Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιές σε Κάλαμο και Αττικό Άλσος
  • [02] Ο πρώην πρωθυπουργός Π. Μορουά υπόλογος για κλοπή
  • [03] Απορρίπτει τον όρο "ύφεση" για την αμερικανική οικονομία
  • [04] Σε πύρινο κλοιό η Τουρκία

    [01] Κοινωνία

    Κάηκαν δύο σπίτια

    Φωτιές σε Κάλαμο και Αττικό Άλσος

    20/6/2008 20:39:00 (Τελευταία ενημέρωση: 20/6/2008 21:30:57)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο η οποία από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής δεν έχει ενεργό μέτωπο και γίνεται προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κατασβεστούν πλήρως οι πολλές διάσπαρτες εστίες που καίνε ακόμα. Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν προκληθεί ζημιές σε ένα σπίτι, ενώ οι φλόγες πέρασαν από τις αυλές και άλλων σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

    Οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς την παραλία, ενώ στην περιοχή ισχυροί άνεμοι που πνέουν αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Η Τροχαία απέκλεισε τους δρόμους σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τη φωτιά για να διευκολύνεται η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα και δεκαπέντε υδροφόρες των γύρω δήμων, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς. Περίπου 120 στρατιώτες θα παραμείνουν τη νύχτα προληπτικά στην περιοχή του Κάλαμου, για επιτήρηση.

    Υπό έλεγχο τέθηκε στις 8:30 το βράδυ η φωτιά στο Αττικό Αλσος, στα Τουρκοβούνια όπου εκδηλώθηκε στις 8 το βράδυ. Παραμένουν εκεί ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ έκαναν ρίψεις και έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αύριο Σάββατο, στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και Εύβοιας, Χανίων, Ρεθύμνης Ηρακλείου, Λασιθίου , Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικάριας, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    [02] Κόσμος

    Γαλλία

    Ο πρώην πρωθυπουργός Π. Μορουά υπόλογος για κλοπή

    20/6/2008 21:48:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο πρώην πρωθυπουργός Πιέρ Μορουά, 79 ετών, κατά το παρελθόν δήμαρχος της Λίλλης (στη βόρεια Γαλλία) για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από μιάν επτάωρη ανάκρισή του από δικαστή της Λίλλης είναι, από σήμερα, αντιμέτωπος με την κατηγορία της "υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος"--ανάγεται στην εποχή μιάς από τις πολλές δημαρχίες του Μορουά, συγκεκριμένα το έτος 1992.

    Το επίδικο ποσό (περίπου 19 χιλιάδες ευρώ συνολικώς) αφορά τη μισθοδοσία μίας "εικονικής" απασχόλησης στη δημαρχία, διέρρευσε. Πρόκειται για νομική κατηγορία, η μεγίστη προβλεπόμενη ποινή για την οποία είναι η τριετής φυλάκιση αλλά και η καταβολή προστίμου 375 χιλιάδων ευρώ...

    "Ο κύριος Μορούα είναι συντετριμμένος, αυτή η υπόθεση τον έχει επηρεάσει πολύ", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του, Ζακί Ντιράν. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός (από το 1981 έως το 1984, ο πρώτος πρωθυπουργός της πρώτης προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν) διένειμε, σήμερα, στο Παρίσι--ο Μορουά είναι γερουσιαστής--γραπτή δήλωση, σύμφωνα με την οποία "η κατηγορία, που του προσάπτεται, δεν ευσταθεί".

    Σύμφωνα με μία δικαστική πηγή, προσκείμενη στην ανάκριση της υπόθεσης, "η κυρία Κοέν-Σολάλ απασχολείτο "εικονικά" (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) σε μία υπηρεσία του δήμου Λίλλης, την περίοδο μιάς από τις πολλές δημαρχίες Μορουά". Η κα. Κοέν Σολάλ υπηρετεί σήμερα στο Δήμο Παρισιού, σε υψηλή θέση κοντά στον σοσιαλιστή δήμαρχο Μπερτράν Ντελανοέ.

    [03] Οικονομία

    Το ΔΝΤ....

    Απορρίπτει τον όρο "ύφεση" για την αμερικανική οικονομία

    20/6/2008 21:39:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Η επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης της ομοσπονδιακής οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι στην πραγματικότητα λιγότερο ισχυρή της αναμενόμενης διέγνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απορρίπτοντας τον όρο "ύφεση" προκειμένου περί της τωρινής κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας και προβαίνοντας μάλιστα σε μία αναθεώρηση προγενέστερων πολύ "επιφυλακτικών" προβλέψεων για την αμερικανική οικονομία.

    "Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξε λιγότερο ισχυρή αυτής, που κατ αρχάς φοβηθήκαμε, και το 2009 στην αρχή του έτους θα πρέπει να σημειωθεί και ανάκαμψη, καθώς καταλάγιασαν, ήδη, οι αντίθετα πνέοντες ισχυροί άνεμοι", σημειώνεται στην ετήσια έκθεση του ΔΝΤ αναφορικά με την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Από το ΔΝΤ τώρα προβλέπεται ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους σε ετήσια βάση η αμερικανική οικονομική ανάπτυξη θα είναι κοντά στο 0% (υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως αναφερόταν "αρνητική" ανάπτυξη του επιπέδου του -0,7%, σε σύγκριση με το 2007) αλλά το 2009 η αμερικανική οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη και αυτή θα συμποσούνται στα τέλη του 2009 τουλάχιστον στο 2% (αναιρέθηκε ήδη η προγενέστερη πρόβλεψη περί ανάπτυξης κατά 1,6%).

    Τον Απρίλιο, το ΔΝΤ αναφερόταν σε "ήπια ύφεση" προκειμένου περί των φετινών της αμερικανικής οικονομίας, όρο που όμως τώρα απορρίπτει εντελώς.

    "Οι νομισματικοί διακανονισμοί υποστηρίζουν πλέον την οικονομική ανάπτυξη συνολικώς και μία προσέγγιση βασιζόμενη στη διαχείριση του ρίσκου συνηγορεί στο ότι η οικονομική αυτή κατάσταση θα έχει και συνέχεια" αποφαίνεται, τώρα, το ΔΝΤ.

    [04] Κόσμος

    Μεγάλες πυρκαγιές σε Αττάλεια και Καλλίπολη

    Σε πύρινο κλοιό η Τουρκία

    20/6/2008 19:52:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση της Αττάλειας στη νότια Τουρκία και το Τσανάκαλε, όπου επίσης αποτεφρώθηκαν εκατοντάδες στρέμματα δάσους. Για την κατάσβεση έχουν επιστρατευθεί τουλάχιστον 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδιασμό με δυνατό αέρα. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε από την αμέλεια ενός αγρότη που ήθελε να κάψει ξερά χόρτα. Βορειότερα, στην Καλλίπολη, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο η φωτιά που είχε αναζωπυρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες και έκαψε πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 June 2008 - 20:49:49 UTC