Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησαν επί της αρχής
  • [02] 86ο ετήσιο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ
  • [03] "Απαραίτητη η αξιοπιστία των μετρήσεων"
  • [04] Υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο
  • [05] "Η Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών"
  • [06] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΒΕΕ
  • [07] Ακατάλληλα λεμόνια
  • [08] "Εμπλοκή" ΟΤΕ-Lannet
  • [09] ΟΣΕ: Αλλαγές δρομολογίων
  • [10] Νέα δρομολόγια Προαστιακού Σιδηροδρόμου

    [01] Κόσμος

    Συναντηση Χριστόφια-Ταλάτ

    Συμφώνησαν επί της αρχής

    1/7/2008 17:04:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 21:40:49)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ύστερα από μαραθώνια συνάντηση, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συμφώνησαν επί της αρχής, της μιας κυριαρχίας και μιας υπηκοότητας, της υπό ίδρυση ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζεται επίσης ότι τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή αυτών των αρχών θα τις συζητήσουν κατά τη διάρκεια των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ τους. Οι δύο ηγέτες θα έχουν νέα συνάντηση στις 25 Ιουλίου, οπότε και θα προβούν σε τελική εκτίμηση για την πρόοδο των τεχνικών επιτροπών και της ομάδας εργασίας. Ο πρόεδρος Χριστόφιας συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη απόγευμα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θα ενημερώσει για τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη δεν επιβεβαιώνουν το διορισμό του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ως νέου ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Η εκπρόσωπος του Γ.Γ., Μισέλ Μόντας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λευκωσία ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τόνισε ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων κατέληξαν"επί της αρχής, στα θέματα της μίας μόνης κυριαρχίας και υπηκοότητας της μελλοντικής ενιαίας Κύπρου", προσθέτοντας ότι οι κ. Χριστόφιας και Ταλάτ θα συναντηθούν εκ νέου στις 25 Ιουλίου, "καθώς συνεχίζεται το έργο της προετοιμασίας ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων, αργότερα εντός του έτους". Απαντώντας σε ερώτηση για το διορισμό του κ. Ντάουνερ ως ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. για το Κυπριακό, τόνισε ότι "για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετική με τον κ. Ντάουνερ".

    Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

    Για το αποτέλεσμα της συνάντησης θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.

    Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι το κοινό ανακοινωθέν, μετά τη συνάντηση, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και συμπληρώνει κατά τρόπο σωστό το πλαίσιο λύσης του κυπριακού.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ επεσήμανε ως θετική εξέλιξη ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επί της αρχής στο θέμα της μιας κυριαρχίας και ιθαγένειας.

    Αντίθετα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε ότι δεν φαίνεται να υπήρξε οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη κατά τη σημερινή συνάντηση και ότι η συμφωνία για μια κυριαρχία και ιθαγένεια δεν διασαφηνίζει κατά τρόπο οριστικό και απόλυτο ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά τις αποδέχεται.

    Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι δεν θεωρεί ικανοποιητικό το σημερινό ανακοινωθέν και πρόσθεσε ότι δημιουργούνται συνειρμοί που παραπέμπουν σε πρόνοιες του σχεδίου Ανάν.

    Ο γραμματέας των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε ανησυχία, γιατί, κατά την εκτίμηση του, στη συνάντηση δεν υπήρξε αποσαφήνιση του πλαισίου λύσης του κυπριακού.

    [02] Πολιτική

    Χαιρετισμός Ντ. Μπακογιάννη

    86ο ετήσιο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ

    1/7/2008 22:51:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με το χαιρετισμό της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη άρχισε το βράδυ της Τρίτης τις εργασίες του το 86ο ετήσιο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου. Η κ. Μπακογιάννη σε εκδήλωση στο Ζάππειο, παρουσία τους αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και πολλών μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, συνεχάρη τα μέλη της ομογενειακής οργάνωσης που συμμετέχουν στο συνέδριο για το φιλανθρωπικό τους έργο και την δυναμική παρουσία τους στις ελληνικές κοινότητες της Αμερικής.

