄ ζώνη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 July 2008 - 20:50:09 UTC