Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Financial Aid to Be Paid
  • [02] Στην Κύπρο η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Αιματηρή ληστεία στο Βοτανικό
  • [04] Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας
  • [05] Εξετάσεις για τους πτυχιούχους των ΤΕΕ
  • [06] Φτώχεια & υποσιτισμός σκοτώνουν παιδιά στην Ινδονησία
  • [07] Ισχυρή έκρηξη στο Παγκράτι
  • [08] ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε καταυλισμό προσκόπων
  • [09] Σεισμός στην ανατολική Κρήτη

    [01] To the Quake Victims

    Financial Aid to Be Paid

    12 Ιουν 2008 00:01:0 (Last updated: 12 Ιουν 2008 09:50:5)

    Sources: ΝΕΤ 105.8, ANA

    The quake-hit people of the prefectures of Ilia and Achaia will start getting the first financial aids amounting to 3,000 and 10,000 euros pledged to them as of Thursday, while the Employment Ministry unveiled support measures, including tax relief, loans default, and a 1,200 euro benefit to the areas unemployed. The beneficiaries should file a petition at the Agricultural Bank of Greece to get the aid. In the meantime, the transfer of the patients being treated at the Patras-based Agios Andreas Hospital is in full swing. The evacuation of the building was decided after it sustained quake-related damage. The Education Minister decided measures on the school students in quake-hit prefectures.

    Translated by Areti Christou

    Related News:

    Harsh Hours

    [02] Πολιτική

    Για τριήμερη επίσκεψη

    Στην Κύπρο η Ντόρα Μπακογιάννη

    12/6/2008 11:23:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ

    Τριήμερη επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί από σήμερα στην Κύπρο η υπουργός Εξωτερικών. Αυτή την ώρα η κυρία Μπακογιάννη συναντάται με το υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, δήλωσε ότι η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι μία νέα γενναία προσπάθεια έχει ξεκινήσει. Η Ελλάδα, είπε η υπουργός, θα συμβάλλει όσο το δυνατό για μία καλύτερη προετοιμασμένη προσπάθεια για λύση του Κυπριακού ώστε να πέσει και το τελευταίο τοίχος της Ευρώπης.

    [03] Κοινωνία

    Αιματηρή ληστεία στο Βοτανικό

    12/6/2008 10:43:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένοπλη ληστεία με τραυματισμό σημειώθηκε σήμερα στις 9.00 στο Βοτανικό. Οι δράστες εισέβαλαν σε γραφεία μεταφορικής εταιρείας, επί της οδού Ορφέως 162, ακινητοποίησαν το προσωπικό, πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και κατά την αποχώρησή τους πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία υπάλληλος, η οποία ήδη διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

    [04] Κόσμος

    Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας

    12/6/2008 10:05:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικο Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο Καρλ Τσάμπερλεν, 37 ετών, που είχε καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών για τη ληστεία και το φόνο μιας νεαρής γειτόνισσάς του, της 29χρονης Φελίσια Πρεχτλ, το 1991, εκτελέσθηκε την Τετάρτη με θανατηφόρο ένεση στη φυλακή Χάντσβιλ του Τέξας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

    Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη στην πολιτεία μετά την άρση του άτυπου μορατόριουμ στην επιβολή της εσχάτης των ποινών για εννέα μήνες εξαιτίας της εξέτασης, από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προσφυγών κατά της μεθόδου θανάτωσης.

    Έως το τέλος του έτους είναι προγραμματισμένες άλλες περίπου 12 εκτελέσεις, με την επόμενη να αναμένεται την 17η Ιουνίου.

    Η υπόθεση του Τσάμπερλεν, ο οποίος είχε συλληφθεί πολύ αργότερα και καταδικασθεί σε θάνατο το 1997, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από οργάνωση που μάχεται για την κατάργηση της θανατικής ποινής στο Τέξας, που έκανε λόγο για σωρεία σφαλμάτων στην διαδικασία της σύλληψης και καταδίκης του, καθώς και για ανικανότητα του πρώτου συνηγόρου του.

    [05] Κοινωνία

    Εξετάσεις για τους πτυχιούχους των ΤΕΕ

    12/6/2008 9:45:00

    Πηγή: NET 105.8

    Στη μάχη των εξετάσεων από σήμερα, για μια θέση στα ΤΕΙ, οι πτυχιούχοι των ΤΕΕ, με πρώτο μάθημα τα Μαθηματικά.

    Οι περίπου 30.000 απόφοιτοι των ΤΕΕ θα διαγωνιστούν για μία από τις περίπου 6.650 θέσεις που προορίζονται γι αυτούς.

    Στο πλευρό των εξεταζόμενων για μία ακόμη φορά η ΕΡΤonline με την ειδική ιστοσελίδα της.

