Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανεκλογή Παπανδρέου
  • [02] Σχεδόν 1500 ανήλικοι δολοφονούνται στη Νότια Αφρική
  • [03] Διαμαρτυρία Ελλήνων εθελοντών της Greenpeace
  • [04] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
  • [05] ΠΓΔΜ: Βουλευτικές εκλογές

    [01] Πολιτική

    23ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Επανεκλογή Παπανδρέου

    30/6/2008 20:49:00 (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2008 22:29:20)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ομόφωνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως επίσης και ο Λουΐς Αγιάλα στη θέση του ΓΓ της ΣΔ. Επίσης εξελέγησαν για το προεδρείο και 37 αντιπρόεδροι από όλες τις ηπείρους εκ των οποίων 10 γυναίκες. Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους συνέδρους για την επανεκλογή του και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να γίνει ισχυρότερη η Διεθνής. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαφθοράς, τις σχέσεις της εξουσίας με τα οικονομικά συμφέροντα και την αιχμαλωσία - όπως τη χαρακτήρισε- ων δημοκρατικών θεσμών από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης.

    Στην πορεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μετά την ανασυγκρότησή της το 1951 αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του ο επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσης, Πιέρ Μορουά, λέγοντας πως η Διεθνής ξεκίνησε με 20 κόμματα-μέλη τα οποία επί προεδρίας Βίλι Μπράντ το 1976 έγιναν 40, για να ακολουθήσει μια σημαντική διεύρυνση μετά το συνέδριο του Βερολίνου το 1992 και φθάνοντας στο σήμερα όπου η οργάνωση αριθμεί πλέον 170 μέλη και εκπροσωπείται σε όλες τις ηπείρους και τις δημοκρατικές χώρες. Ο κ. Μορουά κατέθεσε στο σώμα του Συνεδρίου την πρόταση του Συμβουλίου για την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς "διασφάλισε την συνέχεια μετά τον Αντόνιο Γκουτιέρρες, ξεπλήρωσε την αποστολή του και διατύπωσε με την ομιλία του σήμερα το πρωί, με σαφήνεια το όραμα των σοσιαλιστών".Οι εργασίες της πρώτης μέρας του 23ου Συνεδρίου της ΣΔ ολοκληρώθηκαν και συνεχίζονται αύριο Τρίτη με αντικείμενο την ειρήνη και την επίλυση των διαφορών ανά τον κόσμο και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

    Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου παρέθεσε δείπνο προς τους 650 συνέδρους στο Τεχνολογικό Πάρκο στο Λαύριο.

    Γ. Παπανδρέου: "Να διευρύνουμε τη βάση μας"

    "Ο αγώνας των σοσιαλιστών σήμερα υπερβαίνει τον αγώνα για κοινωνική αλλαγή και είναι αγώνας για τη διάσωση της ανθρωπότητας", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας τις τριήμερες εργασίες του 23ου Συνεδρίου της Οργάνωσης. "Σήμερα, ανεξέλεγκτες δυνάμεις σε κυβερνήσεις και εταιρίες περιορίζουν ελευθερίες και δικαιώματα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας: "το βασικό παράδοξο είναι ότι βλέπουμε τη σταθερή απώλεια της εξουσίας των λαών και αυτό είναι που αποξενώνει τους πολιτικούς από τους πολίτες. Ο πρόεδρος της ΣΔ έκανε λόγο για συγκέντρωση μεγάλου πλούτου στα χέρια ολίγων, οι οποίοι "δεν λογοδοτούν σε κανέναν", καθώς και για τον "έλεγχο των αγορών από παγκόσμια ολιγοπώλια".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης, "στη συγκέντρωση εξουσίας στα μέσα ενημέρωσης, την αιχμαλωσία των δημοκρατικών θεσμών" και "την αιχμαλωσία των κομμάτων από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης".

    "Ο ιστορικός ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Η απάντηση στα προβλήματα είναι η εμβάθυνση στις δημοκρατικές πρακτικές". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στο ρόλο των γυναικών, των νέων, των μειονοτήτων και των μεταναστών, οι οποίοι, όπως είπε, "αμφισβητούν την εξουσία που κατέχουν οι άλλοι και απαιτούν τη μοιρασιά της". "Μας αμφισβητούν, τόνισε, όταν γινόμαστε μέρος του κατεστημένου, όταν βλέπουν έλλειψη αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και διαφάνειας". Πρότεινε να ενισχυθούν οι ομάδες αυτές μέσα στη Διεθνή και στα σοσιαλιστικά κόμματα, "γιατί αποτελούν πηγή φρέσκου οξυγόνου για την υγεία των κομμάτων".