    Εμείς, πολίτες και πολιτικοί, της μητροπολιτικής Ελλάδας, είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες σας. Αισθανόμαστε συγκινημένοι με τη δύναμη της θέλησης που δείχνετε για πρόοδο και ευημερία, είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: Παρακολουθούμε με ικανοποίηση την ανάδειξή σας σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είστε οι άξιοι πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού στις ΗΠΑ, φέροντες τα διαπιστευτήρια της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Με τις φιλότιμες προσπάθειές σας συγκροτείτε - επισήμανε η κ. Μπακογιάννη - μια δεύτερη Ελλάδα που είναι περήφανη, δυναμική και δραστήρια αλλά και πρωτοπορεί στο πολυφυλετικό μωσαϊκό της αμερικανικής κοινωνίας.

    Η κ. Μπακογιάννη συνεχάρη τους επικεφαλής της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι το φετινό συνέδριο, που φέρνει κοντά την ελληνική διασπορά της Αμερικής και όλου του κόσμου, είναι απόδειξη αυτής της αλήθειας.

    Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης Αϊκ Γκούλας, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ομογένειας στη στήριξη του ελληνικού κράτους.

    [03] Κοινωνία

    13ο Συνεδρίου της AGB

    "Απαραίτητη η αξιοπιστία των μετρήσεων"

    1/7/2008 22:27:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας στην τηλεόραση με έμφαση στην ψηφιακή μετάδοση και τις συνέπειές της, όπως και οι τρόποι που η μέτρηση τηλεθέασης ανταποκρίνεται σε αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο του 13ου ετήσιου συνεδρίου της AGB. Στο μήνυμά του ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι "συναντήσεις όπως αυτή που διοργανώνει η AGB, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, έχουν ιδιαίτερη και ουσιαστική σημασία. Κι αυτό γιατί ο κλάδος των μετρήσεων τηλεθέασης εκ των πραγμάτων αντανακλά τόσο τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο των Μέσων, όσο και τις εξελίξεις στις κοινωνίες μας", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος. "Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ακρίβεια στις μεθόδους και τα αποτελέσματα - και βεβαίως η αποδοχή αυτών των μεθόδων και των αποτελεσμάτων τόσο από τους χώρους στους οποίους απευθύνονται, όσο και από το γενικό κοινό. Σ αυτό το πλαίσιο, το ενδιαφέρον της εκάστοτε εύτακτης και δημοκρατικής πολιτείας είναι δεδομένο και σαφώς προσδιορισμένο: αφορά την εξασφάλιση ενός σύγχρονου, δίκαιου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου κανόνων που θα επιτρέπουν και θα ενθαρρύνουν την αυτορρύθμιση, δηλαδή την οργάνωση και λειτουργίας από τους ίδιους τους εμπλεκομένους φορείς - τις εταιρίες ερευνών και μέτρησης κοινού, τους διαφημιστές, τους διαφημιζόμενους και τα ΜΜΕ - των μετρήσεων της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και της αναγνωσιμότητας".

    Στο συνέδριο στο οποίο απηύθυναν μηνύματα εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, παραβρέθηκε ο πρόεδρος και ιδρυτής της agb Alberto Cclussi ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Ελλάδας, καθώς από εδώ, 20 χρόνια πριν με την ίδρυση της AGB ΕΛΛΑΣ, ξεκίνησε η διεθνής δραστηριότητα του ομίλου.

    [04] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο

    1/7/2008 21:43:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 23:19:06)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 20:20 στην περιοχή Ζερβού της Σάμου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων περιορίστηκε σε ένα τρίγωνο από το δρόμο του Αγίου Νεκταρίου μέχρι και τα πρώτα σπίτια. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, όμως χρειάστηκε η επέμβαση των δύο αεροπλάνων για να καταφέρουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αρχικά να την περιορίσουν και στη συνέχεια να την θέσουν υπό έλεγχο.