    [06] Κόσμος

    Μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα

    Φτώχεια & υποσιτισμός σκοτώνουν παιδιά στην Ινδονησία

    12/6/2008 9:31:00

    Τουλάχιστον 21 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης τροφίμων, ενώ τουλάχιστον 100 νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο σε νοσοκομεία στην ανατολική επαρχία Νούσα Τενγκάρα εφέτος, γράφει σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα The Jakarta Post. Οι αρχές στην επαρχία εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υποσιτισμού θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες εξαιτίας της ανεπαρκούς σοδειάς, αλλά και των περιορισμένων πόρων που κατανέμονται στην επαρχία, που είναι από τις λιγότερο ανεπτυγμένες της ασιατικής χώρας.

    "Η φτώχεια είναι η κύρια αιτία του υποσιτισμού", δήλωσε ο Ταοπάν, επικεφαλής του τμήματος τροφίμων στην επαρχιακή Υπηρεσία Υγείας. "Η έλλειψη βασικών διατροφικών ειδών εξαναγκάζει τους γονείς να τρέφουν τα παιδιά τους με φαγητό που δεν έχει καμμία θρεπτική αξία". Και πρόσθεσε ότι "λόγω της ελλιπούς δίαιτάς τους τα παιδιά είναι ευάλωτα σε επιπλοκές από διάφορες ασθένειες".

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, επτά από τα παιδιά που απεβίωσαν ζούσαν στην επαρχιακή πρωτεύουσα Κουπάνγκ και τα υπόλοιπα σε διάφορες περιοχές.

    Συνολικά τους έξι πρώτους μήνες της χρονιάς καταγράφηκαν 512.400 υποσιτισμένα παιδιά, σημείωσε ο Ταοπάν μιλώντας στην Τζακάρτα Ποστ. Τα περισσότερα δέχονται ιατρικές φροντίδες σε κέντρα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού.

    Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν μεγάλες καλλιέργειες στην περίοδο των βροχών, από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως τον Φεβρουάριο του 2008, προκαλώντας επισιτιστική κρίση στην επαρχία.

    [07] Κοινωνία

    Ισχυρή έκρηξη στο Παγκράτι

    12/6/2008 8:47:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην είσοδο κρεοπωλείου, στην οδό Φιλολάου 73 στο Παγκράτι, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο κατάστημα και σε ένα διπλανό του, καθώς και σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ. Στο παρελθόν, ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου έχει πέσει ξανά θύμα παρόμοιας επίθεσης.

    [08] Κόσμος

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολιτεία

    ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε καταυλισμό προσκόπων

    12/6/2008 8:39:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-CNN-REUTERS

    Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το χτύπημα ανεμοστρόβιλου σε καταυλισμό προσκόπων στην Αιόβα χθες Τετάρτη, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μικροί πρόσκοποι για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο θανάσιμος ανεμοστρόβιλος ήταν ένας από τους περίπου 30 που σάρωσαν τις μεσοδυτικές ΗΠΑ χθες Τετάρτη. Έπληξε το Ράντσο Προσκόπων Μικρός Σιού στις 6:35 τοπική ώρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτία έκτακτων καιρικών φαινομένων.

    Στον καταυλισμό βρίσκονταν 93 πρόσκοποι και 25 ενήλικες, σύμφωνα με την Τίνα Πότχοφ, εκπρόσωπο του κέντρου επιχειρήσεων για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης της Αιόβα. Η ίδια πρόσθεσε ότι πέραν των τεσσάρων νεκρών, υπάρχουν τουλάχιστον 40 τραυματίες.

    Οι γονείς των προσκόπων συγκεντρώθηκαν σε μια κοντινή εκκλησία περιμένοντας ειδήσεις για τα παιδιά τους καθώς διασώστες έκαναν έρευνες στα συντρίμμια του καταυλισμού, που βρίσκεται σε δασική περιοχή.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύτηκαν από χαλάζι, μεγέθους μπάλας του μπέηζμπωλ και σφοδρούς ανέμους, και προστέθηκαν στις εκτεταμένες πλημμύρες που ανάγκασαν εκατοντάδες πολίτες των μεσοδυτικών αμερικανικών πολιτειών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Ο κυβερνήτης της Αιόβα Τσετ Κάλβερ κήρυξε τις 54 από τις 99 κομητείες της πολιτείας πληγείσες από φυσικές καταστροφές.

    [09] Κοινωνία

    Σεισμός στην ανατολική Κρήτη

    12/6/2008 8:34:00

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ανατολική Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Αρχαίας Ζάκρου Σητείας, 385 χλμ ΝΑ της Αθήνας, ενώ, χαρακτηρίζεται επιφανειακός από τους σεισμολόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 12 June 2008 - 8:50:02 UTC