    Αναφερόμενος στη δράση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι "το Κίνημα αυτό κατέρριψε το μύθο ότι λίγοι έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν την πλειοψηφία, ότι οι λαοί δεν μπορούν να κυβερνηθούν γιατί δεν έχουν τη γνώση. Το Κίνημα αυτό γνωρίζει ότι η καταπίεση του ενός σημαίνει καταπίεση όλων. Είναι ένα Κίνημα, που υποστήριξε την κοινωνική αλληλεγγύη και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων από την ανισότητα, την ανασφάλεια, τις διώξεις, τον αναλφαβητισμό και την ακραία φτώχεια, τον φονταμενταλισμό, την τρομοκρατία, τον πόλεμο και τα βασανιστήρια". "Αυτές οι ελευθερίες, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι τα δικαιώματά μας, και αυτό μας διαφοροποιεί από τους συντηρητικούς αντιπάλους μας". Γι αυτό, πρόσθεσε, "σήμερα δεν μπορούμε να αποτύχουμε, διότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής".

    Αναφέρθηκε επίσης στα παγκόσμια προβλήματα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία, "προκαλεί ξηρασία, απερήμωση και πλημμύρες". Για τα τρόφιμα, είπε, "ένας μη ρυθμιζόμενος ανταγωνισμός φέρνει τις τιμές τους στα ύψη".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη δράση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την ειρήνη, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενδυνάμωση της διπλωματίας των πολιτών. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και τόνισε ότι "θα στηριχθεί η συνεννόηση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, ώστε να υπάρχει ένα ασφαλές Ισραήλ και ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος". Χαιρέτισε δε, τη χθεσινή απόφαση για ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των Ισραηλινών και της Χαμάς.

    Για την Κύπρο ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "χρειάζεται μια νέα κατανόηση που θα δώσει τη δυνατότητα επανένωσης σε ένα ομόσπονδο κράτος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ" και απηύθυνε μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι οποίοι αυτές τις μέρες θα έχουν συνάντηση στην Κύπρο.

    Αναφέρθηκε επίσης και στη δράση της Διεθνούς στα Βαλκάνια, την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Μπάρακ Ομπάμα, ως ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, "θα φέρει άνεμο αλλαγής στη χώρα του, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο για την πρόοδο και την ειρήνη στον κόσμο". Ο πρόεδρος της Διεθνούς ανάφερε ότι στις προτεραιότητές του, που θα θέσει επανεκλεγόμενος, θα είναι και η επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, η συζήτηση για ένα νέο τρόπο οργάνωσης του Κινήματος της Διεθνούς και βέβαια η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών, των μεταναστών και των νέων στις συζητήσεις που θα γίνονται στο εξής. Με πρόταση του, τέλος, το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απέτισε φόρο τιμής στη δολοφονημένη Μπεναζίρ Μπούτο, με ενός λεπτού σιγή.

    Απορρίφθηκε αίτημα τουρκοκυπριακού κόμματος

    Η Σοσιαλιστική Διεθνής απέρριψε το αίτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να αποκτήσει την ιδιότητα του παρατηρητή στο 23ο Συνέδριο που διεξάγεται από σήμερα στην Αθήνα.

    Η Διεθνής, ύστερα από πρόταση του πρώην Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, αποφάσισε ομόφωνα να μη ληφθεί απόφαση από το Συνέδριο, αλλά να εξουσιοδοτηθούν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, να συζητήσουν με το τουρκοκυπριακό κόμμα, να εξηγήσουν τις αποφάσεις της Διεθνούς και του ΟΗΕ για το Κυπριακό και εφόσον οι Τουρκοκύπριοι δηλώσουν ότι συμφωνούν με αυτές, θα ενταχθούν στη Διεθνή. Ο κ. Λυσσαρίδης τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να δεχθεί η Διεθνής ένα κόμμα που απορρίπτει τις αποφάσεις της και πρότεινε να αναβληθεί η λήψη απόφασης.