    Στην επιχείρηση συμμετείχαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές πυροσβέστες, εποχικοί δασοπυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τη φωτιά έχουν αποτεφρωθεί 150 έως 200 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης. Ο γενικός επιθεωρητής της Πυροσβεστικής με 65 πυροσβέστες μεταβαίνουν στο νησί για να βοηθήσουν στην φύλαξη της πυρκαγιάς καθώς η Σάμος απόψε εντάσσεται στην περιοχή κινδύνου με αριθμό 4. Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμένουν στο σημείο της φωτιάς για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Υπο έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος στο Μοσχοπόδι Θήβας. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 21 οχήματα με 63 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με 39 άτομα ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συμμετείχαν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στα Φάρσαλα.

    [05] "Η Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών"

    1/7/2008 21:02:00

    Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Αιώρα" το βιβλίο του Χάουαρντ Ζιν, "Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών - Μια κοινωνική ιστορία της Αμερικής από την εποχή του Κολόμβου ως τις αρχές του 21ου αιώνα", σε μετάφραση Θεόδωρου Καλύβα. Πρόκειται για μια ιστορία της Αμερικής που έρχεται να φωτίσει, να τεκμηριώσει, αλλά και να ανατρέψει τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας γι αυτήν. Ο Χάουαρντ Ζιν δεν παγιδεύεται στους εθνικούς μύθους της "επίσημης" ιστορίας, που γράφεται "από την οπτική γωνία των κυβερνήσεων, των κατακτητών, των διπλωματών και των ηγετών" και η οποία "όχι μόνο παρουσιάζει μία στρεβλή εικόνα του παρελθόντος, αλλά δημιουργεί και μια παραπλανητική εικόνα για το παρόν".

    Εκείνος επιλέγει να αφηγηθεί την αμερικανική ιστορία όπως την έζησαν οι γυναίκες, οι εργάτες, οι μαύροι, οι Ινδιάνοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες. Παραθέτει τα γεγονότα χωρίς να αγνοεί τις συγκρούσεις ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, ενώ παράλληλα δεν παραβλέπει ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δημίων και θυμάτων είναι συχνά δυσδιάκριτες οδηγώντας τα θύματα -απελπισμένα και επηρεασμένα από το σύστημα που τα καταπιέζει - να στρέφονται εναντίον άλλων θυμάτων και να διαπράττουν ωμότητες. Όπως όμως λέει και το απόφθεγμα που επικαλείται ο συγγραφέας: Η κραυγή των φτωχών δεν είναι πάντα δίκαιη, αλλά αν δεν την έχεις ακούσει, δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει Δικαιοσύνη.

    Η "Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών" κυκλοφόρησε το 1984 και εξελίχθηκε σε διαχρονικό best seller, με πωλήσεις που, μόνο στις ΗΠΑ, έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα. Διδάσκεται σε εκατοντάδες πανεπιστήμια και κολέγια της Αμερικής και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται νέα κεφάλαια τα οποία καλύπτουν τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις του αιώνα που διανύουμε.

    Ο Χάουαρντ Ζιν είναι επίτιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, δραστήριος πολιτικά και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1922 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Δούλεψε στα ναυπηγεία και κατά τη διάρκεια του Β παγκόσμιου πολέμου υπηρέτησε ως μέλος πληρώματος στα βομβαρδιστικά αεροπλάνα.

    Μετά τον πόλεμο ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη συνέχεια δίδαξε για αρκετά χρόνια στο Spelman College, στην Ατλάντα, όπου διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας. Αναμείχθηκε ενεργά στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και στο αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Έχουν εκδοθεί περισσότερα από 25 βιβλία του. Από τις Εκδόσεις "Αιώρα" κυκλοφορεί επίσης ο θεατρικός μονόλογος του - και σημαντικό πολιτικό κείμενο - "Ο Μαρξ στο Σόχο".

    Για τον Χάουαρντ Ζιν ο διάσημος καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι δήλωσε: "Ο Χάουαρντ Ζιν συνέβαλε σημαντικά στην αφύπνιση και στην αλλαγή του τρόπου που ζει και σκέφτεται μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών. Σε όλους τους αγώνες για δικαιοσύνη και ελευθερία, ο Χάουαρντ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή - με την ενεργή συμμετοχή του, αλλά και ως δάσκαλος που έδινε έμπνευση, μια φωνή σοφίας και ένα φωτεινό παράδειγμα αξιοπρέπειας και ακεραιότητας.

