Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντόμινο αυξήσεων και ...στον αέρα
  • [02] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μαίναλο
  • [03] Ερντογάν: "Δεν απειλείται η δημοκρατία"
  • [04] Γαλλία: Συνομιλίες Σαρκοζί - Μουάλεμ
  • [05] Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού
  • [06] Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών

    [01] Κοινωνία

    Aegean

    Ντόμινο αυξήσεων και ...στον αέρα

    4/7/2008 20:02:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Επιπτώσεις και στα τιμολόγια των μέσων μεταφοράς έχει το ακριβό πετρέλαιο. Οι εταιρίες στο χώρο των αερομεταφορών προχώρησαν σε νέες αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες ότι οι σημερινές τιμές καυσίμου κατά 110% υψηλότερες από εκείνες που ίσχυαν πριν από ένα χρόνο. Kαι νέα αύξηση στον επίναυλο καυσίμων ανακοίνωσε η Aegean και από την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιουλίου, τα εισιτήρια εσωτερικού ακριβαίνουν κατά 2 ευρώ και εξωτερικού κατά 3 ευρώ, ενώ η προηγούμενη αύξηση είχε γίνει πριν 2,5 μήνες.

    Συνολικά ο επίναυλος καυσίμου στα εισιτήρια της Aegean από το Μάιο του 2004, όποτε και εφαρμόστηκε, ανέρχεται συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των αυξήσεων που θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, σε 19 ευρώ για τα εισιτήρια του εσωτερικού και σε 32 ευρώ για τα εισιτήρια του εξωτερικού.

    Στα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αερογραμμών, όπου οι τελευταίες αυξήσεις λόγω πετρελαίου έγιναν στις 2 Ιουνίου, συνολικά ο επίναυλος καυσίμου από το Σεπτέμβριο του 2004, οπότε και εφαρμόστηκε, ανέρχεται σε 16 ευρώ για τα εισιτήρια εσωτερικού, σε 29 ευρώ για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και τις μεσαίες αποστάσεις και σε 87 ευρώ για τα υπερπόντια δρομολόγια, δηλαδή Γιοχάνεσμπουργκ, Νέα Υόρκη και Μόντρεαλ.

    [02] Κοινωνία

    Τρίπολη

    Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μαίναλο

    4/7/2008 22:03:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στο Μαίναλο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Χρυσοβιτσίου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής ως αυτή την ώρα δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν αρκετά οχήματα της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα υπό το συντονισμό του περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Παναγιώτη Μπονάτσο ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν ακόμα και ως αυτή την ώρα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

    Στο σημείο βρίσκεται από νωρίς και ο νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που με δηλώσεις του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ελατοδάσος του Μαινάλου, που είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας της Αρκαδίας και ότι απέμεινε από την περυσινή φωτιά.

    Πριν από λίγο ο δήμαρχος Φαλάνθου Κωνσταντίνος Ψυχάρης δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από κεραυνό σε περιοχή που είχε καεί το καλοκαίρι του 2000 και τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τις δυνάμεις πυρόσβεσης μέχρι να πέσει το σκοτάδι να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο και να μην περάσει σε περιοχή που δεν έχει καεί, όπου υπάρχει πυκνό ελατοδάσος.

    [03] Κόσμος

    Τουρκία

    Ερντογάν: "Δεν απειλείται η δημοκρατία"

    4/7/2008 21:31:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Οι πολιτικές εντάσεις θα διευθετηθούν και ότι η δημοκρατία δεν απειλείται, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάχεται στο δικαστήριο για την πολιτική επιβίωση του ιδίου και του κυβερνώντος κόμματός του. "Θέλω να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά ότι το δημοκρατικό σύστημα λειτουργεί με τους θεσμούς και τους κανόνες του στην Τουρκία εντός του πλαισίου του νόμου", δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του, του AKP, σε μια ομιλία που αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

    "Η Τουρκία έχει την εμπειρία για να ξεπεράσει αυτή την επώδυνη περίοδο και να επιλύσει τα προβλήματά της με την εσωτερική δυναμική της. Ουδείς πρέπει να ανησυχεί", δήλωσε.