    Το CHP δεν συμμετέχει

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Ρεπουμπλικανικό και Λαϊκό Κόμμα (CHP), δεν θα συμμετάσχει στην 23η συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Ονούρ Οϊμέν. "Το κόμμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την οργάνωση και τις αρχές της Διεθνούς, αλλά με τη στάση μερικών μελών-κρατών και πολιτικών ως προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου στην Τουρκία», είπε ο κ. Οϊμέν. Νωρίτερα, ο τουρκικός Τύπος μετέδωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα προειδοποιούσε το κόμμα πως η συμπεριφορά του δεν συμβαδίζει με τη σοσιαλιστική δημοκρατική συμπεριφορά. Ο πρόεδρος του κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ, που έχει μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων της Διεθνούς, προτίμησε να συμμετάσχει στο φεστιβάλ της Μουριάς στην Αγιά, δήμο των περιχώρων της Άγκυρας, από το να πάει στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που ετοιμάζεται να καταγγείλει τη, πολιτική του CHP, ως φασιστική και ανάρμοστη για σοσιαλιστικό κόμμα. Στην καταγγελία πρωταγωνιστεί το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD. Στη Σοσιαλιστική Διεθνή που ιδρύθηκε το 1951 συμμετέχουν 159 πολιτικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.

    [02] Κόσμος

    Νότια Αφρική

    Σχεδόν 1500 ανήλικοι δολοφονούνται στη Νότια Αφρική

    30/6/2008 22:33:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Περίπου 1500 παιδιά δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο στη Νότια Αφρική, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι δολοφονίες ανηλίκων αυξήθηκαν κατά 22,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Συνολικά 1410 ανήλικοι δολοφονήθηκαν από τον Μάρτιο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2008 και άλλοι 1488 ήταν θύματα απόπειρας δολοφονίας (αύξηση 13,7%).

    Τα βίαια εγκλήματα (δολοφονίες, βιασμοί και επιθέσεις) μειώθηκαν στο σύνολο του πληθυσμού κατά 6,4%, μάλιστα οι δολοφονίες έπεσαν στο κατώτερο σημείο τους για τα τελευταία πέντε χρόνια. Το διάστημα 2007/2008 καταγράφηκαν 18.487 δολοφονίες (δηλαδή περίπου 50 την ημέρα) έναντι 19.202 το 2006/2007 και 21.533 το 2002/2003.

    Ο υπουργός Ασφάλειας, Τσαρλς Νκακούλα, τόνισε πάντως ότι η εγκληματικότητα "παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα" και αποκάλυψε ότι τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από τα σεξουαλικά εγκλήματα. Μόνο τον περασμένο χρόνο καταγγέλθηκαν στην αστυνομία 16.000 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ανηλίκων.

    [03] Κοινωνία

    Στην Ιαπωνική πρεσβεία

    Διαμαρτυρία Ελλήνων εθελοντών της Greenpeace

    30/6/2008 21:27:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαμαρτυρία μπροστά στην Ιαπωνική Πρεσβεία, στην Αθήνα, πραγματοποίησαν σήμερα Έλληνες εθελοντές της Greenpeace, για τη σύλληψη και κράτηση δύο Ιαπώνων ακτιβιστών της οργάνωσης στο Τόκιο, που πρόσφατα αποκάλυψαν λαθρεμπόριο κρέατος φάλαινας. Παρόμοιες διαμαρτυρίες γίνονται σε δεκάδες χώρες, σε όλο τον κόσμο, με αίτημα τη σύλληψη των υπευθύνων για το σκάνδαλο και την απελευθέρωση των ακτιβιστών, που το έφεραν στην επιφάνεια. Οι εθελοντές του ελληνικού γραφείου παρέδωσαν στον Ιάπωνα Πρέσβη 3.000 ελληνικές ηλεκτρονικές επιστολές διαμαρτυρίας, ενώ το σύνολο των υπογραφών από όλο τον κόσμο ξεπερνά ήδη τις 170.000.

    Οι δύο ακτιβιστές, Γιουνίτσι Σάτο και Τόρου Σουζούκι, κρατούνται εδώ και 10 μέρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, λίγο καιρό αφού αποκάλυψαν πως το κρέας φάλαινας από τη φαλαινοθηρία, για δήθεν "επιστημονικούς σκοπούς", πωλείται παράνομα στην αγορά της Ιαπωνίας. Εκτός από τη σύλληψη των ακτιβιστών, η αστυνομία εισέβαλε στο ιαπωνικό γραφείο της Greenpeace και σε σπίτια υπάλληλων της οργάνωσης και κατέσχεσε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και αρχεία.