    Μια ακόμη μαρτυρία προέρχεται από τον Μπρους Σπρίνγκστιν: "Η "Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών" με επηρέασε βαθιά. Με έκανε να νιώσω πως συμμετέχω σε αυτή τη χρονική στιγμή της Ιστορίας, όπως όλοι μας, και πως αυτή η στιγμή είναι δική μου. Με έκανε να πιστέψω ότι, με τις μικρές μου έστω δυνάμεις, μπορούσα να καταφέρω κάτι. Ένιωσα ότι συμμετέχω στην Ιστορία".

    Τιτλος: Μια κοινωνική ιστορία της Αμερικής από την εποχή του Κολόμβου ως τις αρχές του 21ου αιώνα Συγγραφέας: Zinn, Howard Μετάφραση: Καλύβας, Θεόδωρος Εκδοσεις: Αιώρα, 2008 Σελίδες: 779 Τιμή Εκδότη: 43

    [06] Κοινωνία

    Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣΕΒΕΕ

    1/7/2008 20:51:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μετά την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης κ. Πετραλιά για τον ΟΑΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, η υπουργός, δεσμεύθηκε μόνο να απαντήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου για την ανάληψη του χρέους προς το ΙΚΑ (300 εκ. ευρώ) που καλείται να πληρώσει ο ΟΑΕΕ.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται:

    "Η Υπουργός δεν δεσμεύθηκε για την θεσμοθέτηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ που θα εξασφάλιζε την βιωσιμότητά του. Δεν δεσμεύθηκε για την μη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ασφαλιστικού Οργανισμού. Δεν δεσμεύθηκε για την μη μείωση των συντάξεων. Δεν δεσμεύθηκε για την αποτροπή μελλοντικής υπέρμετρης αύξησης των εισφορών. Δεν δεσμεύθηκε για την άρση των αδικιών που προκύπτουν από την διαδοχική ασφάλιση. Δεν δεσμεύθηκε για την βελτίωση των όρων συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους".

    Έτσι η ΓΣΕΒΕΕ ετοιμάζεται για τις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει: Πραγματοποίηση συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Πολιτικών κομμάτων μέσα στον μήνα Ιούλιο.

    Διοργάνωση συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων όλων των μορφών σε όλες τις πόλεις - πρωτεύουσες των Νομών με αφετηρία τον Ιούλιο.

    Έκδοση πληροφοριακού υλικού και αφισοκολλήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Ευρεία ενημέρωση για το πρόβλημα και του τελευταίου συνάδελφου. Κινητοποίηση και συνεργασία όλων των Σωματείων, των Ομοσπονδιών Βιοτεχνών - Εμπόρων - Επαγγελματιών και των Επιμελητηρίων.

    Επιδίωξη σταθερής συνεργασίας ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΚΕΕ. Κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

    [07] Κοινωνία

    Νομαρχία Ανατολικής Αττικής

    Ακατάλληλα λεμόνια

    1/7/2008 20:29:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μεγάλη ποσότητα μουχλιασμένων λεμονιών, εντόπισαν κλιμάκια της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 23/6/08 στο Τελωνείο Λαυρίου από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας, εντοπίστηκε ποσότητα 53,7 τόνων λεμονιών, προέλευσης Αργεντινής σε κατάσταση πλήρους σήψης. Αμέσως έγινε δέσμευση της ανωτέρω ποσότητας και διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής της στη χώρα. Κατά των ανωτέρω αποφάσεων έγιναν ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους για δευτεροβάθμιο έλεγχο από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

    [08] Οικονομία

    "Εμπλοκή" ΟΤΕ-Lannet

    1/7/2008 20:13:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρία Lannet λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ΟΤΕ προχώρησε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, ο οποίος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι συνδρομητές της εταιρίας μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις.