    Οι τουρκικές χρηματαγορές σημείωσαν σημαντική πτώση αυτή την εβδομάδα λόγω ανησυχιών για παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. Οι αναλυτές μιλούν για αγώνα εξουσίας ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικές δυνάμεις στην Άγκυρα. Η Τουρκία συγκλονίσθηκε αυτή την εβδομάδα από πληροφορίες ότι μια παράνομη υπερεθνικιστική οργάνωση, η Εργκένεκον, σχεδίαζε να προκαλέσει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση αυτή πραγματοποιείται ενώ το AKP αμύνεται στο δικαστήριο έναντι κατηγοριών ότι προσπαθεί να εισαγάγει την κυριαρχία του Ισλάμ. Είκοσι ένα πρόσωπα, περιλαμβανομένων δύο απόστρατων στρατηγών, γνωστών δημοσιογράφων και πολιτικών τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη ως ύποπτοι για σχέσεις με την Εργκένεκον. Πέντε από τους υπόπτους αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως οι δύο απόστρατοι στρατηγοί παραπέμφθηκαν σήμερα στο δικαστήριο. Τουρκικά αντιπολιτευόμενα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την έρευνα για την Εργκένεκον για να πλήξει τους επικριτές του AKP, καθώς δίνει μάχη για την επιβίωσή της στο δικαστήριο. "Πιστεύουμε πως δεν είναι δίκαιο να διατυπώνονται αστήρικτες κατηγορίες πριν ανακοινωθούν οι κατηγορίες (στην υπόθεση της Εργκένεκον)", δήλωσε ο Ερντογάν.

    [04] Κόσμος

    Ενόψει της επίσκεψης του Άσαντ στο Παρίσι

    Γαλλία: Συνομιλίες Σαρκοζί - Μουάλεμ

    4/7/2008 20:15:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    "Μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους" απόφάσισαν να γυρίσουν η Δαμασκός και το Παρίσι και να συνεργαστούν για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, μετά από συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

    "Η επίσκεψη του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Παρίσι θα αποτελέσει ένα ιστορικό βήμα στις διμερείς σχέσεις μας", είπε στους δημοσιογράφος ο Σύρος υπουργός μετά τις επαφές που είχε. Η Γαλλία έχει προσκαλέσει τον Άσαντ στο Παρίσι για τη σύνοδο κορυφής της Μεσογειακής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου. Την προηγούμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον Σαρκοζί. Αποκλείστηκε ωστόσο από τον Μουάλεμ το ενδεχόμενο συνάντησης Άσαντ Εχούντ Ολμερτ που θα βρίσκεται και εκείνος στο Παρίσι την ίδια περίοδο. "Έχει γίνει πρόοδος όσον αφορά τις συνομιλίες αλλά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή", είπε χαρακτηριστικά. Οι επαφές αυτές αναμένεται ότι θα αποτελέσουν το τέλος της μακράς διαμάχης μεταξύ Γαλλίας και Συρίας που κορυφώθηκε μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, τον Φεβρουάριο του 2005.

    [05] Κόσμος

    Βελιγράδι, Σερβία

    Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού

    4/7/2008 19:19:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επισημοποιήθηκε σήμερα με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, η συνεργασία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ Δημοκρατικού Κόμματος (DS) και του συνδυασμού του οποίου ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS-PUPS-JS). Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, την συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ενώ από τους σοσιαλιστές ο πρόεδρος του SPS, Ίβιτσα Ντάτσιτς. Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, "η νέα κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και θα συνεχίσει την πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη". Ο συνδυασμός SPS-PUPS-JS στη νέα κυβέρνηση θα αναλάβει δύο θέσεις αντιπροέδρων και τα υπουργεία Εσωτερικών, Ενέργειας, Δημοσίων Έργων και Παιδείας. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, έδωσε την περασμένη Δευτέρα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Μίρκο Τσβέτκοβιτς. Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας αναμένεται ότι θα εκλεγεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

    [06] Πολιτισμός

    Μυτιλήνη

    Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών

    4/7/2008 19:17:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Περισσότερες από 800 γυναίκες απ όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην γενέτειρα της Σαπφούς, απ τις 6 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, για 9η συνεχή χρονιά, για το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών που διοργανώνει στην από το 2000, το τουριστικό πρακτορείο "Sappho Travel". Ξεπερνά κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον για το φετινό Φεστιβάλ Γυναικών. Μεταξύ των συμμετεχουσών, θα είναι γυναίκες από την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τις ως τώρα κρατήσεις, ο αριθμός των γυναικών, που θα βρεθούν στο Φεστιβάλ, αναμένεται να είναι διπλάσιος από πέρυσι.

    Σημαντικό ρόλο στην προβολή του Φεστιβάλ έπαιξαν το διαδίκτυο, η ιστοσελίδα του πρακτορείου και η διάδοση της είδησης από στόμα σε στόμα. Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται σειρά δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ψυχαγωγία των επισκεπτριών, όπως εκδηλώσεις με μουσική, θέατρο, χορό, ανοιχτές συζητήσεις, μασάζ και σπορ.

    Ειδικά για φέτος οργανώνονται και συναυλίες ζωντανής μουσικής με καλλιτεχνικά σχήματα από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και πρόγραμμα με ελληνικούς χορούς. Προβλέπονται ακόμη διαγωνισμοί ζωγραφικής και φωτογραφίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 July 2008 - 20:49:48 UTC