    "Η σύλληψη και κράτηση των δύο Ιαπώνων ακτιβιστών είναι άδικη και υποκινούμενη", δήλωσε η Αλεξάνδρα Μεσαρέ, διευθύντρια εκστρατειών του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. "Οι δύο ακτιβιστές αποκάλυψαν το σκάνδαλο, παρέδωσαν όλα τα στοιχεία στην ιαπωνική Δικαιοσύνη και δεσμεύτηκαν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. Όμως, συνελήφθησαν και κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγοριών και χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης, ενώ την ίδια μέρα η Εισαγγελία του Τόκιο εγκατέλειψε την πραγματική έρευνα για την παράνομη πώληση του κρέατος φάλαινας".

    Το Μάιο, η τετράμηνη έρευνα της Greenpeace, στην Ιαπωνία, αποκάλυψε κύκλωμα λαθρεμπορίου κρέατος από φάλαινες, που είχαν θανατωθεί για "επιστημονική έρευνα", το οποίο περιελάμβανε μέλη του πληρώματος του πλοίου - εργοστασίου Nisshin Maru του φαλαινοθηρικού στόλου, πάνω στο οποίο οι φάλαινες τεμαχίζονταν και τοποθετούνταν σε κουτιά. Η έρευνα απέδειξε πως μέλη του πληρώματος έπαιρναν, σαν προσωπικές αποσκευές, τα κουτιά που περιείχαν τα καλύτερα κομμάτια κρέατος φάλαινας και τα διακινούσαν λαθραία στην αγορά. Η Greenpeace εξασφάλισε ένα από τα κουτιά με το κρέας φάλαινας. Τα συνοδευτικά του έγγραφα είχαν πλαστογραφηθεί, ώστε να γράφουν πως περιείχε "χαρτόνι", αλλά στην πραγματικότητα το κουτί περιείχε 23,5 κιλά κρέατος φάλαινας εξαιρετικής ποιότητας και αξίας 3.000 δολαρίων. Η Greenpeace παρέδωσε το κουτί σαν αποδεικτικό στοιχείο στο γραφείο του Εισαγγελέα του Τόκιο στις 8 Μαΐου. Η οργάνωση εντόπισε συνολικά άλλα 47 παρόμοια κουτιά.

    [04] Κοινωνία

    Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    30/6/2008 20:51:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Ευβοίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε δάση και ευαίσθητες περιοχές.

    Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

    Να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

    Να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    Να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

    [05] Κόσμος

    Επανάληψη της ψηφοφορίας σε 15 εκλογικά τμήματα

    ΠΓΔΜ: Βουλευτικές εκλογές

    30/6/2008 19:27:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μετά και τη χθεσινή επαναληπτική ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών σε 15 εκλογικά τμήματα της ΠΓΔΜ, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε περιοχές, όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι Αλβανοί, δεν επήλθαν αλλαγές στην κατανομή των εδρών της νέας Βουλής, ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Επιτροπή Εκλογών της χώρας. Η κατανομή των 120 εδρών της Βουλής της χώρας, έχει ως εξής: 1. Συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι: 63 έδρες 2. Συνασπισμός του οποίου ηγείται το SDSM ("Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας") της Ράντμιλα Σεκερίνσκα: 27 έδρες 3. DUI ( Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη ) του Αλί Αχμέτι: 18 έδρες 4.DPA (Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών) του Μέντουχ Θάτσι : 11 έδρες 5.PEI (Κόμμα Δημοκρατικού Μέλλοντος) του Φίατ Τσάνοφσκι : 1 έδρα Χθες επαναλήφθηκε η ψηφοφορία σε 15 εκλογικά τμήματα, στα οποία ήταν εγγεγραμμένοι 14.551 ψηφοφόροι (0,82% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος).

    Η ψηφοφορία στα 15 εκλογικά τμήματα, επαναλήφθηκε λόγω παρατυπιών που σημειώθηκαν, τόσο στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου, όσο και στην επαναληπτική ψηφοφορία σε 187 εκλογικά τμήματα, την 15η Ιουνίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 June 2008 - 20:50:00 UTC