    Η Lannet σε ανακοίνωσης της επιβεβαιώνει ότι ο ΟΤΕ προχώρησε σε διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης της και παραδέχεται ότι ο Οργανισμός κατέβαλε προσπάθειες για να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρίας.

    Στην ίδια ανακοίνωση η Lannet σημειώνει ότι βρίσκεται σε διαδικασία για την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης προς επίλυση του θέματος, ευχαριστεί τους συνδρομητές της για την αμέριστη εμπιστοσύνη και κατανόησή τους στην προσωρινή δυσλειτουργία που αντιμετωπίζει, και δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της στην παροχή των υπηρεσιών της.

    [09] Κοινωνία

    Στους βασικούς άξονες του σιδηροδρομικού δικτύου

    ΟΣΕ: Αλλαγές δρομολογίων

    1/7/2008 20:06:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 20:26:59)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Από την προσεχή Κυριακή, επέρχονται αλλαγές στο σύνολο σχεδόν των δρομολογίων στους βασικούς άξονες του σιδηροδρομικού δικτύου, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού στον οποίο προχωρεί ο ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη γραμμή της Πελοποννήσου:

    α)Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών ICity 11 & 12 και των αμαξοστοιχιών 300, 301, 303, 304, 306 & 307 τροποποιούνται σε όλη τη διαδρομή τους.

    β) Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών ICity 20, 21, 22, 23, 24 &25 και των αμαξοστοιχιών 302, 305, 308 & 309 τροποποιούνται στο τμήμα της διαδρομής μεταξύ Κιάτου - Πατρών - Κιάτου.

    Στη γραμμή Πύργος - Ολυμπία/Κατάκολο - Πύργος τροποποιούνται όλα τα δρομολόγια.

    Στη γραμμή Αθήνα - Οινόη - Αθήνα τροποποιούνται όλα τα δρομολόγια.

    Στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα τροποποιείται το δρομολόγιο 1521 σε όλη του τη διαδρομή.

    Στον άξονα Θεσσαλονίκη - Ορμένιο - Θεσσαλονίκη τροποποιούνται όλα τα δρομολόγια.

    [10] Κοινωνία

    Νέα δρομολόγια Προαστιακού Σιδηροδρόμου

    1/7/2008 19:43:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στον επανασχεδιασμό των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, προχώρησαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και με δεδομένα τα έργα που εκτελούνται για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου. Έτσι, από την Κυριακή τα ξημερώματα τα δρομολόγια θα είναι ως εξής:

    Στη γραμμή Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς (1 δρομολόγιο ανά ώρα και ανά κατεύθυνση).

    Άνω Λιόσια - Νερατζιώτισσα - Άνω Λιόσια (2 δρομολόγια ανά ώρα και ανά κατεύθυνση).

    Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο - Νερατζιώτισσα (4 δρομολόγια ανά ώρα και ανά κατεύθυνση).

    Σύμφωνα με την εταιρία, με τις αλλαγές αυτές, επιτυγχάνεται: Ελαχιστοποίηση των κενών αναμονής στο αστικό τμήμα Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο, καθώς καθιερώνονται πλέον 15λεπτα τακτικά δρομολόγια.

    Επιλύεται οποιοδήποτε πρόβλημα χωρητικότητας στο τμήμα Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο, καθώς το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται στο συγκεκριμένο δρομολόγιο αποκλειστικά από τα ηλεκτροκίνητα τρένα μεγάλης χωρητικότητας. Η αύξηση της χωρητικότητας στο συγκεκριμένο τμήμα εκτιμάται να φτάσει στο 45%.

    Ενισχύεται η γραμμή Κιάτο - Κόρινθος - Αθήνα - Πειραιάς, η οποία πλέον θα καλύπτεται με 18 ημερήσια δρομολόγια, ταχύτερα κατά 21 λεπτά.

    Επιλύεται το πρόβλημα χωρητικότητας στους μικρότερους σταθμούς που ακολουθούν από την Κόρινθο προς Αθήνα, με την καθιέρωση τριπλών συρμών τις ώρες αιχμής στα δρομολόγια από το Κιάτο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 July 2008 - 20:50:02 UTC